Kirli Çıkılar )))

canım şu cigaraya ayırdığın para bu ay aldığının parasımı.
hemen tüketen biri olark dikkatimi çekti.
zam geldi ya baya fena oldu yav.
eskiden böyle zevkti şimdi gerçekten zehir içiyoruz sanki:21:

hepimize inş...

süper süper süper...
Allah bereketini eksik etmesin inş...
:KK9::KK9:

amin amin:KK55::KK55::KK55:

ya ben 3000 tl maas aliyorum. aslinda iyi bi maas ama kenara istedigim gibi para atamiyorum. yalniz yasadigim icin cok giderim oluyo :KK50:

700 tl kira, kisin dogalgazla birlikte kabaca 500-600 tl arasi aidat ve faturalarim oluyor. ayda yaklasik 500 tl kredi kartim var. mutfak masraflari nasil el yakiyor hepimiz biliyoruz. markete bi giriyorum, yemin ederim iki kucucuk posete 50-60 verip cikiyorum her defasinda, buna maas mi dayanir :KK43:(
onun disinda arabanin kaskosu, sigortasi, bakimi masrafi, benzini derken, ayin sonunda elime 100-200 tl kalsa iyi, kardayim diyorum ya :KK50: bu araba cok masrafli is gercekten, ama oyle sapa bi yerde oturuyorum ki, arabasiz da imkansiz ulasim, cok zor olur. insallah yilbasinda maasima biraz zam yapilir da, o farki kenara atabilirim.

Miska ne iş yapıyosun?Maaşın iyiymiş valla söyle de biz de o sektöre girelim canım:)))))))))):KK9:

merhaba kirli çıkıcıklar:)

ben avansı aldım 350 anneciğime verdim:KK51: abimin kızına mont aldım hala olmak kolay değil:KK49: bir çeyrek aldım birde kendime 100 tl harçlık ayırdım ..cebimdede 60 tl vardı maaşa kadar idare ederim zaten bayramdan önce dağıtılcak maaşlar şuan gidişatım iyi yani:)

karalahana aynı durum bendede oldu:KK47: ofiste tek oruç tutan bendim şoför arkadaşlardan tutanlar vardı onlara yemek parası verildi ama bana verilmedi :KK30: bende istemedim ama çok zoruma gitmişti..inş sana verirler

yenidendoğdum evleniyormuşsun.. ah ne zor ne çok maddiyat gerektiren bir durum şu evlilik:KK31: bizdede ablam o süreçte.. inan bazen hesap kitap karışıyor en basitinden bir nevresim alsan 100den aşağısı yok.. rabbim yardımcın olsun..

Miska ne iş yapıyosun?Maaşın iyiymiş valla söyle de biz de o sektöre girelim canım:)))))))))):KK9:

dimi ya 3000 lira:) allah bereket versin .. para gençken kazanılıyor ama yaş geçtikçe çalışma azmide gidiyor..iyi değerlendirmek lazım fırsatları

ii oldu valla daha da pahalı olsun da içmeyin ..çok kızıyorum bu sigara işine ..hele de işsiz güçsüz dolaşıp sigara içerek çoluk çocuğunun rızkını sigaraya veren erkeklere hepten gıcığım :KK47:
az paramı yaa..günde 3paket içen var bi de yazık yani ..
sonra da aız d,yorlar ,sigara içip de açız diyene ben acımıyorum valla :KK47:

ben bu ay birikim yapmayacağım ama bir adağım var gerçekleşse dileğim o adak da hayırlı bir işe gidecek inş. biriktirmiş gibi olurum galiba dimi :KK52:
valla artık gunde 3 paket ıcen yoktur :KK1:
benim market alisverislerim hep cok komik olur.... alirim arabayi, 1 tur atar alacaklarimi alirim, arada canimin cektigi seyler de olur. sonra 1 tur daha ata, listede olmayan herseyi geri birakirim :))

buna ihtiyacim yok, bu 1 ay daha bekleyebilir, bu bundan daha pahali birak, bu cok kalorili..... sonra listeyi tekrar gözden gecirir ve 1-2 az gerekli seyleri cikaririm.... sonra sadece 1 cikolata atarim arabaya ve kasaya giderim :))

