Kırılma noktası !

Veaskgittibizden

Çok Şükür , Bin Şükür ❣️
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
945
559
33
Arkadaşlar iyi akşamlar. Ben yeni hamile kaldım tüp bebekle. Eşimle özellikle 3-4 gündür sürekli bi tartışma bi anlaşmamazlık var aramızda. Şuanda evden çıktı gitti nereye gitti bilmiyorum. Arabaya atladı gitti...
Ben sürekli bi stres içindeyim. Günlerim ağlamakla geçiyo. Bu düşüğe sebep olurmu çok korkuyorum bebeğime bişey olmasından :KK43:

Sebep ne tartışmanızda?çok zor stresli bir dönem aslında tam tersi rahatlamaya çalışmanız hatta bol bol dua etmeniz gereken bir dönem.sizin adınıza uzuldum.insallah sağlıcakla kucağınıza da alirsiniz

Sözde bebeğimizi düşünüyo demeli beyfendi. Ben başta hamile olduğumu çevrede kimseye söylemek istemedim. Sadece benim annem babam kardeşlerim bide onun babası annesi kardeşi gerçi kardeşide evli o bilince eltimde bilcekti eltim bilince annesine akrabalarına söylemeden olmazdı...

Herneyse bu kişiler biliyodu sonrasında babaannesine söylemek istedi ben söylemeyelim dedim ağzı sıkı biri değil. Onada söyledi oda gitmiş halasına söylemiş. Şimdi halasıda bilince kız kardeşlerine çoluğuna çocuğuna illaki söylicek söylemiştir eminim...

Kayınvalidem aradı dün akşam söyleyelim sonra (kendi için söyledi) gelinimiz bizden saklıyo sanki bizim nazarımız mı değecek diye düşünürler dedi görümceleri yani eşimin halaları için.. Ona deyince kendi kız kardeşine söyliceğini söyledi oda kızına gelinlerine vs vs

İşte bir müddet gizli kalmasını istediğim gebeliğim daha 2 gün olmadan herkes tarafından duyulmaya başlamıştı. Bende bugün madem herkes söylüyo ona buna annesi benim bu çocuğun duyan benden duysun dedim whatsapdan bi gönderi paylaştım..

Annem ve kız kardeşlerim bugn bana sürpriz yaptılar bi pasta almışlardı üzerinde ‘dünyanın en güzel anne adayı’
Yazıyodu bunu çekip paylaşmıştım. Sonra annem ve abLamda paylaştı. Eşim bunu gördü bağırdı çağırdı herkese niye yayıyosunuz diye? Tartışma burdan çıktı. Şimdi kim haklı kim haksız burda ??

Sebep ne tartışmanızda?çok zor stresli bir dönem aslında tam tersi rahatlamaya çalışmanız hatta bol bol dua etmeniz gereken bir dönem.sizin adınıza uzuldum.insallah sağlıcakla kucağınıza da alirsiniz

Bilmiyorum hiç girmediğim kadar stresli bi dönemdeyim günlerdir. Transfer sonrası bile böyle stres olmadım. Sürekli çevremdekiler eşim buna sebep oluyo düşündüğünü sanıyo beni ama ben çok kötü hissediyorum kendimi

Bebeğinizi değil kendinizi düşünün bence. Öyle daha çok stres yaparsınız ve hiç rahatlayamazsınız kısır döngü olur. O evladı size veren korur, siz aile huzurunuzu bulmanın yolunu arayın derim. Zira çocuk olduktan sonra da ilk yıl çok yıpratıcı geçebilir.
Hayırlıysa, sağlıkla bebeğinize kavuşun inşallah

Bebeğinizi değil kendinizi düşünün bence. Öyle daha çok stres yaparsınız ve hiç rahatlayamazsınız kısır döngü olur. O evladı size veren korur, siz aile huzurunuzu bulmanın yolunu arayın derim. Zira çocuk olduktan sonra da ilk yıl çok yıpratıcı geçebilir.
Hayırlıysa, sağlıkla bebeğinize kavuşun inşallah

