• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırıldım..Kırgınım...

ters bir üslupla yazmadım yanlış anlamayın, ama herkes her olaya aynı tepkiyi verecek diye bir kural yok sevinmiyorsa ya da "yeteri kadar" sevinmiyorsa bu sizi üzmemeli , siz kendiniz sevinin sizi heyecanlandırdığı kadar onu heyecanlandırmamış olabilir bu da doğal bana göre.

hastanelerde kadın doğumcu bulamamanız da ilginç geldi , hangi ilde yaşıyorsunuz

İstanbul'da yaşıyorum devlet hastanesi aramadım, çünkü hiç ilgilenmiyorlar
Yakınımızdaki bütün özel hastaneleri aradım hepsi kadın doğum uzmanımız yok dedi.
Zaten bulduğumuz doktorda hastanede değilmiş pazar günü bi hastası mı ne varmış onun için uğramış bizim için biraz bekledi.

Bir daha hamile kalırsanız en az 3 ay kimseye demeyin.

kırılmakta da çok haklısınız hiç istemediğini belli etmiş resmen.

Belki o an kafası birşeye takıktır,hastadır mutsuzdur ya da çok şaşırmıştır ne diyeceğini bilememiştir.
Ben de geleceğim diye sizi bekletmesi o an yanınızda olmak istemesindendir.Trafiği şunu bunu düşünmemiştir.Bugüne kadar kötü bir ilişkiniz yoksa,bunu da kötü düşünmeyin.
Dipnot:Özellikle evli kadınların,hamile olsun veya olmasın,sorunu olsun veya olmasın bir jinekologları olması lazım.

Burada bi kaç kez gittim bi jinekologa ama hiç memnun kalmadım o kadar laubaliydi ki doktor.
Resmen sokak ağzıyla konuşuyor cevap vermiyordu bir de o çoook uzak kalıyor bana.
Bende ilk söylediğimiz akşam öyle düşündüm geceydi uykusu vardır vs gibi ama ertesi gün 2:30 kadar aramadı
Aradığında da sevinmiş gibi değildi, tam anlatamıyorum ama sırf bahane sundu sevincini paylaşmak yerine.
Bi kaç kişi var onların torunlarını, çocuklarını yere göğe sığdıramayıp,
Her gittiğimizde hep o çocuktan bahseden kvme böyle haber verdiğimizde çok sevineceğini düşündük, onu o kadar seviyorsa kendi torununu kimbilir nasıl sever derdik ama yanlış düşünmüşüz.
Israrla eşim anne trafik var geç kalırız gelme gelme.. demesine rağmen ısrarla gelicem işte demesi
Ben korkudan ölürken ay makyaj yapmamışım durun 2 dk arabada makyaj yapayım demesi
Bilmiyorum..

Hanımlar geçen hafta buraya hamile miyim diye konu açmıştım.
Benimki Kimyasal Gebelikmiş, 3 4 gün içerisinde düştü:KK43:
Ama şu iki üç gün içerisinde kvme çok kırıldım.

