Kiracı hakları neler bilen var mı? Ev sahibi tebligat yollamış...

ev sahibi çok iyiymiş ya o zaman. ev sahiplerinin zam istediği durumlarda, maliyet hesaplaması yapmak lazım aslında çok basit. hiç bişeyleri zorlamaya gerek yok. bir ev sahibi, çıkmayın ama x fiyata oturun diyorsa, o x fiyata verilecek 1 senelik kira mı daha mantıklı yoksa yeni bir eve taşınmak için nakliye, emlakçı parası, depozito, yeni evin yeni kirası (1 senelik hesaplansa düz mantık) hesaplanıp hangisi daha mantıklı geliyorsa onu seçmek lazım diye düşünüyorum. bu söylediklerim taşınmanın maddi masrafı tabii, bir de yorgunluğu, hazırlığı, toparlanması, yeni eve, yeni komşulara, yeni ortamlara alışması gibi bir sürü manevi durumu var. ben mesela zor alıştım bu kez, her ne kadar yeni ev fikri heyecan verse de bi açıdan. geçen sene üst üste 2 kez taşınmak zorunda kaldık (bir yerde çok kısa süre oturduk, gürültü yüzünden kaçtık resmen) hani şu an oturduğum eve alışmam nerden baksan 5-6 ayımı aldı. ben anca benimsemeye başladım yani :KK70: normalde daha kolay adapte olurum ama o dönem her sorunum üst üste gelmişti herhalde ondan. gerek yok bazı konularda zorluk çıkarmaya. gerçekten karşı taraf haksız ise zaten yasal yollara sevk edersin olur biter.
Boşver gürültü de çekilmez. O gürültüyü çekeceğime taşınmayı çekerim daha iyi. Büyük bir siteye gitmiştik bizde. Lüks diye imkanları iyiydi fakat kafa dinleyemedikten sonra ne anladım ben evimden.

Ben size yazmadım ki yanlış alıntı olmuş konusahibine yazdım. Alıntı yaptığımı da farketmedim. Nolmuş yazdıysam alıntıladıysam incileriniz mi döküldü. Sanki kötü bi laf ettim şahsınıza.
Ya dökülürse 😂

Başkalarına da oluyor mu bilmiyorum ama ben niye sürekli yanlışlıkla alıntılanıyorum onu çok merak ediyorum valla 🙄

Başka semtlerden kiralık baksanız başakşehir yazmışsınız oradan başka semtlerde uyguna var . Zeytinburnu, Küçükçekmece, Güngören gibi yerler olabilir mesela

Başka semtlerden kiralık baksanız başakşehir yazmışsınız oradan başka semtlerde uyguna var . Zeytinburnu, Küçükçekmece, Güngören gibi yerler olabilir mesela
güngören de recep ivedik oturmuyormuydu?istanbulu pek bilmeyen bir üye olarak aklıma bu geldi gece gece :KK45:

Güngören’i bilmiyorum ama Küçükçekmece ve Zeytinburnu’nda kiralar uçtu. Herkes kendine göre haklı ama Küçükçekmece’de dublexin üst katını 1+1 4.500-5.000 TLden aşağı vermiyorlar. He Kanarya vs oraları bilmiyorum tabii.

Ben kıramı hıc aksatmıyorum valla zor ısler bunlar
Inlh ev cıkar herkese haber verdım
Aslında farkında degıller ev sahıplerı ama yuksek bedellerle verıp sonra kıra alamama durumlaeı cok olucak sımdıden var kıra odeyemeyen cok
Ac gozluluk yapanlar bakalım sonunda ıstedıklerı kıraları alabıl cek mı
Alırlar alırlar.. 1 evi 3 suriyeli aile kiralıyo hep beraber çalışıp ödüyolar.. Zaten herşey göçmen artışından sonra uçtu. Milleti düşünen yok

Yorumları okuyamadım yazan var mıdır bilmem. Bir tanıdığımıza gitti bu kağıttan karşılığında sizinde yazmanız yollamanız gerekliymiş sanırım. Notere falan gitmişti kiracı olan tanıdığımız oda kendini savunup bir cevap yazmıştı avukat ile.

Bu devirde mal sahibi olmak insanı canından bezdirir. Geçen sene tutsaydınız bu evi herkes size sizi çıkaramaz oturun diyecekti ama kaç senedir o evdesiniz ve muhtemelen daha önce rica minnet çıkmanızı istediler ve siz direndiniz.
Karşınızdaki sırf iyi niyetli diye böyle yapılmaz.
Benim henüz bir malım yok, ama çok komik bir fiyata oturduğum ve küçük bulduğum ev için zam ayında 3 katına kadar okeydim çevrede artan kiralar nedeniyle.
3 senedir bu evdeyim, eşyalarım her şeyim yeni taşın et üşenirim.
Ben böyle evrene okeyim göndersin bakalım derken ev sahibim sadece 300 TL zam yaptı mesela. Ama seneye bana uçuk bir fiyat söylese yine ağzımı açmam hakkıdır derim. 1000 TL’yi küçümsemem sizin gibi. O da onunla geçiniyor.