Ama ne çok istemiştik bu anı 6 yıl oldu... Böyle uzun zaman içinde ilk defa bu fırsatı yakalamışken bunlar olacak davranışlarmı... Kendim zaten yıpranıyorum. Kendimden geçtim artık bebeğim var benim onu düşünüyorum :KK43:

Ama ne çok istemiştik bu anı 6 yıl oldu... Böyle uzun zaman içinde ilk defa bu fırsatı yakalamışken bunlar olacak davranışlarmı... Kendim zaten yıpranıyorum. Kendimden geçtim artık bebeğim var benim onu düşünüyorum :KK43:
Belli ki ikiniz de çok heyecanlı ve fazlasıyla gerginsiniz. Tadını çıkarın hamileliğinizin. Biraz sakinleşin, sonra da eşinizle küçük bir kutlama yapın. O evlat sizin nasibinizde varsa olur zaten şimdi veya daha sonra. Madem duyan duymuş, söylesek mi söylemesek mi derdi de kalmamış.

Belli ki ikiniz de çok heyecanlı ve fazlasıyla gerginsiniz. Tadını çıkarın hamileliğinizin. Biraz sakinleşin, sonra da eşinizle küçük bir kutlama yapın. O evlat sizin nasibinizde varsa olur zaten şimdi veya daha sonra. Madem duyan duymuş, söylesek mi söylemesek mi derdi de kalmamış.

Bana kalsa ben söylemicekdim. Kayınvalidemlere bile söylemicekdim çünkü biliyodum böyle bişey olacağını. Ama suçlu ben ve benim ailem olduk. Evden çıktı gitti nerde onuda bilmiyorum. Benimde gidesim geliyo şu evden

söylemicekseniz kimseye demicektiniz. yoksa liste iste böyle uzar gider.... ben hamile testini yaptim ertesi gün herkeze pat pat dedim. ayagini denk alir millet ona göre belki daha dikkatli davranirlar. su an ikinizinde hormonlari tavan yapmis sakinlesin stress yapmayin. siz duanizi edin Allah korur.

Bana kalsa ben söylemicekdim. Kayınvalidemlere bile söylemicekdim çünkü biliyodum böyle bişey olacağını. Ama suçlu ben ve benim ailem olduk. Evden çıktı gitti nerde onuda bilmiyorum. Benimde gidesim geliyo şu evden
Bunun için can sıkmaya da suçlu aramaya da hiç gerek yok. 6yıl beklemişsiniz bu kadar küçük bir sebep mutluluğunuzu bölmesin. Eğer başka biriktirdiğiniz sıkıntılarınız yoksa arayın eşinizi ve aranızı düzeltin. Birbirinizi de suçlamayın, ortada suç yok zaten. Duyan duysun belki bunda da bir hayır vardır. Öğrenenlerden bikaçının duasını alırsınız belki ve bebeğiniz size daha kuvvetli bağlanır

söylemicekseniz kimseye demicektiniz. yoksa liste iste böyle uzar gider.... ben hamile testini yaptim ertesi gün herkeze pat pat dedim. ayagini denk alir millet ona göre belki daha dikkatli davranirlar. su an ikinizinde hormonlari tavan yapmis sakinlesin stress yapmayin. siz duanizi edin Allah korur.

Bende bitse iş. Eşimledemi paylaşmayım. Annesine babasına kardeşine saniyesinde söyleyen eşim yine. Dün bi kaç birşey aldım emzikle bi battaniye aldım bir hevesle onu bile gitti annesine kardeşine söyledi hemen. Kızdım herşeyi niye söylüyosun bizim bi özelimiz olmicakmı diye onada kızıyo.

Duamı ediyorum tabikide. Rabbime emanet...

Bunun için can sıkmaya da suçlu aramaya da hiç gerek yok. 6yıl beklemişsiniz bu kadar küçük bir sebep mutluluğunuzu bölmesin. Eğer başka biriktirdiğiniz sıkıntılarınız yoksa arayın eşinizi ve aranızı düzeltin. Birbirinizi de suçlamayın, ortada suç yok zaten. Duyan duysun belki bunda da bir hayır vardır. Öğrenenlerden bikaçının duasını alırsınız belki ve bebeğiniz size daha kuvvetli bağlanır

Sıkıntım bu değil sadece biriken çok şey var. O yüzden kırgınım çok aramayı düşünmüyorum. Yarın bilmiyorum belkide babamın evine gidicem... Bu evden çıkıp gidişide son nokta oldu. Böyle bi durumda bu olanların hiç birini kaldıramıyorum....

