Kinamak ayiplamak elestirmek

İnanıyorum insanın kınadığını yaşamadan ölmeyeceğine.

Anneanneciğim rahmetli asla taksiciye kız vermem dermiş annem bekarken, sonradan dayım yıllarca taksicilik yaptı Evliliklerinin ilk yıllarında da babam ek iş olarak taksicilik yapıyormuş hatta
Rabbim sakınsın bizi başkalarını kınamaktan.
Beni kınayan çok insan gördüm, merak ediyorum yaşayacaklar mı...

kınadım ve yaşadım
öle bir şey ki bütün ömür omzumda
ölene kadar

ben de çok mantık çerçevesınde hareket ederdim, eş adayı için. bölümü iyi olmalıyı geçtim, mezun olduğu üniversiteye, o bölüme kaç puanla girdiğine kadar... puanı benden düşükse burun kıvırır, olmaz derdim, nasıl bir mantıksa... ama benden düşük puanla fakülteye girenlerın hepsi süresinde mezun oluphemen atandı. bense fakülteyi uzattım, sonra da 3 yıl atanamadım. ve eş adayında o kadar şeye, eğitime dikkat ederken gittim bir ara lise mezunu birine aşık oldum, boşluktaydım ama o da bunu kullanıp sözde borç para alıp beni dolandırdı. yine şu an da hıc mantık çerçevesinde olmayan birini seviyorum... büyük konuşmayacaksın. Hayırlısı.

kınamak ve eleştirmek ikisi cok farklı ...
ben kınamam
ama eleştiririm oyüzden başıma bişey gelmedi
eleştirmek insanın gözünü açmasına sebep olur polyanna gibi öğüt vermek tarzım değil dostlarımada
her daim bunu söylerim en kötüsünü söyleyip seni uyarmazsan nerde kaldı benim arkadaşlığım die..
ben sana kötüyü öğütleyeyim iyiyi hoşu herkes yorumlar zaten
kınamak başka bir boyuttt
lakin körü körüne yapılan hatalara ağır eleştiri getirdiğinde kınama gibi algılanıyo
halbuki sadece eleştiri yapıosun...

insanoglu kınadıgını yasamadan ölmezmıs .

buna ben de cok ınanırım ve bı cok onegıyle yasamısımdır bu durumu .

hepımızın ıster ıstemez zaman zaman kınadıgımız durumlar ıllakı olmustur .

ve bı sekılde kınadıgımız olayı yasıyoruz .mesela benım annem sıgaradan nefret

eder .helekı kadının sıgara ıcmesınden cok cok nefret eder .

ama kızı icer habıre soylenır ; "onun bunun kızı sıgara ıcer dıye kınardım allah geldı

bıtanede benım basıma verdı " der :)

Benim de kınadığım (eleştirdiğim,büyük konuştuğum)başıma geldi birkaç kez..kınamamak lazım.Hatta eleştiri bile yapmamak lazım..Ama doğruyu da göstermek lazım ama gerekiyorsa..
mesela memur olmayan birini düşünmem falan derdim taliplerim hep öyle..

Son düzenleme:
benim de dedemin yeğenini kınaması geldi aklıma. Yeğeni eşiyle boşanmıştı sonradan barıştılar ama hemen nikah yapamadılar imam nikahıyla evli kaldılar bir süre. Dedem bunu çok büyüttü "zina ediyolar, böyle şey olmaz, terbiyesizler" gibisinden birçok şey söyledi yeğenine. Bir süre sonra aynı olayı halam yaşadı, eşiyle boşandı sonra barıştılar, resmi nikahsız imam nikahlı kaldılar. Dedemin yengesi bunu duyunca dedemlere geldi sen zamanında benim kızıma böyle söyledin bizim içimizi yaktın şimdi de Allah senin başına verdi diyerek bi güzel içini soğuttu (haklı olarak)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…