Kirli Çıkılar )))

merhaba kızlarrr
önce bu ramazan yemek çekler vb mevzularına ben de katılacam. ben 2007de türkiyede çalışırken 180 liralık yemek kartımız vardı cumartesi pazar çalışmıyorduk. öğün 8 liraya yaklaşırdı çoğu kez artardı bnm market alışverişi yapardım. şimdi bi çalıştığım firmada çalışan bayan var yemek çıkıyor diğeri zaten yemek vermiyor. parasını da vermiyor. ramazan için de 5 kuruşluk bir ödenek vermediler. ben de oruç tutuyordum. şimdi kurban geldi yine aynısı olacak. asgari geçim yardımlarını da maaşın içinde veriyoruz diyorlar yersen! özel sektöre uyuz olmamak elde mi yaa. ki zaten 2 aydır ödeme alamadığım da başka bir gerçek ben birikim yapan bir insan olmasam bu ay ne yapacaktım acaba?
neyse ne yaptım garantiden açtım bütün hesapları.sadece 600TLlik bir para aktardım biraz elimde vardı nakit olarak 2 tane de çeyrek bozdurdum -zaten bankaya koymak için bozdurmayı düşünüyordum-2 gram altın aldım 97,28di bankanın satış fiyatı. bunu satmam için bankanın alış fiyatının bu rakamın üstüne çıkması lazım çıkar mı bilmiyorum tabi. çok az da dolar aldım. ben kurbana kadar sadece günlük parite takip etmeye çalışacam öğrenme süreci olarak bakıyorum. kar edebilirsem sevinirim tabi:KK70:

fıstık benden sana söylemesi
şuanda nekadar maaş aldığını bilmiyorum ama evlendiğinde bereketinin kat be kat artacağını hayırlısıyla
göreceksin:KK66:

bende bekarken iyi kazanıyordum,kılık kıyafete saç başa gidiyodu ve tabiki annemede yüklü miktarda veriyordum..
ama ay sonlarını zor getiriyordum..

sonra evlendim maaşım eskiye oranla birazcık düştü (yeni işten dolayı)ama eşimle
hem ev hemde araba taksidi ödediğimiz gibi ekstradan da köşeye koymak için altın alıyorum...

evlenince paramın bereketi arttı..kızlar maaşallah diyiiinnn:nazar:..darısı başınızaaaaaaa

Canim kirkbin kere masallah, darisi hepimize. allah herkesin kazancini helal ve bereketli kilsin. kimsenin hakkina el uzatmayan, merhametli biz kullarini, iki cihanda sikintiya dusurmesin insallah, amin.

bızde aylık bır kısının yemek bedelı 290 tl
anlasmalı resterant yıyoruz zaten baskada yıyecek yerımız yok serbest bolgedeyız
neyse ramazanda yada bayramda cogu yer verır bızde cok ıyı ıs yapıyoruz yenı fırmayız ama suanda turkıyede tekız bır ramazan paketı bır harclık hepsını gectım bır cıkolata dagıtılamazmıydı yanı
yada keske dedım tıcket verılseydı hıc olmazsa oruc tuttuk fıslerı aılemıze gotururduk ..

mesleğin ne sorsam kızar mısın:KK30:

ticket oalyı gerçekten çok güzel bişiy.istediğin kadar harcarsın geriside senin.

yenidendoğdum hiç bilmiyorumki canım:)benim banka hesap vs heleki kk kart hiç işim olmuyorki:)

aynen dediğin gibi şoförlere günlük verince bende ay sonu alırım sandım.. birde patron sen tüm ay tuttun dime demişti.. ee oda öyle sorunca vericekler kesin dedim.. ama ağlamayana meme yok talyayada para yok:KK47:karalahana çok fazla sıkıntadasın işyerinde bence oradan çıkınca naparım vs gibi düşünme canım. çıkmayı göze alamıyorsan bile bir iş ara bulunca çık..

bu arada benim iş olayındada cevap gelmedi:KK50:olmuycak galiba.. ingcem yetersiz bulundu sanırım ... boşnakça biliyorum balkan ülkeleri projelerinde değerlendiririz vs dediler .. ama olumlu olumsuz cvp yok..

