Kira artışı

Orangegreysky

🧡🍊🥕
Pro Üye
12 Temmuz 2022
22.995
84.448
Kızlar selamlar. Bu eve Eylül'de taşındık biz taşındıktan sonra kiralar patladı gitti. 1900'e oturuyoruz çevremizde 3500'ten aşağı ev yok.

Ev sahibiyle sorunumuz yok, aidatlar arttıkça arttı ev sahibine de bildirdik, bi sıkıntı olursa ben sizin arkanızdayım falan dedi adam. Sorun çıkaracak biri olduğunu sanmıyorum yani. Ama yapılacak maksimum kira zammıyla ev fiyatları yine ortalamanın çok çok altında kalacak bu semte şehre göre. 2500 bile olmuyor

Biz direkt %25'ten biraz daha fazla halini yeni seneyle birlikte göndermek istiyoruz. O uyumluysa biz de zorluk çıkarmayalım diye. Ama ne kadar gönderelim çok karar veremedik. 2500 küsür gönderirsek %35 oluyor. Az mı olur ki acaba ne diyorsunuz? Öneriniz ne olur?

Kendi sorumu okuyunca garipsedim, isterseniz 5000 gönderin diyebilirsiniz şimdi Yani şöyle zaten yapılabilecek maksimum artış tutarı belli. Onu çok aşmak istemiyoruz çünkü giderlerimiz de biraz fazla hem de bugün 5 yaparız seneye 10 yok mu denebilir babamın oğlu değil neticede o kadar güvenemem :)) Onu da bizi de üzmeyecek orta bi yol arıyorum.

Son düzenleme:
Türkiyede bu isler nasil yürüyir tam bilmiyorum ama ev sahibi belirlemiyor mu zami. Biz son senelerde zam yapmadik pek cünkü iyi kiracilarimiz var. Cok isteyip olur olmaz kisilerin girip cikmasindan düzenli ödemesini yapanlari tercih ediyoruz. Sizin de ev sahibiniz öyle düsünür belki

Maksimum 2375'e çıkarabiliyor şu anki artış sınırına göre. Ama 2375 şu anki piyasaya ve çevreye göre çok düşük, yazık yani üzülüyorum da adama biraz. O yüzden biz biraz daha üstünü verelim diyoruz.

Evinizden bugün çıksanız adam 3500 a rahatlıkla verebilir anladığım kadarıyla. Biz de sizin gbii kiracıyız ve çoook uyguna oturuyoruz. Asla %25 içimize sinmiyor. Siz de bizim gibi düşünüyorsunuz sanırım. Ben sizin durumunda olsam 2750 2850 gibi bi miktarı teklif ederdim sanırım.

Bi kiraya %75e yakın yaptık biz teklif ettik ev sahibine.2600tl ye oturuyorduk 4500tl de anlaştık.Ne düşünüyorsanız o olsun demiş. Cok şükür anlaştık.Civarda evler 8-10bin arasına fırladı.Taşınma masrafı yapacağıma o paraya 1 yıl otururum.Oda mağdur olmasın bizde.Bence sizde 3000tl teklif edin. Yüzde %25 çok düşük kalıyor.

Bunu konuşarak yapsanız. Belki ev sahibinin kafasında bir planı var. Kiracım bana danışmadan emrivaki bi para gönderse sinir olurdum.
Emrivaki derken sözleşme yenilendi zaten ihtar süresini geçtiği için. 25'ten de fazla zam yapamıyor hukuken. Biz o istemeden fazlasını gönderiyoruz niye sinir edeceğini anlamadım çok ne olabilir kafasında
3500'ten fazlasını bile rahat verir ve aynen üzülüyorum yazık çünkü 1900'e şu an mutfak alışverişi yapılamıyor 1 aylık.
75'te biz aç kalırız ya muhtemelen 25 düşük evet baya, 50 falan yapabiliriz belki maksimum. İyi yapmışsınız ama :)

ev sahibi daha aramadi mi yeni kira donemini konusmak icin? yoksa siz istediginizi gonderin mi dedi? oyle demediyse sizin sak diye kafanizdan bir miktar gondermeniz hos olmaz bence

İstanbulda alibeyköyde 2+1 evimiz var kiracımız 1700 e oturuyor. Aralıktan sonra 3000 yapacağım niyetim o. İstediği kadar %25 desin devlet zamlar %150000 gelirken ben niye 25 yapıyorum zammı?
Aksini yapamayacağınız için. Vermem derse ne yapacaksınız, vermeme hakkı var çünkü.

Yani 5000 verin diyemez de satar mı bilmem doğru.
Malesef ben de bu oturduğum eve geçen yıl taşındım ve geçen ay zamlandı .
Normalde yüzde 25 beklerken yüzde 50 zam yaptı.
Kabul etmiyorsanız 2 3 ay eski kiradan oturup daha sonra çıkın dedi, paşa paşa kabul ettik.

O yüzden diyorum kafanıza göre zam yapmayın, konuşun bakalım önce ne diyecek.

Kaynımı da öyle çıkardılar. Hala peşlerindeler. Paşa paşa kabul edecek bi tip değil valla eşim kapıda yatar yine de başkasına kiraya verdiğini görürse dava açar Hukuk geçmişi olduğunu biliyor ev sahibi o yüzden sanmam 5bin yapıyorum kalırsan kal yoksa çık diyeceğini ama dediğiniz gibi satabilir giren kişi de kendim kalıcam diyebilir o konuda yapacak bi şey kalmaz sanırım. Konuşalım en iyisi.

Ev sahibi gerçekten çıkarmak istiyorsa çıkartıyor.
Örneğin Evi kağıt üzerinde kardeşine devreder. Evi sattım deyip ihtar ceker yine çıkartır. İstediği fiyattan kiraya verir.

Gerçekten artık bu ev kiralarına bir çözüm bulunmalı. Kiracılar resmen diken üstünde oturuyor.

O da mümkün değilmiş kiraya verildiğini kanıtlayabilirsek ki kiracı oturacağına göre kanıtlarız, sözleşme önceliği bizde olmalıymış. Habersiz kiracıya verme olmaz sanıyorum yani. Hukukçu arkadaşlar denk gelirse daha iyi bilgi verirler ama öyle biliyoruz biz.

Kaynımın 6 aylık bebeği var patır kütür çıkardılar bi de Doğu tarafında bi şehir, yaz kış zaten soğuk bebekle bi ton taşınma derdine giriştiler. Ev sahiplerine de bi yerde hak veriyorum ama her iki taraf da mağdur oluyor iki ucu lu değnek, yazık cidden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…