Kira artışı

Bizim ev sahibimiz %40 yaptı ortalamanın altında kaldı ama maaş zamlarıda ortalama %40 olduğu için onun üstünü aşmadık.
%25 uygulayan yok memlekette.
Hadi yiyorsa verin mahkemeye. Avukat ücreti zaten arada kalan yüzdeyi aşar 🤦🏼 Biz ölmüşüzde ağlayanımız yok 😔

Ev sahipleri beni lincleyecek ama devlet maksimum yüzde 25 dediyse yüzde 25 olarak kalmalı.
Diğer türlü etrafta bu fiyata ev yok diye şişirilen kiralar ödenmesi zor bir hal alıyor kiracı içime sinmedi diyerek kendi ayağına sıkıyor gibi geliyor bana.
Evet enflasyon var evet iki tarafta haklı ama bir kural varsa uyulmali.
Biz memleket olarak zaten kuralsızlığımızın cezasını çekiyoruz.
Sonra nerde hukuk nerde adalet modundayız
Bencede,amaç kiraları indirmek değil mi,birbirine bakıp artış yaşanacağına tam tersi düşüş yaşansın her şeyde tabi ki,ama kurallar çiğnendiğinde nasıl olacak bu..

Ev sahipleri beni lincleyecek ama devlet maksimum yüzde 25 dediyse yüzde 25 olarak kalmalı.
Diğer türlü etrafta bu fiyata ev yok diye şişirilen kiralar ödenmesi zor bir hal alıyor kiracı içime sinmedi diyerek kendi ayağına sıkıyor gibi geliyor bana.
Evet enflasyon var evet iki tarafta haklı ama bir kural varsa uyulmali.
Biz memleket olarak zaten kuralsızlığımızın cezasını çekiyoruz.
Sonra nerde hukuk nerde adalet modundayız
Tabii bir adam çıkıp %25 den fazla artış olmayacak diyor ve buna da kural diyoruz ama yine aynı adam pasaport harcı, su, yol geçişleri, köprü kullanımları vs gibi devletten aldığımız hizmetlere ütopik zamlar getirince de kural diyoruz. O zaman onlar da verdikleri hizmetlere aynı oranlarda zam yapmalılar.
Toplumca sorunumuz kurallara uymamak değil. Üçü bize degmedikçe sessiz kalmak ve haksızlık olduğunu da bilsek yasalar bizden yana ise istismar etmek
Kusura bakmasinpar ama kimsenin evini ortak alıp ödemedi o kuralı getirenler.

Son düzenleme:
Bencede,amaç kiraları indirmek değil mi,birbirine bakıp artış yaşanacağına tam tersi düşüş yaşansın her şeyde tabi ki,ama kurallar çiğnendiğinde nasıl olacak bu..
Kesinlikle tam olarak mesele bu aslında.
Bu artışın sonu yok çünkü.
Ve bizim ülkemizde malesef hep bir artış var.
Trend artıştayken herşey artıyor
Ama indirim asla olmuyor.
Yani bugün kira sahibi 10.000 TL yapsa kirasını (mübalağa ediyorum tabiki) birgün şartlar düzelip enflasyon düştüğünde tekrar 1.000 TL lara indiremeyecek 10.000 TL devam edecek

Anası babası olmakla ne alaka ki benim evim olsa 1900'e şu piyasada birini oturtsam üzülürüm. Verebiliyorken fazlasını vermek analık mı oluyot
Verebiliyorken fazlasını vermek veremeyene külfet oluyor bence.
Artışın engellenmesi için önlem alınmaya çalışılıyor çünkü.

Önce ev sahibinin aramasını beklerseniz daha iyi olmaz mı. Belki başka planı vardır, o söyledikten sonra zaten orta yol bir şey bulursunuz

Ev sahibi gerçekten çıkarmak istiyorsa çıkartıyor.
Örneğin Evi kağıt üzerinde kardeşine devreder. Evi sattım deyip ihtar ceker yine çıkartır. İstediği fiyattan kiraya verir.

Gerçekten artık bu ev kiralarına bir çözüm bulunmalı. Kiracılar resmen diken üstünde oturuyor. :KK43:
Keşke önümüzdeki 5 yıl boyunca %25 -30 zam ile oturma hakki verilse,kiracınin her ne sebeple olursa olsun evden çıkarılması engellense,ev sahiplerinden de 5 yıl vergi alınmasa

Anası babası olmakla ne alaka ki benim evim olsa 1900'e şu piyasada birini oturtsam üzülürüm. Verebiliyorken fazlasını vermek analık mı oluyot
Analık olmuyor ama piyasayı da yükseltmiş oluyor. O zaman ben de çıkayım diyeyim ki ben 10.000 verebilecek durumdayım, onu vereyim sonra diğer ev sahipleri de evlerin değerini bu fiyata çekmeye çalışsın. Olacak şey mi? Fazla vicdanlı ve iyimser bakıyorsunuz olaya ama piyasayı ve durumu sizden daha kötü olanları da dolaylı yoldan etkileme gücüne sahip olduğunuzu unutmayın lütfen. Maddi anlamda ev sahibinden daha güçlü olsaydınız o evde şu an kiracı olmazdınız bunu da aklınızda tutmalısınız diye düşünüyorum. Piyasayı yükseltecek hareketler yapmanın bir anlamı yok, zam zamanı kendisi size bilgi verir zaten. Son olarak fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir derler, bu kadar alçakgönüllü olmayın gün gelir o ev sahibi işine geldiği gibi davranır, ay benim kiracım mağdur oldu demez, hakkı olmayan zammı yapmayı da, kafası atarsa evden çıkarmayı da bilir. Acıma yetime döner koyar tekmeyi demişler. Hiç vicdan yapmayın. Her şey dozunda güzel.

