Kirli Çıkılar )))

müşteri numaran bankanın sana verdiği bir numara hesap defteri varsa yanında onun üstünde yazıyordur. genelde bankamatik kartında da yazar (mesela bende yapı kredi kartı var adımın altında müşteri nosu da yazıyor)

ben vakıfbankta hem tl hem euro hesabım var (vadesiz) internet bankacılığı kullanıyorum ancak çok akıllı oldukları için netten altın hesabı açmama izin vermiyorlar... bi başka eksi yönü de cep telefonuna şifre gönderiyorlar ve bu şifreyi sadece türkiyedeki cep telefonlarına gönderiyorlar. yani ben türkiyedeyken yurtdışı banka hesabımdan işlem yapabiliyorum ama yurtdışında iken vakıf hesabımdan işlem yapamıycam!! bu aklı evveller sayesinde.e ben herşey için şubeye gidebilecek olsam zaten niye internet bankacılığını seçeyim yavv.
bu her bankada böyle mi?? bilgisi olan varm mı?
bi de ladyfog garantide altın alım-satımında gramda (ya da onsta) ne kadar fark oluşuyor bankaların altın-alım satım kurlarına baktım da bazılarında 10 kuruş fark var (misal akbank, hsbc, teb) bazılarında 1 liraya yakın. al-sattan kazanmak istiyorsak bu farkın en küçük olduğu bankayı tercih etmek lazım yanlış mıyım?

Garantide 80 kuruş.
Aslında haklısın ama tercih sebebplerim var.
Öncelikle işlem saati uzun. Birçok banka 17 de bitirirken ben 18 e kadar işlem yapabiliyorum.
Bu neden önemli?
16.30 da amerika borasaları açılıyor ve altın genelde düşüyor. Alım fırsatı doğuyor.
Bu sayede gündüz sattığımı akşam alıyorum.
Bir de kur değişimlerini anında yansıtıyor.
Bunun yanında aşırı düşüş ya da artışlarda çoğu banka işlem yaptırmıyor.
Bu garantide pek görülen bi şey değil.
Kriz ortamında güvenilecek bir banka olduğunu düşünüyorum.

kızlar özellikle ladyfog un yönlendirmesi sayesinde elindeki altını azıcık da olsa arttırdım
çok teşekkür ederim
ay sonu bildirim yapabileceğimEn Büyük KK

ladyfog mesaj kutun dolmuş mesaj atamadım sana...
Şimdi boşalttım müsaitim.
Bu arada ne olur sadece benim söylediklerimle hareket etme.
Altın bu ne olacağı belli olmaz.
Kaybedersen çok üzülürüm.
Ben yine bildiğim kadarını paylaşırım.
Özelden yazabilirsin artık.
bende cevap beklerken senın bı kac gun evvelkı acıklamını okuyordum
oyleyse bende bu sekılde yapayım
dolar ve tl hesabım zaten var
maasımda dolar yatıyor yanı hespalarım bır kısmını oradan hemen gr çevirip altın hesabına aktarmıs olurum
ıhtıyacım olanı cekıp tl cevırırım kalanda yıen dolar olarak kalır ay sonuna dogru kalan paralyada gr alırım
cok cok tesekkur ederım acıklaman ıcın
müşteri numaramı bılmıyorum muhasebecıden ogrenebılırmıyım ?
sadece dolar ve tl hesap numalarım var şube koduyla ..

En iyisi müşteri hizmetlerini ara ve internet bankacılığı için ne gerektiğini öğren.
İşlemlerini telde bile yaparsın.

Garantide 80 kuruş.
Aslında haklısın ama tercih sebebplerim var.
Öncelikle işlem saati uzun. Birçok banka 17 de bitirirken ben 18 e kadar işlem yapabiliyorum.
Bu neden önemli?
16.30 da amerika borasaları açılıyor ve altın genelde düşüyor. Alım fırsatı doğuyor.
Bu sayede gündüz sattığımı akşam alıyorum.
Bir de kur değişimlerini anında yansıtıyor.
Bunun yanında aşırı düşüş ya da artışlarda çoğu banka işlem yaptırmıyor.
Bu garantide pek görülen bi şey değil.
Kriz ortamında güvenilecek bir banka olduğunu düşünüyorum.
hımmm evet bu dediklerin de önemli faktörler..ben zaten vakıftaki hesapları kapatmaya karar verdim de nereye geçsem onu bulmaya çalışıyorm. tl euro altın açtıracam vadesiz hesap olarak olmadı bi de dolar açtırır arbitraj da yaparım bu ara elim boş nette vakit çok geçiriyorum. fakat işyerine ben bi bankaya gidecektim diyemem, netten olmak zorunda :KK9: fazla kar elde etmesem de öğrenmiş olurum diye düşünüyorum.
seni çok meşgul ettik ama bi de şu şifre işini sorabilir miyim? garanti de cep telefonuna tek kullanımlık şifre yolluyor mu? (hani kendi şifren zaten oluyor onun üstüne bi de bu şifre var mı?)

