Kirli Çıkılar )))

ben çok harcamamak için ne yapıyorum. ekimin 15inde 3150 lira bir ödeme aldım. 3000 lirasını bankaya attım hemen. 150 lirayı kendime harçlık yaptım 1400 liralık bir alacağım daha vardı onu alana kadar bunu harcamayacaksın dedim kendime. o parayı da hala alamadım :KK1: kurbandan sonra dediler. e haliyle ben hala 150 liranın 80 lirası harcamadım duruyor. kasımda alacağım başka ödeme de kalmadığı için şimdi o 1400ü alınca oradan ayırdığım parayı da aralığın sonuna kadar -yeni bir ödeme gelene kadar- belki daha fazla elimde tutmam gerekecek.
kısaca ödeme aldığımda (bunu sen kendin için mmaş olarak yorumlayabilirsin) ooo para aldım harcayım demiyorum 100-200 gibi ayırıyorum kalanı da çekemeyeceğim şekilde bankaya atıyorum (bankamatik kartım yok, kredi kartım yok) altın alıyorum dolar alıyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum ama çekmiyorum. harcamam da çarşambaları pazara gidiyorum annemin istediklerini alıyorum. onun dışında bi sonraki ödemeyi alana kadar birşey almamaya çalışıyorum. yeni ödeme alınca önceden ayırdığım paradan kalanı harcıyorum. -mesela kışlık kaban alacam paramı alabilirsem bekliyorum işte-

ben çok harcamamak için ne yapıyorum. ekimin 15inde 3150 lira bir ödeme aldım. 3000 lirasını bankaya attım hemen. 150 lirayı kendime harçlık yaptım 1400 liralık bir alacağım daha vardı onu alana kadar bunu harcamayacaksın dedim kendime. o parayı da hala alamadım :KK1: kurbandan sonra dediler. e haliyle ben hala 150 liranın 80 lirası harcamadım duruyor. kasımda alacağım başka ödeme de kalmadığı için şimdi o 1400ü alınca oradan ayırdığım parayı da aralığın sonuna kadar -yeni bir ödeme gelene kadar- belki daha fazla elimde tutmam gerekecek.
kısaca ödeme aldığımda (bunu sen kendin için mmaş olarak yorumlayabilirsin) ooo para aldım harcayım demiyorum 100-200 gibi ayırıyorum kalanı da çekemeyeceğim şekilde bankaya atıyorum (bankamatik kartım yok, kredi kartım yok) altın alıyorum dolar alıyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum ama çekmiyorum. harcamam da çarşambaları pazara gidiyorum annemin istediklerini alıyorum. onun dışında bi sonraki ödemeyi alana kadar birşey almamaya çalışıyorum. yeni ödeme alınca önceden ayırdığım paradan kalanı harcıyorum. -mesela kışlık kaban alacam paramı alabilirsem bekliyorum işte-

o parayla nasıl ıdare ettın
hıc ıdsarı cıkmadınmı sınemaya tıyatroya cafeye falan ?
Sıagaran bısın varmı
benım gıysım var olmasına varda bı kazak bıde kot ıhtıyacım var ınce gıysılerım cok hastalanıyorum cok
ama bende bu 2.ay bısı almadım bu bayrama kadarda gecıstırıcem cunku bı cızme almıslardı dogum gunumde onu ıade ettık tekrar alıcaklar musaıt degıller suanda vakıt olarak cızmeye ugrudurum aldıklarımı bayramda gecebılır gayette
dur bakalım senın demene gore bu parayla ıdare edebılırım 1 ay
ogluamda bu paralardan harcamıyorum
agi ona yetıyo süt ve cici bebe felan
arkadaslarla dısarı cıkıyoruz bı yemek dunya para yanı ,
dunde 30 lıra tuttu ıskender ben bı kus donerıde ıyebılırdım :KK1:

sigaram yok.
sinemaya gittim Behzat ç delisiyim de :KK70: hatta iki kardeşimi de götürdüm. biz ankaradayız ankamall bize yakın bi de maltepepark. ankamall de bilet 13 lirayken maltepe park da 6 lira 3 kişi 18 tuttu bi de kardeşime cips aldım 20 lira. ankamalle gitsek bi de bişey beğenseydim orda 60-70 lira masrafım olurdu elimde de bişey kalmazdı.
zaten haftasonu gitmiştik bakınmıştık tekrar gitmek gelmedi kimsenin içinden. bi etek almıştım işte haftasonu; kumaş, yüksek belli diz hizasında ve çok şıktı 20 liraydı böylece bayramlık da almış oldum işte başka bişey almayacam.zaten bayram ağzı dehşet kalabalık oluyor ben bunalıyorum öyle zamanda alışveriş yapamıyorum :KK50:
dışarda yemek yemiyorum cnm ben. ilaç içiyorum o da kilo yapıyo bu nedenle yememe dikkat ediyorum.
normalde iştahlıyımdır aslında hiç yemek ayırt etmem ama 55 kilo oldum geçen ay -rekor bu bm için- o nedenle ilk kez dikkat etmeye çalışıyorum.
nasıl idare ediyorum: işyerim yakın yürüyorum. dışardan yemezsen, kıyafet fazla almazsan geriye bi tek makyaj, gazete kitap vs kalıyor masraf olacak. yani benim başka bi masrafım yok zaten.
makyaj için de ben elimdeki bitmeden yeni almıyorum. zaten bu ara pek yapmıyorum da. kitap olarak da babam alıyor sağ olsun onun aldıklarını okuyorum :KK70: işte 40 lirayı böyle harcamışım 15er lira da iki hafta pazarda harcamışımdır özet bu.
ayın 13ü doğum günüm cnm ama sanmam ki kimse bişey alsın :2:

