Kirli Çıkılar )))

Hayyy Allah razı olsun senden canım. o kadar güzel anlatmışsın ki. senin yanlış anlamayacağını biliyordum ve bunu dile getirmene de çok memnun oldum açıkçası. sen beni gaza getirdin çünkü biz 2, siz 3 kişilik ailesiniz. biz niye çok harcıyoruz dedim sonra kendi kendime. ikimiz de öğretmeniz ikimizin de kıyafet ihtiyaçları aşağı yukarı aynı olur demek ben lüzumsuz harcamalar yapıyorum dedim.kafama dank etti en azından 2 aydır 200-300 daha az harcadım. Allah razı olsun Allahım kazancına bereketler versin minik yavrunu da sana bağışlasın.

meyra arkadaşım, ben birkimimizi değil harcamalar üzerinde karşılaştırma yaptım ve kendime çeki düzen verdim. değilse herkesin geliri, aile birey sayısı.. vs farklı hiç birikimde kıyaslama olur mu? bildiğim kadarıyla yusum da kirada ben de harcamalarda yusumu örnek almaya çalıştım :KK66:
Allah razı olsun canım, inşallah siz de 3 kişilik bir aile olursunuz en kısa zamanda =)
Bir de inşallah eşin de kpss'yi kazanır da rahat rahat birikim yaparsınız.

maalesef alışveriş hepimizin zaafı ben de çok seviyorum/seviyordum :)
artık ihtiyaç dışı şeyler almıyorum ve param gerçekten birikiyor

burdaki arkadaşların çoğu yeri geldikçe bahsetmiştir zaten boğazdan maalesef çok fazla kıslmıyor
ama ben şöyle bir yol buldum ilk evlendiğimizde aylık alışveriş yapardık markette ister istemez belki lazım olmayan şeyleri bile sepete atası geliyor insanın:)
artık aylık alışveriş yapmıyoruz bittikçe alıyoruz ve gereksiz hiçbirşey alınmıyor

Başıyazmalı o zaman benim halimden anlarsın sen =) Hadi yusum git ve delice alışveriş yap diyorum sonra da otur oturduğun yerde bütçeyi altüst edeceksin diyorum =) Hatta bugün eşime beni il merkezine götür de alışveriş yapayım dedim, yarın öğleden sonra gideriz dedi. Aradan yarım saat geçmeden gidip eşime kızdım, neden hemen evet diyorsun paramız kalmadı bir dahaki maaşı bekle desene dedim =) Eşim de saçımdaki beyazları çoğaltmaya mı çalışıyorsun sen diye kızdı tabi bana =))

farmasi, lirik güzel ve altın alan bütün arkadaşlar hayırlı olsun altınlarınız.

Allah razı olsun canım, inşallah siz de 3 kişilik bir aile olursunuz en kısa zamanda =)
Bir de inşallah eşin de kpss'yi kazanır da rahat rahat birikim yaparsınız.

Başıyazmalı o zaman benim halimden anlarsın sen =) Hadi yusum git ve delice alışveriş yap diyorum sonra da otur oturduğun yerde bütçeyi altüst edeceksin diyorum =) Hatta bugün eşime beni il merkezine götür de alışveriş yapayım dedim, yarın öğleden sonra gideriz dedi. Aradan yarım saat geçmeden gidip eşime kızdım, neden hemen evet diyorsun paramız kalmadı bir dahaki maaşı bekle desene dedim =) Eşim de saçımdaki beyazları çoğaltmaya mı çalışıyorsun sen diye kızdı tabi bana =))

farmasi, lirik güzel ve altın alan bütün arkadaşlar hayırlı olsun altınlarınız.
teşekkürler canım
bereketli olsun altınlarınız kızlar..
gramını kaçtan aldınız bakem??

98.41 ve 98.47 den canım parça parça almıştım ))

Altın yükselmiş ozamn farmasi, cuma günü sorduğumda gramına 91 demişti kuyumcu..Bundan sonra hep çıkar zaten..

