• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracıdan Tefe tüfe zammı istemek adaletsizlik mi?

Deniz kenarında 700 tl kira 20 yıl önceydi galiba. Biz 2011 yılında 750 tl idi kiramız, hatırlama sebebim zaten hafızam kuvvetlidir bir de çok ev aradık, eski evler 550-600 TL idi, yeni evler 650 civarıydı. Biz site içi bir eve kiraya çıktık. İstanbul Ankara değil, deniz kenarı değil.
5 sene önce 350₺ ye oturuyorduk evimizde .o sırada Antalya'da Konyaaltında 650₺ ye oturuyordu akrabalarımız siz o sıralar 750₺ ye villada falan otuyordunuz herhalde çünkü 2011 de asgari ücret 658₺ ydi hafızanızın kuvvetini bidaha sorgulayın👍🏻

80 metre kare evde 15bine oturuyorum
O da eski kiraci oldugum icin
Çiksam 20bine kiraya verir
Oturdugum semt gecekondu semti gibi nerdeyse etrafim hep müstakil evler çogunluk
Yani 20binden aşagı ev yok nerdeyse
Evet bu ev sahibinin suçu degil ama kiraci da ne yapsın ?

Şuan oturduğunuz 7 bin₺ lik eve aralıktan sonra 20 bin cekerlerse lütfen ağlamayın ozamanda gelip zam yapmak hakkıdır diyebilecek misiniz cok merak ediyorum.
7000 TL’nin üstüne kanka bir 20.000 TL yapamıyorlar sen ne kadar zam yapabileceğini bir öğren önce olur mu 14.000 liraysa 14.000 TL olur kalkıp da değeri 14.000 olan eve hakkı buysa 20.000 yapamaz yasal dıye birsey var kadınla zaten onu anlatmaya çalışmış orda evin değeri 30.000 lirayken misal 15.000’e oturmuş kalkıp onu 30.000 TL yapabilir yasal bir hakkı var çünkü Artık devir vıcdanla yürumuyor keske oyle olsa ama olmuyor ben bunu savunmuyorum olması gereken oysa diyorum yapmaya hakkı vardır diyorum ne evler var burada 5 kurus etmeyecek evlere 20.000 TL para istiyorlar ne yapabiliriz ki bu duruma Diğer türlü bakarsan zaten 35.000 liralık eve oturmaları normal değil zaten yani Ben niye oturmuyorum yani ya da sen oturuyor musun evin varsa da Rabbim daha çok versin o ayrı burada demek istediğim şey farklı sen bunu anlayamadın

Tabıkı verıyoruz. Gecelerı rahat uyuyolar mı merak edıyorum.
Enflasyon bir sana yok.
Ev sahibiyim ve evet 20 bine evimi kiraya verirdim şuan kendim çıkacak olsam
Yastığa da gayet basimi rahat koyarım niye mi?
Kızımın dershane ücretine 150 bin fiyat cektiler.
3 sene önce 6500 tl idi.
Durum bu yani.
Ben geçinmek için karı koca çalışıyorum.
Eşim başka şehirde proje başında şuan
Niye?
Çünku borç ödüyorum .

Son düzenleme:
7000 TL’nin üstüne kanka bir 20.000 TL yapamıyorlar sen ne kadar zam yapabileceğini bir öğren önce olur mu 14.000 liraysa 14.000 TL olur kalkıp da değeri 14.000 olan eve hakkı buysa 20.000 yapamaz yasal dıye birsey var kadınla zaten onu anlatmaya çalışmış orda evin değeri 30.000 lirayken misal 15.000’e oturmuş kalkıp onu 30.000 TL yapabilir yasal bir hakkı var çünkü Artık devir vıcdanla yürumuyor keske oyle olsa ama olmuyor ben bunu savunmuyorum olması gereken oysa diyorum yapmaya hakkı vardır diyorum ne evler var burada 5 kurus etmeyecek evlere 20.000 TL para istiyorlar ne yapabiliriz ki bu duruma Diğer türlü bakarsan zaten 35.000 liralık eve oturmaları normal değil zaten yani Ben niye oturmuyorum yani ya da sen oturuyor musun evin varsa da Rabbim daha çok versin o ayrı burada demek istediğim şey farklı sen bunu anlayamadın
Burda bahsettiğimiz tam olarak bu zaten yaptılar şuan vergi falan getirilmiste o şekilde dururlar umarım. Yan binamızda oturan kadına 2+1 eve 15000 ₺ ödüyordu bu sene kaç para istedi biliyor musunuz 30.000 ve oturduğumuz yerde öyle ahım şahım bı semt değil kadın taşınmak zorunda kaldı boş eve gelen beddua ederek çıkıp gidiyor bahsettiğimiz bu tabiki de kimse bedavaya evine otuttursun demiyoruz tabiki de ev sahibinin de hakları var sonuna kadar . Ama gerçekten hem ev gecindirip hem çocuk okutmak ne kadar zor biliyor musunuz? Yaşlı yaşlı insanlar kapıların önüne atılıyor ev sahibi tarafından annemle babamın 25 yaşında evleri vardı yol vurdu yıkıldı depremler oldu insanlarin ne evleri binaları yıkıldı veren Allah bı anda aladabilir bazılarının ki artık zulme giriyor bahsettiğimiz konu tamamen bu .

