• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiracıyken evi satılan var mı a dostlar ?

eve bakmak isterlerse sık sık musaıt değilim dısardayım rahatsızım hastanedeyim dıyıp oyalayın ayda yılda bir gösterın zaten piyasa kotu zor satar evini bu ara.satılsa bile yeni ev sahibi 6 ay çıkaramaz sizi evden

Ayrıca sözleşmeniz yok mu sözleşme olsa satamaz sizi cikartamaz diye biliyorum
Sözleşme süresi bitene kadar tabi

Ev gösterme olayı büyük sıkıntı hafta sonu doluşurlardı ben yatak odamı göstermek zorunda mıyım cok rahatsız edici bir durum :( bizimde satılacaktı ama bıkmıştım evi göstermekten foto cekilmesini kabul etmemiştim ama habire gelip görüyorlardı neyseki bizimki vazgecti satmaktan benim çıkma durumum yoktu okuldan dolayı ama sziin cikma şansınız varsa çıkın

Konunuzla biraz farkli olabilir ama biz esimle emlakciya ev tutmak icin gitmistik. Evi begendik tutmaya karar verdik emlakci evin ayni zamanda satılık oldugunu soyledi. Bizde dedikki eger satilirsa ev bizim çıkmamız gerekiyor degil mi? ben hamileyim hamile halimle ev taşıyamam dedim. Emlakcida bize ev satılsa bile siz kiraci olarak oturabiliceksiniz dedi kontrot süresince. Bizde evi tuttuk kontrat bitince daha iyi bi eve geçeriz dedik. 4 ay sonra ev satıldı bende yeni doğum yapmistim. Emlakci 1 ay icinde evi boşaltın dedi. Eşim (bosandigim) biraz pısırık oldugu için bende lohusa olduğum ve problemlerim oldugu için hakkımı arayamadim evi taşıdım 1 ay snra. Kırkımın çıktığı gun ev taşıdım. Ve bu 1 ay suresince yeni ev sahibi hergun kapiya gelip hadi boşaltin dedi. Emlakcilara guvenmeyin ev satildiktan sonra hic umurlarinda olmuyor kiracilar.

Sozlesme bitene kadar o ev sizin. Gosterme zorunlulugu yok iyi biliyorum.

Asla daaa gosterme. Ev bak ara. Bulunca gidersin. Problem olmaz.

Haklarınızı araştırın ev kontrat süresince size ait, öyle zır pır ev göstermeniz olmamalı. Sakın fotoğrafa da izin vermeyin. Bu süreçte ev arayın ama bence, çünkü anladığım kadarı ile gerek ev sahibi gerekse emlakçı taviz edecektir sizi. Mantıken düşündüğünde 2 ay içinde satılacak eve kiracı yerleştirmek kötü niyettir bence. Hukuken haklarınızı öğrenin.

selam bir bucuk sene önce yeni eve kiraya çıktık normalde evimiz var iş güç nedeniyle konumu uymuyor biz de kiramızı alıp kiralık evde oturuyoruz bizim kiracılarımız değil bir yıl genelde bes on seneden aşağı oturmamuştır bugüne kadar çıktık kiraya daha evliliğmin ikinci senesi ikinci evi boyladık :)))) ben bizim etraftan gördüğüm kadarıyla sanıyorum bir bes sene falan otururum çıktığım evimde işler hiç öyle gitmedi... daha bismillah demeden iki ay geçti ev sahibi evi alıp alamyacağımızı sordu ev alsak zaten mantıken kiraya çıkmayız böyle bir düşüncede olmadığımızı anlattık.ama rahatsız etmesi hiç bitmedi kirayı yatırdığımızda haber verirseniz sevinirim demişti biz de haber veririz konuşurken hep ağzımızı aradı durdu sonunda bugun dank etmiş olacak ki illa satacağım diye yine aradı bizde net bir karar verse bari ayağımızı yorganımıza göre uzatsak diye tekrar o zaman ev araştıralım dedik bu defa vermiş olduğu emlakcı aradı çıkmayın evden katiyen sabredin belki yeni sahiple anlaşırsınız kiranızı 50 lira daha düşük gösteririm evi boş bırakmayın falan demeye başladı yani aslında kiracılı gösterip evin kiracısı oluyor boş kalmıyor mantığı ... siz olsanız iki arada bir derede böyle ne kadar idare edersiniz ben evden çıksam bir yükümlülüğüm olur mu acaba ? temmuz ayında bitiyormuş sözleşmem ısrarla çıkma evden deniliyor önüme bir sorun çıkaracaklar gibi ama gelen gidenede evi açmak zorundayım bende bunu yaşamak istemiyorum :KK43: vallahi sinirden gülüyorum hani ödemesek etmesek neyse paramla rezil oldum diye buna derler :) birde emlakcı evin fotograflarını istiyor haklı ama adres ayan beyan ortada ben nasıl şahsi hayatımı ilan olarak internete vereyim buyrun soyguna müsait gibi .
Aynisi basima geldi 15 gun icinde ciktim evden.evimi gostermek istemedi esim yabancilara.foto isteyemez ozel hayatin gizliligi yasasi var.cik kurtul konu actim hatta bende senin gibi