Masraflardan konu açılmış, bende yazayım..
Bizde 4 kişilik bir aileyiz. Çocuklarım okula gidiyor alışverişi haftalık yapıyoruz.. her hafta pazrada çıkıyorum.. birde aylık BİM e uğruyorum.Bimden sürekli aldığım malzemelrim var, bisküvi, süt, tereyağı, hijyenik günlük ped vs.. bunları Bimden alırım..
Bizimde bir listemiz var aylık 500-600 arası gıda harcamamız oluyor buna duışarda yenen yemek dahil değil tabiki.. Çocuklarıma annem baktığı için onunda mutfağa katkısı çok..
kıyafete çok para harcamayız biz.. öyle gördüğümü alma gibi bir huyum yok aksine çok zorlanıyoru alışveriş yaparken..Alsammı almasammı ihtiyacım varmı, yokmu bunu çok düşünürüm.. Örneğin kışlıklarımı çıkardım ihtiyacım olan kıyafetlerin listesini yaptım.. pantolaonlarım ve kazaklarım yeterince var.. hırka ve badi türü almama gerekiyor bunu listedledim hangi renkleri almam gerektiğini yazdım kii alakasız şeyler almayım, sonra kombin ederken zorlanmayım diye.. Çocukların kıyafetlerinide eşefman, gecelik tür kıyafetleri annem alır pazardan felan bir güzel yıkar giydirim.. diğer kıyaftelerinide sezon sonu indirimlerden alıyorum çokuygun oluyor .geçen sezon başı 40 lira olan pantolonu sezon sonunda 13 tl ye aldım mesela..
şimdilik borcumuz harcımız yok çok şükür evimiz , arabamızda var... eşimin maaşı evin ihtiyaçlarına yetiyor..Benim maaşımıda birikim yapmaya çalışıyorum... kendime bir hedef belirledim ben, çocuklarda küçükken para biriktirip bir ev daha almayı düşünüyorum..

Altın yükselmiş ozamn farmasi, cuma günü sorduğumda gramına 91 demişti kuyumcu..Bundan sonra hep çıkar zaten..

Bizde 4 kişilik bir aileyiz. Çocuklarım okula gidiyor alışverişi haftalık yapıyoruz.. her hafta pazrada çıkıyorum.. birde aylık BİM e uğruyorum.Bimden sürekli aldığım malzemelrim var, bisküvi, süt, tereyağı, hijyenik günlük ped vs.. bunları Bimden alırım..
Bizimde bir listemiz var aylık 500-600 arası gıda harcamamız oluyor buna duışarda yenen yemek dahil değil tabiki.. Çocuklarıma annem baktığı için onunda mutfağa katkısı çok..
kıyafete çok para harcamayız biz.. öyle gördüğümü alma gibi bir huyum yok aksine çok zorlanıyoru alışveriş yaparken..Alsammı almasammı ihtiyacım varmı, yokmu bunu çok düşünürüm.. Örneğin kışlıklarımı çıkardım ihtiyacım olan kıyafetlerin listesini yaptım.. pantolaonlarım ve kazaklarım yeterince var.. hırka ve badi türü almama gerekiyor bunu listedledim hangi renkleri almam gerektiğini yazdım kii alakasız şeyler almayım, sonra kombin ederken zorlanmayım diye.. Çocukların kıyafetlerinide eşefman, gecelik tür kıyafetleri annem alır pazardan felan bir güzel yıkar giydirim.. diğer kıyaftelerinide sezon sonu indirimlerden alıyorum çokuygun oluyor .geçen sezon başı 40 lira olan pantolonu sezon sonunda 13 tl ye aldım mesela..
şimdilik borcumuz harcımız yok çok şükür evimiz , arabamızda var... eşimin maaşı evin ihtiyaçlarına yetiyor..Benim maaşımıda birikim yapmaya çalışıyorum... kendime bir hedef belirledim ben, çocuklarda küçükken para biriktirip bir ev daha almayı düşünüyorum..
twent peki bu mutfak masrafı içinde deterjanlar, ev için alınan ufak tefek ihtiyaçlar falan var mı? Yoksa "gıda" için ayırdığın parayı sadece gıda için mi harcıyorsun?
ben kıyafet alışverişi yaparken evdekileri düşünür ona göre almaya çalışırım ama çoğu zaman yanlış tercihler yaparım. Yani lacivert pantolonu düşünür ona göre alırım sonra bir bakarım ki aldığım şeyi diğer pantolon ile giyemiyorum bile =( Ben de yarın kışlıkları çıkartıp ihtiyacım olan birşey var mı bakayım ya da birşey alacaksam ne renk alabilirim onu tespit edeyim.

twent peki bu mutfak masrafı içinde deterjanlar, ev için alınan ufak tefek ihtiyaçlar falan var mı? Yoksa "gıda" için ayırdığın parayı sadece gıda için mi harcıyorsun?
ben kıyafet alışverişi yaparken evdekileri düşünür ona göre almaya çalışırım ama çoğu zaman yanlış tercihler yaparım. Yani lacivert pantolonu düşünür ona göre alırım sonra bir bakarım ki aldığım şeyi diğer pantolon ile giyemiyorum bile =( Ben de yarın kışlıkları çıkartıp ihtiyacım olan birşey var mı bakayım ya da birşey alacaksam ne renk alabilirim onu tespit edeyim.

