Kirli Çıkılar )))

hepinize hayırlı ve bol birikimli haftalar kızlar:21: yanlış anlaşılmasını istemem ama listeye bu topiğe başladıktan sonraki birikimlerimizi yazdığımızı sanıyordum ben. bazı arkadaşlar 10 senelik birikimlerini eklemişler listeye. mutlaka hepimizin yıllar öncesinde başladığımız başka altın, tl birikimlerimiz vardır. bence buradaki listeye bu topikten sonraki birikimleri yazalım. tarihiyle yazmak çok güzel fikir. ben bu topikteki birikimlerime 06 2011 den itibaren başladım. farmasiciğim bana da tarih ekleyebilir misin canım rica etsem:KK71:

ben de sana katılıyorum. bu topikten sonra ya da bu foruma başladıktan sonra biriktirdiklerimiz olsun

ama sanırım özelden bildirmen gerek farmasi aradakileri kaçırabilir.

ladyfog, farmasi nerelerdesiniz? altınla ilgili şu sıralar ne olur ne düşünüyorsunuz? çıkışa doğru mu gider bu seviyelerde kalır mı yoksa yeniden düşer mi?

Farmasi :KK70: cok özür arka sayfaları okudum cuamdan beri
ben ayın 30 bıldırım yapayım ozel mesajla sana
bende arkadaslara katılıyorum benımde gecmıs donemde bır daırem var :nazar: :nazar: Allah herkeze nasip etsin
benden sımdıden sonrasını baz alıyorum cunku
lütfen su soruma bırı yanıt verebılırmı akıl ıstıyorum
yaklaşık 10 aylık bi yatırırım olacak evlilik için
bunu döviz oalrakmı(maasımı döviz alıyroum) türk parası olarak vadelıde mi yoksa gr altın şeklindemi yapsam ?
altın uzun vadede getirisi olan bişeymi
sonucta ben üç beş bişide getirsin kaybetmesin değer diye düşünüyorum

Farmasi :KK70: cok özür arka sayfaları okudum cuamdan beri
ben ayın 30 bıldırım yapayım ozel mesajla sana
bende arkadaslara katılıyorum benımde gecmıs donemde bır daırem var :nazar: :nazar: Allah herkeze nasip etsin
benden sımdıden sonrasını baz alıyorum cunku
lütfen su soruma bırı yanıt verebılırmı akıl ıstıyorum
yaklaşık 10 aylık bi yatırırım olacak evlilik için
bunu döviz oalrakmı(maasımı döviz alıyroum) türk parası olarak vadelıde mi yoksa gr altın şeklindemi yapsam ?
altın uzun vadede getirisi olan bişeymi
sonucta ben üç beş bişide getirsin kaybetmesin değer diye düşünüyorum

kimse sana bişey diyemez ki al alma diye tam tersi olursa hem sen üzülürsün hem söyleyen. ama bazı şeyler için genel yorumlar vardır. işte şu zaman şu olacak çıkacak inecek diye yorumcular onu yaparlar aşağı yukarı tutar bazen de tutmayabilir. ben de şu sıralar ne olması bekleniyor diye farmasi ve ladyfog a sordum maşallah onlar piyasanın özetini çıkarıyorlar.

ama ben şahidim 2-3 yıldır gözlemlerime göre altın yazın her halukarda fırlıyor.

ama ben şahidim 2-3 yıldır gözlemlerime göre altın yazın her halukarda fırlıyor.

evet dugun mevsımı degılmı
nerede pıyasayı yazmıslar ben goremedımmı acaba bende bır bakayım
hafta ıcı gıdıp hesap actırayım
garantıden maas alıyorum
cıtıden kk var

sevimsiz_25 arkadaşım.Çekilişli sisteme katılmaz kendi başına ödersen 100 ay taksit ödeniyor ve 51.ayda eve girersin.Çekilişli sistem ise 120 ay ve her yıl belli periyotlarla çekiliş yapılıyor kurada çıkan evine hemen giriyor.Ama 60 ay boyunca çekilişte şansı yaver girmeyen kalan 60 kişiye 61.ayda ev veriliyor topluca.Yani en sona kalıp senelerce bekleme durumu yok.Cevabını bulmuşsun sanırım ama aklına takılanlar içnde yazmak istedim

anaammm :KK52:ben topiğe gelene kadar yeni topik açılmış ismine de bayıldım:21:hayrlı olsun hepimize gecen hafat ıs te cok yogundum kızlar hıc gıremdım ıns bu hafta daha düzenli gelirim.Bu arada ben haftasonu bileziğimi aldım bahsedıyordum gün parama alıcakm dıye üstüne de bu ay maasımda ekstralar vardı onu koydum kalanını da eşim kredi kartından çekti 30 grlık bı bılezıgım oldu:21:gramı 95 e geldı yalnız ben bu bırıkımı bıldırıme nası koycam yada koycakmıyım farmasi canım bilgilendirirsen sevınırm ona göre yapayım bıldırımı ay sonunda :KK34: sizlerde ıyısınızdır ınsallah bırıkımler nasıl bakım:KK23:

ladyfog, farmasi nerelerdesiniz? altınla ilgili şu sıralar ne olur ne düşünüyorsunuz? çıkışa doğru mu gider bu seviyelerde kalır mı yoksa yeniden düşer mi?