hımmm evet bu dediklerin de önemli faktörler..ben zaten vakıftaki hesapları kapatmaya karar verdim de nereye geçsem onu bulmaya çalışıyorm. tl euro altın açtıracam vadesiz hesap olarak olmadı bi de dolar açtırır arbitraj da yaparım bu ara elim boş nette vakit çok geçiriyorum. fakat işyerine ben bi bankaya gidecektim diyemem, netten olmak zorunda :KK9: fazla kar elde etmesem de öğrenmiş olurum diye düşünüyorum.
seni çok meşgul ettik ama bi de şu şifre işini sorabilir miyim? garanti de cep telefonuna tek kullanımlık şifre yolluyor mu? (hani kendi şifren zaten oluyor onun üstüne bi de bu şifre var mı?)

Rica ederim.
Şifre işi güvenlik açısından zorunlu diye biliyorum.
Garanti de gönderiyor.
Açıkçası o tek kullanımlık şifreyi göndermeyen banka duymadım ben.

Şimdi ons dediği ortalama 31 gr altın.
Şu anda ons 1681 dolar.Bu 31 gr fiyatı.
Ben de banka üzerinden alış satış yaparken banka bana gr fiyatını gösteriyor.
Mesela 12.30 giibi 1 gr altın 54 dolardı.
Akşam üzeri 53 olursa alım yapacağım.
Doğru tespit etmişsiniz yani.:)
Bu arada int bankacılığı için karta ya da bankaya gitmenize gerek yok.
Müşteri numaranızı biliyorsanız ilk girişte parola istemeden giriyorsunuz, sonra şifre ayarlarınızı yapıyorsunuz.
Olmadı önce müşt hizmetlerini arayın.
Ben şubeye gitmenize gerek yok diye biliyorum.
çok teşekkürler şubeye ugramam gerekiyormus
müşteri numaran bankanın sana verdiği bir numara hesap defteri varsa yanında onun üstünde yazıyordur. genelde bankamatik kartında da yazar (mesela bende yapı kredi kartı var adımın altında müşteri nosu da yazıyor)
Henuz kartı gonderme zahmetınde bulunmadıkları ıcın :KK43:
peki sunu sorsam amerikan borsası acılıyor demıssın 4.3 da benım mesaım 5 te bıtıyor.. ben nasıl yapacagım alım satımı ? tr saatiyle arada fark var değilmi ?

türkiye saatine göre 16.30 da açılıyor zaten. Türkiye ile amerika arasında eyaletine göre 7-8 saatlik bir fark var. (biz ilerideyiz)

türkiye saatine göre 16.30 da açılıyor zaten. Türkiye ile amerika arasında eyaletine göre 7-8 saatlik bir fark var. (biz ilerideyiz)

pekı sabah 9- 10da işlem yapamayacağım demektır buda degılmı ?
buaarda musterı numaramı dekont uzerınde buldum :KK70: Heycanlıyım

aa gene olmadı kart numarası veya para kart uzerındekı numaraları ıstıyor bende sadece musterı ve hesap numarası varr

Son düzenleyen: Moderatör:
çok teşekkürler şubeye ugramam gerekiyormus

Henuz kartı gonderme zahmetınde bulunmadıkları ıcın :KK43:

peki sunu sorsam amerikan borsası acılıyor demıssın 4.3 da benım mesaım 5 te bıtıyor.. ben nasıl yapacagım alım satımı ? tr saatiyle arada fark var değilmi ?

Tr saati ile 16.30
Ama mesainle ne ilgisi var anlayamadım.
Al sat yapacaksan internet bankacılığını kullanmayacak mısın?
E o zaman bankanın mesaisi daha önemli değil mi?

tatlım sen türkiyede işlem yapacağın için sabah 8 akşam 18 (diğer bankalarda 17 imiş) arası istediğin al-satı yapabilirsin. ladyfog'un dediği ise şu saat 16.30 da ABD de borsa açılınca altın düşüyormuş. o da alım işlemini bu nedenle 17-18 arası vakitte yapıyormuş. bu şekilde daha iyi kazanç elde ediyormuş.
ki bana mantıklı geldi sabah 10.30 da ons olarak zirvedeydi 1690 idi şimdi daha düşük. yani sabah 10 civarı satmak için akşam 5 civari almak için daha doğru vakitler.
sanırım işyerinden gireceksin nete o nedenle kendi mesai saatini yazmışşın. altını satıp kurumdan öyle çıkacaksın o zaman :KK70: ya da 18.00 e kadar evde olman lazım ordan gireceksen. buna göre düşün.

