Kira artışı

Emrivaki yapmayın derim. Bi konuşun, onun aklında ne var öğrenin. Biz de 1750'ye oturuyorduk, 3 bin istedi, 1 hafta sürdü müzakereler =) 2600e anlaştık. Civarda 5 bin altında ev yok. %25 zam benim de içime sinmedi. Durumumuz olsa 3 bin yapardık gerçekten, ama uzun süredir tek maaşız olmuyor...

Biz de geçen sene kiraladık evimizi.
%25 yapmadık.
Anlaşarak o ayki resmî enflasyona göre yaptık.
Bir de peşin ödedik anlaştık öyle.
Şu durumda bile güncel ilanlara göre yarısından az sanırım fiyat ama bizim de yapabileceğimiz bu.
Biz ev sahibine üzülelim tamam da o da bize üzülsün. Şu an herkes için zor.

kira artış zamanı gelince ev sahibinizle konuyu konuşursunuz ayın 15inde mi yatırıyorsunuz?
10'uydu sanırım.
Emrivaki yapmayın derim. Bi konuşun, onun aklında ne var öğrenin. Biz de 1750'ye oturuyorduk, 3 bin istedi, 1 hafta sürdü müzakereler =) 2600e anlaştık. Civarda 5 bin altında ev yok. %25 zam benim de içime sinmedi. Durumumuz olsa 3 bin yapardık gerçekten, ama uzun süredir tek maaşız olmuyor...
Tek maaş çok zor ya biz de sanıyorum 7 ay öyle ilerledik, aman ki aman.
Biz de geçen sene kiraladık evimizi.
%25 yapmadık.
Anlaşarak o ayki resmî enflasyona göre yaptık.
Bir de peşin ödedik anlaştık öyle.
Şu durumda bile güncel ilanlara göre yarısından az sanırım fiyat ama bizim de yapabileceğimiz bu.
Biz ev sahibine üzülelim tamam da o da bize üzülsün. Şu an herkes için zor.
Yok orası öyle, yukarıda biri %100'e yakın yapmış neredeyse gönül ister ki biz de yapalım ama yetişmez asla.

10'uydu sanırım.

Tek maaş çok zor ya biz de sanıyorum 7 ay öyle ilerledik, aman ki aman.

Yok orası öyle, yukarıda biri %100'e yakın yapmış neredeyse gönül ister ki biz de yapalım ama yetişmez asla.
Bu kiralar da normal değil ki ama önceden memur arardı insanlar ya da memur kefil. Şimdi baktım memurun maaşından fazla ilanlar var.
Değişik işler çok da bir şey yazmak istemiyorum.
Ama zamanında bir yan mahallede oturuyordum-6 sene önce- bizden sonra tek memur çalışan bir aile tutmuştu mesela.
Ki o zaman benim de maaşımın yarısı belki saha azıydı ev.
Ama şimdi ordan hatta aynı siteden ev tutmak için tüm maaşımı hatta fazlasını vermeliyim🤦‍♀️
Orantılın doğrusunu kuramadım yani.

Türkiyede bu isler nasil yürüyir tam bilmiyorum ama ev sahibi belirlemiyor mu zami. Biz son senelerde zam yapmadik pek cünkü iyi kiracilarimiz var. Cok isteyip olur olmaz kisilerin girip cikmasindan düzenli ödemesini yapanlari tercih ediyoruz. Sizin de ev sahibiniz öyle düsünür belki
Bdenk gelemedim sizin gibi ev sahibine.😏

Yahu ev sahibinin anası mısınız babası mısınız? Koskoca insan evini kiraya verebiliyorsa kendi düşünsün. Artış ne zaman olacak belli sonuçta. Günü geçmeden konuşurdu adamın umrunda olsaydı. Ben de piyasanın baya altında oturuyorum. Ev sahibinin umrunda değil adam kiracım iyi olsun yeterki diyor.

Şu an taşınmak üzereyim.(tabi ev bulursak)Büyükşehirdeyiz ve beş binin altında ev bulamiyoruz.hatta çatı katlarını bile döşeyip beş bine kiraya koymuşlar ilanlara. Çok zor ev bulmak. Kira fiyatıniz iyi ama ev sahibinin teklifini bekleyin belki düşündüğünuzden az diyecek