Bence henüz yükseliş seyrine geçmedi.
Bunu söyleyebilmek için 1720 seviyesini kırıp bir sürede orada kalması gerek.
Son bir aydır devam eden yatay seyir 1600-1700 seviyesinde azar azar artarak devam edebilir.
Dolarla ters orantıda olduğu için tl/gr bazında pek bir şey değişmeyebilir.
Son zamanlarda 12.00-13.30 civarı zirve yapıyor,akşama da düşüyor.
Ben öğlen satıp akşam alıyorum gr arttırmak için.
Ama daha önce de söylediğim gibi bunu tl/gr ile değil ons/dolar olarak yapıyorum.
Fed'e kadar böyle gider gibi geliyor.
Bunların hepsi şahsi kanaatim.
Kaynak falan yok.bilginize...:KK51:.

anaammm :KK52:ben topiğe gelene kadar yeni topik açılmış ismine de bayıldım:21:hayrlı olsun hepimize gecen hafat ıs te cok yogundum kızlar hıc gıremdım ıns bu hafta daha düzenli gelirim.Bu arada ben haftasonu bileziğimi aldım bahsedıyordum gün parama alıcakm dıye üstüne de bu ay maasımda ekstralar vardı onu koydum kalanını da eşim kredi kartından çekti 30 grlık bı bılezıgım oldu:21:gramı 95 e geldı yalnız ben bu bırıkımı bıldırıme nası koycam yada koycakmıyım farmasi canım bilgilendirirsen sevınırm ona göre yapayım bıldırımı ay sonunda :KK34: sizlerde ıyısınızdır ınsallah bırıkımler nasıl bakım:KK23:
ay ay hayırlı olsun Allah ıyı gunlerde kullanmayıda nasıp etsın hepımızın basına darısı

Bence henüz yükseliş seyrine geçmedi.
Bunu söyleyebilmek için 1720 seviyesini kırıp bir sürede orada kalması gerek.
Son bir aydır devam eden yatay seyir 1600-1700 seviyesinde azar azar artarak devam edebilir.
Dolarla ters orantıda olduğu için tl/gr bazında pek bir şey değişmeyebilir.
Son zamanlarda 12.00-13.30 civarı zirve yapıyor,akşama da düşüyor.
Ben öğlen satıp akşam alıyorum gr arttırmak için.
Ama daha önce de söylediğim gibi bunu tl/gr ile değil ons/dolar olarak yapıyorum.
Fed'e kadar böyle gider gibi geliyor.
Bunların hepsi şahsi kanaatim.
Kaynak falan yok.bilginize...:KK51:.
şu tl/gr ons muhabbetını okudum ama bı noktaya baglıyamadım ben bu ısı aslında arastırsam ıyı olacak perşembe aksamıda hesap actırırım
garantı ve cıtı
işletim ucretı kesıyolarmı ?

kızlar peki dolar ne olur yükseldi ama düşer mi acaba

maaşımı dolarla alan bırı olarak nedense ben dusucek gıbı hıssedıyorum :KK37:

ay ay hayırlı olsun Allah ıyı gunlerde kullanmayıda nasıp etsın hepımızın basına darısı

şu tl/gr ons muhabbetını okudum ama bı noktaya baglıyamadım ben bu ısı aslında arastırsam ıyı olacak perşembe aksamıda hesap actırırım
garantı ve cıtı

maaşımı dolarla alan bırı olarak nedense ben dusucek gıbı hıssedıyorum :KK37:

saol canım daha ıyılerı sizlerin olsun:KK16:

garantı ve cıtı

Bankalar yasal olarak altın hesabından işletim ücreti kesemezler.
Ancak altın hesabı açabilmeniz için yanında vadesiz hesabınız olmalı.
İşletim ücretini vadesizden alıyorlar.
Zaten vadesiz hesabın varsa altın hesabını netten açabiliyorsun.
Garantide maaş hesabım olduğu için benden ücret alınmadı.

kızlar özellikle ladyfog un yönlendirmesi sayesinde elindeki altını azıcık da olsa arttırdım
çok teşekkür ederim
ay sonu bildirim yapabileceğimEn Büyük KK

ladyfog mesaj kutun dolmuş mesaj atamadım sana...