Malesef ben de bu oturduğum eve geçen yıl taşındım ve geçen ay zamlandı .
Normalde yüzde 25 beklerken yüzde 50 zam yaptı.
Kabul etmiyorsanız 2 3 ay eski kiradan oturup daha sonra çıkın dedi, paşa paşa kabul ettik.

O yüzden diyorum kafanıza göre zam yapmayın, konuşun bakalım önce ne diyecek.
Konuyla alakasız ama Darica'da kiralar ne kadar oldu 😀 Sahil tarafı

Bizim ev sahibi %40 a yakın yatırdığımız halde arayıp %300 istedi şu an piyasa öyleymiş diye. %78 de anlaştık. (İnsta da sürekli gariban edebiyatı yapar aynı zamanda senelerdir komşuyduk) 2 senelik kiracısıyız 1 gün sekmedi kirası 3. Sene BÖyle oldu. Kendi kiracım da benimle aynı dönem eve girmiş oldu o %23 yaptı ses çıkarmadık çünkü emekli tek başına bi teyze
Çok naifsiniz

%25'lik artış 2375 ama. :KK43:

Ev sahibinizin durumu nasil az cok bilirsiniz? 1 max. 2 evi varsa, kira geliri ile geciniyorsa %50-%60 yapin madem,
Ama 20-30 evi olan ev sahipleri var. Asıl bunlar ac gozluluk yapanlar ya zaten.
O adamlara %26 bile yok.
Ev almak bir yatirim araci olmaktan cikmali artik, ev bir barinma ihtiyacidir. Devletin ev alimlarina sinirlama getirmesi sart. Zenginler 20 şer 30 ar evleri topluyor sonra kiralar niye uctu.

Bi kiraya %75e yakın yaptık biz teklif ettik ev sahibine.2600tl ye oturuyorduk 4500tl de anlaştık.Ne düşünüyorsanız o olsun demiş. Cok şükür anlaştık.Civarda evler 8-10bin arasına fırladı.Taşınma masrafı yapacağıma o paraya 1 yıl otururum.Oda mağdur olmasın bizde.Bence sizde 3000tl teklif edin. Yüzde %25 çok düşük kaYeni ev aradigniz da goruselim lutfen :) Benim evimin oldugu yerlerde kiralar 8-9 ama kiracim "devlet %25 kota koydu kira 3.500 TL ye geliyor dedi ben de oyle mi dedim ve kabul ettim mecburen ama senesi gelince cikaricam kendim oturucam cunku ama eger sizin gibi dusunseydi cikarmazdim ben kendim baska eve gecerdim cunku biz sadece 2 yil kadar kalicaz Turkiye de. Evet iyi kiracilar gununde odeme yapiyorlar ama benim icin onemli olan mentalite. Eger deselerdi ki kira fiyatlari burda costu %25 yaparsak komik bir rakam oluyor biz daha fazla yapicaz deselerdi inan cikarmayi dusunmezdim hatta teklif ettikleri rakaminda altinda arttirdim. Anlayisinizi cok begendim sizin.

Ev sahibiyle gorusmeden zma yapip para yollamayin .kafasina gore yapmis diye sinirlenebilir .veya daha fazla zam yapmayi dusunuyor olabilir .onun aramasini bekleyin aramazsa siz arayip kira hakkind agorusmek istiyoruz zam ne istiyorsunuz diyin .hem sizin kotu niyetli olmadiginizi anlar hani zam zamani xitlari cikmiyor demez hemde hic bisey demeden kafaniza gore zam yaparsaniz al bunu senle muhattap olmuyoruz der gibi olur

Ev sahibinizin durumu nasil az cok bilirsiniz? 1 max. 2 evi varsa, kira geliri ile geciniyorsa %50-%60 yapin madem,
Ama 20-30 evi olan ev sahipleri var. Asıl bunlar ac gozluluk yapanlar ya zaten.
O adamlara %26 bile yok.
Ev almak bir yatirim araci olmaktan cikmali artik, ev bir barinma ihtiyacidir. Devletin ev alimlarina sinirlama getirmesi sart. Zenginler 20 şer 30 ar evleri topluyor sonra kiralar niye uctu.

Su an hangi iyi doktor Antalyaya gitmek ister, hangi öğretmen bile isteye büyük şehirlerde 2 3 sene geçirir
Bu iyi eğitimin iyi sağlığın iyi mühendisliğin de engeli olacak
Yakında ya ciddi kriz ile ne alış ne satis kalacak. Yada şirketlesme ile kira işi devredilecek ve oda kiralama dönemi gelecek

Yani 5000 verin diyemez de satar mı bilmem doğru.
Biz 5 yıllık kiracıyız. 2 bin tl kiramız. Kadın aradı 5 binden aşağısını kabul edemem dedi. Başka evlere baktık bizim oturduğumuz yerde 5, 6 bin civarı. Eski kiracı olduğumuz ve düzenli ödediğimiz için bunu beklemiyorduk.

Benim maaşım zaten 7 bin tl, eşim işsiz yine. Çadır filan mı baksam diye düşünmüyor değilim. Asgari ücret 5,500 tl, kiralar 5,000 tl.
Hükümet saraydan sürünmemizi izlemeye devam etsin. Hak ettiğimiz bu şekilde yönetilmek demek ki. Diyeceklerim bu kadar.

Aynı bizim durum Bizde İstanbuldayız 185ğ girdik geçen sene bu sene 2500 yaptık ortayı bulduk

X