2400 e oturuyorduk ev sahibi 4000 istedi. 3500tl verebilecegimizi söyledik. Ses çıkarmadi. ( yurtdisinda olduğu için watsapp tan mesajlasiyoruz). Günler geçti olumlu olumsuz cevap yazmadi. Kira günü geldi biz de 3500tl olarak yatirdik. Siz de önce bir konusup orta yol bulmaya çalışin. Belki kafasinda bir miktar vardır. Bizimki hosnut olmadı belli ki ama yasal olarak da bir şey yapamayacagi için olumsuz donemedi

aynı durumun içindeyiz bizimki de kasımda zamlanacak. geçen sene bu kadar uçmamıştı kiralar, adam artış zamanını kaçırdı, aramadı sormadı. sonra aradı, hatta bizi başka daire ile karıştırdı falan. biz de doğrusunu söyledik falan işte, sizden bekledik ama siz de aramadınız dedik hatta. bişey demedi sadece bir önceki ayın farkını istedi. resmi zam oranı neyse onu yaptı ama bir sene içinde her şey değişti tabii. şu anda da %25 yapsa etraftaki evlerin altında kalıyor. ben öneri möneri yapma veya kafama göre zam yapıp yollama taraftarı değilim. kendi mülkü, kendisi takip etmeli, kendisi haber vermeli. biz şöyle yapacağız, zam zamanını kaçırsın istemiyoruz o yüzden önceden mesaj falan atıp aramasını rica edicez müsait zamanında. sonra önereceği fiyatı duyacağız, %25'in üzerinde bişey dese bile örneğin %35 veya 40, itiraz etmeden okey diyeceğiz. kafamızda bi sınır var isteyeceği kira onun altında kaldığı sürece sorun yok bizim için, itirazlık bir durum da yok. bence siz de böyle yapın, herkes düşünmesi gerekeni düşünsün.

O da mümkün değilmiş kiraya verildiğini kanıtlayabilirsek ki kiracı oturacağına göre kanıtlarız, sözleşme önceliği bizde olmalıymış. Habersiz kiracıya verme olmaz sanıyorum yani. Hukukçu arkadaşlar denk gelirse daha iyi bilgi verirler ama öyle biliyoruz biz.

Kaynımın 6 aylık bebeği var patır kütür çıkardılar bi de Doğu tarafında bi şehir, yaz kış zaten soğuk bebekle bi ton taşınma derdine giriştiler. Ev sahiplerine de bi yerde hak veriyorum ama her iki taraf da mağdur oluyor iki ucu 💩lu değnek, yazık cidden :KK43:
O tazminatı alabilmeniz icin sizi mahkeme yoluyla çıkarması gerekiyor yani kendi isteginizle degil zorla ve tabiki tahliye kararıyla.. ondan sonra kiraya verirse sizinde dav acip tazminat alma hakkinz olur

Yahu ev sahibinin anası mısınız babası mısınız? Koskoca insan evini kiraya verebiliyorsa kendi düşünsün. Artış ne zaman olacak belli sonuçta. Günü geçmeden konuşurdu adamın umrunda olsaydı. Ben de piyasanın baya altında oturuyorum. Ev sahibinin umrunda değil adam kiracım iyi olsun yeterki diyor.
Anası babası olmakla ne alaka ki benim evim olsa 1900'e şu piyasada birini oturtsam üzülürüm. Verebiliyorken fazlasını vermek analık mı oluyot

Ev sahipleri beni lincleyecek ama devlet maksimum yüzde 25 dediyse yüzde 25 olarak kalmalı.
Diğer türlü etrafta bu fiyata ev yok diye şişirilen kiralar ödenmesi zor bir hal alıyor kiracı içime sinmedi diyerek kendi ayağına sıkıyor gibi geliyor bana.
Evet enflasyon var evet iki tarafta haklı ama bir kural varsa uyulmali.
Biz memleket olarak zaten kuralsızlığımızın cezasını çekiyoruz.
Sonra nerde hukuk nerde adalet modundayız

Evinizden bugün çıksanız adam 3500 a rahatlıkla verebilir anladığım kadarıyla. Biz de sizin gbii kiracıyız ve çoook uyguna oturuyoruz. Asla %25 içimize sinmiyor. Siz de bizim gibi düşünüyorsunuz sanırım. Ben sizin durumunda olsam 2750 2850 gibi bi miktarı teklif ederdim sanırım.
Ay çok ilginç ilk defa %25 zammı içine sinmeyen hakkaniyetli bir kiracı görüyorum. Tebrik etmek istedim.

Ev sahipleri beni lincleyecek ama devlet maksimum yüzde 25 dediyse yüzde 25 olarak kalmalı.
Diğer türlü etrafta bu fiyata ev yok diye şişirilen kiralar ödenmesi zor bir hal alıyor kiracı içime sinmedi diyerek kendi ayağına sıkıyor gibi geliyor bana.
Evet enflasyon var evet iki tarafta haklı ama bir kural varsa uyulmali.
Biz memleket olarak zaten kuralsızlığımızın cezasını çekiyoruz.
Sonra nerde hukuk nerde adalet modundayız
Kiracılar da beni linçleyecek ama maaşa %70-75 zam alınırken (resmî enflasyon bu aralıkta) ev sahibine %25 zam yapmak bana haksızlık geliyor. Bir şeyin hukuki olması adaletli olması anlamına gelmiyor malesef

Kızlar selamlar. Bu eve Eylül'de taşındık biz taşındıktan sonra kiralar patladı gitti. 1900'e oturuyoruz çevremizde 3500'ten aşağı ev yok.