Tr saati ile 16.30
Ama mesainle ne ilgisi var anlayamadım.
Al sat yapacaksan internet bankacılığını kullanmayacak mısın?
E o zaman bankanın mesaisi daha önemli değil mi?

ama kafam karıştı :KK19: haklısın :KK28: :KK28:
buarada telefon numaram guncel degıl yoksa kıvırıyodum anında ısı :KK51: :KK52::KK52::KK52: :KK55:

resmen kendı kendıme guldum :KK1:
evet 5 'te cıkıyorum yeşilköyde calsııyorum
6da evde olmam artık mumkun olmuyor 10 falan gecıyor baska bırınede asla yaptırmam bu ıslemı
tl altınmı almalıyıms ımdı mantıksal olarak :21: :KK28:
bu işler cidden çok karışıkmış para biriktircem kafa olarak yoruldum :KK55: ama hevesliyim
buaarada benımde oglumun kumbarası var..
ve 50 yakın ceyregı :KK33: :KK52: bır tanede bılezıgım onlarıda bozup ısletebılırım aslında ama onları aılem kendı adına yatıracak :KK24:
zengın olacagım ama bana yetişmez oglan tadını cıkarır artıkın :KK53: :KK52: :KK55: :KK56: :KK57::KK37: :KK35: :KK34:

bırazdan mesaım bıtecek
öpüyorum sızı
kenarda köşede buldugum bozuklukları oglusa atıyorum hatta anneme 3 ay oglusa 3 ay bana para bırıktırelım dedım hadı ordan deıd :KK52:
belkı bu aksam acarız kumbarayı 300 tl yakın para beklıyorum :KK28:

Kızlar benim sallantıda olan 7 gr. altınımı bugün altın bir ara yükselmişken sattım. Totalde 27 tl zararım oldu ama epeydir düşünüyordum. Yine de beklememin yararı oldu çünkü ilk satayım dediğim seferde zararım 60 tl filandı şimdiki çok önemli bir miktar değil Allahtan. Şu borçlarımızı kapatayım, bir de üstüne faiz filan işlemesin kredi kartları da peşin fiyatına taksidin bir anlamı olsun değil mi:KK1: Hep biriktirme mesajı mı yazacağız, bu sefer de böyle olsun:KK53:

Son düzenleme:
amann cok uzuldum gecmıs olsun neden oyle bısey oldukı dersın

selam kirli birikimdaşlarım...
uzun zamndır uğrayamadım.
okudum mesajları falan ama katılamadım çok fazla sohbetlere.
umarım herkes iyidir ve birikimler tam gaz devam ediyordur.
şükür altının yükseldiğini gördümde bugün içim biraz rahatladı.
bende durumları soracak olursanız hamdolsun iyi gidiyor.
ödemlerimi yaptım,kenara paramı ayırdım,
birde çok istediğim pembiş netbokumu aldım kendime.
oda saçma bir harcama olmadığından kendimi iyi hissediyorum.
hepnizi öpüyorum,görüşmek üzere...

:KK54::KK54::KK54:

ben de bozduracam ve banka işine geçecem çünkü evde bulundurmak istemiyorum sonuçta çeyrek bozdurup gram alacağım için altının kaç lira olduğunun bi önemi yok. daha fazlasını da alamam bu ara kurban geliyor zaten
şu anda beklenen hindistanda düğün mevsiminin açılması fiziki taleple birlikte altını yükselten bi etken. bunun dışındaki hiç bir gelişmeyi öngöremiyor kimse...yine de gördüğüm kadarıyla bu hafta için genel beklenti yukarı yönlü

merhaba kızlar sonunda pc başına oturabildim az da olsa ama hemen çıkacağım malum akşam hazırlıkları için
yazdıklarınızı da inşallah akşam yemeğinden sonra dinlenirken okurum.

bugün 10 gr daha altın aldım Allah bereket versin . böylece ekim ayına ait altın alma işimi de sonlandırmış oldum :KK34: Darısı kasım ayına inşallah .
böylelikle ekim ayında 24 gr altın 2 çeyrek altın almış oldum ve biraz da para kaldı yanıma .

herkesin birikimi hayırlı olsun kimler neler yazmış çok merak ediyorum ama zaman kısıtlı ne yapalım sağlık olsun kirli çıkılarımmmmm benimmmmmmmmmmm:KK16:

Son düzenleme:
Sabah bir miktar altını dolara çevirdiğimi söylemiştim.
Ons fiyatı beklediğim kadar düşmedi ancak dolar akşam üzeri arttığı için o parayı tl ye geçerek değerlendirdim.
Yarın altın ya da dolar hangisi düşerse onu alacağım.:)Bu arada farmasi hayırlı olsun birikimin.:)

X