Normalde iyi bir ilişkimiz var yani ben çok sıkı fıkı olmadım hiç,
Oda bana karşı öyle belli mesafede ama kötü de değildik.
Geçen işte kan testi verdim hamile çıktım
Çok çok erkendi gebelik kimseye söylemeyelim dedik ama sonra mecburen doktor ismi alacağımız için benim ve eşimin ailesine söylemek istedik sadece.
Benim anneme, çok alışma bu fikre dur daha tam belli değil dememe rağmen havalara uçtu.
Kayınvalidemi eşim aradı ikimizde onunda çok sevineceğini düşünürken telefonu açtı bende duyuyorum, sesi dışarı verdi eşim, selam sabahtan sonra anne iyi misin sakin misin bir şey söyleyeceğim dedi, söyle dedi hamile olduğumu söyledi tepki aynen buydu
--Hmm hadi ya güzel, gerçekten mi. Bunu o kadar ruhsuz bi tonda söyledi ki sonrasında iyi ya güzel yani ne bir sevinç göstergesi ne şaşırma bu muydu haber der gibi. Neyse çok eşim bozuldu ben zaten çok bozuldum. Eşim uzatmadı kapattı akşam 10 gibiydi çünkü.
Ve ne beni bir tebrik etti ne de bizi aradı, sonra ertesi gün öğlen 2 buçukta işte çok yoğundum falan dedi ama 1 dkcık telefonda konuşmak çok zor değildi ama işte bahane sıraladı, eşim bi ara aldı telefonu elimden belli çok sevindiğin dedi sonra tabi sevindim vs dedi ama 2 sene içinde anlayabiliyorum gerçekten sevinip sevinmediğini.
Ve sonra ertesi gün düşme başladı ben eşime dedim doktora gidelim eşim aradı annesini ,annesine bi doktor var mı bildiğin diyor, annesi telefona beni istiyor bekle Chek ben gelcem size diyor, diyorum ki doktor nerede hemen gidelim durun ben size gelicem eve gelicem , bize gelicek trafik var 1 saat, bulduğumuz hastaneye bizim evden gitmesi zaten 1 saat toplam 2 saati buldu gelip hastaneye gitmemiz. Eşim diyor ki anne Dr tanıdığınsa oğlumla gelinim gelicek diye haber et tamam yani sohbete muhabbete gitmiyoruz ki. Bir de o hafta çok yoğundum ev feci halde yani sinirimden ağladım, çünkü geldiğinde evi inceliyor
Neyse hastaneye geldik Dr 2 dk yerinden ayrılmış kadın gelir gelmez benden önce girdi muayenehaneye oturdu kayınvalidem. Nasıl sinir oldum özel bir şey soracağım soramıyorum yani sohbette etmediler kadınla geldi oturdu gitti. Kimyasal gebelik olduğunu öğrendik zaten sonra. Dün de telefonda halimi hatrımı sorduktan sonra 2 3 ay artık bebek çalışması yapmazsınız artık dedi, içimden Dr sorun olmaz derse yaparım kime ne demek geçti.
Çok fettan çok kötü bi kayınvalidem yok ama ne bileyim o durumda bunları yaşamak sinir etti,
Açıkcası kırıldım da sevinmemesine, acil bi durumda illa bende gelicem diye ısrar etmesine de.

Bu yaşadıklarınız sizin için çok heyecan verici,hayati bir mesele olarak görülebilir ama kayınvalideniz için normal şeyler.
Şimdi siz yukarda anlatırken ben sizin çok abarttığınızı düşündüm,sanırım hassas bir dönem geçiriyorsunuz.
Hamileliğinize sevinip çığlıklar atmasını mı bekliyorsunuz mesela?
Veya kadının tanıdığı doktora sizinle gelmek istemesinde ne gibi bir kötü niyet olabilir.
Doktora 1 saat geç gittiğiniz için bebek düşmez merak etmeyin.
Düşük olacaksa zaten olur,ne doktorun vereceği ilaçlar fayda eder,nede ultrason.
Kanamanız varken koşmadığınız,tepinmediğiniz sürece düşmeyecek bir bebek düşmez.
Kayınvalidenizde bunu bildiği için beni bekleyin demiştir.
Doktora kendiyle giderseniz belki sıra beklemezsiniz,doktor daha özenli bakar diye.

Eşimle annesinin arasında maddiyata hiç karışmadım tuhaf bi yapıları var
Aile olarak varlıklılar para alışverişi çok oluyor eşim bana atıyorum önümüzdeki ay biraz dengeli harcayalım diyor
Tamam diyorum yani çok şükür hiç kimse darlık içinde değil.
Eşim çok realist bi insan para konusunda çok sorumludur o yüzden bebek düşündüyse para konusunda önünü görmüştür.

Aslında ne olursa olsun sen ve eşinin sevinmesi daha önemli.
Çocuk doğunca görmek için deli olur, dibi düşer zaten. :KK14:

Eşinizle aranız iyimi sizi seviyor ve değer verıyormu. Ozaman bosverın kv yi bilmem kimi.canınızı sıkmayın uzulmeyın ;)

Bu yaşadıklarınız sizin için çok heyecan verici,hayati bir mesele olarak görülebilir ama kayınvalideniz için normal şeyler.
Şimdi siz yukarda anlatırken ben sizin çok abarttığınızı düşündüm,sanırım hassas bir dönem geçiriyorsunuz.
Hamileliğinize sevinip çığlıklar atmasını mı bekliyorsunuz mesela?
Veya kadının tanıdığı doktora sizinle gelmek istemesinde ne gibi bir kötü niyet olabilir.
Doktora 1 saat geç gittiğiniz için bebek düşmez merak etmeyin.
Düşük olacaksa zaten olur,ne doktorun vereceği ilaçlar fayda eder,nede ultrason.
Kanamanız varken koşmadığınız,tepinmediğiniz sürece düşmeyecek bir bebek düşmez.
Kayınvalidenizde bunu bildiği için beni bekleyin demiştir.
Doktora kendiyle giderseniz belki sıra beklemezsiniz,doktor daha özenli bakar diye.

