Öncelikle kiraondan sontratınız varsa asla 1 kuruş bile o kontratın dışına çıkamaz
bızde yenı kıracı aldık %6,5-10 arası değişiyor sene yıllık 400 lira artacak kontratta oyle yazmıstık
bızde yenı kıracı aldık %6,5-10 arası değişiyor sene yıllık 400 lira artacak kontratta oyle yazmıstık
hayır senelik anlasma yapıyoruz her yıl için o kadar ayda 35 liraya bıle gelmez adanadayım aylık kıra kımse vermezde tutmazdaYillim 400 tl mi???? 40 demek istediniz sanirim.
hayır senelik anlasma yapıyoruz her yıl için o kadar ayda 35 liraya bıle gelmez adanadayım aylık kıra kımse vermezde tutmazda
kira sözleşmeleri genelde %10 zam yazar bu durumda 85 tl zam yapabilir..eğer ki farklı bir yüzde eklemediyse sözleşmenize..Arkadaslar konuyu uzatmadan canimi sıkan bir mevzuyu sormak istiyorum. Ozellikle suriyeliler nedeniyle oturdugumuz muhitte kiralar ciddi artış gosterdi. Ev sahibimiz bunu bahane ederek 850 tl olan kiramizda 100 tl lik bir artis yapmak istiyor. Benim merak ettigim sey, okudugm kadariyla üfe den fazla zam yapilamiyormus. Ama hesaplamanin nasil yapildigini anlayamadim bi turlu. Temmuzdan temmuza senemiz doluyor. Bu durumda hangi ayin üfe si baz alınır? Bir senede bu kadar zam normal mi?
şimdi 5600 tl oturdu kıracı seneye 6000 olacakYilda 400 lira zam mi?
yıllık diyor böl 12 ye yani 33,333 tl zam gelmişYilda 400 lira zam mi?
Villa falan o zaman degil mi? E kirasina gore 400 zam normal.şimdi 5600 tl oturdu kıracı seneye 6000 olacak
Arkadaslar konuyu uzatmadan canimi sıkan bir mevzuyu sormak istiyorum. Ozellikle suriyeliler nedeniyle oturdugumuz muhitte kiralar ciddi artış gosterdi. Ev sahibimiz bunu bahane ederek 850 tl olan kiramizda 100 tl lik bir artis yapmak istiyor. Benim merak ettigim sey, okudugm kadariyla üfe den fazla zam yapilamiyormus. Ama hesaplamanin nasil yapildigini anlayamadim bi turlu. Temmuzdan temmuza senemiz doluyor. Bu durumda hangi ayin üfe si baz alınır? Bir senede bu kadar zam normal mi?
yıllık diyor böl 12 ye yani 33,333 tl zam gelmiş
canım anlamadın aylık 466,67 oturuyor kıracı bır yıl sonra 500 liraya oturacakVilla falan o zaman degil mi? E kirasina gore 400 zam normal.
Yok ya bildigin 400 lira zam gelmis. Bu yil 5600mus seneye 6000 olacakmis. Ben mi anlamiyorum. Anlamadim..
Yenilememiş olmanız önemli değil, her sene otomatik olarak kendiliğinden yenileniyor yani ev sahibiniz asla 1 kuruş bile fazlasını talep edemez. Zam ÜFE oranına göre belirleniyor. Temmuz 2015 için yanılmıyorsam 6,74 olarak açıklandı yani mevcut kiranız 850 ise 57,29 TL zam yapabilir bu da toplam 907,29 TL yapar. İsterseniz 910 TL olarak yuvarlayabilirsinizMevcut kontratimiz 2 yil oncesine ait. Yenilemedik ama ondan sonraki senede yine zam yaptik. Ayrica kontratta yillik zam orani falan diye bir sey yazmiyor sanirim. Su an oturdugumuz semtte evimizin esdegeri evler 1000 tlden asagi degil. Tam kiyas yapamiyorum cunku cevre evlere gore evimiz azcik buyuk ama ici daha eski. Hatta mutfak dolaplari tezgahi dokuluyor falan. Benim merak ettigim sey, civar evler pahalandi diye ev sahibinin kafasina gore zam isteme hakki var mi?
canım anlamadın aylık 466,67 oturuyor kıracı bır yıl sonra 500 liraya oturacak
kendım 4600 oturuyorum SENELIK
Senelik kira bu
12 aylık yani
Bazı yerlerde kira senelik ödeniyormuş, ben de sonradan öğrendim
Benim ev sahibimde aynı haltı yedi, kiralar aldı başını gidiyor diye 100 lira zam yaptı, itiraz ettim ama eşim ses etme dedi
Normalde 50 lira zam yapması gerekiyordu, bayağı gerildi aramız, eşim ses etme lanet olsun başım belaya girecek dedi kaldı öyle. Hırsımdan taşınacağım diye tutturdum, taşınmak daha zararlı, yaptık 100 lira zammını gitti ama yüzüne söyledim helal etmiyorum diye