Burda bahsettiğimiz tam olarak bu zaten yaptılar şuan vergi falan getirilmiste o şekilde dururlar umarım. Yan binamızda oturan kadına 2+1 eve 15000 ₺ ödüyordu bu sene kaç para istedi biliyor musunuz 30.000 ve oturduğumuz yerde öyle ahım şahım bı semt değil kadın taşınmak zorunda kaldı boş eve gelen beddua ederek çıkıp gidiyor bahsettiğimiz bu tabiki de kimse bedavaya evine otuttursun demiyoruz tabiki de ev sahibinin de hakları var sonuna kadar . Ama gerçekten hem ev gecindirip hem çocuk okutmak ne kadar zor biliyor musunuz? Yaşlı yaşlı insanlar kapıların önüne atılıyor ev sahibi tarafından annemle babamın 25 yaşında evleri vardı yol vurdu yıkıldı depremler oldu insanlarin ne evleri binaları yıkıldı veren Allah bı anda aladabilir bazılarının ki artık zulme giriyor bahsettiğimiz konu tamamen bu .
Ya işte artık insanlar o kadar cikarci oldukları için bir şey diyemiyoruz yani artık hakları neyse onları istesinler diyoruz ama üstünü istemesinler Maalesef ki zaten artık bir şeylerin düzelebileceği umudum yok bu ülkede çok saçma ya ben 30.000 TL kira versem bilmiyorum ev alırım daha iyi bir geliyor bana en azından krediyi öderim gerçi kredilerle artık almış başına gidiyor da zor herkesin Allah yardımcısı olsun gerçekten bir şey diyemiyorum artık şu an ben de ev arayışındayım eşim de bu semti beğenmiyor yoksa burada uygun evler yeni yapılar da var ama işte o illaki küçükçekmece olsun ya orada da kiralar işte gerçekten köpek bağlasan durmaz tabiri tam hak ediyorlar yani 2 + 1 80 metre küçücük ev bir de 25 30 kira hakların nasıl yapılıyor tam bilmiyorum da yüzde kaç oluyor onu tam hatırlamıyorum unuttum yanlış bilmiyorsam kirası misal 10.000 liraysa en fazla 15 mi yapabiliyor fazla abartmazlar yasal olarak Ama kiracısı da zaten evi almak istiyor belli ki yani parası da var aslında o işi yokuşa sürmeye çalışıyor o yüzden zaten inatla oturmasın hiçbir sebebi yok çıksın gitsin başka evde otursun Ama zıtlaşma var kiracı istediği bedeli koyuyor evi de bize verin diyor ayar olduğum şey o ztn Vallahi hepimizin hakkında hayırlısı hele İstanbul’dan ev alacaklar falan varsa almasın yani kimse mümkünse almayın gidin memleketinizden falan dediğin gibi gerçekten her şey bir depreme bakar

Arkadaşlar, soru başlıkta.
Bugün yoğun olduğumdan yorumlara hemen cevap veremeyebilirim ama akşam okur, yanıtlarım mutlaka.
Ayrıntı isteyenler için: Geçen sene oturdukları yerde rayiç bedeller 25bin idi. 10, sonra da 12 teklif ettiler, 15bintl'ye anlaştık. Bu sene de pazarlık edeceklerini bildiğimden ben geçen senenin rayiç bedelini istedim (25bin tl). Bu sene rayiç bedeller 35bin olmuş. Neyse sonra "Tefe Tüfe olsun iki tarafa da adaletli olur" dedim. Yok diyorlar, 20bintl teklif ettiler, sonra 22olsun dediler. Ben kabul ederdim de eşim kabul etmiyor "Tefe Tüfe'ye de itiraz edilir mi?" diyor. Seneye yine sorun olacak, ne yapsam? Bir de evelki sene çok düşük kira ödüyorlardı, senelerce düşük kirada oturdular. Biz evi satmayı düşündük, sonra vazgeçtik. Şimdi de "bize satın evi, biz almak istiyoruz" diyorlar. Evi satın almayı düşünüyorlar da bir tefe tüfe ödeyemiyorlar mı?
Tefe tüfeye göre 3-4 seneye 100 bin olur sizin kira.

Back
X