Ben olsam Temmuz'a kadar evde göstermezdim,fotograf falanda vermezdim.
Bu sizin yasal hakkınız.
O arada ev arayın,haziran sonu çıkın.
Kiranızı takir takır ödüyorsanız sizi evden çıkaramazlar,sözleşmeniz var.
Emlakcıya da açık açık söyleyin evi göstermeyeceğinizi,buna hakkınız olduğunu.
Bende evimi satmayı planlıyorum,başka bir ev bakiyoruz ama evden çıkmadan kimseyi alamam eve gezdirmek için.
Hırli mı hırsız mı ne bileceğim.
Alacağımiz eve peşinat verip,kalanına kredi çekip,şu an oturduğum evi boşaltıp badana yaptırıp boşken satacağım. Satılınca krediyi kapatacağım. Kendimi zora sokuyorum ama zırt pırt kimseyi gezdiremem yani ki birde haftasonu geziyor insanlar,hiç uğraşamam.
Hadi gösterdiniz evi alan kişi de kabul etti,1 ay sonra çıkın ben oturacağım demeyeceği ne malum.

Son düzenleme:
Ben olsam Temmuz'a kadar evde göstermezdim,fotograf falanda vermezdim.
Bu sizin yasal hakkınız.
O arada ev arayın,haziran sonu çıkın.
Kiranızı takir takır ödüyorsanız sizi evden çıkaramazlar,sözleşmeniz var.
Emlakcıya da açık açık söyleyin evi göstermeyeceğinizi,buna hakkınız olduğunu.
Bende evimi satmayı planlıyorum,başka bir ev bakiyoruz ama evden çıkmadan kimseyi alamam eve gezdirmek için.
Hırli mı hırsız mı ne bileceğim.
Alacağımiz eve peşinat verip,kalanına kredi çekip,şu an oturduğum evi boşaltıp badana yaptırıp boşken satacağım. Satılınca krediyi kapatacağım. Kendimi zora sokuyorum ama zırt pırt kimseyi gezdiremem yani ki birde haftasonu geziyor insanlar,hiç uğraşamam.
Hadi gösterdiniz evi alan kişi de kabul etti,1 ay sonra çıkın ben oturacağım demeyeceği ne malum.
Ay hic sormayin sag olun cevabiniza biz kendimize cok daha iyi bir ev bulduk yarin her seyi ayarlauacagiz resmen rezillik oldu dediginiz gibi hirlisi var hirsizi var olacak is degil herkes icin her seyin hayirlisi sizin icinde en guzeli olsun .

Aynisi basima geldi 15 gun icinde ciktim evden.evimi gostermek istemedi esim yabancilara.foto isteyemez ozel hayatin gizliligi yasasi var.cik kurtul konu actim hatta bende senin gibi
Aynen canim biz de kendimize daha iyi bir ev bulduk zaten evim cok bakimsiz ve eskiydi ama idare ederim diyordum her iste bir hayir varmis mis gibi bir ev buldum kismetse tertemiz oturacagim Allah hepimizin gonlune gore versin tesekkur ederim cevabin icin.

Konunuzla biraz farkli olabilir ama biz esimle emlakciya ev tutmak icin gitmistik. Evi begendik tutmaya karar verdik emlakci evin ayni zamanda satılık oldugunu soyledi. Bizde dedikki eger satilirsa ev bizim çıkmamız gerekiyor degil mi? ben hamileyim hamile halimle ev taşıyamam dedim. Emlakcida bize ev satılsa bile siz kiraci olarak oturabiliceksiniz dedi kontrot süresince. Bizde evi tuttuk kontrat bitince daha iyi bi eve geçeriz dedik. 4 ay sonra ev satıldı bende yeni doğum yapmistim. Emlakci 1 ay icinde evi boşaltın dedi. Eşim (bosandigim) biraz pısırık oldugu için bende lohusa olduğum ve problemlerim oldugu için hakkımı arayamadim evi taşıdım 1 ay snra. Kırkımın çıktığı gun ev taşıdım. Ve bu 1 ay suresince yeni ev sahibi hergun kapiya gelip hadi boşaltin dedi. Emlakcilara guvenmeyin ev satildiktan sonra hic umurlarinda olmuyor kiracilar.