canım benim deterjan alışverişim yılda 2 kere felan olur indirimli ürün görünce 2-3 paket alıyorum uzun süre gidiyor..
yani şok indirimleri takip edip stok yapıyorum..
mesela 2li calgonit kampanyası vardı geçen 120 adet çıkıyordu içinden, 24 tl idi ben 2 paket aldım bana 6-7 ay gider..
aynı şekilde omo matik lerimide kilolarca alıyorum uzun süreli gidiyor..Şampuan, sabun,vernel, yersil
bu 600 tl nin içinde sadece sıvı bulaşık deterjanı var diğerleri gıdaya veriyorum.. Yetişme çağında çocuklarım gıdadan kesemem.. haftalık yarım kilo kıyma, yarım kilo et, 1 adette tavuk mutlaka alıyoruz..

canım bugün biraz yükseldi hayırlısı bakalım ben zaten çok uzun vadeli düşünüyorum.

ben de kesinlikle listesiz alışverişe çıkmam çok faydasını görüyorum.
umarım 2. ev konusunda da herşey gönlünce olur canım

twent aynı ben de senin gibiyim canım bim pazar indiriler ev araba :)
yalnız fark bnm evin borcu var inşallah mayıs gibi kapayacağım bebeğim büyüyene kadar kirayı biriktirmeye devam artık ne yaparım bilmiyorum büyük olasılıkla ufak bi daire daha alabilirim.Allah sağlık versin.

canım bugün biraz yükseldi hayırlısı bakalım ben zaten çok uzun vadeli düşünüyorum.

ben de kesinlikle listesiz alışverişe çıkmam çok faydasını görüyorum.
umarım 2. ev konusunda da herşey gönlünce olur canım

ya yükselsin ya valla batarım ha :KK43: mayısa kadar tavan yapsın evin borcunu kapatıcam.
bu arada farmasicim ben senin msj a cvp yazdım ama gitmemiş az önce farkettim tekrar yazdım canım.listeye ne zamandan beri biriktiyor diye bişey daha eklesek daha iyi olmaz mı çünkü hepimizin tarihi birikimi farklı daha net olur diye düşünüyorum.bol kazançlı günler :)

herkes elinden geldiğini kadar yapmakta yükümlüdür bana göre.
ben ayrıca para tutmam yanımda ya toplu çekip evde tutarım ya da bankada.
yanımda 20-30 tl olsa yeter. bir şeye lazım olunca gidip parayı bankadan çekmem ya da evden almam gerekiyor ve yol boyu da bu para bana ne kadar lazım muhakemesi yapma fırsatım oluyor.
evet canım dogru soyluyorsun dusunup sındırdıkten sorna ınsan kendını frenlıyor
bugün 8 gr altın aldım Allah bereket versin.
Allah bereket versın darısı bızlere
Ben de 27 gr aldım bugün. :))
Allah bereketını gostersın senınde canım

canım benımde telefon işletim sistemi android nasıl bir program bu ilgimi çekti.
canım android marketten harcamalarım diye bı program var fınans bolumunde oradan ındırıdm cok ısıme yarıyor
Teşekkürler kızlar.Ben okuldan çıkıp aldığım için 99.38'e geldi gramı. :)

Günaydın herkeze
Dün akşam erkek arkadaşımla buluştuk once iş cıkısı servısle evlere gıttık 6da evde oluruz yemegımızı yıyıp 7 de metroda bulusup yakın bı semte gıttık 4 saate yakın oturduk 10 lıra odedık kalktık :KK1:
Vitrinlere bakmadım yolda yürürken :nazar: :KK19: :emir_bebek: :18: :KK19: :nazar: :KK9:

benim simdilik yatırırım en uzun 12 aylık gıbı gorunuyor evlenıcez ınsallah sızce bu parayı turk parası olarakmı tutmalıyım ?
maasım doviz olarak yatıyor dolar yani
bı kısmını hıc bozmasammı kenara atacagım kadarını mesela
yoksa sızın gıbı altınmı yapmalıyım benım pek bılgım yokta bu konuda

Son düzenleyen: Moderatör:
ya yükselsin ya valla batarım ha :KK43: mayısa kadar tavan yapsın evin borcunu kapatıcam.
bu arada farmasicim ben senin msj a cvp yazdım ama gitmemiş az önce farkettim tekrar yazdım canım.listeye ne zamandan beri biriktiyor diye bişey daha eklesek daha iyi olmaz mı çünkü hepimizin tarihi birikimi farklı daha net olur diye düşünüyorum.bol kazançlı günler :)

olmaz mı canım olur elbete :KK34:

günaydın hanımlar

bu hafta taşınıyorum sanırım bu ay birikim yapmak yerine elimdekilerde gidecek :KK43:(

