Kirli Çıkılar )))

Giyim ve ayakkabı 77
Faturalar 807.5
Ulaşım 20 TL
Kişisel gelişim 25.tl
Gün parası 100.0 tl
Sigara 22.5 tl
tofita'nın bezi 44 tl
Gıda Market 50 tl
Sağlık 15.0 tl
Gezmece 25 tl
birikim 100

illaki bu uygulamada kacan olmuştur dıye dusunuyorum :KK70:
1400 - elimde kalan suanda 21 ekim 115 tl idir
,
Şimdilik böyle oslun dur hemen indirim programı

canım şu cigaraya ayırdığın para bu ay aldığının parasımı.
hemen tüketen biri olark dikkatimi çekti.
zam geldi ya baya fena oldu yav.
eskiden böyle zevkti şimdi gerçekten zehir içiyoruz sanki:21:

hayırlı cumalar arkadaşlar:KK16:

hepimize inş...

hayırlı cumalar
arakadaşlar uzun zamndır yazamıyordum
çünkü birikim yapamıyordum eşim iki aydır işten ayrılmıştı.
şimdi işe girdi ve maaşı da oldukça iyi olacak ama 1 seneliğine ayrı olacağız ben yazın tayin isteyebileceğim ancak.
ben kendi evimizi idare edeceğim fatura kira aidat falan aşkım annesinde kalıyor zaten onun kira vs derdi yok kenara 2000 lira ayırabilecek belki 2500
ben de ek dersimi kenara ayırayım diyorum yani ortalama 3000 lira kenara ayırabileceğiz
yazın elimizdeki altınları bozdurup birikimimizi de ekleyip ev almayı planlıyoruz
eylül ve ekim ayı içinde toplam 4 gram ancak alabildim.
toplam bu topiğe takılmaya başladığımdan beri
2 çeyrek
5 gram altın
90 gram bilezik
20 dolar
30 eurom oldu
allah bereket versin dövizlerden eşimin haberi yok. ev alırken ona sürpriz yapacağım:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

süper süper süper...
Allah bereketini eksik etmesin inş...
:KK9::KK9:

ben de beklemedeyim canım
dur bakalım
hayırlısı dediğin gibi.
sen al-sata başlayacak mısın
ne düşündün
geçen sormuştun ya

walla al sat yapmıcam ısın acıkcası dusukken alıcam uzun vadde bekletıcem kızım dogsun 1 yasına gelsın bozdurup onun hesabına koyucam ılerkı yıllarda lazım olur kendı ayrı bırıkımımde gram la altın alıp uzun vadede tutumak ıstıyorum yıne

herkese hayirli cumalar....

ay sonu yaklasiyor... 10 gün kaldi.. zaman ne kadar da cabuk geciyor... daha gecen hafta cuma, c.tesi pazar icin plan yaparken bu sabah kalktim ve yeniden cumaydi.... birden coook sasirdim...

hmmm... bugun canim hicbirsey yapmak istemiyor yaaa....

annemi ösledim.....

benimde şu an itibariyle ay sonuna kadar yani bayram arefesinde alırız sanırım maaşı o zamna kadar 150 tlm var tam olarak.
bu ay hiç bişiy almadım kendime.
200 ayrımıştım sadece 50 tl harcamama oldu.
dün akşam arkadaşıma gittim tabisi eli boş olmaz 15 tl bayıldım:)
ay kuruş kuruş tutmakta bazen yoruyor insanı.

ramazan ayından dolayı patron herkese 100 tl yemek parası verdi,bana vermedi.
ümitlenmiştim ama çok sinirlendim bende oruç tuttum sonuçta neden ayırdı beni bilemiyorum.
bişiyler geveledi sonra falan ama bu sefer aylık alırken beyan edeceğim mutlaka.
benim başım kelmi canım:KK25::KK25::KK25:

benimde şu an itibariyle ay sonuna kadar yani bayram arefesinde alırız sanırım maaşı o zamna kadar 150 tlm var tam olarak.

ümitlenmiştim ama çok sinirlendim bende oruç tuttum sonuçta neden ayırdı beni bilemiyorum.
bişiyler geveledi sonra falan ama bu sefer aylık alırken beyan edeceğim mutlaka.

insallah bu sefer hakkini alirsin canim....

canım şu cigaraya ayırdığın para bu ay aldığının parasımı.
hemen tüketen biri olark dikkatimi çekti.
zam geldi ya baya fena oldu yav.
eskiden böyle zevkti şimdi gerçekten zehir içiyoruz sanki:21:
hepimize inş..
süper süper süper...
Allah bereketini eksik etmesin inş...
:KK9::KK9:

ayırdıgım derken zamdan oncekı ıste
7.5 tl cıkınca ıcemez oldum sıgarayı bıraktım
ıcersemde aksam babam yatınca paketınden alıp bır tane ıcıyorum aylık 120 tl sıgara yaparı edıyor

ya ben 3000 tl maas aliyorum. aslinda iyi bi maas ama kenara istedigim gibi para atamiyorum. yalniz yasadigim icin cok giderim oluyo :KK50:

