Kirli Çıkılar )))

ee ne yapıcaz şimdi canım ? :)) bir miktar tl. de kaldık altın çıkmaya başladı :KK52: bence çok ararız biz o 95 küsürleri :44:

belli olmaz canım 1600 ün üzerinde tutunursa kocamannnnnnn yatırımcıdan 1620 seviyelerinde bir kar satışı yer :KK34::KK34: ve nasipse gene düşer canım
yarım merkez bankasının yine müdahalesi varmış bakalım ne kadar etki edecek .
ben % 10 tl deyim ama onu emniyet sibobu olarak tutuyorum % 100 tek bir yatırım aracında kalmak riskili onun için sıkıntı yok yani.
dolar düşerse dolar alırım ki benim için daha iyi olur , dolarla altın alış satışı yaparım o zaman da.:KK19:

belli olmaz canım 1600 ün üzerinde tutunursa kocamannnnnnn yatırımcıdan 1620 seviyelerinde bir kar satışı yer :KK34::KK34: ve nasipse gene düşer canım
ben % 10 tl deyim ama onu emniyet sibobu olarak tutuyorum % 100 tek bir yatırım aracında kalmak riskili onun için sıkıntı yok yani.
dolar düşerse dolar alırım ki benim için daha iyi olur , dolarla altın alış satışı yaparım o zaman da.:KK19:

senin ortalama gr alışın ne canım?

Mb: 20-21 aralık'ta ihalelerle satılacak azami döviz miktarı 700 milyon dolar

ben sizinle başladığım birikimimde %100 altındayım ama diğer, yani normal yatırımda %40 altında %60 tl. deyim.....bu dalgalanmalarda % 100 altına girme riskini alamadım :KK55:

altın giderek yükseliyo al sat yapanlar kar elde eder inşallah ben uzun vadede yatırıyorum inşallah iyi sonuçlar alırız

farması canım bu 700 milyon dolarlık ihale doları düşürür mü yükseltir mi ?

merhaba canım teknik olarak merkez bankası dolara müdehale ettiğinde doları zaten amacı düşürmektir bu sebeple ihale yapar dolar düşerse altının tl gram fiyatı hesaplanırken dolar ile hesaplandığı için doğal olrak altının gr tl fiyatında da düşüş olması beklenir.

ama bugünkü gibi bir işe yaramazsa müdahaleye rağmem altın gene bildiğini okur :KK34:

Evet öyle yazıyor sizide çok sıkmak istemiyorum ama bir kaç birşey sormak istiyorum :KK43: artık mecburen burdan soracağım.

İş bankasından ve bank asyadan iki ayrı altın hesabı açacağım. Her ay maaşımdan belli bir miktar azda olsa minik minik birikim yapıcağım.

Sorularım ise ;

- Altını alırken ekrandaki satış rakamını baza alacağız değilmi.
- Ons nedir. 31,10 gram altına tekabül geldiğini öğrendim fakat daha ileri bir konuma geçemedim. Biraz bilgi verirmisiniz.
- Bugün gördüm ki arkadaşların bazıları TL ve DOLAR üzerinden alış satış yapıyor. Hangisi daha iyi anladığım kadarıyla Dolar üzerinden hareket etmek daha iyimiş.

Umarım vaktinizi almamısımdır :KK43:(

Hiç bir şekilde tecrübem yok bende önceden çeyrek alıp yastık altı yapanlardandım. Ama onlarda gitti elde oluncada bozduruluyor. İnternet ortamında kimse bilmicek ne kadar birikimim olduğunu ve buda bana güvence sağlıyor aslında.

Evet öyle yazıyor sizide çok sıkmak istemiyorum ama bir kaç birşey sormak istiyorum :KK43: artık mecburen burdan soracağım.

İş bankasından ve bank asyadan iki ayrı altın hesabı açacağım. Her ay maaşımdan belli bir miktar azda olsa minik minik birikim yapıcağım.