İlk defa böyle bir şey geçirdiğimi düşünürsek tam kafanızda hamileyim sanırım ben diye düşünürken kanamanın başlamasını, ve bunun pazar günü hiç bir hastanede doktor bulamamanın ardından bi doktor var mı tanıdığın gidelim dediğimde çok normal kanama olması bişey yoktur dinlen demesi.
Evet tek çocuğunun, çocuğu olacak haberi mutlu etmeliydi bence ya da abartılı torunum olsa severim gösterisi yapmayacaktı.
Tekrar söylüyorum ilk kez başıma böyle bir şey geliyor çocuk nasıl düşer, ne zaman kanama olur en ufak bilgim yoktu
Korkudan kaskatı kesildim, elim ayağım titriyordu
Bu arada hastanenin önünde durun 2 dk gitmeyin makyaj yapayım demesi de kesin çok iyi niyetindendir
.

Aslında ne olursa olsun sen ve eşinin sevinmesi daha önemli.
Çocuk doğunca görmek için deli olur, dibi düşer zaten. :KK14:

İşte çocuk çocuk olduğunda sevilecek hale geldiğinde herkes sever.
Önemli olan daha bebek bile olamamışken sevinmesiydi.

İlk defa böyle bir şey geçirdiğimi düşünürsek tam kafanızda hamileyim sanırım ben diye düşünürken kanamanın başlamasını, ve bunun pazar günü hiç bir hastanede doktor bulamamanın ardından bi doktor var mı tanıdığın gidelim dediğimde çok normal kanama olması bişey yoktur dinlen demesi.
Evet tek çocuğunun, çocuğu olacak haberi mutlu etmeliydi bence ya da abartılı torunum olsa severim gösterisi yapmayacaktı.
Tekrar söylüyorum ilk kez başıma böyle bir şey geliyor çocuk nasıl düşer, ne zaman kanama olur en ufak bilgim yoktu
Korkudan kaskatı kesildim, elim ayağım titriyordu
Bu arada hastanenin önünde durun 2 dk gitmeyin makyaj yapayım demesi de kesin çok iyi niyetindendir
.
Sizin hassasiyetiniz belki normal olabilir,ama karşınızdakinin tepkileri daha normal inanın.
Kadın yaşanmışlıklarına güvenerek size dinlen diyor,bekleyin diyor,abartılacak hiçbirşey yok yani.

Bence fazla büyütmüşsünüz kadın ne yapsın onlara göre hamile kalmak gayet normal bir şey bir de çok yeni olunca çok iyi tebrik ederim demiş ne var yani. Sonra ertesi gün de aramı amaa bahane sıraladı diyorsunuz neden konuşamadığıyla ilgili kadın kırıldığını anlamış açıklama yapmış aramasa aramadı arasa bahane sıraladı filan. Ayrıca merak etmiş kendisi de gelmek istemiş. Olabilir ne olduğunu merak etmiş olabilir merak etmese bu sefer de bizimle gelmedi bile derdiniz siz niye bekliyorsunuz anneyi zaten doktor sormak için daha önce aramışsınız yani doktorun ismini biliyorsunuz o yüzden de bebeği haber vermek zorunda kaldık dediniz ya siz gitseydiniz beraber neden bekliyorsunuz? yani arasalar dert aramasalar dert, gelse gelmese dert geldiğine göre ilgilenmedi diyemezsiniz ara verme işini de iyiliğiniz için diyor vücut dinlensin diye.