valla hayatım ben borc ıcınde boguldugum ıcın zaten baska carem kalmıyo
gecen ay ıyı dayandım dayandım ama 100 lıranın hesbaı gene yok
personel fınances dıye bı program var buradan tavsıye ettıler ona her harcamnı yazabılırsın ben turkcelestırdım seceneklerı yazıyorum umaırm kacırmam sureklı yazıcam
elımde 200 tl var :KK19: harcasam ne olcak harcamasam
alısverıs yapmak ıstıyorum elım varmıyo cunku kartla yapmaktan baska carem yok bı kot bı kazak ıhtıyacım var

Çok özür dileyerek ve haddim olmadığını bilerek sana bir şeyler söylemek istiyorum.
Ödenemeyecek borç yoktur bunu unutma.
Sadece bana kalırsa harcama konusunda plansız ve iradesiz davranıyorsun.
Lütfen yanlış anlama, seni kırmak üzmek için yazmıyorum.
Birikim yapmak için nasıl gayret ettiğini görüyorum ama sadece gayret yeterli olmuyor.
Birikim yapmanın çok kazanmakla hiçbir ilgisi yok inan.
Gelirinin %10 unu hiç görmeden başlamalısın.
Ayrıca 200 tl hiç de küçümsenecek bir rakam değil.
Bunun içinde oğlunun masrafı yok takip ettiğim kadarıyla.
Dışarıda yemek içmek...Bu paranın katili işte.
Hiç olmayacak, ot gibi yaşayacağız demiyorum.
Biz eşimle önceden her hafta sonu sinemaya giderdik.
Şimdi senede bir kez gidiyoruz. O da illa ki sinemada seyretmeliyiz dediğimiz filmler için.
Bağlıyoruz PC'yi bilgisayara kocaman bir kase mısır patlatıyorum, hafta sonu bir gecede 2-3 film izlediğimiz oluyor.
Para kolay kazanılmıyor ne diye elin lokantacısına, cafecisine vereyim?
Ölçüsüyle olmalı her şey.
5 yıllık evliyiz.
5 yıl içinde 70.000 e yakın borç ödedik ki ilk iki yıl eşim asgari ücretle çalışıyordu.
Velhasılı güzel arkadaşım, bu 200 tl senin kişisel ihtiyaçlarına rahat rahat yeter.
Bu ay ki hedefin krd krtına dokunmamak olsun.
Bak sonra nasıl rahatlıyacaksın.
Lütfen kusura bakma.Haddim olmayarak böyle bir yorum yaptım.Umarım seni kırmamışımdır.

ladyfog a katılıyorum. bnm bankamatik kartım var ama paramı bankamatik kartım olmayan hesaba yatırıyorum. kartı sadece bana havale yapıldığında parayı çekmek için kullanıyorum. kredi kartım da var ama sadece var hiç yanıma almıyorum. bu nedenle ikisi de yok gibi davranıyorum. böyle alıştırdım kendimi böyle de gidiyor.

merhaba bende 5 aylık evliyim ileri de çocuğumuz olduğunda rahat etmek için para biriktiriyoruz 3,5 derken 800 dolarımız oldu çok şükür :KK34:

merhaba bende 5 aylık evliyim ileri de çocuğumuz olduğunda rahat etmek için para biriktiriyoruz 3,5 derken 800 dolarımız oldu çok şükür :KK34:

Ne güzel.
Tebrik ederim.Yeni evli olmanıza rağmen böyle bir adım atmış olmanız gerçekten çok güzel.
Umarım böyle sırt sırta birbirinize destek olarak geçireceğiniz mutlu, huzurlu, uzun ömürlü bir evliliğiniz olur.

Ne güzel.
Tebrik ederim.Yeni evli olmanıza rağmen böyle bir adım atmış olmanız gerçekten çok güzel.
Umarım böyle sırt sırta birbirinize destek olarak geçireceğiniz mutlu, huzurlu, uzun ömürlü bir evliliğiniz olur.