üzüldüm senin adına ama hayırlsıı hepimiz için,umarım en kısa zamnda cevap alırsın.
evet bende buna kızıyorum işte.
diğer elemanların maaşlarını ve yemek paralarını beraber ayarlayıp verdik.yani gördüm ve biliyorum.
bile bile bu yapılamaz yani yapamaz gibi geldi bana.
söyleyecğim bakalım içimde kalırsın geberirim valla:KK15:

merhaba kızlarrr
önce bu ramazan yemek çekler vb mevzularına ben de katılacam. ben 2007de türkiyede çalışırken 180 liralık yemek kartımız vardı cumartesi pazar çalışmıyorduk. öğün 8 liraya yaklaşırdı çoğu kez artardı bnm market alışverişi yapardım. şimdi bi çalıştığım firmada çalışan bayan var yemek çıkıyor diğeri zaten yemek vermiyor. parasını da vermiyor. ramazan için de 5 kuruşluk bir ödenek vermediler. ben de oruç tutuyordum. şimdi kurban geldi yine aynısı olacak. asgari geçim yardımlarını da maaşın içinde veriyoruz diyorlar yersen! özel sektöre uyuz olmamak elde mi yaa. ki zaten 2 aydır ödeme alamadığım da başka bir gerçek ben birikim yapan bir insan olmasam bu ay ne yapacaktım acaba?
neyse ne yaptım garantiden açtım bütün hesapları.sadece 600TLlik bir para aktardım biraz elimde vardı nakit olarak 2 tane de çeyrek bozdurdum -zaten bankaya koymak için bozdurmayı düşünüyordum-2 gram altın aldım 97,28di bankanın satış fiyatı. bunu satmam için bankanın alış fiyatının bu rakamın üstüne çıkması lazım çıkar mı bilmiyorum tabi. çok az da dolar aldım. ben kurbana kadar sadece günlük parite takip etmeye çalışacam öğrenme süreci olarak bakıyorum. kar edebilirsem sevinirim tabi:KK70:

hayırlı olsun...

amin cümlemizeeeee..
:KK34::KK34:

Canim kirkbin kere masallah, darisi hepimize. allah herkesin kazancini helal ve bereketli kilsin. kimsenin hakkina el uzatmayan, merhametli biz kullarini, iki cihanda sikintiya dusurmesin insallah, amin.

merhaba kirli çıkıcıklar:)

ben avansı aldım 350 anneciğime verdim:KK51: abimin kızına mont aldım hala olmak kolay değil:KK49: bir çeyrek aldım birde kendime 100 tl harçlık ayırdım ..cebimdede 60 tl vardı maaşa kadar idare ederim zaten bayramdan önce dağıtılcak maaşlar şuan gidişatım iyi yani:)

karalahana aynı durum bendede oldu:KK47: ofiste tek oruç tutan bendim şoför arkadaşlardan tutanlar vardı onlara yemek parası verildi ama bana verilmedi :KK30: bende istemedim ama çok zoruma gitmişti..inş sana verirler

yenidendoğdum evleniyormuşsun.. ah ne zor ne çok maddiyat gerektiren bir durum şu evlilik:KK31: bizdede ablam o süreçte.. inan bazen hesap kitap karışıyor en basitinden bir nevresim alsan 100den aşağısı yok.. rabbim yardımcın olsun..

valla artık gunde 3 paket ıcen yoktur :KK1:

:KK1::KK1::KK1::KK1::KK4:

canım mantık olarak baktıgında oyle ama işin içi daha derin
bu cocugun aşıları oluyor heleyenıdogan iken
3 günde sütün olmadıgını varsaysak 50 tl kutu mamalar gıdıyor bez haftada ıkı paket eklenıyor aslında haklısın hemen hemende ısın detaylarında şansına ne cıkacagını bılmıyrosun cocuk varken bır hastalanır 500-600 kagıdı baglarsın hastaneye
buarada evet yanı aıdat yuksekmıs ama yere gore sanırım normaldır iş yerıne falan yakınmı ?
Ya allah bereket versın ama dıkkat ettıkce etmek gerekıyor ne bılım yoksa para gıdıyor

pekı saglık guvencenız yokmu cocuk ıcın

her ay düzenli avansmı verıyolar ?
Bende yarın oglusa alısveırse gıdıcem 300 lıraya kadar oh oh umarım baya bı eksıgını karsılıyabılırız kendı paralarıyla alıyor kucuk kahraman
annemıde yemege goturucem
kadıncaz bı evladımdan bısı gordum desın

cok tesekkurler zor henuz ceyız almıyoruz para bırıktırmek tek derdımız
arkadasım yanı mustakbel nısanlım ek ıse gıdıyor oradakı paralarıda bırıkıme koaycagız gelinliğini alıcam bunlarla dıyor :KK23:
Allah hepimizin yardımcısı olsun

