kira zammı

Bak simdi kontrat elimde. Kiraci kontrat bitiminde kira rayic bedeli yillik tefe tufe ortalamasi oraninda artisini simdiden kabul eder yaziyor. Kontratimiz 1 ekim 2013
1 ekim 2014te bitti yani. Gecen sene kiramiz 1150ydi. Simdi 1250. Bu sene ekimde yine zam yapacak. Bakalim o zaman kac yapacak.
Ya isin tuhaf yani bizim ev sahibi bi de avukat :KK70:
Bilgecem kira ayı geldiğinde TÜİK'in sitesine gir ve o aya ait oranı takip et ve o zaman ne kadar kira ödeyeceğin ortaya çıkar. benim de kiram 1250 :KK53: yalnız şu var bu orandan ziyade ÜFE baz alınıyor, ev sahipleri uyanık davranıyor tabi yersen :))

Ahhh ahhh evlendiğimde kirada oturdum. Ev sahibi bildiğim vampirdi. 200 liraya tutmuştuk evi 13 yıl önce senesi dolduğunda % 50 zam yaptı. İkinci senede yine % 50 istedi vermedik tabii o zaman çıkın dedi. Eşim ikinci seneki zam görüşmesinde adamı dövecekti o dereceye getirdi. Ev armaya başladık. Eşime altınların hepsini bozalım bankada da biraz eşimin birimimi vardı üstüne de kredi çekip ev alalım en iyisi. Çık diyen olmaz şuursuz zam yapan olmaz dedim. İyiki de öyle yapmışız. Evimizin borcu neredeyse bitti. Bildiğim kadarınca en fazla % 10 yapabiliyor ev sahipleri zammı onun üstüne çıkamıyor diye biliyorum. Ben o zaman avukata sorduğumda kontrat yenilemediğiniz için ve herhangi bir artıştan bahsedilmediği için 200 tl yazıyorsa kontratta o parayı yatırın hesabına hiçbir şey yapamaz demişti.

Bilgecem kira ayı geldiğinde TÜİK'in sitesine gir ve o aya ait oranı takip et ve o zaman ne kadar kira ödeyeceğin ortaya çıkar. benim de kiram 1250 :KK53: yalnız şu var bu orandan ziyade ÜFE baz alınıyor, ev sahipleri uyanık davranıyor tabi yersen :))
Yoksa ayni binada mi oturuyoruz ? :KK70::KK70: Neyse ben takip edicem canim. Sagol bilgilendirme icin. :KK60:

bizim yıllık kira artışı 15 lira. böyle anlaşıldı zam zamanı gelince hhiç bişey konuşmadan zamlı olarak veririz kiramızı. diğer kiracıların 20 lira artıyo, biz yeni evli olarak girdik diye bizimki 15 liramış, bide eve biraz masraf yaptık yeni gelin evi olcak diye.kira sözleşmesine imza falan atmadılar istesek kafamıza göre değiştirebiliriz.
ev sahibimi pek sevmem hoşlanmam ama bu konuda anlayışlı insanlar

1250 tl kira mı? Bizim kredi tutarımız o kadar ve biliyoruz ki bi sonu var. Ama tabi ev 1+1 40 m2 ve çok seviyorum. Minik olsun bizim olsun :)

ben kiraya 475 vermişim 2+1 ydi burda pahalı. seneye zam yapabilirsem yaparim herade 500 :KK70:

850 bile fazla. bence çok yapmış. ben 400 veriyordum 420 yaptı diye sinirlenmiştim demekki normalmiş.

Hersene kira artışı sözleşme olsun olmadın, eğer elden kirayı vermiyorsanız ve bankadan yatırıyorsanız, %6-10 arasında değişir. Bankadan hesaba yatırıp dekontlarını da yatırıyorsanız, hertürlü ispatlarsınız ve bu kadar artış yapamaz. Sizi de evden çıkaramaz, bir avukata sorun bakın dediklerimi diyecektir.

ben yilda %10 arttiyorum!kafama gore arttiramam ama sotye birseyde var eski kiracimi taniyorum ona uygun vermistim kirayi ama o cikti, simdi cevrenin ne adar kiraya verdigini arastirip bir emlakciyla yeni kiraci bulduk dolayisiyla denklesmis oldu!tabii eski kiracinin odedigiyle %deler tutmadi bu yil ama gelen kiraci digerine ne kadar kiraya verdigimi bilmedigi icin!

Bence maaşlarımıza ne kadar zam geliyorsa o kadar gelmeli. Ne kadar saçma bir uygulama bu böyle. Bize de geçen sene yüzde on geldi. Annemlerin de kiracısı var zaten ucuza oturuyor bazı seneler hiç yapmadı. Şimdiki kiracıya da yapmayacak. Bence insanın kendi evi de varsa oturduğu biraz insaflı olmalı ya

1 senelık toplam kıra bedelınde tefe tufe ye gore ortalama yuzde 10 luk artışta
senelık 100 tl artıs normal
bızımde 100 tl arttı

bahcesehır emlakacı oyle dedı ustelık ev sıfır ılk kıracı gecıyor kendım için aldım ama bebekle zor anneye bırak al dıye kıraya verdık
benim evimde baraj yolunda bu yil eb fiyatlari ve kiralar baya yukseliste!ama siz uyguna vermissiniz neyse saglik olsun

X