• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı problemi mahkeme süresi ?

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.793
298
Kiracıya 1 yıllık kira sözleşmesi bitmeden önce sözleşmeyi otomatik uzatmak istemediğimizi ve sözleşme bitim tarihinde çıkmalarını istediğimizi bildirdik.
Sözlü (2ay önce)
Yazılı ( 1.5 ay)
Çıkartma nedenimiz bizim kendi evimize taşınacak olmamız. Başka evimiz yok.
Fakat kiracı gelecek yıl çıkarım diyor.

Yasal yollara başvurma durumunda sonuçlanması kaç ay sürüyor hukukçu arkadaşlar/daha önce başına gelenler paylaşırsa sevinirim.
Edit: ekleme

Son düzenleyen: Moderatör:
Baya uzun sürebilir bu sürede kiraci fesetmedigi icin otomatikman sözleşmese 1 sene daha uzar diye biliyorum.

arkadaslar dogru soyluyor daha once noter katibiydim yaptıgım bır ıslem ordan bılıyorum,
ıhtar cekmenız lazım evden cıkmalarına dair. o resmı adımı attıktan sonra cıkmamaları mumkun degıl.

Noterden yazılı ihbar sözleşme bitiminden 1.5 ay önce yapıldı. Buna rağmen boşaltmadıkları için olay mahkemeye gidecek.

Benim merak ettiğim bu durumda ne kadar sürer?

Noterden yazılı ihbar sözleşme bitiminden 1.5 ay önce yapıldı. Buna rağmen boşaltmadıkları için olay mahkemeye gidecek.

Benim merak ettiğim bu durumda ne kadar sürer?
ortalama 6 ay surmustu tanık oldugum mevzu

bulundugunuz sehırden dosya sıralamasından bıle farkeder uzunlugu kısalıgı oyuzden saglıklı bır rakam olmaz ama en gec 6 ay denebılır

Hemen ihtarname yollayın. Yasa artık kiracılardan yana. Uzlaşmaya çalışma şansınız varsa daha kısa sürede halledebiliriz

Hemen ihtarname yollayın. Yasa artık kiracılardan yana. Uzlaşmaya çalışma şansınız varsa daha kısa sürede halledebiliriz

Zaten bunu suistimal ediyorlar.
Biz 2 ay önce söyledik. "Sözleşme bitimine 2 ay var. Gel karşılıklı imzayla fesih edelim. İmzalı fesihte madde ekleyelim 2,3 ekstra süre verelim. 4,5 ay ev bulmak için gayet ideal ama kabul etmediler. Bizi bu yola onlar sokuyor. Fakat anladığım mahkeme yoluna gidilincede onların istediği olacak üstüne bir de mahkemede sürüneceğiz.
Off.

Bu ulkede kanunlar kiracidan yana. Allah o kanunlari kahretsin. 7 aydir kiracimizdan kira alamiyoruz. Telefonlarimizi acmiyor. Engelliyor. Notere veriyoruz ihtar icin 1 ay sure veriyor. Sure doluyor haciz icin basvuruyoruz 1 ay da oyle geciyor. Itiraz hakki taniniyor. Ben tabi bu asamalara surekli para oduyorum. Tabi bu surecte kiraci bize 3 ay daha kira takiyor. Cikmiyor efendim. Kendi evinin kapisina dayansan da taciz etti oluyosun. Allah bu ulkenin kanunlarini kahretsin. Ve ben su an sirf bu kiracidan kurtulmak icin evimi satiliga cikardim. Yarami destin. Tam unutmaya baslamistim.

Bu ulkede kanunlar kiracidan yana. Allah o kanunlari kahretsin. 7 aydir kiracimizdan kira alamiyoruz. Telefonlarimizi acmiyor. Engelliyor. Notere veriyoruz ihtar icin 1 ay sure veriyor. Sure doluyor haciz icin basvuruyoruz 1 ay da oyle geciyor. Itiraz hakki taniniyor. Ben tabi bu asamalara surekli para oduyorum. Tabi bu surecte kiraci bize 3 ay daha kira takiyor. Cikmiyor efendim. Kendi evinin kapisina dayansan da taciz etti oluyosun. Allah bu ulkenin kanunlarini kahretsin. Ve ben su an sirf bu kiracidan kurtulmak icin evimi satiliga cikardim. Yarami destin. Tam unutmaya baslamistim.

Ne desem anlamsız kalacak. Anlıyorum maalesef.

