- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
5600/12=466,67Yok ya bildigin 400 lira zam gelmis. Bu yil 5600mus seneye 6000 olacakmis. Ben mi anlamiyorum. Anlamadim..
valla ben hala yıllık kira olduğunu düşünüyorum yani bu yıl 467 lira seneye 500 lira olacaktır gibi..arkadaş bi açıklık getirsin..Yok ya bildigin 400 lira zam gelmis. Bu yil 5600mus seneye 6000 olacakmis. Ben mi anlamiyorum. Anlamadim..
Aylara bölersen 1 senede 33 tl zam gelmiş oluyor Bilgece.Yok ya bildigin 400 lira zam gelmis. Bu yil 5600mus seneye 6000 olacakmis. Ben mi anlamiyorum. Anlamadim..
Bizim ev sahibimiz gecen sene direk 100 lira zam yapti. Hatta aslinda 200 de ben size indirim yaptim dedi. Senin dedigine gore gecen sene yapmasi gereken zam 77.50 liraymis. Pislik herif bizi mi kandirdi. Bu sene de yapacak kesin ve esime diyecegim bunu..Yenilememiş olmanız önemli değil, her sene otomatik olarak kendiliğinden yenileniyor yani ev sahibiniz asla 1 kuruş bile fazlasını talep edemez. Zam ÜFE oranına göre belirleniyor. Temmuz 2015 için yanılmıyorsam 6,74 olarak açıklandı yani mevcut kiranız 850 ise 57,29 TL zam yapabilir bu da toplam 907,29 TL yapar. İsterseniz 910 TL olarak yuvarlayabilirsiniz Sizi zam nedeniyle çıkaramazda evinden. Kanunlar sizden yana, kontratta ÜFE yazıyorsa dediğim gibi asla tek kuruş fark ödemeyin...
valla ben hala yıllık kira olduğunu düşünüyorum yani bu yıl 467 lira seneye 500 lira olacaktır gibi..arkadaş bi açıklık getirsin..
evet arkadaslar yillikmisAylara bölersen 1 senede 33 tl zam gelmiş oluyor Bilgece.
Yıllık 5600 iken aylık 466,6 Tl
Yıllık 6000 iken aylık 500 Tl
Bizim kira 400 Tl. Her ay 400 Tl sokağa atıyormuş gibi hissediyorum. Borç olmasa da ev sahibi olabilsekbir ev kirası için bin lira çok fazla bence ya
kızım ben aslen muhasebeciyim yapmasamda mesleğimievet arkadaslar yillikmis
%10 GECMEMELİ YASAL OLANI ASLINDA 6,5 YADA 7Bizim ev sahibimiz gecen sene direk 100 lira zam yapti. Hatta aslinda 200 de ben size indirim yaptim dedi. Senin dedigine gore gecen sene yapmasi gereken zam 77.50 liraymis. Pislik herif bizi mi kandirdi. Bu sene de yapacak kesin ve esime diyecegim bunu..
ben muhasebecıyım:)kızım ben aslen muhasebeciyim yapmasamda mesleğimi
aklında olsun a4 yaz kont. eksik gorduklarını onu da ımzalayınKontatta ekstra bir sey belirtmedik arkadaslar. Ama o minicik yazilarda ne yazdigina eve gidince bakacagim insallah.
Sizin kiraniz kacti da 100 tl zam yapti? Hayir bi seferlik 100 tl bisey degil ama her sene 100 100 isterse cevre kiralar artti diye, bu kiralar nereye gidecek boyle sonra..
İşte uyanıklar böyle kandırıyor Bilgecem. Kendimden örnek vereyim benim kira kontratım 2011'de yapıldı ve her sene kendiliğinden kanunen yenilenir o yani her sene kontrat yapılmaz, sen çıkana kadar orada yazılanlar geçerlidir. benim kontratta zam üfe oranına göre yazılı. Eğer ekstra bir madde yazılmamışsa konrtarına asla 1 kuruş fark ödemezsin. Ev sahibi seni mahkemeye de versen sen kazanırsın hatta evden bile çıkaramıyor bu nedenle. Yasa tamamen seni koruyor o nedenle rahat olun ve tek kuruş fark ödemeyin ;Bizim ev sahibimiz gecen sene direk 100 lira zam yapti. Hatta aslinda 200 de ben size indirim yaptim dedi. Senin dedigine gore gecen sene yapmasi gereken zam 77.50 liraymis. Pislik herif bizi mi kandirdi. Bu sene de yapacak kesin ve esime diyecegim bunu..
İşte uyanıklar böyle kandırıyor Bilgecem. Kendimden örnek vereyim benim kira kontratım 2011'de yapıldı ve her sene kendiliğinden kanunen yenilenir o yani her sene kontrat yapılmaz, sen çıkana kadar orada yazılanlar geçerlidir. benim kontratta zam üfe oranına göre yazılı. Eğer ekstra bir madde yazılmamışsa konrtarına asla 1 kuruş fark ödemezsin. Ev sahibi seni mahkemeye de versen sen kazanırsın hatta evden bile çıkaramıyor bu nedenle. Yasa tamamen seni koruyor o nedenle rahat olun ve tek kuruş fark ödemeyin ;