:KK52: :KK52:
:KK1::KK1::KK1::KK1::KK4:
bende cips bölümünde cok oyalanırımmm
ya canim, su anda evli ve cocuklu olsam da, en fazla cocugun bezi-sutu eklenecek bu masraflara. hadi cocuk masrafli bi sey, onu sayma, evli olsam hayatimda ne degiscek ki, giderler yine ayni? kira ayni, aidat ayni, faturalar asagi yukari ayni olcak. yani evin icinde kac kisi oldugunla alakasi yok, zor olan bi evi gecindirmek iste. ben istanbul/gokturk`te oturuyorum. iste ayda bi kac kez disari cikinca, bi de araba olunca, masraflara ancak yetiyo maasim. gerci yine var kenarda allaha sukur, arabam da yatirimim sayilir sonucta. hic gereksiz alisveris yapmiyorum artik, su kredi kartimi bi bitirebilsem, kafadan 400-500 tl karda olcam, insallah.

canım mantık olarak baktıgında oyle ama işin içi daha derin
bu cocugun aşıları oluyor heleyenıdogan iken
3 günde sütün olmadıgını varsaysak 50 tl kutu mamalar gıdıyor bez haftada ıkı paket eklenıyor aslında haklısın hemen hemende ısın detaylarında şansına ne cıkacagını bılmıyrosun cocuk varken bır hastalanır 500-600 kagıdı baglarsın hastaneye
buarada evet yanı aıdat yuksekmıs ama yere gore sanırım normaldır iş yerıne falan yakınmı ?
Ya allah bereket versın ama dıkkat ettıkce etmek gerekıyor ne bılım yoksa para gıdıyor

selamlar sizigidi kirli çıkılar :KK1:

kumbaramı saydım 33 tl olmuş bile 1 haftada allah bereket versin ay sonunda 100 yaparsam üstünüde tamamlar bir çeyrek alırım inşlh :KK8:

ben avansı aldım 350 anneciğime verdim:KK51: abimin kızına mont aldım hala olmak kolay değil:KK49: bir çeyrek aldım birde kendime 100 tl harçlık ayırdım ..cebimdede 60 tl vardı maaşa kadar idare ederim zaten bayramdan önce dağıtılcak maaşlar şuan gidişatım iyi yani:)

karalahana aynı durum bendede oldu:KK47: ofiste tek oruç tutan bendim şoför arkadaşlardan tutanlar vardı onlara yemek parası verildi ama bana verilmedi :KK30: bende istemedim ama çok zoruma gitmişti..inş sana verirler

yenidendoğdum evleniyormuşsun.. ah ne zor ne çok maddiyat gerektiren bir durum şu evlilik:KK31: bizdede ablam o süreçte.. inan bazen hesap kitap karışıyor en basitinden bir nevresim alsan 100den aşağısı yok.. rabbim yardımcın olsun..

her ay düzenli avansmı verıyolar ?
Bende yarın oglusa alısveırse gıdıcem 300 lıraya kadar oh oh umarım baya bı eksıgını karsılıyabılırız kendı paralarıyla alıyor kucuk kahraman
annemıde yemege goturucem
kadıncaz bı evladımdan bısı gordum desın

cok tesekkurler zor henuz ceyız almıyoruz para bırıktırmek tek derdımız
arkadasım yanı mustakbel nısanlım ek ıse gıdıyor oradakı paralarıda bırıkıme koaycagız gelinliğini alıcam bunlarla dıyor :KK23:
Allah hepimizin yardımcısı olsun

dimi ya 3000 lira:) allah bereket versin .. para gençken kazanılıyor ama yaş geçtikçe çalışma azmide gidiyor..iyi değerlendirmek lazım fırsatları