700 tl kira, kisin dogalgazla birlikte kabaca 500-600 tl arasi aidat ve faturalarim oluyor. ayda yaklasik 500 tl kredi kartim var. mutfak masraflari nasil el yakiyor hepimiz biliyoruz. markete bi giriyorum, yemin ederim iki kucucuk posete 50-60 verip cikiyorum her defasinda, buna maas mi dayanir :KK43:(
onun disinda arabanin kaskosu, sigortasi, bakimi masrafi, benzini derken, ayin sonunda elime 100-200 tl kalsa iyi, kardayim diyorum ya :KK50: bu araba cok masrafli is gercekten, ama oyle sapa bi yerde oturuyorum ki, arabasiz da imkansiz ulasim, cok zor olur. insallah yilbasinda maasima biraz zam yapilir da, o farki kenara atabilirim.

herkese hayirli cumalar....

ay sonu yaklasiyor... 10 gün kaldi.. zaman ne kadar da cabuk geciyor... daha gecen hafta cuma, c.tesi pazar icin plan yaparken bu sabah kalktim ve yeniden cumaydi.... birden coook sasirdim...

hmmm... bugun canim hicbirsey yapmak istemiyor yaaa....

annemi ösledim.....
ay evet sonunda yanii
buarada 25 ekım dogum gunum
herhalde maaslar 28 yatar veya olmadı 1 de

ama dışarda bulusulsa daha da cok gıder dımı ?
Benımde elımde 115 tl kaldı
bende 300 tl ayırmıstım :emir_bebek:
ama benım cocugun ıhtıyaclarıda ıcınde tabıkı bazen annemlerde alıyor sutlerıı kutu kutu :nazar: :KK52: :KK51: :KK28: :KK53: :KK47: :KK9: :KK42: :nazar: :KK39: :KK19: :KK55:

ya ben 3000 tl maas aliyorum. aslinda iyi bi maas ama kenara istedigim gibi para atamiyorum. yalniz yasadigim icin cok giderim oluyo :KK50:

700 tl kira, kisin dogalgazla birlikte kabaca 500-600 tl arasi aidat ve faturalarim oluyor. ayda yaklasik 500 tl kredi kartim var. mutfak masraflari nasil el yakiyor hepimiz biliyoruz. markete bi giriyorum, yemin ederim iki kucucuk posete 50-60 verip cikiyorum her defasinda, buna maas mi dayanir :KK43:(
onun disinda arabanin kaskosu, sigortasi, bakimi masrafi, benzini derken, ayin sonunda elime 100-200 tl kalsa iyi, kardayim diyorum ya :KK50: bu araba cok masrafli is gercekten, ama oyle sapa bi yerde oturuyorum ki, arabasiz da imkansiz ulasim, cok zor olur. insallah yilbasinda maasima biraz zam yapilir da, o farki kenara atabilirim.

3000 tl aslinda türkiye sartlarinda cok iyi bir para olsa da para biriktirebilmek icin ödün vermek gerekiyor benim anladigim...
sizde de sanirim benim ailemde olan durum var. Kredi karti... maasinizin 1/6 i oraya gidiyor... onu kisabilirseniz, en azindan yarini... bu durumda heray bankaya gittiginizde 250 kredi karti 250 de yatirim hesabiniza para yatirabilirisiniz...

:nazar: :nazar:

ay evet sonunda yanii

ama benım cocugun ıhtıyaclarıda ıcınde tabıkı bazen annemlerde alıyor sutlerıı kutu kutu :nazar: :KK52: :KK51: :KK28: :KK53: :KK47: :KK9: :KK42: :nazar: :KK39: :KK19: :KK55:

simdiden nice güzel senelere gecirmeni dilerim... Bebisin ve müstakbel esinle....

insallah mutlu ve huzurlu yuvaniz hayatiniz olur...

nerede oturuyorsun aidat cok cok yuksek
yanı haklısınız ama bu maasla ınsanlar cocuk gokutup gecınıp bırde daıre satın alıp kredı oduyolar :KK70:
Tutmayı bılmıyoruz ben kesınlıkle ondan bahsedıyorum
kk odedıgım borclardan ıllallah artık ben dıkkat edıyorum artık
markete karnın ac gıtme :KK24:

simdiden nice güzel senelere gecirmeni dilerim... Bebisin ve müstakbel esinle....

insallah mutlu ve huzurlu yuvaniz hayatiniz olur...

aa çok teşekkürler
Amin cümlemizin başına inşallah

ıcersemde aksam babam yatınca paketınden alıp bır tane ıcıyorum aylık 120 tl sıgara yaparı edıyor

ii oldu valla daha da pahalı olsun da içmeyin ..çok kızıyorum bu sigara işine ..hele de işsiz güçsüz dolaşıp sigara içerek çoluk çocuğunun rızkını sigaraya veren erkeklere hepten gıcığım :KK47:
az paramı yaa..günde 3paket içen var bi de yazık yani ..
sonra da aız d,yorlar ,sigara içip de açız diyene ben acımıyorum valla :KK47:

ben bu ay birikim yapmayacağım ama bir adağım var gerçekleşse dileğim o adak da hayırlı bir işe gidecek inş. biriktirmiş gibi olurum galiba dimi :KK52:

msj tekrari.............................................

