İhtar çekmiş olmanız ve bunun mutlaka yazılı olması gerekiyor diye biliyorum. Ve hatta malesef 5 yıl kiracılık öncesinde çıkmazsa çok da yapabileceğiniz bişey olmadığını biz de mahkeme eşliğinde öğrendik. Kiracıyı evden çıkarmak her şey kuralına göre, yazılı ve tarihlere uygun uyarılarla dahi yapılmış olsa çok çok çok zor. Biz 3 seneden fazla süredir uğraşıyoruz. Mahkeme kararlarının tamamı lehimize olmasına rağmen kiracıyı çıkaramıyoruz. Ha tabi kiracı tüm tazminatları ödemeyi göze alıyor. Belki sizin kiracınız tazminat ödemeyi göze alamayıp çıkar. Umarım senelerce sürmez sizin de…Ailemle yaşamak beni çok zorluyor. Köpeğim var evdeki herkes kopegimden rahatsız. Aile apartmaninda olduğumuz için gelen giden eksik olmuyor hayvan da strese giriyor.
Ben de kafamı dinlemek istiyorum.
Aile apartmaninda 5 kiracı var. Başka bir sitede 4 kiracı var . Boşta bir tane evimiz yok.
Ben Aile apartmanindan bir daire istemiyorum. Zaten akrabadan kaçıyorum. Diğer sitedeki dairelerden birini istiyorum. Oradaki en düşük kira ödeyen kiracının evini seçtim. Sözlü söyledim tabi ki kabul etmedi. Bedavaya oturuyor.
Kontrat bitimi 20 şubat. Ben ihtar süresini kaçırdım mı? 3 ay önce ihtar çekmem şart mıydı?
Kiracı mahkemede en düşük kira benimki olduğu için özellikle benim dairemi seçti, gerçekten oturmaya ihtiyacı olduğu için değil, beni cezalandırmak için benim dairemi gösteriyor diyeceğim dedi mahkemede.
Mahkemenin niyet okumaya hakkı var mı? Ben sonuçta gerçekten o evde oturacağım. Ve evet özellikle en az zam yapan kiracının evini seçtim ama bunu desmeye mahkemenin hakkı var mı?
ihtar çekmediğim halde dava açabilir miyim? 3 yıldır oturuyor kiracı
Kontrat bitimi 20 şubat derken?Ailemle yaşamak beni çok zorluyor. Köpeğim var evdeki herkes kopegimden rahatsız. Aile apartmaninda olduğumuz için gelen giden eksik olmuyor hayvan da strese giriyor.
Aile apartmaninda 5 kiracı var. Başka bir sitede 4 kiracı var . Boşta bir tane evimiz yok.
Ben Aile apartmanindan bir daire istemiyorum. Zaten akrabadan kaçıyorum. Diğer sitedeki dairelerden birini istiyorum. Oradaki en düşük kira ödeyen kiracının evini seçtim. Sözlü söyledim tabi ki kabul etmedi. Bedavaya oturuyor.
Kontrat bitimi 20 şubat. Ben ihtar süresini kaçırdım mı? 3 ay önce ihtar çekmem şart mıydı?
Kiracı mahkemede en düşük kira benimki olduğu için özellikle benim dairemi seçti, gerçekten oturmaya ihtiyacı olduğu için değil, beni cezalandırmak için benim dairemi gösteriyor diyeceğim dedi mahkemede.
Mahkemenin niyet okumaya hakkı var mı? Ben sonuçta gerçekten o evde oturacağım. Ve evet özellikle en az zam yapan kiracının evini seçtim ama bunu desmeye mahkemenin hakkı var mı?
inşallah. Bir de o kadar ukala ki sanki sahibi olduğu tapulu evden çıkarıyoruzİhtar çekmiş olmanız ve bunun mutlaka yazılı olması gerekiyor diye biliyorum. Ve hatta malesef 5 yıl kiracılık öncesinde çıkmazsa çok da yapabileceğiniz bişey olmadığını biz de mahkeme eşliğinde öğrendik. Kiracıyı evden çıkarmak her şey kuralına göre, yazılı ve tarihlere uygun uyarılarla dahi yapılmış olsa çok çok çok zor. Biz 3 seneden fazla süredir uğraşıyoruz. Mahkeme kararlarının tamamı lehimize olmasına rağmen kiracıyı çıkaramıyoruz. Ha tabi kiracı tüm tazminatları ödemeyi göze alıyor. Belki sizin kiracınız tazminat ödemeyi göze alamayıp çıkar. Umarım senelerce sürmez sizin de…
Ama o evlerde de kiracı varMalesef başka ev olduğu için kabul edilmez. Babam kiracısına para verdi öyle çıkarttı
Fark etmez çook uzuyor arabulucu böyle ayarlıyor ben tek evi olduğu halde çıkaramayan tanıyorumAma o evlerde de kiracı var
Gerçekten inanılmaz cüretkarlar şaka gibiinşallah. Bir de o kadar ukala ki sanki sahibi olduğu tapulu evden çıkarıyoruz
Ama o evlerde de kiraciMalesef başka ev olduğu için kabul edilmez. Babam kiracısına para verdi öyle çıkarttı
Avukatlar da çok fazla farklı fikir beyan ediyor. Bir de buraya sorayım dedim. Bir tanesine mecburen seni seçtim pikacu diyoruz. Hepsine birden diyemiyoruz ki.Kontrat bitimi 20 şubat derken?
evi baştan 3 yıllığına kiraya verdiğiniz sanımoyurm?
o kontrat bitimi değil, kontratınızı belirli süre için yapmadıysanız ilk yıldan sonra sözleşme süresiz olarlak yenileniyor.