Ev sahibiyle sorunumuz yok, aidatlar arttıkça arttı ev sahibine de bildirdik, bi sıkıntı olursa ben sizin arkanızdayım falan dedi adam. Sorun çıkaracak biri olduğunu sanmıyorum yani. Ama yapılacak maksimum kira zammıyla ev fiyatları yine ortalamanın çok çok altında kalacak bu semte şehre göre. 2500 bile olmuyor :KK43:

Biz direkt %25'ten biraz daha fazla halini yeni seneyle birlikte göndermek istiyoruz. O uyumluysa biz de zorluk çıkarmayalım diye. Ama ne kadar gönderelim çok karar veremedik. 2500 küsür gönderirsek %35 oluyor. Az mı olur ki acaba ne diyorsunuz? Öneriniz ne olur?

Kendi sorumu okuyunca garipsedim, isterseniz 5000 gönderin diyebilirsiniz şimdi 😅 Yani şöyle zaten yapılabilecek maksimum artış tutarı belli. Onu çok aşmak istemiyoruz çünkü giderlerimiz de biraz fazla hem de bugün 5 yaparız seneye 10 yok mu denebilir babamın oğlu değil neticede o kadar güvenemem :)) Onu da bizi de üzmeyecek orta bi yol arıyorum.

Çok iyi düşünmüşsünüz öyle diyeyim.
Sizlere bizler akıllı/uyanık kiracı diyoruz (ne alakası var demeyin anlatayım)

Ucuza uzun yıllar kirada oturmanın şartı öldüm kirasında diretmek değil, kirayı piyasanın altında ancak ev sahibinin dava açmak için uğraşmayacağı ara yerde tutmaktır. Ev sahibi kiracı düzgün ödüyor der dokunmaz. Kira çok düşük olursa yeğenim gelecek vb taktiklerle iyice çirkinleşiyorlar.

Siz kiracının bana yaptığı taktiği uygulayın, ev sahibini arayıp kirayı enflasyon oranında zorla artırın. Onaylı taktiktir, 5 yıl geçmesine rağmen dava falan açmıyorum. 😂

Kızlar selamlar. Bu eve Eylül'de taşındık biz taşındıktan sonra kiralar patladı gitti. 1900'e oturuyoruz çevremizde 3500'ten aşağı ev yok.

Ev sahibiyle sorunumuz yok, aidatlar arttıkça arttı ev sahibine de bildirdik, bi sıkıntı olursa ben sizin arkanızdayım falan dedi adam. Sorun çıkaracak biri olduğunu sanmıyorum yani. Ama yapılacak maksimum kira zammıyla ev fiyatları yine ortalamanın çok çok altında kalacak bu semte şehre göre. 2500 bile olmuyor :KK43:

Biz direkt %25'ten biraz daha fazla halini yeni seneyle birlikte göndermek istiyoruz. O uyumluysa biz de zorluk çıkarmayalım diye. Ama ne kadar gönderelim çok karar veremedik. 2500 küsür gönderirsek %35 oluyor. Az mı olur ki acaba ne diyorsunuz? Öneriniz ne olur?

Kendi sorumu okuyunca garipsedim, isterseniz 5000 gönderin diyebilirsiniz şimdi 😅 Yani şöyle zaten yapılabilecek maksimum artış tutarı belli. Onu çok aşmak istemiyoruz çünkü giderlerimiz de biraz fazla hem de bugün 5 yaparız seneye 10 yok mu denebilir babamın oğlu değil neticede o kadar güvenemem :)) Onu da bizi de üzmeyecek orta bi yol arıyorum.
3 bin gönderir kanunen yüzde 25 yeni kiracıyız ama siz de mağdur olmayın bizi de mağdur etmeyin vs derdim ben olsam

Bizim ev sahibi %40 a yakın yatırdığımız halde arayıp %300 istedi şu an piyasa öyleymiş diye. %78 de anlaştık. (İnsta da sürekli gariban edebiyatı yapar aynı zamanda senelerdir komşuyduk) 2 senelik kiracısıyız 1 gün sekmedi kirası 3. Sene BÖyle oldu. Kendi kiracım da benimle aynı dönem eve girmiş oldu o %23 yaptı ses çıkarmadık çünkü emekli tek başına bi teyze

İstanbulda alibeyköyde 2+1 evimiz var kiracımız 1700 e oturuyor. Aralıktan sonra 3000 yapacağım niyetim o. İstediği kadar %25 desin devlet zamlar %150000 gelirken ben niye 25 yapıyorum zammı?
Kendisi ödemek istemedikten sonra istediğiniz kadar 3000 yapıyorum diyebilirsiniz. Resmi oran belli. 5 yılı geçmediyse yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ben sizin yerinizde olsam ortayı bulmaya çalışırım.

X