walla madem bırıkım yapıyoruz o zaman kampanyaları ındırımlerıde takıp etcez ole elımızdekı parayla koy kenara nın yanına destek sız sız olun indirimlerı takıp edın derım ben ceyızımı ole aldım hıcte pısman deılım aldıgım seylerde hem kullanıslı hemde uygun fıyatta aldım benden sana tavsıye canım madem yenı evlenıcen ceyız duzıcen kampanyaları takıp et derım

selam kızlar,
dün eşim birikim için para bırakmıştı, bende bugün o parayla çeyrek aldım.. 160 tl den 8 tane aldım..
Birikimi ev için yapıyoruz oda uzun vadeli yani en az 2 yıl sürer en çok getirinin altının sağlayacağını düşündüm..
Eşimin bilgisi dahilindeki altınlarımı saymıyoorum ben o ortak hesap, artırdığım paralardan aldığım altınlarımı yazacağım listeye..
Ne olur ne olmaz dursun kenarda 3-5 altınım.. Gizli olucak yani ama yeri geldiğinde çıkartır koyarım ortaya tabi..
ilerde ne olacağı belli değil çocuklar büyüyecek, okul için harcarım yada zor durumda kalırım dünyanın binbir türlü hali var işte..

kızlarr ıs bankasından 2 gram altın aldım 97.12 den
194.24 tl tutuu aynı sekılde satısını yapıcak olsam suan 94.13 TL
İşlem Tutarı: 188.26 TL
lıraya satıyorum yanı 5,98 tlcık zararım olcak eger altın yıne 99 felan olursa yıne yatırgım parayı karsılamıcak sanırım.. ıyı kı 2 gram almısm bununda nasıl oldugunu görmüş oldum en güseli gitip alcanız ceyrek bırıkımın ıcın en ıdealı sanırım

Son düzenleme:
twent hayırlısı olsn canım berektlı bırıkımler

teşekkür ederim cnm.. senin gram altınında berektli olsun inşallah..
bencede en iyisi çeyrek altın, aslında uzun vadeli bankadan altın alımı daha güvenli, ama ben aldığım altının sıcaklığını hissetmek istiyorum:)
Bizim derdimiz ev için birikim yapmak altın düştüğü için şimdilik altın alıyorum dolar düşerse dolarda alabilirim.. Ama uzun vadede altın daha karlı sanırım.. dolar çok dengesiz, düşünce birden düşüyor, çıkıncada birden çıkıyor..Ama altın öyle pat diye düşmüyor en azından düşse bile çabuk toparlanıyor..

lıraya satıyorum yanı 5,98 tlcık zararım olcak eger altın yıne 99 felan olursa yıne yatırgım parayı karsılamıcak sanırım.. ıyı kı 2 gram almısm bununda nasıl oldugunu görmüş oldum en güseli gitip alcanız ceyrek bırıkımın ıcın en ıdealı sanırım

O fark mesai saatleri dışında işlem yaptığınızda geçerli.
Gün içinde 40 ila 80 kuruş arası fark koyar bankalar.
Saat 5 ten sonra ve hafta sonları ise alış satış farkını arttırırlar.
Pazartesi bakarsanız farkın azaldığını görürsünüz.

teşekkür ederim cnm.. senin gram altınında berektli olsun inşallah..
bencede en iyisi çeyrek altın, aslında uzun vadeli bankadan altın alımı daha güvenli, ama ben aldığım altının sıcaklığını hissetmek istiyorum:)
Bizim derdimiz ev için birikim yapmak altın düştüğü için şimdilik altın alıyorum dolar düşerse dolarda alabilirim.. Ama uzun vadede altın daha karlı sanırım.. dolar çok dengesiz, düşünce birden düşüyor, çıkıncada birden çıkıyor..Ama altın öyle pat diye düşmüyor en azından düşse bile çabuk toparlanıyor..

gercektende sıcaklık hıssetmek gerekıyor pısman oldum gıbı gıbı ama olsun en azını koymus oldum oraya sımdı gerı kalanı yarım yapıcam yarımda ıyıdır herhalde ınsallah en kısa zamanda ev sahıbı olursunuz allah nerde warsa ev ısteyen herkeze versın kıra oturmak zor bende bebekim için basladım bu bırıkım ıslerınde onceden yoktu bole derdım evlenmeden once bırıktırıyordumda günlerde gırıyordumda takı içindi şimdi ise kızım için :KK6:

