Kinamak ayiplamak elestirmek

Esilayagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
715
333
103
Hanimlar hangi topige koyulmasini bilemedim bende buraya koydum.
Merak ettim hic hayatinizda bugune kadar kinayip ayni sey basiniza geldi mi? Ve nedir?

insan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş derler. işte buna çok inanıyorum çünkü bu güne kadar neyi kınadıysam ne yazikki yaşadım

Ben cok örnegine rastladim..
Mesela en taze örneginden bahsedeyim..
Ablama araba carpmisti yaya gecidinden gecerken,
babam hastanede ablama : Kizim sen salakmisin niye kendini arabanin altina atiyosun ? diye sormustu,
daha bir gecmis olsun bile demeden..
yaklasik bir ay önce kendisine yaya gecidinden gecerken, araba carpti..
Simdide " kimse ben akilliyim ben, ben acik gözlüyüm demesin, kaza insanin basina geldimi geliyor" diyor..

Son düzenleme:
ben üniversitedeyken ev arkadasımı kınadım yiyecek ekmegi yok sigara icicem diye ugrasıyor derdim icimden kızardım kınamak olarak düsünmedim ama kınamak iste baska neki. sonra bi baktımki ben hem bes parasızım hem sigara alıcam diye ugrasıyorum o an dank etti icimde bulundugum durum arkadasımı kınadıgım durumdu. sigaradan nefret ederken bagımlısı oldum hamile kalınca su an tiksindim ama gene baslarsam diye aklımda hep

ene korktuğum şeydir kındığımmın başına gelmesi:18:
o yüzden çok dikkat ederim ama insanlık hali:2:
aaaa buda böyle yapmış yada ben asla yapmam gibi kesin sözlerden kaçınırım
yinede belki farkında olmadan söylendiğim yada kınadığım olmuştur:26:

üni deyken bi oda arkadaşım vardı sevgilisiyle sürekli tartışır haklı olsuğu halde susardı çok kızardım salak mısın sen ya niye susyorsun sen haklısın git üstüne derdim..
ama 1 yıl geçti benzer bi durumda kaldım.
ve sustum :)

Benim başıma bir şey gelmedi Allaha şükür. Cunku insanları eleştirip,ayiplayan bir insan değilim. Ama aile dostumuzun aile bireylerinden olan bi ablam var. Bi kızla sürekli dalga geçerdi,malesef. Kızın sağ yanagi yanıktı. Ve yüzünü kapladığı için o ablam eleştirir dururdu. Fakat kısa bir süre sonra tavadaki kızgın yağ suratına döküldü. Bu yüzden mi bilemiyorum tabi. Ama dersini aldi,simdi ne kimseye bir şey der ne ayiplar ne de eleştirir.

Benim başıma bir şey gelmedi Allaha şükür. Cunku insanları eleştirip,ayiplayan bir insan değilim. Ama aile dostumuzun aile bireylerinden olan bi ablam var. Bi kızla sürekli dalga geçerdi,malesef. Kızın sağ yanagi yanıktı. Ve yüzünü kapladığı için o ablam eleştirir dururdu. Fakat kısa bir süre sonra tavadaki kızgın yağ suratına döküldü. Bu yüzden mi bilemiyorum tabi. Ama dersini aldi,simdi ne kimseye bir şey der ne ayiplar ne de eleştirir.

ay yok dalga geçmek kusuruyla alay etmek gerçekten çok ayıp bişi yaa :(

kinamak ayiplamak iyi birsey degil bence ya basimiza gelsede gelmesede ha ister istemez yapiyoruz ama yapmamaliyiz,
elestirmek bu ikisiyle ayni sey degil sanki herkes herkesi her konuda elestirebiliyor elestiriyede acik olmak lazim...:31:

buyuk konusmakta iyi degil basima geldi cunku:34:

offf çok fena
insanların kusurlarıyla dalga geçmek yada ayıplamak gerçekten çok kötü birşey
rabbim bizi kendini bilmez kullarından etmesin

Kınamakla ilgili başıma bir şey geldimi hatırlamıyorum unutkanım da biraz :)

Ama her zaman her durumun kişiye ve durumlara göre değişkenlik gösterebileceği düşüncesindeyim...Yani hırsızlık yapan biri için hayatta yapmam onun yaptığını deriz ama evladımızın hastalığı söz konusu olunca belkide yaparız...Bu çok uç bir örnek ama duruma göre herşey değişebilir yani....

benım basıma geldi hem de kendımce bu kınamak bıle degıldı ama amenna dıyorum.

arkadasım bana otobuste agladıgını soylemıstı üzüldügü bir durum icin. ben de sacmalama nıye agladın ki gibi bir sey demıstım.

dıger gun ben de sarkı dınlerken bırden aglamaya basladım otobuste. kucucuk bir örnek düsünün işte. Allah buyuklerınden saklasın:31:

kuvvetli bir hafızam var, kalp gözü açık bir insanım,
samimiyetle diyorum 32 yaşına kadar neyi ve kimi ne suretle kınadıysam aynısı başıma geldi
ne eksik ne fazla tıpatıpını yaşadım
şimdi çenemi ve ruhumu tutmaya çalışıyorum % 75 başarılıyım
Peygamber Efendimiz'in de (S.A.V) Hadis-i Şerifinde buyurduğu gibi:
"kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."

Bu konuda peygamber efendimizin hadisi var.Kınayan insan ya kendisi ya cocuğu ya torunu yaşamadan ölmezmiş.Ama maalesefboş konuşup ancak yaşayınca doldurduğımuz bircok sey var.[/S ZE]

Peki vesvese gibi icinden kinarsan yani kalpten? Oda ayniya gecermi?

sanırım icten kınasanda tovbe etmek gerekıyor cunku Allah bılıyor bır tek kınadıgını bu yuzden basına gelmeyebılır pısman olursan ama. soyle bır ornek:

benım yurtta personellere iş agır gelırdı tum yurt 1 bayanın ustundeydı neyse yenı gelen bayan eskıye sormus kac ay calıstın dıye o da 2 ay demıs. yenı bayan da ıcınden dusunmus 2 ay nasıl dayandı acaba dıye ve kendısı 2 y bıle kalmak ıstememıstı yurtta ama tam 2 ay kaldı cıkmak ıcın ugrastıgı halde cıkamadı. kendı anlatmıstı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yakınım henüz çocuğu yokken sürekli bizi eleştirirdi..pasifsiniz yetersizsiniz siz çocuk yetiştiremiyorsunuz yeteri kadar terbiye veremiyorsunuz gibi..şuan kendininde iki çocuğu var..maşallah çocuklarının vukuatsız günleri geçmiyor misafir gittikleri evde tv bile devirdi çocuğu düşünün yani:))ayy tövbe tövbeeeee

benimde görümcemin başına gelir.ama bilmiyorum kendisi farkındamıdır?çocukları sevmez evine çocuklu misafir istemez herkesin çocuğuna illallah der.kendisinin ikizleri oldu.herkesin anlayışına kendi muhtaç şimdi.birde kayınbabası basur olmuştu.altı üstü basur oldu amma abarttı hastane hastane geziyor sürekli borç para istiyor derdi kendi basur oldu ve çok çekti.

Kınadım, Yaşadım.

Gerçekten kimseyi kınamamak gerekiyor. Akıllandım. Artık asla kimseyi kınamak gibi bir hataya düşmüyorum çok şükür.!

Back