KİRA KONTRATI-EVDEN VAZGEÇME

Beyazlale144

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
369
-21
41
Kızlar pazartesi evi tuttum.salı elektrik suyu açtırdım.Tam cinsel taciz demeyelim ama sözel olarak ev sahibi ve oğlunun çirkin davranışlarına maruz kaldım.ev sahibi ile suyu açtıracağız, sıra bekliyoruz.bana sorduğu soru şu'evine gelen giden çok olur mu' diyor
ertesi gün eşya taşıyoruz, ille çay içelim yoruldun diyor.hayır diyorum.komşuyuz diyor.evde bayan yok
evde kırık dökük eşyaar var.çamaşır makinamı sana verebilirim diyor.70 liramı aldı montaj için.dün aradılar kurduk dediler makinayı.bir boş çalıştırın diyorum yok ille çamaşır atacağız.ertesi gün, evin anahtarını istiyorum, ev sahibinin oğlu çamaşırlarımı alabilir miyim diyor.çamaşır makinesine iç çamaşırlarını atmış.ben veriyim diyorum.ben iç çamaşırlarımı attım deyince bende contalar yanıyor.babasını emlakçıyı vs vs arıyorum.1720 lira para verdim, makina kurma parası ile.500 depozit+650 kira+500 komisyon+70 makina kurma
inanın bunları gözüm görmedi.önce çözebiir miyim dedim ama yok ben bu evden taşınıcam dedim.ev sahibi kontratı mahkemeye veririm, avukat parasına kadar alırım dedi.gerçekten de öyleymiş.önce elektrik su doğalgazı kapadım.sonra notere gittim.ihtar çekmek için, harcı çok yüksek, istersen çekeriz, toplan yıllık kira üzerinden harç alınır dedi...ev boşaltmak için evin akarı kokarı var mı diye tsbit ettirmek geerek dedi.sonra bir avukatı aradım.iç çamaşır olayını anlattım.bu bir cinsel taciz dedi.paranın bir kısmını alabiliyorsan al dedi, kısa mesajla evden çıkış sebebini anlat, bunun haklı fesih olduğunu, verdiğin ücretleri iste ve aksi halde hukuki yollara başvurucam de dedi.anahtarı verirken de tutanak tut dedi.
kızlar evde kırık eşyalar çok, üzerime kalmasından korktum.çünkü karşımdailer çirkeflerdi.bir an önce anahtarı ev sahibine veriyim.param gitsin yeter ki bu pislik insanlardan kurtulayım.zaten her halükarda emlak komisyonu yanıyormuş, kira da yansın ama deposit hakkımdı vermedi.
akşam kocam çocuğumuzu almaya geldi, ne bu halin dedi, böylr böyle dedim.o adamların numarasını aldı ve ben bir görüşeyim dedi.herşey daha da karıştı.sözlşmemi geri vereceklerdi, şimdi onu bile vereceklerinden emin değilim.
Ev sahibi tamam, para istemiyorum deyince yumuşuyor.szölşmeni verip dava açmam diyor.o an ne kadar aşağılık bir insan olduğunu görüyorum.ama işte elinde sözleşme var.elim kolum bağlı.1720 lira gtti.üzüldüm ama en önemlisi kafanın rahat olması.daha taşınmadan böyle şeyleri olması iyi.ya taşındıktan sonra olaydı ne olurdu...
gerçi benimki haklı fesih ama korkuyorum mahkemeye verirler mi diye.tam net olmasa da sözel cinsel tacize uğradım 20 yaşında bir pislik tarafından.
şunu anladım:komşu çok önemli, çevreönemli, ve cinsel taciz sözel de olsa çok can acıtıyor.hüngür hüngür ağladım...
bu ev sahibi yarın sözleşmemi vermezse kiranın bütününü alabilir mi, emlakçıyla tutanak yaptık, 1650 liramın yandığı, sözleşmelrin karşılıklı fesh edildiği, evin sağlam olduğu hakkında.

bir de mahkemeye çıksam bu bir haklı fesih mi olur, iftira attı derler mi..
bir de bu mahallede evler çok yakın.sadece ev sahibi değil, mahalledeki bir adam da 'siz yeni taşındızınız' diye muhabbet kurmaya kalktı.sustum.mahalledeki insanlar da garipti.resmen korku tüneli gibi.

sözlü taciz dediğin İ.Ü.'lü (bu önemli bir detay) 20 yaşındaki oğlanın senin eve taşıdıkları çamaşır makinasında donlarını (don da çok önemli bir detay atlet olsa sorun değilmiş) yıkaması mı? 70 lirayı da soktun yine araya.Yine durdun durdun 1720 lira içine oturdu dayanamadın konu açtın dimi :işsiz: biz sana ne desek de dinlemiyorsun ki.Ah o çocuğuna yazık babası boşandı kaçtı kurtardı kendini de bari çocuğun da velayetini alsa keşke.bu gidişle sosyal hizmetlere kalıcak çocuk:dua:

Vallahi Allah rizasi için ya da hangi.dine mensupsan onun aşkı için bizi sal artik ya bi bırak nefes aldır günlük gibi kullanır oldun burayi
Nasıl bir ev tuttun kac gün omdu bunlar yaşandi evi tuttun nasil cikmaya kalkıyorsun aklim almiyor ve tüm bunlar olurken evladin nerde bu kadar hızlı yaşanır mi ya aklım almiyor

sözlü taciz dediğin İ.Ü.'lü (bu önemli bir detay) 20 yaşındaki oğlanın senin eve taşıdıkları çamaşır makinasında donlarını (don da çok önemli bir detay atlet olsa sorun değilmiş) yıkaması mı? 70 lirayı da soktun yine araya.Yine durdun durdun 1720 lira içine oturdu dayanamadın konu açtın dimi :işsiz: biz sana ne desek de dinlemiyorsun ki.Ah o çocuğuna yazık babası boşandı kaçtı kurtardı kendini de bari çocuğun da velayetini alsa keşke.bu gidişle sosyal hizmetlere kalıcak çocuk:dua:
başıma bpşanmış bir kadın olarak bu geldiyse böyle mi destek olacaksınız.ne biliyim emlakçıdan tuttum.adamı tanımam etmem.çevremde böyle şeyler olmamış.aklıma hiç böylr bişi olacağı gelmedi

Vallahi Allah rizasi için ya da hangi.dine mensupsan onun aşkı için bizi sal artik ya bi bırak nefes aldır günlük gibi kullanır oldun burayi
Nasıl bir ev tuttun kac gün omdu bunlar yaşandi evi tuttun nasil cikmaya kalkıyorsun aklim almiyor ve tüm bunlar olurken evladin nerde bu kadar hızlı yaşanır mi ya aklım almiyor
ben şeyi kaçırdım bu tuttuğu asansör yok karpuz nasıl taşıycam dediği ev mi?

pazartesi tuttum.salı çaraşmba perşembe her gün sorun oldu

Arkasi yarin gibisiniz.
Dun tisortumun yakasi acikti ile baslayan bir Muhittin abi dizisi vardi, bu gun olay dona baglanmis, yarina Allah kerim.

Madem bu tur insanlardan sikayetcisiniz her sorana bosandim demeyin mesela. Hadi onu gectim daha duzgun bir yerde oturun. Hadi imkaniniz yoktur diyecegim hayat tecrubeniz de mi yok?

şunu anladım.bazı mahallelerde boşanmış kadın olmak çok büyük sıkıntı.halen başka gözle bakıldığını hisseidyorsun.burası küçük yer, bir istanbul bir ankarada sorun olmaz ama burada boşanmış olmak büyük sorun

Arkasi yarin gibisiniz.
Dun tisortumun yakasi acikti ile baslayan bir Muhittin abi dizisi vardi, bu gun olay dona baglanmis, yarina Allah kerim.

Madem bu tur insanlardan sikayetcisiniz her sorana bosandim demeyin mesela. Hadi onu gectim daha duzgun bir yerde oturun. Hadi imkaniniz yoktur diyecegim hayat tecrubeniz de mi yok?
eşin nerde diyor.ben de söyledim.ne biliyim böylr olacağını.

şunu anladım.bazı mahallelerde boşanmış kadın olmak çok büyük sıkıntı.halen başka gözle bakıldığını hisseidyorsun.burası küçük yer, bir istanbul bir ankarada sorun olmaz ama burada boşanmış olmak büyük sorun

boşandın mı resmi olarak?
boşandıysan niye kocam diyorsun adama hala?

eh sana demiştim paraya kıy 20 dk yürümek zoruna gidiyorsa oğlanı servise ver diye.
elin pis eşyalı evine çıkıp tasarruf edicem sandın bak gitti 1720 lira.
sorun değil de mahkemeye vermese bari.belki de bu bir taktik.karşı dairedeki hemşireler iki ayda çıktı dedi.depozitlri yanmış.acaba diyorum rahatsız edip kaçırtmak mıydı amaç?

şu anki ev sahibimle görüştüm.1000 lira diyor.12 ay kontrat+çıkarsam alacakmış bütün kiraları.evin konumu çok uzak...diğer türlü 1250 ödüyorum.çok yüksek

Valla arada kaçırdığım yoksa evet bu o ev olmali ya hayatimda bu kadar sorun çıkaran bir insan ya da etrafi bu derece sorun yumagi olan bir insan görmedim ben her attığı adim olay bilmiyorum ne kadar böyle devam edebilir zor

X