Güngören’i bilmiyorum ama Küçükçekmece ve Zeytinburnu’nda kiralar uçtu. Herkes kendine göre haklı ama Küçükçekmece’de dublexin üst katını 1+1 4.500-5.000 TLden aşağı vermiyorlar. He Kanarya vs oraları bilmiyorum tabii.
Baktığınız eve de bağlı aslında, güzel bir ev istiyorsanız zaten zor bu zamanda kirası yüksektir. Normal evlerde 3 buçuk 4 bin beş bin

Kımsenın evıne el koyma gıbı bır derdım yok zaten
Ama kıralık yok ve suan sadece 1000 lira daha fazla almak ıcın cıkartmak ıstıyor
Ben sad ce yasal haklarımı merak edıyorum
Ozaman cikmayin siz ödeyin 1000tl fazla, cikarsaniz daha uyguna ztn ev bulamazsiniz.

Ben kıramı hıc aksatmıyorum valla zor ısler bunlar
Inlh ev cıkar herkese haber verdım
Aslında farkında degıller ev sahıplerı ama yuksek bedellerle verıp sonra kıra alamama durumlaeı cok olucak sımdıden var kıra odeyemeyen cok
Ac gozluluk yapanlar bakalım sonunda ıstedıklerı kıraları alabıl cek mı
Oncelikle kafaniz cogzelmis gule gule kullanin :KK53:

Adamin 10 sene evinde barinmissiniz, bi birakin da adam istedigi kisiye kiralayabilsin zaten farkinda misiniz bilmem ama mulk sahibi o yani patron hala o 😁

Ev bulamiyorum diyorsunuz, baska yere bakin. Olene kadar ayni evde mi kalmayi hayal ediyordunuz?

Dava acar, acinca acar acmaz da kazanir. Maks 3-4 ay icinde sonuclanir, bence oncesinde kendiliginizden cikin veya neden zam yapmadiginizi bir turlu aciklamadiginiz 1000 tl zam yapin 🤓

Oncelikle kafaniz cogzelmis gule gule kullanin :KK53:

Adamin 10 sene evinde barinmissiniz, bi birakin da adam istedigi kisiye kiralayabilsin zaten farkinda misiniz bilmem ama mulk sahibi o yani patron hala o 😁

Ev bulamiyorum diyorsunuz, baska yere bakin. Olene kadar ayni evde mi kalmayi hayal ediyordunuz?

Dava acar, acinca acar acmaz da kazanir. Maks 3-4 ay icinde sonuclanir, bence oncesinde kendiliginizden cikin veya neden zam yapmadiginizi bir turlu aciklamadiginiz 1000 tl zam yapin 🤓
14 sene kira ödemiş, o kadar ödedim ev benim olsun artık ev sahibi alacağını aldı diyor sanırım 😂

Kiracıyim 5 yıl olacak seneye,normalde sözleşmemişse tefe tüfe üzerinden degil artış %10 her yıl şeklinde hazırlanmıştı.Ev sahibimiz cok guzel kalpli bir kadin Masallah korona döneminde işinden oldu eşinden ayrıldı bizi aradi dedi ki sizi zorda bırakmak istemiyorum eger baska çözüm bulamazsam 1 odanızı eşyaları koymayı ve anneme yerleşmeyi düşünüyorum.pandemide ev bulamazsınız demisti ki gerek te kalmadı işi buldu vs o öyle bir insan olunca şimdi bizin semtte evler 4 binden assagi degil kiralar biz 1 küsur veriyorduk bu ay esim tefe tüfe üzerinden arttırdı kadin zorda kalmasın diye neyse yani siz kirayı arttırmayı teklif edin.

Yaklaşık 2 senedir Halkalı da oturuyorum 3-4 aydirda aktif olarak kiralık ev bakıyorum Halkalı, Küçükcekmece Başakşehir ve bu civarda ki daha iyi konumda oturulabilecek evlerin kiraları 5 bin den başlayıp 15 bine kadar çıkıyor 5 binden başlayan evlerde kötünün iyisi.Sizde ilanlara bakiyorsunuz diye düşünüyorum.Onun için adam 1000 lira arttırıp sizi cikarmiyorsa öpüp başımıza koyun şu an verdiginiz kira üzerinden 2000 lira fazla istese bile kabul ederdim. onun dışında emlak komisyonu,depozito ki genel de iki kira peşin isteniyor,nakliye derken zaten her türlü zararda olan sizsiniz.Bu masrafları yapabilecek ve bu kiralari ödeyebilecek durumunuz yoksa ev sahibinizle aranızı iyi tutmaya bakın derim.Malum onun size ihtiyacı yok şu dönemde sizin ona ihtiyacınız var.Bu arada o pahalı kiracı bulamaz dediğiniz evler bir aya kalmadan kiralanıyor nereden biliyorsunuz derseniz sahibinden de favorilerime ekledigim ilanlar bir bakmışım yayında değil 👍

Ben de kiracıyım ben de evimden çıkarılıyorum da kardeşim 14 yıl da aynı evde kirada kalınmaz. Yazık o ev sahibine. Bence ev sahibine eziyet etmeyin, sizi onca yıl bar

Su yoruma alındım glkşglkgl
8 senedir aynı evdeyim ya kirasını ödüyorm nesi yazık ev sahibine fglgflfglg

X