evlenene kadar isteğim maaşımın 1800 olması (gönül daha cok ister ama şartları one koyuyorum)onunda maaşı 1800 oldumu valla gül gibi gecinip gideriz daire bile satın alırız bızım semt oyle pahalıd egıl sokagına sutcu gelır hala :KK52: annemlerde bırazdesteklerse 1 maas kenara kalır boylelıkle yılda 18 bın lıra 2 yılda 32 bın lıra kenara koydukmu ustunude kredı ıle tamamlarız :nazar:

her ay düzenli avansmı verıyolar ?
Bende yarın oglusa alısveırse gıdıcem 300 lıraya kadar oh oh umarım baya bı eksıgını karsılıyabılırız kendı paralarıyla alıyor kucuk kahraman
annemıde yemege goturucem
kadıncaz bı evladımdan bısı gordum desın

cok tesekkurler zor henuz ceyız almıyoruz para bırıktırmek tek derdımız
arkadasım yanı mustakbel nısanlım ek ıse gıdıyor oradakı paralarıda bırıkıme koaycagız gelinliğini alıcam bunlarla dıyor :KK23:
Allah hepimizin yardımcısı olsun

evet 15-20 Arası avans 1-5 arasıda maaş olarak veriliyor.. sistem güzel parasız kalmıyoruz hiç:) tebrik ediyorum nişanlını bişeyler için çabalaması çok güzell..

evlenene kadar isteğim maaşımın 1800 olması (gönül daha cok ister ama şartları one koyuyorum)onunda maaşı 1800 oldumu valla gül gibi gecinip gideriz daire bile satın alırız bızım semt oyle pahalıd egıl sokagına sutcu gelır hala :KK52: annemlerde bırazdesteklerse 1 maas kenara kalır boylelıkle yılda 18 bın lıra 2 yılda 32 bın lıra kenara koydukmu ustunude kredı ıle tamamlarız :nazar:

iki kişi çalışınca illaki olur birşeyler.. allah sağlık sıhhat versin yeterki..:KK31:

evet 15-20 Arası avans 1-5 arasıda maaş olarak veriliyor.. sistem güzel parasız kalmıyoruz hiç:) tebrik ediyorum nişanlını bişeyler için çabalaması çok güzell..

iki kişi çalışınca illaki olur birşeyler.. allah sağlık sıhhat versin yeterki..:KK31:

sağol canım teşekkürlerr :KK42:
buarada bankaya gıdıcem hem kartım gelmedı bı ısyan etcem hem para cekcem hemde hesap actırıcam hepsı ıcın ayrı numaramı alınıyor ?

inna ban bende anlayabilmiş değilim.ağzında bişiler geveledi soramadımda,elime verdi parayı arabaya bindim baktım maaşım sadece.ee üzüldüm haliyle.ama tek ben ayrıldıysam hakkımıda helal etmiyorum.

dün zaten öyle zor anlar yaşadım ki çantamı alıp çıkmamak için böyle resmen dişlerimi sıktım.
film şeridi gibi gözümün önünden geçti borçlarım,evde ne yaparım düşünceleri,hemen nasıl iş bulacağım falan filan.
çok zor çok .
RABBİM YARDIM ETSİN TÜM ÇALIŞANLARA...

aminnnnnnnnnnnnn

en kısa zamnda bir ayar yapman lazım canım.
türkiye şartlarında çok iyi bir para alıyorsun ve sen böyle söyliyince gerçekten üzüldüm.
giderlerinde azımsanmayacak kadar ama inş en kısa zamnda bir hale yola koyabilirsin.
mesela aylık aldığında kenara bişiy mutlaka ayırıp geri kalanıyla idare sağlamaya çalışsan.
bir kişi için gerçekten yüksek bir meblağ.
ah o araba işini sorma derdi yükü bitmiyor.
biz mi ona biniyoruz ,o mu bize anlayamıyorum bazen:KK9:

Evet canim, maasim iyi biliyorum ama giderim de fazla olunca sikinti oluyo iste... evlendikten sonra duzelecek insallah, evimizi rahat rahat alabilicez diye umuyorum.

enson çeyrek alan arkadaşlarrrrrrrrr
kaç liradan aldınız??