Son düzenleme:
benim market alisverislerim hep cok komik olur.... alirim arabayi, 1 tur atar alacaklarimi alirim, arada canimin cektigi seyler de olur. sonra 1 tur daha ata, listede olmayan herseyi geri birakirim :))

buna ihtiyacim yok, bu 1 ay daha bekleyebilir, bu bundan daha pahali birak, bu cok kalorili..... sonra listeyi tekrar gözden gecirir ve 1-2 az gerekli seyleri cikaririm.... sonra sadece 1 cikolata atarim arabaya ve kasaya giderim :))

:KK52: :KK52:

merhaba hanımlar bol birikimli günler diliyorum ben birşey soracağım şu gram altın alma konusunda bana yardımcı olurmusunuz? burda okuyunca merak ettim

nerede oturuyorsun aidat cok cok yuksek
yanı haklısınız ama bu maasla ınsanlar cocuk gokutup gecınıp bırde daıre satın alıp kredı oduyolar :KK70:
Tutmayı bılmıyoruz ben kesınlıkle ondan bahsedıyorum
kk odedıgım borclardan ıllallah artık ben dıkkat edıyorum artık
markete karnın ac gıtme :KK24:

ya canim, su anda evli ve cocuklu olsam da, en fazla cocugun bezi-sutu eklenecek bu masraflara. hadi cocuk masrafli bi sey, onu sayma, evli olsam hayatimda ne degiscek ki, giderler yine ayni? kira ayni, aidat ayni, faturalar asagi yukari ayni olcak. yani evin icinde kac kisi oldugunla alakasi yok, zor olan bi evi gecindirmek iste. ben istanbul/gokturk`te oturuyorum. iste ayda bi kac kez disari cikinca, bi de araba olunca, masraflara ancak yetiyo maasim. gerci yine var kenarda allaha sukur, arabam da yatirimim sayilir sonucta. hic gereksiz alisveris yapmiyorum artik, su kredi kartimi bi bitirebilsem, kafadan 400-500 tl karda olcam, insallah.

benim market alisverislerim hep cok komik olur.... alirim arabayi, 1 tur atar alacaklarimi alirim, arada canimin cektigi seyler de olur. sonra 1 tur daha ata, listede olmayan herseyi geri birakirim :))

buna ihtiyacim yok, bu 1 ay daha bekleyebilir, bu bundan daha pahali birak, bu cok kalorili..... sonra listeyi tekrar gözden gecirir ve 1-2 az gerekli seyleri cikaririm.... sonra sadece 1 cikolata atarim arabaya ve kasaya giderim :))

:KK52: :KK52:

ay supermis :KK1: ben de oyle elemeyi ogrensem iyi olur. abur cubur pek sevmem ben, bi dolabim vardir hep abur cuburla doludur, misafirim gelirse ikram edeyim diye. kardeslerim ya da nisanlim eve geldiklerinde dolabi tamtakir yapiyolar :KK1:
nisanlima da ogretmem lazim tutumlu alisveris yapmayi, o da ne bulsa arabaya atanlardan. bi ogunluk alisveris yapmaya ciktigimizda 30-40 tlden asagi olmuyo o alisveris. 1 ogun yaa... buna maas mi dayanir...

insallah bu sefer hakkini alirsin canim....

aminnnnnnnnnnnnn

ahahaah.sen öyle söyliyince biizm halimiz geldi aklıma.ben çok içmiyorum yani tek başıma olsam herhalde bir ortamda olmadığı sürece bir haftaya yakın gider bir paket.ama ablamda içiyor ve evde ikimiziz,o çalışmadığından benden otlanıyor mecbur.annemler içerdeyken mutfakta kısa kaçamaklarımız oluyor heycan verici.beni bilmiyorlar o yüzden her sigara içişimiz bir olay.Rabbim yakalanmamamı nasip etsin ki annem kalpten gider.:18:

en kısa zamnda bir ayar yapman lazım canım.
türkiye şartlarında çok iyi bir para alıyorsun ve sen böyle söyliyince gerçekten üzüldüm.
giderlerinde azımsanmayacak kadar ama inş en kısa zamnda bir hale yola koyabilirsin.
mesela aylık aldığında kenara bişiy mutlaka ayırıp geri kalanıyla idare sağlamaya çalışsan.
bir kişi için gerçekten yüksek bir meblağ.
ah o araba işini sorma derdi yükü bitmiyor.
biz mi ona biniyoruz ,o mu bize anlayamıyorum bazen:KK9:

ay evet sonunda yanii

senin bebeğin var canım sonuçta.o yüzden çok sıkma canını.

merhaba hanımlar bol birikimli günler diliyorum ben birşey soracağım şu gram altın alma konusunda bana yardımcı olurmusunuz? burda okuyunca merak ettim

bankadan hesap açıyoruz altın hesabı.internetten takip ederekte birikimlerimizi altın olarak yapıyoruz canım...evde tutmamak için.

X