Bankalar yasal olarak altın hesabından işletim ücreti kesemezler.
Ancak altın hesabı açabilmeniz için yanında vadesiz hesabınız olmalı.
İşletim ücretini vadesizden alıyorlar.
Zaten vadesiz hesabın varsa altın hesabını netten açabiliyorsun.
Garantide maaş hesabım olduğu için benden ücret alınmadı.

yehuuu oyleyse .. Benimde maaş hesabım.. ama 9 aydır bu bankaya gectı fırma henuz kartlrımız gelmedı dovız old ıcın hem l hem dovız hesabımız var garantıde ama ınternet bankacılıgını kullanamayoruz kımısı gıdıp bankadan tekrar basvuruyla kartları aldı bende hıc dusmedım pesıne onuda halledeyım.. sıze bır soru sorsam
ons fıyatı ons demek 5-6 altın bırmı demek fıyatları anlıyamadım
1680,95 falan dıyo
altın kg dolr fiyatı yazan bı yer var hemen altında 53940 yanı bır gr altın 53940 mı ?
mısal tl dede 98 tl

yanı maasımı dolar usulu aldıgımdan hangısını mantıklı gelır kar gelır bakımından ons dolar dahamı ıyıdır :KK70: sanada cok soruluyodur emınım :KK28:

yehuuu oyleyse .. Benimde maaş hesabım.. ama 9 aydır bu bankaya gectı fırma henuz kartlrımız gelmedı dovız old ıcın hem l hem dovız hesabımız var garantıde ama ınternet bankacılıgını kullanamayoruz kımısı gıdıp bankadan tekrar basvuruyla kartları aldı bende hıc dusmedım pesıne onuda halledeyım.. sıze bır soru sorsam
ons fıyatı ons demek 5-6 altın bırmı demek fıyatları anlıyamadım
1680,95 falan dıyo
altın kg dolr fiyatı yazan bı yer var hemen altında 53940 yanı bır gr altın 53940 mı ?
mısal tl dede 98 tl

Şimdi ons dediği ortalama 31 gr altın.
Şu anda ons 1681 dolar.Bu 31 gr fiyatı.
Ben de banka üzerinden alış satış yaparken banka bana gr fiyatını gösteriyor.
Mesela 12.30 giibi 1 gr altın 54 dolardı.
Akşam üzeri 53 olursa alım yapacağım.
Doğru tespit etmişsiniz yani.:)
Bu arada int bankacılığı için karta ya da bankaya gitmenize gerek yok.
Müşteri numaranızı biliyorsanız ilk girişte parola istemeden giriyorsunuz, sonra şifre ayarlarınızı yapıyorsunuz.
Olmadı önce müşt hizmetlerini arayın.
Ben şubeye gitmenize gerek yok diye biliyorum.

Son düzenleme:
ben vakıfbankta hem tl hem euro hesabım var (vadesiz) internet bankacılığı kullanıyorum ancak çok akıllı oldukları için netten altın hesabı açmama izin vermiyorlar... bi başka eksi yönü de cep telefonuna şifre gönderiyorlar ve bu şifreyi sadece türkiyedeki cep telefonlarına gönderiyorlar. yani ben türkiyedeyken yurtdışı banka hesabımdan işlem yapabiliyorum ama yurtdışında iken vakıf hesabımdan işlem yapamıycam!! bu aklı evveller sayesinde.e ben herşey için şubeye gidebilecek olsam zaten niye internet bankacılığını seçeyim yavv.
bu her bankada böyle mi?? bilgisi olan varm mı?
bi de ladyfog garantide altın alım-satımında gramda (ya da onsta) ne kadar fark oluşuyor bankaların altın-alım satım kurlarına baktım da bazılarında 10 kuruş fark var (misal akbank, hsbc, teb) bazılarında 1 liraya yakın. al-sattan kazanmak istiyorsak bu farkın en küçük olduğu bankayı tercih etmek lazım yanlış mıyım?

Şimdi ons dediği ortalama 31 gr altın.
Şu anda ons 1681 dolar.Bu 31 gr fiyatı.
Ben de banka üzerinden alış satış yaparken banka bana gr fiyatını gösteriyor.
Mesela 12.30 giibi 1 gr altın 54 dolardı.
Akşam üzeri 53 olursa alım yapacağım.
Doğru tespit etmişsiniz yani.:)
Bu arada int bankacılığı için karta ya da bankaya gitmenize gerek yok.
Müşteri numaranızı biliyorsanız ilk girişte parola istemeden giriyorsunuz, sonra şifre ayarlarınızı yapıyorsunuz.
Olmadı önce müşt hizmetlerini arayın.
Ben şubeye gitmenize gerek yok diye biliyorum.

bende cevap beklerken senın bı kac gun evvelkı acıklamını okuyordum
oyleyse bende bu sekılde yapayım
dolar ve tl hesabım zaten var
maasımda dolar yatıyor yanı hespalarım bır kısmını oradan hemen gr çevirip altın hesabına aktarmıs olurum
ıhtıyacım olanı cekıp tl cevırırım kalanda yıen dolar olarak kalır ay sonuna dogru kalan paralyada gr alırım
cok cok tesekkur ederım acıklaman ıcın
müşteri numaramı bılmıyorum muhasebecıden ogrenebılırmıyım ?
sadece dolar ve tl hesap numalarım var şube koduyla ..

X