Sorularım ise ;

- Altını alırken ekrandaki satış rakamını baza alacağız değilmi.
- Ons nedir. 31,10 gram altına tekabül geldiğini öğrendim fakat daha ileri bir konuma geçemedim. Biraz bilgi verirmisiniz.
- Bugün gördüm ki arkadaşların bazıları TL ve DOLAR üzerinden alış satış yapıyor. Hangisi daha iyi anladığım kadarıyla Dolar üzerinden hareket etmek daha iyimiş.

Umarım vaktinizi almamısımdır :KK43:(

Hiç bir şekilde tecrübem yok bende önceden çeyrek alıp yastık altı yapanlardandım. Ama onlarda gitti elde oluncada bozduruluyor. İnternet ortamında kimse bilmicek ne kadar birikimim olduğunu ve buda bana güvence sağlıyor aslında.

merhaba canım aklım erdiğince yanıt vereyim.

altını alırken bankanın sayfasındaki yani ekranımızdaki satış fiyatını baz alıyoruz ,satarken de alış fiyatını :KK34:

ons : dünya genelinde 1 ons 31.1 gr altın demektir.

biz altının gr/ tl fiyatını bulmak için: şu formülü kullanıyoruz ons/ 31.3* dolar kuru ( onsu 31.1 e bölüyoruz çıkan sonucu o günkü dolar kuruyla çarpıyoruz)
dolarla altın alıp satmak özellikle gr tl fiyatın yatay seyrettiği fakat onsun oynak olduğu dönemlerde gram artırmak için büyük avantaj sağlıyor.
önceden de okuduğum birçok yorum köşesinde dolarla altın alıp satmanın tl ile alıp satmaktan çok daha karlı olduğunu okumuştum . hatta bir tanesinde hesaplayarak bile karşılaştırmasını yapmış biri ama ben onu maalesef kaydetmediğim için yayınlayamıyorum canım :KK19:

altını alırken bankanın sayfasındaki yani ekranımızdaki satış fiyatını baz alıyoruz ,satarken de alış fiyatını :KK34:

biz altının gr/ tl fiyatını bulmak için: şu formülü kullanıyoruz ons/ 31.3* dolar kuru ( onsu 31.1 e bölüyoruz çıkan sonucu o günkü dolar kuruyla çarpıyoruz)
dolarla altın alıp satmak özellikle gr tl fiyatın yatay seyrettiği fakat onsun oynak olduğu dönemlerde gram artırmak için büyük avantaj sağlıyor.
önceden de okuduğum birçok yorum köşesinde dolarla altın alıp satmanın tl ile alıp satmaktan çok daha karlı olduğunu okumuştum . hatta bir tanesinde hesaplayarak bile karşılaştırmasını yapmış biri ama ben onu maalesef kaydetmediğim için yayınlayamıyorum canım :KK19:

Çok teşekkür ederim canımmm :) ay başını bekleyeceğim inşallah sonra teker teker icraata dökerek tecrübe kazanacağım :)))

selam kızlar;

Bal10 eviniz hayırlı olsun cnm, hiç takmam kafana en doğrusunu yaptınız kiraya ödenen para boşa gitmeyecek, hem ev alanla ev kurana rabbim yardım eder...
Derin sınavı kazanmana çok sevindim cnm.. Tebrik ederim..
Kızlar altın toparlanıyor sanki, nedense ben düşmesini hiç istemiyorum hep çıksın istiyorum, ama yorumlara bakıyorum, 2012 de düşecek diye söyleniyor..Kısmet artık..
Başıyazmalı yusum kızlar sizler daha almadınızmı altın, 95 lere kadar indiki bence kaçırılmaz fırsattı.. Bende 95 küsürden 3 gr. aldım..
Karanfilce sen ne yaptın evi cnm karar verdinizmi??
Sinirboyu girmiyor bayağıdır onun yorumlarınıda takip ediyordum merak ettim..

süpersin cnm:KK9:

X