Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben bu konu içindeki hiçbir arkadaşın birbiri ile yarışa girmediğine eminim, senin de söylediğin gibi. Çünkü hepimiz biliyoruz ki şartlarımız çoook farklı. Kaldı ki burada 5-6 yıldır birikim yapan da var, benim gibi 7-8 aydır birikim yapan da.
Sadece ne olabilir mutfak masrafları konusunda birbirimizi örnek alabiliriz. İki kişilik ailesi olanlardan biri 2000tl harcarken diğeri 500tl harcar. Acaba şartlarımız eşit gibi görünüyor ama ben neden çok harcıyorum diye düşünür ve diğerine sorarak kendi yolunu çizmeye çalışır.
Buarada kredi konusundaki fikrine katılıyorum. Mesela biz ayda 860tl [ idi galiba =)) ] kredi ödüyoruz. Ayda 1300-1400tl civarı da birikim yapıyoruz. YAni toplamda 2200tl biriktirmiş oluyoruz. Böyle işte =)))
selamlar
kızlar slovakya efsf yi onaylarsa ki meburen 2.turda onaylıycak .
piyasalar ne olur,altın inermi çıkarmı?
ladyfog ve farmasi sizce?....
Ben para harcamaya çok meyilli birisiyim. Elimde para olsa hemen gider kıyafet,ev için saçma sapan süs eşyası falan alırım =)) Ama "gelecek" kaygısı nedeniyle harcamamak zorunda olduğumu biliyorum bu yüzden de maaşı alır almaz altın yüksek de olsa düşük de olsa alıyorum. Sen de benim gibi kesin harcarım bu parayı, ıvıra zıvıra gider diyorsan hiç bekleme altın al =))
bende dün bır soru sormustum ama cvplayan olmadı galiba...mutfak harcamalarınızı nasıl yapıyorsunuz...biz eşimle üstumuze basımıza nerdeyse hıcbırsey almıyoruz...para da bırıktııryoruz ama ayda harcamamız hep bogaza gıtmiş oluyor(defter tuutyoruz).biz mi çok market-pazar harcaması yapıyoruz merak ettım...siz nasıl ayarlıyorsunuz ne kadar ayırıyorsunuz ?
biz bimden alış veriş yapıyoruz daha doğrusu ben. çünkü eşim çok müsrif biri.meyve sebzeyide ya marketlerin halk gününde yapıyorum veya pazara gidiyorum.kıyafet konusunda da ben çalışmadığım için fazla gerek olmuyor bayram seyran için bi kaç parça kaliteli şeyler alıyorum günlük ise yine pazardan alıyorum.gerçi pazar deyip geçmeyim bazen mağazalardan daha güzel şeyler oluyor :)bende dün bır soru sormustum ama cvplayan olmadı galiba...mutfak harcamalarınızı nasıl yapıyorsunuz...biz eşimle üstumuze basımıza nerdeyse hıcbırsey almıyoruz...para da bırıktııryoruz ama ayda harcamamız hep bogaza gıtmiş oluyor(defter tuutyoruz).biz mi çok market-pazar harcaması yapıyoruz merak ettım...siz nasıl ayarlıyorsunuz ne kadar ayırıyorsunuz ?
Hayyy Allah razı olsun senden canım. o kadar güzel anlatmışsın ki. senin yanlış anlamayacağını biliyordum ve bunu dile getirmene de çok memnun oldum açıkçası. sen beni gaza getirdin çünkü biz 2, siz 3 kişilik ailesiniz. biz niye çok harcıyoruz dedim sonra kendi kendime. ikimiz de öğretmeniz ikimizin de kıyafet ihtiyaçları aşağı yukarı aynı olur demek ben lüzumsuz harcamalar yapıyorum dedim.kafama dank etti en azından 2 aydır 200-300 daha az harcadım. Allah razı olsun Allahım kazancına bereketler versin minik yavrunu da sana bağışlasın.
