Kiracılık hakkında

Mikasa Ackerman

Vazgeçtim
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
242
429
30
Selamlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır basit de olsa üzüldüğümüz bir konu oldu bizim için.

Bir buçuk yıldır oturduğum evi kiralarken "İleride çocuğum oturacak çık der misiniz" diye sorduğumda "Hepsinin evi var şu evlenince de şu eve çıkacak seni çıkarmayacağız" diyen ev sahibi oğlum oturacak çıksın diye bugün haber göndermiş. Altı ay da süre vermiş sağ olsun var olsun.

Kiramı düzenli ödüyorum beni çıkarıp daha yüksek kiraya vermek istiyor olabilir. Asılacak raflar takılabilecek klima varken eve zarar vermemek için asmadım takmadım. Ailemde herkes yetişkin zarar gürültü şikayet edilecek bir şey de yok. Fazlaca evleri olmasına ve bana burayı artık kiraya vereceğim demesine rağmen bir de aşağılar gibi önce annemi evine bir bahaneyle evine çağırıp sonra kızına söyle çıksın demesi gücümüze gitti. Burada ifade edemedim ama bana anlattığında annemi aşağıladığını anladım. Annem hassas biridir yemek yiyemedi üzüntüden. Herkes çıkarma hakkı yok diyor ama bir de size sormak istiyorum. Kirada başka evleri varken beni bu sebeple çıkarma hakkına sahip midir? Evin konumu işime yürüme mesafesinde bu nedenle tekrar taşınmak istemiyorum.

Ucuza oturuyosunuz demek istemedim. Mesela benim kiracimda ederinden girmisti eve ama piyasa o kadar kötü ki 1 yillik kiracinin kirasi piyasanin cok altinda kaliyor malesef... ama her sene kiraci degistiremeyecegimize gore bunun sonu yok... baska evleri varsa , kirayi aksatmiyorsaniz yapin yuzde 65 yasal orani banka uzerinden odeyin açiklamaya mutlaka " kira" yazin hic bir sey yapamaz...

Teşekkürler ne ihbarın geçersiz olduğunu ne de mahkeme kararından sonra oturmazlarsa şikayet etme hakkımın olmadığını bilmiyordum

Evin hak ettiğinden fazlasını dahi veriyor olabilirim. Iban yoluyla düzenli olarak ödüyor hangi ayın kirasıysa yazıyorum. Çevreme sordum bununla ilgili avukat tanıdığı olan var mı diye ama bu konu için avukat olmaz gibi bir cevap verdiler bulamadım

Demek istediğim eğer bir kaç sene içerisinde bu sebeple çıkaracaksınız biz girmeyelimdi. Gerçekten de düzenimin bozulmasındansa başka bir eve bakardım. Ev sahiplerinin bu bahaneyi sık sık kullandıklarını duymuştum. Bunun pazarlığını yapmam gerekiyordu çünkü hak etmediği halde ilçenin en pahalı kiralık dairesiydi. Şuan yeni ev yaptırdılar ve boşta iki daireleri var ihtiyaçları da yok emin olun.

Hayır taahhüt imzalamadık. Dediğinizi haksızlık olarak görüyorum. Gerçek bir sebebi olmadan sizi de seviyorduk aslında diyerek bizi çıkarmaya çalışmaları doğru değil. En başında söyleselerdi ona göre hareket ederdim.

Başınıza gelen için üzüldüm inşaallah yakın zamanda güzel bir işe girersiniz. Rahatsız edici bir durum ama şuanlık çıkmayı düşünmüyorum. Evde uzun süre kalacağım diye buraya göre eşya aldım ancak yaza taşınacak kadar para birikir

Evet bana da yazıldı bunu kesinlikle dinleyeceğim teşekkürler

Teşekkürler ne ihbarın geçersiz olduğunu ne de mahkeme kararından sonra oturmazlarsa şikayet etme hakkımın olmadığını bilmiyordum
Mahkemeye verirse avukata vekalet verin, baya zaman kazanırsınız, dediğim gibi mahkemesiz noterden kağıda inanıp çıkan çok var sonra tazminat isteme hakkınız olmaz bunu yaparsanız

İyice oyuncak olduk milletin evinde Allah herkese kendi 4 duvarını nasip etsin.
5 senede üç ev değiştirdim, taşınalı iki haftayı biraz geçti ama kafamda hep ya ev sahibi çıkarırsa senaryoları dolaşıyor. Mobilyalarım haşat oldu, halılar perdeler zaten hiçbir eve uyum sağlamıyor. Bir sokak öteye taşındım ama 100000 liradan fazla masraf ettim. Maddi boyutu bir yana, psikolojik olarakta çok yıprandım bu süreçte.

Insanlarin kendi evi sonucta kira odediniz diye kafaniza göre cikmamazlik edemezsiniz.
Adam 6 ay süre de vermis birden gelip haftaya bosaltin dememis onu yapamaz zaten.
Ama milletin para işlerini siz bilemezsiniz.
1 sene sonra çık diyecek olan evini kiraya vermeyecek o zaman. Türkiye bir hukuk devleti ve kira hukukun şartları belli.
Kira hukukuna göre de çıkaramaz. Kimse kafasına göre kiracıyı çıkaramaz.
Yorumunuz baştan aşağı geçersiz yani. Hem hukuk nezdinde hem vicdan nezdinde

Kiraniz 30 bin mi gerçekten

Nasıl kiraya veriyorsun 12 sene çıkamıyorsun?! Artık tek bir kişi yok "çıkma garantili tahahütname" imzalamadan evine sokmayan. %80 emlakçıya veriyorlar zaten o da mecbur imzalatıyor. yoksa tutma diyorlar ki öyle ev yok bulamazsın. Komisyonda cabası her eve!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…