:KK52: :KK54::KK54: teşekkür ederim canım kredi borcu ödüyoruz onun için ileriye bebeğe yatırım yapmamız şart :KK8:
amin canım inşallah hep böyle gider :KK19:

evet bizde buna güvendik kredi ile ev aldık hemen bitmez ama napalım kira ödemekten se :KK53:
allah sağlık versin gerisi hallolur :KK9:

Oooo süpersiniz.
Daha ne olsun?
Biz de ev kredisi ödedik.
Bazen çok bunalırdık ödemekten.O anlarda derdik ki: Biz aslında kendi evimiz için para biriktiriyoruz.
Hayırlı olsun.
Birkaç yıl geçince daha da hafifleyecek yükünüz.

Oooo süpersiniz.
Daha ne olsun?
Biz de ev kredisi ödedik.
Bazen çok bunalırdık ödemekten.O anlarda derdik ki: Biz aslında kendi evimiz için para biriktiriyoruz.
Hayırlı olsun.
Birkaç yıl geçince daha da hafifleyecek yükünüz.

Evet bizde hep öyle diyorum kendi evimiz,bizim diyoruz azcık bile olsa rahatlıyoruz :KK3:
10 yıl kredi daha 6. ayı ödedik işte :KK42:

Kış yine geldi... Allah soğukta kalanların yardımcısı olsun, odunu kömürü olmayan, evsiz barksız insanlara yardım etsin... AMİN...

amin canım amin.
hepsine yardım etsin Rabbim...

dün dolarımı yanı maaşımı bozdurudm artık elımde para kalmamıstı
yapcak bıseyım yhoktu yanı 175 bozdum suanda 178 gecen ayla bu ay arasında 90 kusur lıra fark oldu :KK43:
kk odemelerımı hesapladım 731 200 kk taksıtlendırılmısı cep faturam 1000 lıra :KK43: 100de gun param .. bana sadece ama sadece 200 lıra kalıyor..
bakalım bu ayı cıkarabılecekmıyım :26: bayramda gercı babam harclık fılan verır bana ama bende abımın cocuklarına verıyorum onlar ogluma vermıyolar gecen bayram boyle oldu cocuklar aynı yasıt bende bu ay vermıcem sınırlendım sımdı :KK51:

ben yanlış mı anladım cep tel faturası 1000 tl yazmışsın?:18:
herkesin durumu farklıdır birbirini tutmaz ,
bende aylık 200 tl alıyorum kendime tam kararında yetirebiliyorum canım...
yine söylüyorum kredi kartını azaltmaya çalış,temizle içindeki eskileri yeni bir yol belirle kendine...

bende cok harcamıyım diye cüzdanıma günlük 10 lıra koymaya basladım bu ay.10 lıradan artanı koyuyorum kumbarama bu sekılde denıyecem bu ay.kumbarada bırıkenlede altın alırım.siz nasıl tutuyorsunuz yanı cok harcamamak ıcın neler yapıyorsunuz

ben 200 tl ayırıyorum kendime.
bu ay kıyafet adına hiç bir şey almadım.
elli tl artırmış durumdayım.
ama ertelediğim harcamalarım oldu.
bir kaç bişiyde kardeşime borçlarım var.
ama en azından içerden yemediğim için mutluyum.

valla hayatım ben borc ıcınde boguldugum ıcın zaten baska carem kalmıyo
gecen ay ıyı dayandım dayandım ama 100 lıranın hesbaı gene yok
personel fınances dıye bı program var buradan tavsıye ettıler ona her harcamnı yazabılırsın ben turkcelestırdım seceneklerı yazıyorum umaırm kacırmam sureklı yazıcam
elımde 200 tl var :KK19: harcasam ne olcak harcamasam
alısverıs yapmak ıstıyorum elım varmıyo cunku kartla yapmaktan baska carem yok bı kot bı kazak ıhtıyacım var

elindekini küçümseme sakın.
sadece ihtiyaçlarını listele ve bazılarından bu aylıkta feragat et.
en çok alman gerekeni al,başka yapcak bişiy yok:44:

aa speedy hoşgeldin.
bereket versin Allah birikiminize.
taaa en başında başlamışsınız ,böylede gider bana kalırsa.
:KK9::KK9:

bugün resmi gazetede de yayınlandı. ve tüm gaztelerde manşet oldu yacanım. eşit işe eşit ücret başlığı altında. valla memeurdan memura ,dereceden derecey değişiyo zam miktarları

Ben de bir hevesle açıp baktım ama bizim ek ödeme oranımız falan değişmemiş, biz öğretmenler zaten tembeliz aslında bu para bize çok, şeflere müdürlere falan verseler ya bizim maaştan da biraz :KK37:

X