Bana diyo eğer bişey olursa annene abLana sana hepinize sorarım bunu diye tehdit ediyo bide sanki ilk yayan biziz.

İsterse dünya alem duysun Allah nasib ettiyse kucağımıza alırız. Eltiminde hemen duyulmuştu şükür bişey olmadı son ayında şuan... Bende Rabbime emanet ediyorum...

Sıkıntım bu değil sadece biriken çok şey var. O yüzden kırgınım çok aramayı düşünmüyorum. Yarın bilmiyorum belkide babamın evine gidicem... Bu evden çıkıp gidişide son nokta oldu. Böyle bi durumda bu olanların hiç birini kaldıramıyorum....

Bana diyo eğer bişey olursa annene abLana sana hepinize sorarım bunu diye tehdit ediyo bide sanki ilk yayan biziz.

İsterse dünya alem duysun Allah nasib ettiyse kucağımıza alırız. Eltiminde hemen duyulmuştu şükür bişey olmadı son ayında şuan... Bende Rabbime emanet ediyorum...
Sizin anne babanız öğrendiyse, eşinizin anne babasının da öğrenmesi normal. Daha fazla dallanıp budaklanmasını istememeniz normal ama o da eşinizin yaptığı bir şey değil. Eski defterler kabarıksa onları bir çözmeye çalışın. Yapıcı olmayı deneyin. Sakinleşip bir konuşmaya çalışın veya araya birini koysanız tartıştığınızı anlatmadan. Daha yeni öğrenmişsiniz bu güzel haberi, devamında birlikteliğinizle ilgili güzel haberleri de burda paylaşmanızı dilerim

Benim ailem kocamın ailesi diyip durmuşsunuz. kendi ailenizi hiç düşünmüyor dike getirmiyorsunuz. Sen ve kocan bir ailesiniz, eğer nasipse 9 ay sonra gelecek Bebek de sizin ailenizin üyesi. Gerisi dış kapının dış mandalı.
Kocan çekmiş gitmiş, sen de çekip gitmekten bahsediyorsun, böyle tartışmaya devam ederseniz çocuk da çeker gider. Ortada aile maile kalmaz. Öncelikle ikinizin hatta senin iyi hissetmen lazım. İyi hissedin ki o çocuğa iyi bir yuva olun.
Derin bir nefes alıp su için ve duşa girin. Sonra da güzel bir uyku çekin. Şimdi sen ben deme sırası değil, “biz” olma sırası.
Fakat ‘Zaten geçimsiziz biz’ diyorsanız o çocuğu dünyaya getirmeyi neden bu derece istiyorsunuz?

Nazardan bir şey olur mu bilmem ama stresten olabilir. Böyle şeyler için sıkmayın canınızı.

Ben kendi adima konusayim en az uc ay beklerdim ki oyle yaptim en yakin ailem disinda kimseye soylemedim. Butun testler falan bitti 3 ay sonra saklamadik artik. Ben garantici birisiyim, Allah korusun birsey yolunda gitmezse millete laf anlatmak istemiyordum.
Artik herkes ogrenmis, esiniz neyin kavgasini yapiyor ki ? Sizi uzup, strese soktugunun farkinda degil mi ? Bence esinizle sakince, tartismadan konusun, hormonlarinizin ne kadar arttigini bunun sizi daha hassas ve kirilgan yaptigini anlatin. Insanlarin ogrenmesinin sizi etkilemeyecegini soyleyin. Neyden cok korkarsaniz onu cekersiniz. Fazla dusunmeyin ve esininizle zitlasmayin.
Uzulmeyin stresle birsey olacagini sanmiyorum , oyle olsa savas zamanlari kimse cocuk doguramazdi. Nazar da degmez onu da kafaya takmayin eger nazar degse unlulerin de cocugu olmazdi sevenleri kadar milyonlarca nefret edip, kotu gozle bakanlari da var.

X