KİRA KONTRATI-EVDEN VAZGEÇME

takıntılı bence çünkü hanımefendiye göre
-baba kötü
-eş kötü (ki bencede o gerçekten kötü)
-kreşteki müdüre kötü
-işyerindeki arkadaşları ve patronu kötü
-20'lik dişini çektirmeye gittiği dişçi kötü
-tuttuğu avukat kötü
-daha öncesinde de bir ev için kapora vermişti de o kaporayı geri vermeyen ev sahibi kötü
-muhittinle oğlu kötü

bunlar aklımda kalanlar. Şimdi bu kadar insan yanlışta (eşi dışında) bu hanımefendi mi doğru ?
j ko
Muhittin ve oğlu iyiyse git sen kirala evi.hemsieeler benden hemen önce çıkmış.adm oradan ada 500 kaporayi aldı benden 1200.

Ya Allah aşkına param gitmesin , aman param , paracıklarım diye diye gittiniz en son güvenilmez, kırık dökük eşyalarla dolu Muhittin bey ve doncu oğlunun evini tuttunuz . Herkes size yapmayın iki kuruş fazla olsun güvenli olsun, üç kuruş fazla olsun eşyalarınız yeni olsun dedi dinlemediniz . Para yetiremem diyorsunuz ama 3500 maaş 1800 eski kocadan , 40 bin birikmiş; ki siz bu zamana 40 bin daha biriktirmişsinizdir. Bu kadar imkaniniz varken gittiniz it bağlasan durmayacak yere girdiniz . Değdi mi pirince giderken elinizdeki bulgurdan oldunuz. Size iyi bir ders vermiş Muhittin emmi ve doncu oğlu. Inşallah akıllanmışsınızdır. Tutumluluk falan değil sizinki neyse .

Ay yine mi manolya ve ev dertleri... ne olmuş biri özet geçiversin.

Manolyacım kimse sana ucuz etin yahnisi yavan olur demedi mi? Ucuza kaçacam diye ne hallere soktun kendini.

18 yaşımda yalnız yaşamaya başladım, bir ton ev değiştirdim. Gencecik halimle ev buldum, nakliyeci buldum, bazen nakliye pahalı geldi amele pazarından hamal aldım geldim hallettim işimi. Sen koskoca kadın, iki elinle bi doğru düzgün ev bulamadın.

Boşanmışsınız tamam. Maddi manevi zor bir süreçten geçiyorsunuz ona da tamam. Yalnız adımlarınızı sağlam atmanız düşünerek hareket etmeniz lazım. Yok mu etrafınızda aklı başında biri size rehberlik etsin. Buralara konu açmakla düze çıkamazsınız siz.

Etrafında insan mı bıraktı ki? Manolyayı yolda gören arkasına bakmadan kaçıyordur muhtemelen.

Sence değil miemekvermedigi paraui yiuo muhittin.muhittin in oğlu tabi ki köyü
Dişçi disimde parça bıraktı tekrar operasyon oldu.kotu
Avukat kocamla dilekçe uyazmis.etik değil
Şu an ki kreş ve ev sahibi iyi
senin türkçen de yok kız para gitmesin diye okula da mı gitmedin :işsiz:

Kızlar pazartesi evi tuttum.salı elektrik suyu açtırdım.Tam cinsel taciz demeyelim ama sözel olarak ev sahibi ve oğlunun çirkin davranışlarına maruz kaldım.ev sahibi ile suyu açtıracağız, sıra bekliyoruz.bana sorduğu soru şu'evine gelen giden çok olur mu' diyor
ertesi gün eşya taşıyoruz, ille çay içelim yoruldun diyor.hayır diyorum.komşuyuz diyor.evde bayan yok
evde kırık dökük eşyaar var.çamaşır makinamı sana verebilirim diyor.70 liramı aldı montaj için.dün aradılar kurduk dediler makinayı.bir boş çalıştırın diyorum yok ille çamaşır atacağız.ertesi gün, evin anahtarını istiyorum, ev sahibinin oğlu çamaşırlarımı alabilir miyim diyor.çamaşır makinesine iç çamaşırlarını atmış.ben veriyim diyorum.ben iç çamaşırlarımı attım deyince bende contalar yanıyor.babasını emlakçıyı vs vs arıyorum.1720 lira para verdim, makina kurma parası ile.500 depozit+650 kira+500 komisyon+70 makina kurma
inanın bunları gözüm görmedi.önce çözebiir miyim dedim ama yok ben bu evden taşınıcam dedim.ev sahibi kontratı mahkemeye veririm, avukat parasına kadar alırım dedi.gerçekten de öyleymiş.önce elektrik su doğalgazı kapadım.sonra notere gittim.ihtar çekmek için, harcı çok yüksek, istersen çekeriz, toplan yıllık kira üzerinden harç alınır dedi...ev boşaltmak için evin akarı kokarı var mı diye tsbit ettirmek geerek dedi.sonra bir avukatı aradım.iç çamaşır olayını anlattım.bu bir cinsel taciz dedi.paranın bir kısmını alabiliyorsan al dedi, kısa mesajla evden çıkış sebebini anlat, bunun haklı fesih olduğunu, verdiğin ücretleri iste ve aksi halde hukuki yollara başvurucam de dedi.anahtarı verirken de tutanak tut dedi.
kızlar evde kırık eşyalar çok, üzerime kalmasından korktum.çünkü karşımdailer çirkeflerdi.bir an önce anahtarı ev sahibine veriyim.param gitsin yeter ki bu pislik insanlardan kurtulayım.zaten her halükarda emlak komisyonu yanıyormuş, kira da yansın ama deposit hakkımdı vermedi.
akşam kocam çocuğumuzu almaya geldi, ne bu halin dedi, böylr böyle dedim.o adamların numarasını aldı ve ben bir görüşeyim dedi.herşey daha da karıştı.sözlşmemi geri vereceklerdi, şimdi onu bile vereceklerinden emin değilim.
Ev sahibi tamam, para istemiyorum deyince yumuşuyor.szölşmeni verip dava açmam diyor.o an ne kadar aşağılık bir insan olduğunu görüyorum.ama işte elinde sözleşme var.elim kolum bağlı.1720 lira gtti.üzüldüm ama en önemlisi kafanın rahat olması.daha taşınmadan böyle şeyleri olması iyi.ya taşındıktan sonra olaydı ne olurdu...
gerçi benimki haklı fesih ama korkuyorum mahkemeye verirler mi diye.tam net olmasa da sözel cinsel tacize uğradım 20 yaşında bir pislik tarafından.
şunu anladım:komşu çok önemli, çevreönemli, ve cinsel taciz sözel de olsa çok can acıtıyor.hüngür hüngür ağladım...
bu ev sahibi yarın sözleşmemi vermezse kiranın bütününü alabilir mi, emlakçıyla tutanak yaptık, 1650 liramın yandığı, sözleşmelrin karşılıklı fesh edildiği, evin sağlam olduğu hakkında.

bir de mahkemeye çıksam bu bir haklı fesih mi olur, iftira attı derler mi..
bir de bu mahallede evler çok yakın.sadece ev sahibi değil, mahalledeki bir adam da 'siz yeni taşındızınız' diye muhabbet kurmaya kalktı.sustum.mahalledeki insanlar da garipti.resmen korku tüneli gibi.
Ah Muhittin amca ahhh

Bütün yorumları okudum da dikkati mi çekti neden size hangi ilde yaşadığınızı soranlara ısrarla cevap vermiyorsunuz?Belki size destek olmak isteyen insanlar vardır.Yada Leyla ile Mecnunun finali gibi anlattıklarınız hepsi kendi kafanızda kurduklarınızmış mesela olmaz mı olabilir

X