- 12 Temmuz 2022
- 22.995
- 84.448
-
- Konu Sahibi Orangegreysky
Biz de ilk başlarda tek maaşla geçiriyorduk eşimin özel durumundan ötürü. Çok zor cidden bazen düşünüyorum tek maaş hele de asgariyse insanlar ay sonunu bırakın ay ortasını bile getiremez şu şartlarda. Allah yardımcımız olsunBiz 5 yıllık kiracıyız. 2 bin tl kiramız. Kadın aradı 5 binden aşağısını kabul edemem dedi. Başka evlere baktık bizim oturduğumuz yerde 5, 6 bin civarı. Eski kiracı olduğumuz ve düzenli ödediğimiz için bunu beklemiyorduk.
Benim maaşım zaten 7 bin tl, eşim işsiz yine. Çadır filan mı baksam diye düşünmüyor değilim. Asgari ücret 5,500 tl, kiralar 5,000 tl.
Hükümet saraydan sürünmemizi izlemeye devam etsin. Hak ettiğimiz bu şekilde yönetilmek demek ki. Diyeceklerim bu kadar.
Ev sahibim hem kiraya %65 zam yapmamı hem de seneye çıkmamı istiyor(2 yıl içinde sözleşmemize uymadığım bir durum olmadı) .Pandemi sürecinde sokaklar bomboş,öğrenciler evleri boşaltmış ,insanlar işini kaybetmiş kirasını ödeyemiyorken aylardır boş olan evini bize kiraya verebilmek tatlı gelmişti ..şimdi beni çıkarıp yeni kiracıya ne kadara veririm hesapları yapıyor demek ki! İstediği rakamı ödemeyeceğim %25 zam yapacağım..kime şikayet ediyorsa etsin%25 lik artisi begenmeyen evini satsin, gitsin dolar alsin , altin alsin faize koysun o kafasindaki uçuk rakamlari alabilir aylık olarak boylece. Ama hem pastam dursun hem karnim doysun di mi? 300-500 binlik evleriniz 1,5 -2 milyon oldu. İnsaf.
Biz konuşmadan göndereceğiz sanırım. Asla ama asla konuşulabilecek bi ev sahibimiz yok. İletişime kapalı ve aşırı gıcık bi kadın. Komşularımız da tanıyor kendisini. Adını duyan yaka silkiyorBunu konuşarak yapsanız. Belki ev sahibinin kafasında bir planı var. Kiracım bana danışmadan emrivaki bi para gönderse sinir olurdum.
Biz 1250 ye oturuyoruz dün ev sahibi geldi 4500 istiyorum yoksa çık evimden diyor hadi en fazla 3800 e düşerim diyor. Bir de oturmaya devam edersen depozito almam sizden diyor ??Kızlar selamlar. Bu eve Eylül'de taşındık biz taşındıktan sonra kiralar patladı gitti. 1900'e oturuyoruz çevremizde 3500'ten aşağı ev yok.
Ev sahibiyle sorunumuz yok, aidatlar arttıkça arttı ev sahibine de bildirdik, bi sıkıntı olursa ben sizin arkanızdayım falan dedi adam. Sorun çıkaracak biri olduğunu sanmıyorum yani. Ama yapılacak maksimum kira zammıyla ev fiyatları yine ortalamanın çok çok altında kalacak bu semte şehre göre. 2500 bile olmuyor
Biz direkt %25'ten biraz daha fazla halini yeni seneyle birlikte göndermek istiyoruz. O uyumluysa biz de zorluk çıkarmayalım diye. Ama ne kadar gönderelim çok karar veremedik. 2500 küsür gönderirsek %35 oluyor. Az mı olur ki acaba ne diyorsunuz? Öneriniz ne olur?
Kendi sorumu okuyunca garipsedim, isterseniz 5000 gönderin diyebilirsiniz şimdiYani şöyle zaten yapılabilecek maksimum artış tutarı belli. Onu çok aşmak istemiyoruz çünkü giderlerimiz de biraz fazla hem de bugün 5 yaparız seneye 10 yok mu denebilir babamın oğlu değil neticede o kadar güvenemem :)) Onu da bizi de üzmeyecek orta bi yol arıyorum.