O fark mesai saatleri dışında işlem yaptığınızda geçerli.
Gün içinde 40 ila 80 kuruş arası fark koyar bankalar.
Saat 5 ten sonra ve hafta sonları ise alış satış farkını arttırırlar.
Pazartesi bakarsanız farkın azaldığını görürsünüz.

acıkcası üzüldüm bu kadar fark olduguna dedıgınız gıbı mesaı saatı dısında yaptım bakalım pazartesı durum ne olıcak merakla beklıyorum ben hep o sekılde fark olucak sandım :KK17:

hayırlı cumalar
arakadaşlar uzun zamndır yazamıyordum
çünkü birikim yapamıyordum eşim iki aydır işten ayrılmıştı.
şimdi işe girdi ve maaşı da oldukça iyi olacak ama 1 seneliğine ayrı olacağız ben yazın tayin isteyebileceğim ancak.
ben kendi evimizi idare edeceğim fatura kira aidat falan aşkım annesinde kalıyor zaten onun kira vs derdi yok kenara 2000 lira ayırabilecek belki 2500
ben de ek dersimi kenara ayırayım diyorum yani ortalama 3000 lira kenara ayırabileceğiz
yazın elimizdeki altınları bozdurup birikimimizi de ekleyip ev almayı planlıyoruz
eylül ve ekim ayı içinde toplam 4 gram ancak alabildim.
toplam bu topiğe takılmaya başladığımdan beri
2 çeyrek
5 gram altın
90 gram bilezik
20 dolar
30 eurom oldu
allah bereket versin dövizlerden eşimin haberi yok. ev alırken ona sürpriz yapacağım:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

canım Rabbim gönlünüze göre versin nş.
kenara koyduğunuz para güzel bir miktar istediğiniz gibi bir eviniz olur inş:KK16:
altınlarında süper :KK9:

benimde şu an itibariyle ay sonuna kadar yani bayram arefesinde alırız sanırım maaşı o zamna kadar 150 tlm var tam olarak.
bu ay hiç bişiy almadım kendime.
200 ayrımıştım sadece 50 tl harcamama oldu.
dün akşam arkadaşıma gittim tabisi eli boş olmaz 15 tl bayıldım:)
ay kuruş kuruş tutmakta bazen yoruyor insanı.

ramazan ayından dolayı patron herkese 100 tl yemek parası verdi,bana vermedi.
ümitlenmiştim ama çok sinirlendim bende oruç tuttum sonuçta neden ayırdı beni bilemiyorum.
bişiyler geveledi sonra falan ama bu sefer aylık alırken beyan edeceğim mutlaka.
benim başım kelmi canım:KK25::KK25::KK25:

süpersin kardiş 150 tl var he :KK9:
inş verir yemek paranı :KK34:

dün bi arkadaşın eşi 159 almıstı yanılmıyorsam

ivettt benim eşim :KK16::KK16:

günaydın birikim çılgınları hayırlı haftasonları:)

malum 2 ayrı güne katıldım hatta 300 tlmi bayıldım bile:KK53:

diğer günüm de 100 tlden çeyrek gününe dönüştü.

ben de zaten yıl sonundayız yeni tarih almaya gerek yok 2010 da alsam olur diye düşünüyorum.

sizce???

ama bizim memlekette bozdurunca yeni-eski arasında da 3-4 tl fark var alırken olduğu gibi.

napsam bilemedim:26::26: bi sorayım katılımcılara en iyisi, düşüş zamanı da alayım.

Son düzenleme:
selam kızlar,
dün eşim birikim için para bırakmıştı, bende bugün o parayla çeyrek aldım.. 160 tl den 8 tane aldım..
Birikimi ev için yapıyoruz oda uzun vadeli yani en az 2 yıl sürer en çok getirinin altının sağlayacağını düşündüm..
Eşimin bilgisi dahilindeki altınlarımı saymıyoorum ben o ortak hesap, artırdığım paralardan aldığım altınlarımı yazacağım listeye..
Ne olur ne olmaz dursun kenarda 3-5 altınım.. Gizli olucak yani ama yeri geldiğinde çıkartır koyarım ortaya tabi..
ilerde ne olacağı belli değil çocuklar büyüyecek, okul için harcarım yada zor durumda kalırım dünyanın binbir türlü hali var işte..

hayırlı olsun canım...
yedekte her zamn bişiler tutmak iyidir bence.
sonuçta yine yuvan için harcayacaksın ,onlarda enişteye sürpriz olsun...

evdede zor oluyor saklaması falan,ama tabi insanın gözüyle görmesi bir başka oluyor.
hafta içi değişecek durum,o zman daha iyi anlarsın olayı.

