• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kira kontratı

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhabalar
Su anda benim icin oldukca buyuk bi derdim var. Kira kontratım bitmeden evden ayrılmak istiyorum. Ama ev sahibim başkasını bulmadan ayrılamayacağımı söylüyor. Ama kontratımda şöyle bir madde var: "kiracı kiralananı bosaltmak istedigi takdirde ev sahibine bir ay onceden haber vermelidir." bu durumda bir ay onceden haber verip bosaltamaz mıyım? Lutfen yardımlarınıza cok ihtiyacım var

Bunu bilmiyordum. Ama sonuçta imzalarımız var yine de bir geçerliliği olmaz mı
Olur mu öyle şey. Tabiki geçerli kira kontratı. Tersi durumu düşünün. Geçerli olmasa bu kadın benim evimi işgal ediyor diye şikayetçi olabilir sizden.

Kontrattaki maddeyi söyleyin ev sahibinize. Problem olmaz bence.

Olur mu öyle şey. Tabiki geçerli kira kontratı. Tersi durumu düşünün. Geçerli olmasa bu kadın benim evimi işgal ediyor diye şikayetçi olabilir sizden.

Kontrattaki maddeyi söyleyin ev sahibinize. Problem olmaz bence.
Söyledim ama oyle olmadığını iddia ediyor. Sozlesmelnin bitim tarihinden bir ay once haber vermem gerektiğini söyledi. Yoksa kontratına anlamı neymis herkes bir ay oncesindrn soyleyip cikabilirmis. Ama o madde aynen yazdığım şekilde. Ve hatta ayrıca şöyle bir madde de var: "sozlesmenin bitiminden bir ay once taraflar yazili olarak haber vermezse sozlesme bir yil daha uzamış olur" diye.
Emin olamadım cok anladıgım seyler olduğu için. Ama maddelerin ikisi de aynı anlama geliyorsa ikisinin birden bulunmasının bi anlamı olmazdı heralde :KK64:

Söyledim ama oyle olmadığını iddia ediyor. Sozlesmelnin bitim tarihinden bir ay once haber vermem gerektiğini söyledi. Yoksa kontratına anlamı neymis herkes bir ay oncesindrn soyleyip cikabilirmis. Ama o madde aynen yazdığım şekilde. Ve hatta ayrıca şöyle bir madde de var: "sozlesmenin bitiminden bir ay once taraflar yazili olarak haber vermezse sozlesme bir yil daha uzamış olur" diye.
Emin olamadım cok anladıgım seyler olduğu için. Ama maddelerin ikisi de aynı anlama geliyorsa ikisinin birden bulunmasının bi anlamı olmazdı heralde :KK64:
Tabi canım. Niye aynı madde 2 kez yazılsın. Biz de kontrat bitmeden taşınmıştık. 1 ay önce haber verdik yetti.

Merhabalar
Su anda benim icin oldukca buyuk bi derdim var. Kira kontratım bitmeden evden ayrılmak istiyorum. Ama ev sahibim başkasını bulmadan ayrılamayacağımı söylüyor. Ama kontratımda şöyle bir madde var: "kiracı kiralananı bosaltmak istedigi takdirde ev sahibine bir ay onceden haber vermelidir." bu durumda bir ay onceden haber verip bosaltamaz mıyım? Lutfen yardımlarınıza cok ihtiyacım var
Kira kontratı icin illa noter onayina gerek yok.Eger gününden önce bosaltirsan elinde ki kontrat ile size dava acip oturmadiginiz aylarında parasını alir.

Yazdiginiz madde aslinda kontrat gününün dolmasina yakin 1 ay yada bazen 2 ay olur odur haber verme anlaminda.

Oldu. Tayinimiz çıktı diyelim kontratın bitmesini mi bekleyeceğiz. :D

Beklemezsiniz ama kalan ayların kirasını ödersiniz. Benim de bildigim- hatta yaşadığım- o madde sözleşme bitmeden bir ay önce haber vermelisiniz demek.
Ama o maddede bu dediginizi belirten hic bir sey yok çıkmak istediği zaman diyor sadece. Ve kontratta şöyle bir madde de var yalnız "kontratın bitmesine 1 ay kala taraflar yazılı olarak haber vermezse kontrat 1 yıl daha uzamış olur". Bu maddeyi ev sahibi kendisi ekledi el yazısıyla. Dediğiniz gibiyse eğer neden aynı şeyi iki kere yazmıs olalım.

Merhabalar
Merhabalar . Evet siz önceden yanı burada yazdığınız gibi 1 ay öncesinden ev sahibine haber vermek şartıyla çıkabilirsiniz . Bu süre zarfında yeni bir kiracı bulmak onun sorunu olacaktır .

Merhabalar
Benimde yapmış olduğum kontratta bu madde yer almakta . Benim Kiracım da çıktığı vakit bana bir iki ay öncesinden çıkma durumunu ve gerekçesini söylemişti kontrat yenilememize 4 ay vardı . Çıktılar ben kalan ayların parasını falan almadım gittim baktım eve gayet temizdi kullanım depozitoyu bile iade etmiştim yanı :)

Benimde yapmış olduğum kontratta bu madde yer almakta . Benim Kiracım da çıktığı vakit bana bir iki ay öncesinden çıkma durumunu ve gerekçesini söylemişti kontrat yenilememize 4 ay vardı . Çıktılar ben kalan ayların parasını falan almadım gittim baktım eve gayet temizdi kullanım depozitoyu bile iade etmiştim yanı :)
Herkes bu kadar anlayışlı olabilse keşke. Kendisine 1.5 ay önceden( çıkmama 2.5 ay varken yani) sozlu olarak da soyledim telefonda çıkacağımı. Bu kadar süre icinde zaten istese bulabilirdi kiracıyı. Evine asla hic bi zarar da vermedim cok temiz kullandım. Ama çıktığımda mahkemeye falan giderse ve kalan kiraları ödemek zorunda kalırsam diye korkuyorum

Çıkacağı zaman 1 ay önceden haber vermesi gerekir maddesi sözleşmenin sona ereceği tarihte çıkmak isterse 1 ay önceden haber vermeli demek.
Örneğin kontrat 1 Mayıs’ta başladı. 2 sene oturdunuz. Çıkmak istediniz. En geç 1 Nisan’da haber vermelisiniz ve bunu da sözel değil noterden ihtarname çekerek yapmalısınız.
Ama Şubat’ta boşaltmak istiyorum derseniz Mayıs’a kadar kiraları ödemek zorundasınız.

Daha neler neden siz buluyorsunuz kiraciyi? Ev sahipleri de kainatin hakimi gibi davranmaya basladilar bu aralar ne oluyorsa artik.. siz bir ay onceden haber verip cikin..

Çıkacağı zaman 1 ay önceden haber vermesi gerekir maddesi sözleşmenin sona ereceği tarihte çıkmak isterse 1 ay önceden haber vermeli demek.
Örneğin kontrat 1 Mayıs’ta başladı. 2 sene oturdunuz. Çıkmak istediniz. En geç 1 Nisan’da haber vermelisiniz ve bunu da sözel değil noterden ihtarname çekerek yapmalısınız.
Ama Şubat’ta boşaltmak istiyorum derseniz Mayıs’a kadar kiraları ödemek zorundasınız.
Sözel olarak değil ama mesajla haber verdim kanıtım var yani. O maddede oyle bir sey demiyor ama ve kontrat bitimi icin ayrıca bir maddemiz var yukarıda da yazdığım gibi. Bahsettiğiniz madde kontrat bitimi içinse bunu daha açık bir sekilde belirtmesi gerekmez miydi?

Back