• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıra zammı fazla

Semennn23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
112
24
98
Merhbaa hanımlar kirada oturuyorum 2 yıllık sözleşmem vardı 700 liraydı bu yıl ev sahibi zam koydu 300 lira bana fazla geldi söylediğimizde 2 yıldır kiraya zam yapmıyrm diyor zaten sözleşme gereğince zam yapmaması gerekmez mi

Merhbaa hanımlar kirada oturuyorum 2 yıllık sözleşmem vardı 700 liraydı bu yıl ev sahibi zam koydu 300 lira bana fazla geldi söylediğimizde 2 yıldır kiraya zam yapmıyrm diyor zaten sözleşme gereğince zam yapmaması gerekmez mi
Eger 2 yillik sozlesmeyse ve sözleşmede her sene zam yapilacaktir demiyorsa o zaman 300.lira zam yapmak zorunda degilsiniz. Kira sözleşmelerinde kira zammı şu oranda yapılacaktır der (çoğunlukla tefe+tüfe bölü ikidir) yani şu an kira zammı oranı ornegin yuzde 22 ise en fazla, size yüzde 22'nin üzerinde zam yapamaz. O oran da azami orandir yani altı olabilir üstü olamaz.
Kira sozlesmeniz ne zaman bitiyor? 1 aydan az zaman varsa sorun degil ama 1 aydan fazlaysa size evden çıkın diye ihtarname de gönderebilir bence zam zamanina kadar oyalayin zam döneminde de yasal sınır üzerinden zam yapin begenmiyorsan mahkemeye ver çıkart kolaysa diyin mecbur razi olacaktir.
Avukat ya da hukukçu değilim, 4.evinde oturan ve kötü ev sahipleri sayesinde haklarini öğrenen bir kiraciyim. Ev sahibim bana da vidi vidi yapmıştı bi ara, buyur uğraş dedim geri vites yaptı 🤣 haklarinizi bilirseniz ezemezler.

Back
X