Birincisi, ben de benzer bi olay yasadim ama kendi annemle, ilk ogrendiginde hii aferim iyi halt etmissiniz dedi. (Ki birazcik hakliydi kadin bizi dusundugunden yani borcumuz vardi bi ton, haziranda evlendik ben calisiyodum ama problemler olmustu ciktim zaten sonra isten esimin is yeri iyi degildi falan ama cok sukur biraz daha toparladik iyiyiz suan) Aradan bi hafta gecti en yakin arkadasini arayip anane oluyorum demis, annemin en yakin arkadasinin kizi benim arkadasim o soyledi bana da, bi iki hafta gecti dayimin duası vardi oraya girer girmez anane oluyorum demis, ikinci kontrolume beraber gittik torunumu gorcem dedi ve o ilk iki haftadan sonra gunde iki kere canin bisey cekiyo mu iyi misin nasilsin diye ariyor.
Kv de ayni sekilde ama o ilk andan beri cok hevesliydi zaten. Her neyse.
İkincisi de hassas bi donemdesin biliyorum.. Ama biraz objektif dusun. Hayatimizdaki her insan her zaman bizim bekledigimiz istedigimiz tepkileri vermeyebilrler. Evet senin tarafindan bakinca babanne oluyo cok heves etmesi lazim ama o da bu tarz bi insan demekki. Ya da benim annem de ilk evlendigimde ben bu yasta anane olamam sakin iki uc sene cocuk ya falan derdi sakayla karisik senin kvalideninki de boyle biseydir. Yani yaslilik kompleksi yapmistir icten ice belki..
Neyse diyecegim şu ki, kafani buna yorma. İlk olarak cok cok sevinmesi gereken kisi sen ve eşin. Zaten anladigim kadariyla masallah sana karsi gayet ilgili bi esin var. Aman kuzum yaa sen daha ne takiyosun kv ? Bosverr insallah toparlaninca yine hamile kalirsin bu kez de o bi yerden duyana kadar soylemezsiniz olur biter. Niye ilk once bana soylemediniz derse de seni uzmemek icin soylemedik dersin :)
Rabbim hakkinda hayirlisini versin canim benim.. Dua et bol bol..

Bence fazla büyütmüşsünüz kadın ne yapsın onlara göre hamile kalmak gayet normal bir şey bir de çok yeni olunca çok iyi tebrik ederim demiş ne var yani. Sonra ertesi gün de aramı amaa bahane sıraladı diyorsunuz neden konuşamadığıyla ilgili kadın kırıldığını anlamış açıklama yapmış aramasa aramadı arasa bahane sıraladı filan. Ayrıca merak etmiş kendisi de gelmek istemiş. Olabilir ne olduğunu merak etmiş olabilir merak etmese bu sefer de bizimle gelmedi bile derdiniz siz niye bekliyorsunuz anneyi zaten doktor sormak için daha önce aramışsınız yani doktorun ismini biliyorsunuz o yüzden de bebeği haber vermek zorunda kaldık dediniz ya siz gitseydiniz beraber neden bekliyorsunuz? yani arasalar dert aramasalar dert, gelse gelmese dert geldiğine göre ilgilenmedi diyemezsiniz ara verme işini de iyiliğiniz için diyor vücut dinlensin diye.

1. Bize bi doktor ismi verdi muayenehane numarası vardı pazar günü aradık kapalıydı, aklına başka doktor geldi ona gittik.
Eşim sen ara bizim geleceğimizi söyle dedi hayır dedi, biz gidelim sen arkadan gel orada buluşuruz dedi hayır bekleyin birlikte gidelim dedi.
2. Gelmemesini dert edecek olsam yok yok gelmene gerek yok demem, merak etmesinden ziyade benim için endişelenen hastanenin önünde durun 2 dk makyaj yapayım durun yapamadım çirkin görünüyorum demez.
3.Valla başka insanların hamileliklerini çok yakışmış çok tatlı, çok sevindik amanda aman diye her seferinde anlatan kişi benimkinde bu kadar soğuk tepki veriyorsa kırılırım. Ki hani ben o an duygusaldım vs ama eşim bile bu kadar farkettiyse annesinde soğukluk bence tepkisi normal değildi.

