Kiraciya ihtar gondermek icin hukuki uygun zaman

muallimekiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2023
180
-182
Arkadaşlar kendim de kiraciyim. Kiracim piyasanin dörtte birine oturduğu için ben kendi kirami ödeyemiyorum.Ya hakkaniyetli Zam yap yada nakliye paranı vereyim evden çık kendi evime geçeyim dedim kabul etmedi. Mahkeme yolu göründü bana.
Sözleşme 7 ay sonra yenileniyor.ihtar çekmek için uygun bir zaman mı var yoksa istediğim an çekebilir miyim?
Sözleşme yenilenmesine şu kadar zaman kala diye bir şart mı var?

Onun kira ücretinin sizin kiranızı karşılaması gibi zorunluluk yok zaten. Kaç yıldır kiracınız?
Bu karşılıklı bir durum. Ben de ona ucuz barınma sağlamak zorunda değilim. Ona tercih hakkı sundum sadece. Asıl soru ihtari ne zaman çekeceğim

Onun kira ücretinin sizin kiranızı karşılaması gibi zorunluluk yok zaten. Kaç yıldır kiracınız?
Normal şartlarda benim evim ,oturduğum evin iki katı değerinde. Piyasa o kadar garabet oldu ki o benim yarı fiyatima oturuyor. Olması gereken o zaten. Tabi ki Tabi ki karsilamiyorsa cikmasini istemek hakkım.karsilasa bile yine de yari fiyatina oturacak ki derdim bu değil.kirami karsilamasi böylece onun da düzeni bozulmaz

Normal şartlarda benim evim ,oturduğum evin iki katı değerinde. Piyasa o kadar garabet oldu ki o benim yarı fiyatima oturuyor. Olması gereken o zaten. Tabi ki Tabi ki karsilamiyorsa cikmasini istemek hakkım.karsilasa bile yine de yari fiyatina oturacak ki derdim bu değil.kirami karsilamasi böylece onun da düzeni bozulmaz
Yani misal ev 20 bin piyasa değerinde sizin kiracı 5 bin ödüyor siz de 10 bin istiyorsunuz kendi kiranızı karşılamak için. Siz kendi evinize geçmek için mi ihtar çekeceksiniz yoksa çıksın diye mi?

O zaman burası da hukuki platform değil paranıza kıyın gidin bir avukata sorun. Yardım etmeye çalışan insanlara höthötlenmeyin
Size yardim etmeye çalışıyorlar gibi mi geldi?Hangi konuyu açtığım Sizi ilgilendirmez. Zira sizin ciftliginiz değil kararları siz vermiyorsunuz.Burası psikiyatri, tıp, aile danışmanlığı platformu da değil ama insanlar sıkıntılarına çare arıyorlar.benzer süreçten geçmiş insanlara ulasmaya çalışıyorlar. Siz de hothotlenmemeyi deneyebilirsiniz.

Yani misal ev 20 bin piyasa değerinde sizin kiracı 5 bin ödüyor siz de 10 bin istiyorsunuz kendi kiranızı karşılamak için. Siz kendi evinize geçmek için mi ihtar çekeceksiniz yoksa çıksın diye mi?
O çıkarsa zaten ben geçeceğim. Onu çıkarıp kendim geçmek.gerçekten dediğiniz fiyatlarda bu arada. Ben 10 bin veriyorum. Kiracim 5 bin. Evimin gercek degeri ise 20 bin. Yarısını ver ikimizin de düzeni bozulmasın dedim. Meslektaşım bir de kari koca. Maasimi biliyorlar.Anlayış bekledim ama yok

O çıkarsa zaten ben geçeceğim. Onu çıkarıp kendim geçmek.gerçekten dediğiniz fiyatlarda bu arada. Ben 10 bin veriyorum. Kiracim 5 bin. Evimin gercek degeri ise 20 bin. Yarısını ver ikimizin de düzeni bozulmasın dedim. Meslektaşım bir de kari koca. Maasimi biliyorlar.Anlayış bekledim ama yok
Belli geçerli nedenler lazım 3 yıllık kiraciyi çıkartmanız için. Kendiniz mi yerleseceksiniz? Eğer cidden kendiniz yerleseceksiniz cikartirsiniz.

Kendi evinize geçecekseniz çıkarabilirsiniz bildiğim kadarıyla ihtarı çekebilirsiniz şimdi daha iyi bilen biri varsa yazar tabi. Ama kiracıyı çıkarıp tekrar kiraya veremiyorsunuz 5 yıl dolmadan bilginiz olsun.

X