Ay hic sormayin simdi benimde agzim yandi ya bugun gorusuyoruz on defa sorduk satis olmasini istemiyoruz diye insallah boyle bir sorunla karsilasmayiz :( herkes parasina bakiyor kimse bizi dusunemzki hickimseye hicbir seye hayatta guven olmuyor :( Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Bizim ev de satildi iki ay oluyo ama alacak kisilere sitedeki bos evi gosterdi yeni alacaklara ev sahibimiz
Adam ardinfan esimi aradi almayi dusunuyorum musaitmisiniz diye
Bi saat gelip bakti gitti sonra aldi biz oturmaya devam eidyoruz
Zaten yatirim icin almis yeni ev sahibimiz de

Boyle bi imkaniniz yokmu?

Herkese de evi acamazsinizki sonucta kiraci da olsaniz soz oturuyosunuz icinde

Kirada oturduğum 3 yıl boyunca evimiz 3 kere satıldı yani 3 ev sahibi gördük. Ama bizi çıkarmadılar ve oturmaya devam ettik.
En sonunda ev aldık da kurtulduk.
Siz de evinizi satıp, iş yerinize yakın bir ev satın alın.

Bizim ev de satildi iki ay oluyo ama alacak kisilere sitedeki bos evi gosterdi yeni alacaklara ev sahibimiz
Adam ardinfan esimi aradi almayi dusunuyorum musaitmisiniz diye
Bi saat gelip bakti gitti sonra aldi biz oturmaya devam eidyoruz
Zaten yatirim icin almis yeni ev sahibimiz de

Boyle bi imkaniniz yokmu?

Herkese de evi acamazsinizki sonucta kiraci da olsaniz soz oturuyosunuz icinde

Yok canim bizim oyle olmadi 40tan fazla blok var bulundugum sitelerde ama gidip baska ornek gosteremiyormus emlakci yaniltici oluyormus fotograf cekemezseniz ev sahibinizle gorusun gibi itici sohbetler oldu biz de bugun baska bir ev baktik umutsuzca yakinimizda ama gidisat guzel oldu ve cok begendik her iste bir hayir var diyerek kuck bir kaporamizi bile biraktik Allah insani guzel insanlarla karsilastirsin.. .

Yok canim bizim oyle olmadi 40tan fazla blok var bulundugum sitelerde ama gidip baska ornek gosteremiyormus emlakci yaniltici oluyormus fotograf cekemezseniz ev sahibinizle gorusun gibi itici sohbetler oldu biz de bugun baska bir ev baktik umutsuzca yakinimizda ama gidisat guzel oldu ve cok begendik her iste bir hayir var diyerek kuck bir kaporamizi bile biraktik Allah insani guzel insanlarla karsilastirsin.. .
Amijn yeni eviniz de gule gule oturun insallah

Ay hic sormayin sag olun cevabiniza biz kendimize cok daha iyi bir ev bulduk yarin her seyi ayarlauacagiz resmen rezillik oldu dediginiz gibi hirlisi var hirsizi var olacak is degil herkes icin her seyin hayirlisi sizin icinde en guzeli olsun .
Sevindim adınıza.
Çok teşekkür ederim,hayırlısı olsun yeni evinizde güle güle oturun.

bende ev bakmaya başladım ama sözleşme falan çıkardılar önüme kiracılı gösterme derdindeler acaba başıma bela olur mu diye düşünüyorum iyi konuşurken herkes iyi şimdi pürüz çıkarır gibi olunca yüzleri belli olacak...

Evi gösterme zorunluluğunuz olduğunu sanmıyorum. Sözleşmeniz var, evin kullanım hakkı size ait. İster gösterirsiniz ister göstermez. Bence bir araştırın. Gerekiyorsa siz çıktıktan sonra versinler kiraya, uyanıklar.

Evi gösterme zorunluluğunuz olduğunu sanmıyorum. Sözleşmeniz var, evin kullanım hakkı size ait. İster gösterirsiniz ister göstermez. Bence bir araştırın. Gerekiyorsa siz çıktıktan sonra versinler kiraya, uyanıklar.
Sözleşmelerde evin satışına yönelik maddeler var. "Makul zamanlarda evin gosterilmesi" şeklinde geçiyor.Yasa evin kullanım hakkinin sizde olması evin mülkünün ev sahibinde olduğunu değiştirmiyor diyor.Ama burda ev sahibi kötü niyetli.Satilana kadar da evde kiracı olsun istiyor

Back
X