Allah razı olsun ne kadar da geniş gönüllü bi ev sahibiBiz 1250 ye oturuyoruz dün ev sahibi geldi 4500 istiyorum yoksa çık evimden diyor hadi en fazla 3800 e düşerim diyor. Bir de oturmaya devam edersen depozito almam sizden diyor ??Evde oturan kiracıdan depozito almayacakmis vaaav
Aynen öyle çok düşünceli bir ev sahibiAllah razı olsun ne kadar da geniş gönüllü bi ev sahibi
Biz 2900'e çıkardık. Yine %50 küsür oldu tabii ama piyasaya bakınca ben çok da garipsemedim. Üstte de konuşuldu aslında ben %50'ye okey verince buna olur vermeyenleri kötü gösteriyor gibi oluyorum ama huzursuzluk olacağına verebileceğimiz miktarı vermek daha doğru geldi bilemiyorum
Sizin kaç sene oldu?
Valla çok sıkıntılı işler. Sitede bir kısım ev kiralarından yakınıyor bir kısım ise ev kiralarını artıramayan ev sahipleri. İki taraf da kendince haklı ama yapacak da bi şey yok şu an.Aynen öyle çok düşünceli bir ev sahibi
Biz de %100 zam yapmayı kabul ettik hatta 3000 diyecektik ama adam 3800 dedi bize de çok fazla geliyor burada istediği o fiyatı güvenlikli sitelerde istiyorlardı biz de çıkmaya karar verdik ihtarname çektir diyecekti eşim çünkü başta ben gelicem evden çıkın dedi biz de toplandık falan ev sahibi son kez bı konuşmaya gelelim dedi bu sefer de kiraya vercem demis. 4500 e gidiyor bu evler diyor ama o dediği fiyat burası değil havuzlu güvenlikli siteler adama anlatamadikbulunduğumuz yerde bir tek çöp toplanıyor o kadar. Adam anlamıyor neredeyse birbirlerine gireceklerdi eşim de bıraktı dedi çıkarım evden uğraşamam bu adamla şimdi ev bakıyoruz tasincaz
3 senedir buradayız ayriyetten ve hiç bir sorun yaşamamıştık hep gününde kiraları yatirdik ama şuan anlaşamadık adam çok aşırı bir zam yaptı ve paraya da ihtiyacı yok sadece burası öyle zamlandı diye veriyormus
Gerçekten zor durumda olan ev sahipleri de oluyor hak veriyorum ama bizimki gibi keyfi yapanların yatacak yeri yok bence zaten ekonomi almış başını gitmis geçim çok zor iki ucu b.klu değnek gibi bişey. Allah herkesin yardımcısı olsun gerçektenValla çok sıkıntılı işler. Sitede bir kısım ev kiralarından yakınıyor bir kısım ise ev kiralarını artıramayan ev sahipleri. İki taraf da kendince haklı ama yapacak da bi şey yok şu an.
Yani araştırmışsınızdır tabii ama 5 sene dolmadığı için çıkın ben başkasına kiraya vericem diyemiyor aslında. Ama uğraşmak istemediniz sanırım tamamen hak veriyorum.
Başınız sağ olsunGerçekten zor durumda olan ev sahipleri de oluyor hak veriyorum ama bizimki gibi keyfi yapanların yatacak yeri yok bence zaten ekonomi almış başını gitmis geçim çok zor iki ucu b.klu değnek gibi bişey. Allah herkesin yardımcısı olsun gerçekten
Normalde ihtarname çektirecekti eşim çünkü kendim gelicem diye çıkartıp bizi mağdur edip sonra kiraya verince şikayet edebilme hakkımız olsun diye ama lanet olsun dedi bıraktı ugrasmayacak çünkü laf dinlemiyor adam ve eşim bir de onu soyleseydi herhalde birbirlerine giderlerdi ev sahibi dövecek sanki eşimi öyle yukseltiyor sesinieşim de söyleyeceğini söyledi tutmuyorum evini tasincaz dedi bıraktı yani ugrasilmaz şuan bir de yeni bebeğimizi kaybettik canımız burnumuzda daha fazla strese girmeye gerek yok
Allah razı olsun 1 buçuk yılımız kaldı burada bitse de batıya gitsek en azından ailelerimize ve oğlumuza yakın oluruz biraz daha psikolojik olarak iyi oluruzBaşınız sağ olsunKimi zaman hakkımızı aramak bile o kadar yoruyor ki insanı, uğraşmak istemiyoruz anlıyorum sizi. Hayırlısı olsun, makul bi fiyatta anlaşıp ev sahibi ile huzursuz olacağınıza bu şekilde daha iyi olur belki de.