- 28 Mayıs 2024
- 13
- 5
- 25
- Konu Sahibi buyukkonusmamaliyim
Merhabalar. Bugün bir ev kiraladım. Kira sözleşmesi imzaladım. Sonrasında doğalgaz aboneliği için emlakçı ile birlikte abonelik işlemi yapacağımız yere gittik. Orada tuhaflıklar başladı. Ev sahibi vefat etmiş evini çocukları kiralıyordu. O abonelik için de vefat eden ev sahibinin(tapu onun üzerine) TC si gerekiyordu. Ancak o kişiye ait TC bir türlü verilmedi ve ben bir şekilde e-devlet ile halledip aboneliği üzerime aldım. Orada bir şeylerin yanlış olduğunu sezdim. İnsan anne babasının kimliğini neden bulundurmaz? ama sözleşmeyi çoktan imzaladığım için yapacak bir şey yoktu. Sonra gün içinde bu vefat eden ev sahibinin kimliğinin poliste olduğunu öğrenmiş bulundum. Bunun üzerine kiraladığım apartmandaki yönetici ile konuştuğumda vefat eden ev sahibinin madde kullanımından öldüğünü, eğlence mekanlarında çalıştığını öğrendim. Beni ilgilendirmez elbette ama o eve dair kuruntularım başladı. Orada oturursam obsesyonlarımla baş edemem. Şimdi ben bu sözleşmeyi iptal edebilir miyim? İşin emlakçı komisyonunda ilk kirasında değilim. Onları almasam da sözleşme 1 yıllık olduğu için benden kalan ayların kirasını talep edebilirler mi?