canım arkadaş fikir sormuş fikrimi söyledim burada ev kredisi meselesi değil keyfiyen kredi çekip altın alıp geri kredi ödemekten söz ediliyordu yanıt verdiğim soruya bir daha bakmanı tavsiye ederim.
ayrıca din vicdan işidir herkes vicdanında nasıl rahatsa öyle davransın
bilgisine güvendiğim değerli alimlerden biridir mustafa karataş hoca ilgiyle izliyorum senelerdir medya maymunluğu yapmadan kur'an ve sünnet ışığında olması gerekeni anlatmaya çalışıyor .
demem o ki dini kurallar sana göre bana göre olmaz ister uygularsın istemez uygulamazsın .
ev kredisine gelince kredi çekmeden de faizsiz sistemle ev yapıp satan firmalar var hadi güvenemedin diyelim
bak bu konuda mustafa hoca aynen şunu öneriyor devletin yaptığı TOKİ lerin evlerinin de helal dairede ev sahibi olmanın bir yolu olduğunu ifade ediyor.
kısacası kim neye nasıl inanmak istiyorsa öyle yapsın , beni ilgilendirmez sorduğu soruya verdiğim yanıt benim öz düşüncelerimdir bundan dolayı da birilerinin işine gelir gelmez diye tereddüt yaşayacak değilim.
mustafa karataşı ben de biliyorum ..onun dışında ben bu işe yabancı değilim bütün alimlerin fetvasını okudum ,ailemde bir sürü ilahiyatçı var ,boş kefeye sallamadım zaten ,
ayrıca tek alim mustafa karataş değil ,onun dışındakiler medya maymunu mu ,bu çok ağır bir suçlama ,mustafa karataştan önce de bir sürü alim vardı ..
ben takip ediyorum sürekli bu konu açıldıkça faiz olduğunu söylüyorsunuz ondan yazma ihtiyacı hissettim ..
sanki siz faiz yemiyorsunuz diğerleri tü kaka gibi bir izlenim edindim çünkü çoğu kez bu faiz konusunda yazdığınız şeyler var..
tabiki KURANın sna göre bana göresi olmaz ,ama sünnet ,icma ,fıkıh ,hadis..bunlar da var bunları da unutmayın ..
ona bakarsanız KURANda 4 eşten de bahsediyor direk baktığınızda 4 eş caiz diyoruz ama bunun bir sürü teferrruatı var ,öyle hemen caiz diye birşey yok ,gerekli şartlar oluştuğunda caiz olabilir ancak ..
aynen faiz de öyle ,kestirip atmak değil ,meseleyi derinden incelemek lazım ,faizin anlamı ,ne şartlarda faiz olduğu ,bugünki ekonomik durum ,çünkü KURAN her devirde insanlara çözüm getiren bir dindir..
kolaylaştırınız ,zorlaştırmayınız,ısındırın ,nefret ettirmeyin hadisi şerifi boşuna söylenmemiş..
din işi vicdan işiyse olaya sadece ekonomik yönden cevaplar yazın ,sürekli faizdir diye yazıp da tam bilmediğiniz bir konuda kesin yargılara varmayın ..
siz mustafa karataşı biliyorsunuz belki ama ben o alimlerin yarısını tanıyorum şahsen,babam da bir din alimi