ev sahibi çok iyiymiş ya o zaman. ev sahiplerinin zam istediği durumlarda, maliyet hesaplaması yapmak lazım aslında çok basit. hiç bişeyleri zorlamaya gerek yok. bir ev sahibi, çıkmayın ama x fiyata oturun diyorsa, o x fiyata verilecek 1 senelik kira mı daha mantıklı yoksa yeni bir eve taşınmak için nakliye, emlakçı parası, depozito, yeni evin yeni kirası (1 senelik hesaplansa düz mantık) hesaplanıp hangisi daha mantıklı geliyorsa onu seçmek lazım diye düşünüyorum. bu söylediklerim taşınmanın maddi masrafı tabii, bir de yorgunluğu, hazırlığı, toparlanması, yeni eve, yeni komşulara, yeni ortamlara alışması gibi bir sürü manevi durumu var. ben mesela zor alıştım bu kez, her ne kadar yeni ev fikri heyecan verse de bi açıdan. geçen sene üst üste 2 kez taşınmak zorunda kaldık (bir yerde çok kısa süre oturduk, gürültü yüzünden kaçtık resmen) hani şu an oturduğum eve alışmam nerden baksan 5-6 ayımı aldı. ben anca benimsemeye başladım yani
normalde daha kolay adapte olurum ama o dönem her sorunum üst üste gelmişti herhalde ondan. gerek yok bazı konularda zorluk çıkarmaya. gerçekten karşı taraf haksız ise zaten yasal yollara sevk edersin olur biter.