BİRİKİM LİSTESİ
KK NİCK
TL
ÇEYREK ALTIN
CUMH. ALTINI
YARIM ALTIN
GR ALTIN
DÖVİZ
BİLEZİK gr
1
farmasi
26 gr
2
ececikkk35
250 tl
8
3
arcak81
100
1
1
4
başıyazmalıkız
1470 tl
5
deren1907
1000tl
3
2 gr
6
prometheus
1500 tl
4
7
sonbahar14
70 tl
6
2 gr
8
zehra1025
140tl
ev alacağın
için bir süre
aramızda
olamayacak
9
vanilya30
50tl
5
150 dolar
10
violin35
1 yarım
8 gr
11
gökyüzündedans
2
12
nazende_87
2
1 gr
90 gr
13
rabia1984
8.87 gr
14
mandalina01
1
10gr
15
cerenim
50 tl
1
16
mucok
3
2gr
17
innuk
5.2 gr
18
sunny66
9
2 yarım
5 gr
19
ladyfog
250 tl
5
1
7 gr
20
ceylinbaharfatih
85 tl
1
21
joeyfun
70 tl
22
darkseaa
7
23
sabrii11
40 tl
24
naz8
1
25
xxtalyaxx
4
10
26
yusum
1
7
27
minilya
10 tl
6
28
sevimsiz_25
40 tl
1
29
oz_lem_
56 tl
8 gr
120 euro
30
gulayb
2
1
1 yarım
84 gr
31
LPGLİ_FERRARİ
7
5
1 yarım
32
Sineray
1890 tl
33
yasemin1989
4 gr
34
cgdm16
2
2
115 gr
35
orchidea
6 gr
36
basakss
145 tl
1.40 gr
37
sidelya79
25 gr
38
meyraa
2
39
karanfilce
600 tl
14 gr
40
twent
4000 tl
41
skopca
2
42
oznur_omur
90 tl
1
2 yarım
12 gr
43
KaRaLaHaNa
25 gr
44
sofistike
80 tl
1
45
nur_tfk
2
1
46
asktutkunu
185 gr
47
DoLuNaY
5
48
aysemmmmm
13
2
8 gr
49
leyla_81
50
kendimi_7_m

Son düzenleme:
BİRİKİM LİSTESİ
KK NİCK
TL
ÇEYREK ALTIN
CUMH. ALTINI
YARIM ALTIN
GR ALTIN
DÖVİZ
BİLEZİK gr
1
farmasi
26 gr
2
ececikkk35
250 tl
8
3
arcak81
100
1
1
4
başıyazmalıkız
1470 tl
5
deren1907
1000tl
3
2 gr
6
prometheus
1500 tl
4
7
sonbahar14
70 tl
6
2 gr
8
zehra1025
140tl
ev alacağın
için bir süre
aramızda
olamayacak
9
vanilya30
50tl
5
150 dolar
10
violin35
1 yarım
8 gr
11
gökyüzündedans
2
12
nazende_87
2
1 gr
90 gr
13
rabia1984
8.87 gr
14
mandalina01
1
10gr
15
cerenim
50 tl
1
16
mucok
3
2gr
17
innuk
5.2 gr
18
sunny66
9
2 yarım
5 gr
19
ladyfog
250 tl
5
1
7 gr
20
ceylinbaharfatih
85 tl
1
21
joeyfun
70 tl
22
darkseaa
7
23
sabrii11
40 tl
24
naz8
1
25
xxtalyaxx
4
10
26
yusum
1
7
27
minilya
10 tl
6
28
sevimsiz_25
40 tl
1
29
oz_lem_
56 tl
8 gr
120 euro
30
gulayb
2
1
1 yarım
84 gr
31
LPGLİ_FERRARİ
7
5
1 yarım
32
Sineray
1890 tl
33
yasemin1989
4 gr
34
cgdm16
2
2
115 gr
35
orchidea
6 gr
36
basakss
145 tl
1.40 gr
37
sidelya79
25 gr
38
meyraa
2
39
karanfilce
600 tl
14 gr
40
twent
4000 tl
41
skopca
2
42
oznur_omur
90 tl
1
2 yarım
12 gr
43
KaRaLaHaNa
25 gr
44
sofistike
80 tl
1
45
nur_tfk
2
1
46
asktutkunu
185 gr
47
DoLuNaY
5
48
aysemmmmm
13
2
8 gr
49
leyla_81
50
kendimi_7_m

süper birşey bu liste her baktığımda hevesim dahada artıyor şevklendiriyor beni

yupppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kızlar sonunda bu tablo ekleme muhabbetinin sırrını çözebildim. oh beeeeeeeeeee

1 . sayfaya sağolsun editör eklemiş . ona da çok teşekkür ederim.

X