süpersin kardiş 150 tl var he :KK9:
inş verir yemek paranı :KK34:

i

:87::87::87:
inş inş...

pazar günü arkadaşımın nişanına gideceğim.
50 tl takacağım hediye.
her ay mutlaka bişiy çıkıyor ya çok entresan.
ama hayırlısı ...

günaydın birikim çılgınları hayırlı haftasonları:)

malum 2 ayrı güne katıldım hatta 300 tlmi bayıldım bile:KK53:

diğer günüm de 100 tlden çeyrek gününe gödüştü.

ben de zaten yıl sonundayız yeni tarih almaya gerek yok 2010 da alsam olur diye düşünüyorum.

sizce???

ama bizim memlekette bozdurunca yeni-eski arasında da 3-4 tl fark var alırken olduğu gibi.

napsam bilemedim:26::26: bi sorayım katılımcılara en iyisi, düşüş zamanı da alayım.

canım yatırım amaçlı yeni çeyrek almak mantıksız.
en güzeli eski tarihli olanıdır. kuyumcuya niye daha fazla para verelim ki değil mi ?:KK34:

şimdiden hayırlı olsun birikimlerin canım :KK19:

canım yatırım amaçlı yeni çeyrek almak mantıksız.
en güzeli eski tarihli olanıdır. kuyumcuya niye daha fazla para verelim ki değil mi ?:KK34:

şimdiden hayırlı olsun birikimlerin canım :KK19:

kesinlikle ben de öyle düşünüyorum ama işte grubun durumuna bakmak da gerek yaa ben tanımıyorum zaten babamın işyerinden insanlar.
en mantıklısı hatta şu ata çeyrekler,tarih derdi yok.ama pahalılar işte:KK25:

herkese günaydın bu ay ve bir sonraki ay için biraz çeyiz alışverişi yaptım paralarım gitecek kredi kartı borcunu ödeyeceğim neysekş ayın 16 sındna sonra çektirdiğim için ödemelern çoğu bir sonrak aya kaldı ve bu ay bir cumhuriyet alabileceğim sanırm :)) cumhuriyet alan varmı ne kadar fiyatlar bazen kazıklanıyorum herkese sorayım bilgim olsun :))

günaydın kızlar umarım herkes için güzel bir haftasonu olur.
ekim ayının son haftasına da girmek üzereyiz
ben eşimin bana verdiği 400 tl nin 218 tl sini harcamışım .kalan 182 tl nin bu hafta ne harcarım bilmiyorum ama mümkünse 50-60 tl arasını geçmesini istemiyorum:KK1::KK1::KK1:

kesinlikle ben de öyle düşünüyorum ama işte grubun durumuna bakmak da gerek yaa ben tanımıyorum zaten babamın işyerinden insanlar.
en mantıklısı hatta şu ata çeyrekler,tarih derdi yok.ama pahalılar işte:KK25:
canım durumun mantıklı izahını gruba yaparsın:KK34:
bizim de çeyrek altın günümüz var ve eski tarihli olmasını istedik.
ben ekim ayında para aldım ama bir arkadaş unutmuş yeni tarihli altın getirmiş baktım yeni tarihli kabul etmedim bana hakkın geçmesin dedim olsun ne olacak dediyse de almadım arkamdan laf olsun istemem sonrasında:KK34:

gün günü para getirmeyen iki arkadaşa da ne zaman getirirseniz çeyrek altın oluversin dedim 2 çeyrek altın geldi.:KK34:
haksızlık da yapmak istemem , haksızlığa da uğramak istemem :KK1::KK1::KK1:

herkese günaydın bu ay ve bir sonraki ay için biraz çeyiz alışverişi yaptım paralarım gitecek kredi kartı borcunu ödeyeceğim neysekş ayın 16 sındna sonra çektirdiğim için ödemelern çoğu bir sonrak aya kaldı ve bu ay bir cumhuriyet alabileceğim sanırm :)) cumhuriyet alan varmı ne kadar fiyatlar bazen kazıklanıyorum herkese sorayım bilgim olsun :))

canım en son çeyrek 160 tl idi onun 4 katı olduğunu düşünürsek 600- 640 tl civarındadır. ama altın bu ara düştü dikkat etmek lazım canım :KK19:

Son düzenleme:

hayırlı olsun canım...
nler aldın bakıyım çeyize.
benimde dün laptopum geldi ay ay ay sevindirk oldum:21::21:

X