h.sonu 1 tane daha alıcam da arttımı acabaa:KK52:

inna ban bende anlayabilmiş değilim.ağzında bişiler geveledi soramadımda,elime verdi parayı arabaya bindim baktım maaşım sadece.ee üzüldüm haliyle.ama tek ben ayrıldıysam hakkımıda helal etmiyorum.

dün zaten öyle zor anlar yaşadım ki çantamı alıp çıkmamak için böyle resmen dişlerimi sıktım.
film şeridi gibi gözümün önünden geçti borçlarım,evde ne yaparım düşünceleri,hemen nasıl iş bulacağım falan filan.
çok zor çok .

bızde aylık bır kısının yemek bedelı 290 tl
anlasmalı resterant yıyoruz zaten baskada yıyecek yerımız yok serbest bolgedeyız
neyse ramazanda yada bayramda cogu yer verır bızde cok ıyı ıs yapıyoruz yenı fırmayız ama suanda turkıyede tekız bır ramazan paketı bır harclık hepsını gectım bır cıkolata dagıtılamazmıydı yanı
yada keske dedım tıcket verılseydı hıc olmazsa oruc tuttuk fıslerı aılemıze gotururduk ..

fıstık benden sana söylemesi
şuanda nekadar maaş aldığını bilmiyorum ama evlendiğinde bereketinin kat be kat artacağını hayırlısıyla
göreceksin:KK66:

bende bekarken iyi kazanıyordum,kılık kıyafete saç başa gidiyodu ve tabiki annemede yüklü miktarda veriyordum..
ama ay sonlarını zor getiriyordum..

sonra evlendim maaşım eskiye oranla birazcık düştü (yeni işten dolayı)ama eşimle
hem ev hemde araba taksidi ödediğimiz gibi ekstradan da köşeye koymak için altın alıyorum...

evlenince paramın bereketi arttı..kızlar maaşallah diyiiinnn:nazar:..darısı başınızaaaaaaa

Evet canim, maasim iyi biliyorum ama giderim de fazla olunca sikinti oluyo iste... evlendikten sonra duzelecek insallah, evimizi rahat rahat alabilicez diye umuyorum.

yenidendoğdum hiç bilmiyorumki canım:)benim banka hesap vs heleki kk kart hiç işim olmuyorki:)

çok zor çok .

aynen dediğin gibi şoförlere günlük verince bende ay sonu alırım sandım.. birde patron sen tüm ay tuttun dime demişti.. ee oda öyle sorunca vericekler kesin dedim.. ama ağlamayana meme yok talyayada para yok:KK47:karalahana çok fazla sıkıntadasın işyerinde bence oradan çıkınca naparım vs gibi düşünme canım. çıkmayı göze alamıyorsan bile bir iş ara bulunca çık..

bu arada benim iş olayındada cevap gelmedi:KK50:olmuycak galiba.. ingcem yetersiz bulundu sanırım ... boşnakça biliyorum balkan ülkeleri projelerinde değerlendiririz vs dediler .. ama olumlu olumsuz cvp yok..

bızde aylık bır kısının yemek bedelı 290 tl
anlasmalı resterant yıyoruz zaten baskada yıyecek yerımız yok serbest bolgedeyız
neyse ramazanda yada bayramda cogu yer verır bızde cok ıyı ıs yapıyoruz yenı fırmayız ama suanda turkıyede tekız bır ramazan paketı bır harclık hepsını gectım bır cıkolata dagıtılamazmıydı yanı
yada keske dedım tıcket verılseydı hıc olmazsa oruc tuttuk fıslerı aılemıze gotururduk ..

ya benim çevremde tıcket alan çok kişi var.. ve evin market alışverişini hep o şekilde yapıyorlar..keşke verilseymiş sizede 290 tl bir aylık masrafınız çıkardı ne güzel

ev kredisine bağlanmadan zor oluyor birikim yapmak yaa..
anneler babalar hep hemen eve bağlanın diyorlarya gerçekten haklılar ..
bi yere bağlanmayınca harcıyor insan ister istemez

X