Birincisi, ben de benzer bi olay yasadim ama kendi annemle, ilk ogrendiginde hii aferim iyi halt etmissiniz dedi. (Ki birazcik hakliydi kadin bizi dusundugunden yani borcumuz vardi bi ton, haziranda evlendik ben calisiyodum ama problemler olmustu ciktim zaten sonra isten esimin is yeri iyi degildi falan ama cok sukur biraz daha toparladik iyiyiz suan) Aradan bi hafta gecti en yakin arkadasini arayip anane oluyorum demis, annemin en yakin arkadasinin kizi benim arkadasim o soyledi bana da, bi iki hafta gecti dayimin duası vardi oraya girer girmez anane oluyorum demis, ikinci kontrolume beraber gittik torunumu gorcem dedi ve o ilk iki haftadan sonra gunde iki kere canin bisey cekiyo mu iyi misin nasilsin diye ariyor.
Kv de ayni sekilde ama o ilk andan beri cok hevesliydi zaten. Her neyse.
İkincisi de hassas bi donemdesin biliyorum.. Ama biraz objektif dusun. Hayatimizdaki her insan her zaman bizim bekledigimiz istedigimiz tepkileri vermeyebilrler. Evet senin tarafindan bakinca babanne oluyo cok heves etmesi lazim ama o da bu tarz bi insan demekki. Ya da benim annem de ilk evlendigimde ben bu yasta anane olamam sakin iki uc sene cocuk ya falan derdi sakayla karisik senin kvalideninki de boyle biseydir. Yani yaslilik kompleksi yapmistir icten ice belki..
Neyse diyecegim şu ki, kafani buna yorma. İlk olarak cok cok sevinmesi gereken kisi sen ve eşin. Zaten anladigim kadariyla masallah sana karsi gayet ilgili bi esin var. Aman kuzum yaa sen daha ne takiyosun kv ? Bosverr insallah toparlaninca yine hamile kalirsin bu kez de o bi yerden duyana kadar soylemezsiniz olur biter. Niye ilk once bana soylemediniz derse de seni uzmemek icin soylemedik dersin :)
Rabbim hakkinda hayirlisini versin canim benim.. Dua et bol bol..

Ben zaten haykırmasını istemiyordum çok ooo süper demesini de sadece içten sevindim oğlum hayırlı olsun bile deseydi yeterdi. Ki dediğim gibi kayınvalidemle çok samimi değiliz ama sevincini gösteren biri, şu hamile çok tatlı, çok şeker oldu hamile olunca, çocuğu olucakmış çok sevindik vs diyordu eskiden . En azından onlar kadar bi tepki gösterseydi amenna ama yani hmm hadi ya gibi bi tepkiyle bozuldum senin hesap iyi halt etmişsiniz der gibi oldu.

Ben zaten haykırmasını istemiyordum çok ooo süper demesini de çünkü çok küçüktü sadece içten sevindim oğlum hayırlı olsun bile deseydi yeterdi. Ki dediğim gibi kayınvalidemle çok samimi değiliz ama sevincini gösteren biri, şu hamile çok tatlı, çok şeker oldu hamile olunca, çocuğu olucakmış çok sevindik vs diyordu eskiden . En azından onlar kadar bi tepki gösterseydi amenna ama yani hmm hadi ya gibi bi tepkiyle bozuldum senin hesap iyi halt etmişsiniz der gibi oldu.

Bence de haklısınız bozulmakta. Diğer arkadaşların dediği gibi sevincini gösteremediğini veya o an çok heyecanlandığı için tepki veremediğini varsayalım peki neden sizi de tele isteyip tebrik etmedi? Ayrıca doktora giderken neden size gelip hastaneye birlikte gitmek için ısrar etti ki? Burada düşecek olan düşer düşmeyecekse bir şey olmaz diyen arkadaşlar var neye istinaden bunu söylüyorlar bilmiyorum ama hamileliğimde kanama geçirdim ve günlerce hastanede yattım serum ve iğnelerle kanamam durduruldu tüm bunlar boşuna mı yapıldı? Doktor niye o kadar mücadele etti öyleyse bana deseydi evde yatsaydım. Ayrıca kanama tehlikeli bir durum bebeği kaybetmedin haricinde size de bir şey olabilirdi. Dış gebelik de yaşıyor olabilirdiniz bu tarz durumlarda zaman müdahale için bildiğim kadarıyla çok çok önemli! Bence sonuna kadar haklısınız ne demek durun makyaj yapıcam??? Çok sinir oldum kv nize:KK12::KK11: ve hatta bence hiç savunulacak bir yanı yok. :110: kaldı ki eşiniz bile durumu fark etmiş.. Çok çok geçmiş olsun Rabbim beterinden saklasın bu arada...

Back