Kiracı meselesi

Yani nasıl bu kadar hata yapabiliyorsunuz ben anlamıyorum ki?

Sözleşme yapma
Depozito alma
Abonelikleri verme
Bir tapuyu vermediğiniz kalmış.

Evet zam dönemi dışında da zam yapmakta tamamen haksızsınız.

Ev kiralarken eterle bayıltıyorlar mı sizi anlamıyorum.

(Linç yemeden söyleyeyim ev sahibi değil kiracıyım)

Emsal muhabbetine de ayrıca gıcığım.
Ağustos ayında 5500'e tuttum evimi. Ev sahibim memur olsun istiyordu, kira o sebeple uygundu. (Uygun dediğim bu ev 2019'da 1500 TL idi) Memur kefil verdim de tuttum. Depozito 1 kira verecektim, 2000 yeter o da aidat vs için dedi. Kabul ettim.
Şu an 10.000 TL altında 1+1 bile yok muhitimde.
Seneye bu adam benim 3+1 ev kiramı 15000 mi yapsın Allah aşkına?
Ev sahipleri de eski kiracısından illa emsali istiyor. Kirasını düzgün ödeyen/eve iyi bakan eski kiracıya da emsal şu bu denmesin bir zahmet.

Derdimiz depozito değilkş kira çok az :KK43:
Valla bizim memleketteki evde de 1000 liraya oturuyorlar,ilçe merkezi,3+1 ve dogalgazli.Üstelik karı koca memurlar ama biz 4 sene olacak buraya tasinali,ikinci evimiz ve yine çıkarmak istiyorlar.Hep diyorum,ülkenin çözülmesi gereken en büyük sorunu emlak sorunu şu anda.

Kira çok düşükmüş en baştan şimdi aklınız başınıza geldi diye %100 zam yapamazsınız hakkınız yok. Çirkef biriymiş belli ki zaten ama siz şimdi suç olduğu halde abonelikleri kapattırırsanız hem dava açar hakkı var hem de eve zarar verebilir depozito da almamışsınız siz şimdi demirbaş kaydı falan da yapmamışsınızdır kombi mombi sökse götürse ara dur sonra işin yoksa. Yani nasıl bu kadar rahat davranıyosunuz anlamadım ihtiyaç sahibi olsa böyle müsamaha göstermez kimse. Keşke açta açıkta birine verseymişsiniz bari 1000tlye.

Derdimiz depozito değilkş kira çok az :KK43:
Hazirandan bu yana birçok şeye zam geldi, kira yetmiyor olabilir çok normal ama 6 ayda %100 zam çok değil mi? Kış günü kiracıya evden çıkma seçeneği sunmak da keza öyle.

Bugün az gelen 1000 lira, yaz mevsiminde de çok değildi. Sözleşme yapsaymışsınız keşke, bu durumda vergi kaçırmak için sözleşme yapmadığınızı da beyan edebilir kiracınız.

Ocak ayındaki maaş zammında orta yolu bulup haziranda da çıkmasını istemek sanırım şuan en makul görünen.

Gelebilecek tepkilere karşı; kiracı değilim.

Depozito vermem demiş, sözleşme yapmam demiş, anahtarı almış ama oturmuyorum diye iki ay kira vermemiş. Neden bunları başta kabul ettiniz ki? Babanızın kızı sanki.
Kiracı haklı da satılır bu durumda aslında ama başta belli etmiş depozito vermem diyerek cebinden para çıkmayacağını

Hazirandan bu yana birçok şeye zam geldi, kira yetmiyor olabilir çok normal ama 6 ayda %100 zam çok değil mi? Kış günü kiracıya evden çıkma seçeneği sunmak da keza öyle.

Bugün az gelen 1000 lira, yaz mevsiminde de çok değildi. Sözleşme yapsaymışsınız keşke, bu durumda vergi kaçırmak için sözleşme yapmadığınızı da beyan edebilir kiracınız.

Ocak ayındaki maaş zammında orta yolu bulup haziranda da çıkmasını istemek sanırım şuan en makul görünen.

Gelebilecek tepkilere karşı; kiracı değilim.
Sözleşmeyi kendisi istemedi direndi ben hiçbir yerde sözleşme yapmadım diye bide evimiz eşyalı

o zaman abonmanlıkları kapattıracaksınız başka çaresi yok.
Ödemeden gitse size kalacak çünkü.
Elektrik, su ve doğalgaz olmadan yapamaz evde.
Tutup mührü de sökse bu sefer tutanak tutturursunuz sanırım tek çare bu
Evet bi komsumuz bunu söyledi bu kadar çrikinleşmek istemiyoruz çünkü kiracımızın verecek durumu gidecek yeri de var biliyorum

Sözleşmeyi kendisi istemedi direndi ben hiçbir yerde sözleşme yapmadım diye bide evimiz eşyalı
O an vazgeçecektiniz işte. 2 ay geç kira ödemesini de kabul etmemeliydiniz.
kirayı da arttırmayacağınızı söylemişsiniz orada da hatalısınız peşin konuşmasaymışsınız daha iyi olurmuş. Şuan sanırım dediğim gibi Ocak ayında memur zammından sonra makul bir zam istemek ve haziranda da çıkartmak en mantıklısı. Eşyalı da vermişsiniz, çirkefleşip eşyalara vs. zarar verse daha zor bir duruma düşebilirsiniz.

kirayı elden veriyorsa fuzuli işgal gibi bir gerekçeyle de çıkartabilirsiniz yani dokuman yoksa size odeme yaptığına dair. ne saçma sapan işler onun bunun lafıyla ticaret mi yapılır? resmen kavga dövüşle başlamış kiracılık en başında belliymiş, hiç huylanmadınız mı sonrasında böyle olur mu diye?? mülk sahibi kendisi gibi diyorsunuz bir de hahahaha siz kendi malınıza sahip çıkamıyor haklarınızı bilmiyorsanız o köylü bu kasabalı biner tepenize sonra.
Sadece ibandan gönderdiği para var acıklama da yok sadece para bin tl

O an vazgeçecektiniz işte. 2 ay geç kira ödemesini de kabul etmemeliydiniz.
kirayı da arttırmayacağınızı söylemişsiniz orada da hatalısınız peşin konuşmasaymışsınız daha iyi olurmuş. Şuan sanırım dediğim gibi Ocak ayında memur zammından sonra makul bir zam istemek ve haziranda da çıkartmak en mantıklısı. Eşyalı da vermişsiniz, çirkefleşip eşyalara vs. zarar verse daha zor bir duruma düşebilirsiniz.
Ya eşyaları biz tasınırken durumu olmayanlara vereceğiz kaç senelik eşyalar orta yolu bulmak istese söylerdi biz o zaman az yaptık kız o kadar dişliki tamam dedik şimdi bakıyoruz biz zorda kaldık e sözleşmede yok tabi biz de normal olarak o zaman diyemediğimizi simdi demek durumunda kaldık ki arkadaslarım yine diyor 2 bin bile az siz iyi misiniz diye kız ona bile tamam demiyo

X