kira zammı

kontratta enflasyon oranına göre diye belirtti iseniz onun üstüne çıkamaz bizim ev sahibi de % 20 falan diyodu He He dedik

kontratı her sene yenilemeye gerek yok atıyorum kontrat 2 senelik, günü doldu ve yenilenmedi ise aynı şartlarla devam eder

Yenilememiş olmanız önemli değil, her sene otomatik olarak kendiliğinden yenileniyor yani ev sahibiniz asla 1 kuruş bile fazlasını talep edemez. Zam ÜFE oranına göre belirleniyor. Temmuz 2015 için yanılmıyorsam 6,74 olarak açıklandı yani mevcut kiranız 850 ise 57,29 TL zam yapabilir bu da toplam 907,29 TL yapar. İsterseniz 910 TL olarak yuvarlayabilirsiniz :KK66: Sizi zam nedeniyle çıkaramazda evinden. Kanunlar sizden yana, kontratta ÜFE yazıyorsa dediğim gibi asla tek kuruş fark ödemeyin...
Bizim ev sahibimiz gecen sene direk 100 lira zam yapti. Hatta aslinda 200 de ben size indirim yaptim dedi. Senin dedigine gore gecen sene yapmasi gereken zam 77.50 liraymis. Pislik herif bizi mi kandirdi. Bu sene de yapacak kesin ve esime diyecegim bunu..

Arkafaslar kendim haktan son derece korkuyorum. Ama haksizliga da ugramak istemeden usulu neyse o kadar zam yapmak istiyorum. Biz memur maas zammi kadar maas aliyoruz o yüzden cok geldi bana. Eger itiraz edeceksem elimde saglam delil olmali ve hakka girmemeliyim o yuzden bu kadar soruyorum.

Kontatta ekstra bir sey belirtmedik arkadaslar. Ama o minicik yazilarda ne yazdigina eve gidince bakacagim insallah.

Bizim ev sahibimiz gecen sene direk 100 lira zam yapti. Hatta aslinda 200 de ben size indirim yaptim dedi. Senin dedigine gore gecen sene yapmasi gereken zam 77.50 liraymis. Pislik herif bizi mi kandirdi. Bu sene de yapacak kesin ve esime diyecegim bunu..
%10 GECMEMELİ YASAL OLANI ASLINDA 6,5 YADA 7

bundan 2,5 sene önce evimin kirası 325 den 400 e çıkartmak istedi ev sahibi :110::110::110::110:

o zaman yıllık 1,500 tl doğalgaz rahat ödüyorduk yalıtımsız evidi

başımızı kurtardık oradan çok şükür

kredi çekip ev sahibi olduk

şu şartlarda 850 tl kirası olan ev için 100 tl zam çok değil sanırım

ev fiyatları kiralar hep uçukkk malesef

Allah yardımcınız olsun

Sizin kiraniz kacti da 100 tl zam yapti? Hayir bi seferlik 100 tl bisey degil ama her sene 100 100 isterse cevre kiralar artti diye, bu kiralar nereye gidecek boyle sonra..

550 idi önce 750 istedi sonra 650'ye anlaştık
Valla bir dahaki senesi olmaz, eşime dedim bu sene sineye çektim ama seneye çekmem, her sene yaptırmam öyle, ha yeni bir ev tutsam bu fiyatlara bulabilir miyim, asla bulamam, oturduğum semtte kiralar 800-1000 TL arası ama inada biner, eşimin asabiyetini kullandılar resmen, baktım ortalık çok gerildi tamam dedim. Benim kendi evimde var, asla böyle bir davranışım olmadı kiracıma karşı, evimin olduğu semtte kiralar 1200-1300 TL arası ama benim kiracım 650 'ye oturuyor, hakkıdır, kontratta ne yazıyorsa o kadar yaptım zammını. Sinir oluyorum bu tiplere :KK62:

İşte uyanıklar böyle kandırıyor Bilgecem. Kendimden örnek vereyim benim kira kontratım 2011'de yapıldı ve her sene kendiliğinden kanunen yenilenir o yani her sene kontrat yapılmaz, sen çıkana kadar orada yazılanlar geçerlidir. benim kontratta zam üfe oranına göre yazılı. Eğer ekstra bir madde yazılmamışsa konrtarına asla 1 kuruş fark ödemezsin. Ev sahibi seni mahkemeye de versen sen kazanırsın hatta evden bile çıkaramıyor bu nedenle. Yasa tamamen seni koruyor o nedenle rahat olun ve tek kuruş fark ödemeyin ;:KK66:

Allah ev sahiplerine biraz vicdan versin bizimde ev sqhibimiz evi satacam dedi kontratimiz olduğu halde tamam taşınabilir dedik yok çıkmayın çıkmayın diye diye bizi oyaladi derdi kiradanda olmamak 9 aydır satilamadi ev şimdide gelmiş evden çıkın diyo peki ev satildimi Hayır derdi ne anlamadım kontrat devam ediyor şeytan diyoki surundur ama eşim boşver diyo

benim ev sahibime maşallah nazar etmeyem iki buçuk senedir oturuyorum zam yapmadı yaşıt sayılırız o da benle aynı zaman evlendi hanımı yeni doğum yaptı ondan zaar :KK66: ev sahibime burdan saygılar:KK52:

İşte uyanıklar böyle kandırıyor Bilgecem. Kendimden örnek vereyim benim kira kontratım 2011'de yapıldı ve her sene kendiliğinden kanunen yenilenir o yani her sene kontrat yapılmaz, sen çıkana kadar orada yazılanlar geçerlidir. benim kontratta zam üfe oranına göre yazılı. Eğer ekstra bir madde yazılmamışsa konrtarına asla 1 kuruş fark ödemezsin. Ev sahibi seni mahkemeye de versen sen kazanırsın hatta evden bile çıkaramıyor bu nedenle. Yasa tamamen seni koruyor o nedenle rahat olun ve tek kuruş fark ödemeyin ;:KK66:

Bak simdi kontrat elimde. Kiraci kontrat bitiminde kira rayic bedeli yillik tefe tufe ortalamasi oraninda artisini simdiden kabul eder yaziyor. Kontratimiz 1 ekim 2013
1 ekim 2014te bitti yani. Gecen sene kiramiz 1150ydi. Simdi 1250. Bu sene ekimde yine zam yapacak. Bakalim o zaman kac yapacak.
Ya isin tuhaf yani bizim ev sahibi bi de avukat :KK70:

X