Ne desem anlamsız kalacak. Anlıyorum maalesef.

Sinir harbi yasiyoruz kari koca aylardir. Ben de sizi cok iyi anliyorm. Biz uzlasamiyoruz malum engellendik :) siz bari uzlasin inanin mahkeme isinizi uzatir ve masraf acar. Bakiniz biz hacize verdik sure dolunca hamalin parasina kadar biz verecekmisiz :işsiz:

Sinir harbi yasiyoruz kari koca aylardir. Ben de sizi cok iyi anliyorm. Biz uzlasamiyoruz malum engellendik :) siz bari uzlasin inanin mahkeme isinizi uzatir ve masraf acar. Bakiniz biz hacize verdik sure dolunca hamalin parasina kadar biz verecekmisiz :işsiz:

Maalesef uzlaşma niyetleri yok.
Aşırı kötü niyetliler. Ne yapacağız bilmiyorum. Sinirden kuduruyorum sadece.

Zaten bunu suistimal ediyorlar.
Biz 2 ay önce söyledik. "Sözleşme bitimine 2 ay var. Gel karşılıklı imzayla fesih edelim. İmzalı fesihte madde ekleyelim 2,3 ekstra süre verelim. 4,5 ay ev bulmak için gayet ideal ama kabul etmediler. Bizi bu yola onlar sokuyor. Fakat anladığım mahkeme yoluna gidilincede onların istediği olacak üstüne bir de mahkemede sürüneceğiz.
Off.
Ne yazıkki kanunlar kiracılardan yana sizin konunuzda. Peki evi kiralarlarken kim aracı oldu , emlakçı mı , eş dost akraba mı? Yani kiracılarla sizin aranızda köprü olabilecek uzlaşma sağlayabilecek kimse var mı?

Valla siz de haklısınız
Babamın bir evi var kiracı aylarca kira ödemedi
Doğalgaz ve su parası taktı
Ne çıkarabildik ne para alabildik
Her yeri kırıp döktüğü gibi bir de bazı eşyalarımızı alıp gitmiş.

Ben de kiracıyım
Kiramı her ay 5 gün önceden öderim
Ama evin demirbaşıyla ilgili bizden kaynaklanmayan bir sorun yaşadık ev sahibi bize ödetti haksız yere. Böyle sorunlu insanlar birbirini bulsa da uğraşıp dursalar keşke.

En sonunda bunların hepsini ondan tahsil edeceksiniz ama.

Valla siz de haklısınız
Babamın bir evi var kiracı aylarca kira ödemedi
Doğalgaz ve su parası taktı
Ne çıkarabildik ne para alabildik
Her yeri kırıp döktüğü gibi bir de bazı eşyalarımızı alıp gitmiş.

Ben de kiracıyım
Kiramı her ay 5 gün önceden öderim
Ama evin demirbaşıyla ilgili bizden kaynaklanmayan bir sorun yaşadık ev sahibi bize ödetti haksız yere. Böyle sorunlu insanlar birbirini bulsa da uğraşıp dursalar keşke.

Inanin zararina evimi satiyorum o kadar ki pislik bi durum. Zaten ev memlekette biz baska yerde gorev yapiyoruz. Artik uzlasalim diye kalktik bin km yol gittik hanimefendi bir de uste cikti. Kurdugu cumleyi aktariyorum eksik var fazla yok "alt tarafi 6 aydir kira vermiyoruz. Naptik sanki evinizi mi sirtlandik goturduk" ben bu cumlenin ustune esime sadece yandik biz dedim. Yavuz hirsiz ev sahibini bastriyor anlayacaginiz.. sizin durum da sinir bozucuymus. Artik biz satalim yeni sahibi cikarir diyoruz. Evin taliplilerine de kiraci sorunlu diye belirtiyoruz yazik olmasin onlara da diye.

En sonunda bunların hepsini ondan tahsil edeceksiniz ama.
Oyleymis. Ama hic umudumuz yok bir sekilde ondan da yirtar bu kadin. Parasi batsin yeter ki ciksin gitsin diyoruz huzur birakmadi evimizde.

Maalesef uzlaşma niyetleri yok.
Aşırı kötü niyetliler. Ne yapacağız bilmiyorum. Sinirden kuduruyorum sadece.

Biz de aylardir kudruyoruz da bi halta yaramiyor ki. Kanunlarimiz sagolsun :)

Back