sizin dediğiniz "yenilenme tarihi"
siz ihtiyaca dayalı tahliye davası açacasınız
daha doğrusu ev babanızınsa o açacak kızm oturacak diye
ihtiyaca dayalı davanın 3 ay ihtarı filan yok diye biliyorum - yanlışsam düzeltirler
mahkeme kiracının dediklerini dikkate alır mı?
mahkemeler aklınıza gelen gelmeyen herşeyi dikkate alabiliyor valla belli olmuyor..burada adliye çalışanı (sanırım?) kiracısı olan vardı tahliye edememişlerdi oturmak istedikleri evi, kiracı adam mahkemeyi kazanmıştı.
burada başka zaman da konu açılmıştı (ya da başka konunun içinde geçmişti)
1den fazla evi olup bir tanesine oturmak isteyen (ya da çocuğunu ooturtmak isteyen) ev sahibi olunca mahkeme ne yapıyor diye
konuya yorum olmamıştı diye hatırlıyorum
1den fazla evi olup seni seçtim Pikaçuu diyene mahkeme ne diyor bilemiyoruz o yüzden
avukatlık sizin iş
Babamın üzerine. Ama ben de yetişkin, ayrı evde oturmak isteyen bireyim. 18 den büyüğüm. Sadece birden fazla ev olursa birini bir kritere göre mi seçmek lazım diye endişem varEv kimin üzerine? Sizin üzerine olması ve başka oturduğunuz ev olmamadı gerek öncelikle.
Var mı bilmiyorum ama millet iyice yüz bulup cozuttu resmen. Milletin evini " devlet benden yana bi şey yapamazdın” diye gasp ettiler resmen. Bizimki de bedava oturuyor, beleşçi yüzsüzler ay sinirim bozuldu aklıma gelince.Ailemle yaşamak beni çok zorluyor. Köpeğim var evdeki herkes kopegimden rahatsız. Aile apartmaninda olduğumuz için gelen giden eksik olmuyor hayvan da strese giriyor.
Baban gitsin avukata vekalet versin kızım oturacak çık diye ihtar çeksin. Bunları yapmadan sadece konuşmuş boşa dertlenmiş olursun.Babamın üzerine. Ama ben de yetişkin, ayrı evde oturmak isteyen bireyim. 18 den büyüğüm. Sadece birden fazla ev olursa birini bir kritere göre mi seçmek lazım diye endişem var
yooo ben hepsine birden diyin demiyorm zaten deAma o evlerde de kiraci
Avukatlar da çok fazla farklı fikir beyan ediyor. Bir de buraya sorayım dedim. Bir tanesine mecburen seni seçtim pikacu diyoruz. Hepsine birden diyemiyoruz ki.
Bir de mahkemede Kiram düşük diye benim oturduğum daireyi seçti diyecekmiş. Bedavaya oturduğunun farkında yüzsüz.Var mı bilmiyorum ama millet iyice yüz bulup cozuttu resmen. Milletin evini " devlet benden yana bi şey yapamazdın” diye gasp ettiler resmen. Bizimki de bedava oturuyor, beleşçi yüzsüzler ay sinirim bozuldu aklıma gelince.
Davayı babanız kızım oturacak diye açabilir ancak. Ama başka evleri de varsa biraz karışır işler.Babamın üzerine. Ama ben de yetişkin, ayrı evde oturmak isteyen bireyim. 18 den büyüğüm. Sadece birden fazla ev olursa birini bir kritere göre mi seçmek lazım diye endişem var
Bu arada bir avukat kiracının boş atıp tutmadığını, ciddi ciddi ev sahibine neye göre o evi seçtin diye sorduğunu söyledi. Şaka gibi saç baş yolmalik. Birini seçeceğim sonuçta neye göre seçtin de ne demek. Birden fazla var diye evlenene veya ölene kadar ailemle oturmak zorunda mıyım ,seçim yapmaya hakkım niye olmuyor. Tuhafyooo ben hepsine birden diyin demiyorm zaten de
şahane hukuk sistemimizin kiracı hukuk konusunda böyle entreresan hükümsüz kaldığı noktalar var
çocuğum var evlendi oturcak 5 kiracım var
ne yapcam hepsine çık diycem dava etcem artık hangisi çıkarsa mı?
e mahkemeler ayrı ayrı hepsini haklı bulur, "çünkü başka evin de var " derse ne olacak? hiçbiri çıkmazsa 5 dava açtığımla mı kalcam?
evet avukatlar ayrı ayrı fikir verir çünkü hukukumuz resmen tırt bu konuda...belli bir uygulama yok anladığım olsa haberimiz olur.
Ay gercekten şuanda evi kirada olanların Allah yardımcısı olsuninşallah. Bir de o kadar ukala ki sanki sahibi olduğu tapulu evden çıkarıyoruz
aile apartmanında 5 ve başka sitede 4 dediğiniz tüm evlerin tapusu babanızın üzerinde mi?Bu arada bir avukat kiracının boş atıp tutmadığını, ciddi ciddi ev sahibine neye göre o evi seçtin diye sorduğunu söyledi. Şaka gibi saç baş yolmalik. Birini seçeceğim sonuçta neye göre seçtin de ne demek. Birden fazla var diye evlenene veya ölene kadar ailemle oturmak zorunda mıyım ,seçim yapmaya hakkım niye olmuyor. Tuhaf
en yeni giren kiracı kim?Bir de mahkemede Kiram düşük diye benim oturduğum daireyi seçti diyecekmiş. Bedavaya oturduğunun farkında yüzsüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?