meyra arkadaşım, ben birkimimizi değil harcamalar üzerinde karşılaştırma yaptım ve kendime çeki düzen verdim. değilse herkesin geliri, aile birey sayısı.. vs farklı hiç birikimde kıyaslama olur mu? bildiğim kadarıyla yusum da kirada ben de harcamalarda yusumu örnek almaya çalıştım
maalesef alışveriş hepimizin zaafı ben de çok seviyorum/seviyordum :)
artık ihtiyaç dışı şeyler almıyorum ve param gerçekten birikiyor
burdaki arkadaşların çoğu yeri geldikçe bahsetmiştir zaten boğazdan maalesef çok fazla kıslmıyor
ama ben şöyle bir yol buldum ilk evlendiğimizde aylık alışveriş yapardık markette ister istemez belki lazım olmayan şeyleri bile sepete atası geliyor insanın:)
artık aylık alışveriş yapmıyoruz bittikçe alıyoruz ve gereksiz hiçbirşey alınmıyor
biz bimden alış veriş yapıyoruz daha doğrusu ben. çünkü eşim çok müsrif biri.meyve sebzeyide ya marketlerin halk gününde yapıyorum veya pazara gidiyorum.kıyafet konusunda da ben çalışmadığım için fazla gerek olmuyor bayram seyran için bi kaç parça kaliteli şeyler alıyorum günlük ise yine pazardan alıyorum.gerçi pazar deyip geçmeyim bazen mağazalardan daha güzel şeyler oluyor :)
en önemlisi hangniz daha tutumluysa alış verişi o yapsın cnm
bende bişey farkettım mesela markete gıdıyoz eşim dıyor sundan var mı evde.....hatırlamıyorum o an alıyoruz hemen.bazen var dıyorum almıyoruz....eşim genelde al dursun evde nolcak der alırız..bende bunun önune gecmek ıcın şimdi mutfaga gıdıp bır liste yapacagım evde ne var ne yok yazacagım..böyleye onlar bıtene kadar almamış oluurm:)
kızlar altın çıkıyorr
1700 lere gelir inşallah bugün
gr. 99 olur dimi ladyfog?
işte yazıyorum
03 ekim telefon kılıfı = 25 tl
03. ekim hırka 2 adet= 52 tl
03.ekim ulaşım = 10 tl
05.ekim kk taksitlendirilmiş borc = 240 tl (faiz yemiş)
05.ekim avon =25 tl
05.ekim prima = 22 tl
08.ekim k borcu = 502.5 tl
08.ekim cep telefonu fatura = 65 tl
gezme ve market (süt cici bebe cips vs ) = 80 tl
toplamda = 1021.5 tl ediyor
birikim 100 l kenara attım
gün parası 100 tl verdim ..
250 tl şuandada elimde mevcut ay sonuna kadar
hazıran gıbı evlenmeyı dusunuyorum
cocugum var benım
ıkıncı evlılık olacak benım
onun aılesının maddı yardımı olmayabılır
cıddı kısmamız gerek hatta aılemden cocugumun ıhtıyaclarını karsılarını ısteyecegım
işte yazıyorum
03 ekim telefon kılıfı = 25 tl
03. ekim hırka 2 adet= 52 tl
03.ekim ulaşım = 10 tl
05.ekim kk taksitlendirilmiş borc = 240 tl (faiz yemiş)
05.ekim avon =25 tl
05.ekim prima = 22 tl
08.ekim k borcu = 502.5 tl
08.ekim cep telefonu fatura = 65 tl
gezme ve market (süt cici bebe cips vs ) = 80 tl
toplamda = 1021.5 tl ediyor
birikim 100 l kenara attım
gün parası 100 tl verdim ..
250 tl şuandada elimde mevcut ay sonuna kadar
hazıran gıbı evlenmeyı dusunuyorum
cocugum var benım
ıkıncı evlılık olacak benım
onun aılesının maddı yardımı olmayabılır
cıddı kısmamız gerek hatta aılemden cocugumun ıhtıyaclarını karsılarını ısteyecegım
Selam kızlar sabah düşüş vardı 98 tlden 1 gram altınımı aldım