Kına Gecesi Kına krizi :(

haticeustaoglu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
130
0
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar kısaca konuyu şöyle anlatıyım. Kayınpederim 11 şubatta vefatından dolayı düğünümüzü nikaha çevirdik. Düğün salonuna verılen kapora yanmasın dıyede kınamı orda yapmaya karar verdık ama erkek tarafı kınaya gelmeyı dusunmuyolar kafam o kadar karısıkkı ne yapacagımı bılmıyorum dusuncelerıne saygı duysam bı dert bızım taraf ayıp olur mıllet ne dusunur kendı kendımızemı kına yapcaz dıyolar kınada sonucta bızım taraf ıcın uzucu ne yapmam gerek bilmiyorum

Ben ikisininde yerinin ayrı olduğunu düşünenlerden yanayım.
Elbettee gönül rızalarını da alarak çokta kendini kaybetmeden eğlenmek seninde hakkın.
Erkek tarafından gelen az olsa bile siz kız tarafı olarak kınanı iptal etmemeni öneririm.
salonda olmasa bile evinde mutlaka bişekilde yap sonuçta 1 defa yaşayacaksın :70:

Bence anormal tamam olum allahın emrrı ama evın oglu elenıo ya
hem subattan nısandı dım ıkına cok var yanı unutulru 40 ı cıkcıak ne bılyım. Esını ıkna et bence.

aradan tam 2 ay geçiyo bende öyle düşünüyorum ya sonuçta en azından dıyorum annen gelsın sonucta kız alıyosunuz ılla oynamakmı gerekıyo orda olması bıle yeter dıyorum ama yok cocukları bıle gondermemeyı dusunuyolar sankı bana tavır almıs gıbılıer ama lafı gelıncede dıolar kınaya bız karısamayız dıye evlenmeden butun aılesınden sogudum yaa uf:50::50:

öncelikle başınız sağolsun diyorum..kayınpederiniz de olsa nişanlınızın babası..gerçekten çokk üzücü bi durum! biziimde sizin gibi üzücü bi olay başımıza geldi..
2 düğünümüz olacaktı haziranda..fakat ekim ayında nişanlımın amcasını kaybettik,(düşünün 9 ay var.)herkez çok perişan oldu,çünkü beklenmedik bi durumdu..nişanlımın ailesi orda düğün olmasını istemedi,nikahın yapılmasını istediler..bizde kabul ettik(tabiki bu iki ailenin anlayışına bağlı).

sözüm 2 ay olmuş unutulur diyen arkadaşa!..nassıl unutulabilir yaa.okadar yeni ki şubat ayı ya..kolay bişey mi bu..ölüm nasıl unutulabilir..bunu başına gelmeyen bilemez..Rabbim kimseye bu acıyı göstermesin...
arkadaşım bilemem ama damat tarafı gelsede kına gibi geçmez..gelirlersede oturur,ağlar ve giderler..bu senin içine siner mi..sonuçta ben bunu düşünerek orda düğün istemedim,onlar orda ağlarken eğlenceli geçmez diye düşündüm,sonuçta düğün bu..
ölenle ölünmüyoo bununda bilincindeyim 20 yıl önce babamı kaybettim..ama sizin ki daha çok yeni..ii düşünmek gerek..

Son düzenleme:
olen senin baban olsaydi 2 ay sonra oynayacak mecalin olur muydu acaba
onlari da dusunmek lazim
senin de icinde kalmasin diye
rica et en azindan yenge biri gelsin eglence baslamadan once
kinayi yakin oynamasiz yani turku ile sadece
sonra eglence basladigi zaman onlar giderler
siz oynamaya devam edersiniz
senin akrabalarin da laf etmesin bir zahmet insanlar babalarini kaybetmis
o kadar dusunceleri yoksa birak ne derlerse desinler

Öncelikle başınız sağolsun zaman açısından ters bi zamanda gerçekleşmiş vefat ama ALLAHın emri yapcak bişey yok.Arası çok erken gelmek istememeleride çok normal bence şöyle düşün ALLAH korusun vefat eden senin baban olsa ne yapardın?önce bunu düşün sende hak verirsin belki gelseler bile içleri kan ağlıcak belki nikahtan bile bişey anlamıcaklar nişanlını düşün bide ailesinden çok ona koyuyodur bu durum, gene gelmek istememişler başkası olsa ertelerdi etrafımda böyle örnekler var ordan biliyorum.Zor bir durum iki taraf içinde sonuçta bir kere olan şeyler ama herşey ALLAH tan genede inş.lah herşey gönlünce istediğin gibi olur.Bişey daha etrafa karşı ne dicekler diye sakın düşünme etraf tek taraflı kına yaptılar dediği gibi daha kayınpederi öleli 2 ay oldu sazlı sözlü tek taraflı kına yaptılar diğer taraf ağlarken oynadılar,eğlendiler de diyebilir canım bilgin olsun insanların ağzı torba değil iyi düşünende olur kötü düşünende herkes bir değil unutma bence.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar kısaca konuyu şöyle anlatıyım. Kayınpederim 11 şubatta vefatından dolayı düğünümüzü nikaha çevirdik. Düğün salonuna verılen kapora yanmasın dıyede kınamı orda yapmaya karar verdık ama erkek tarafı kınaya gelmeyı dusunmuyolar kafam o kadar karısıkkı ne yapacagımı bılmıyorum dusuncelerıne saygı duysam bı dert bızım taraf ayıp olur mıllet ne dusunur kendı kendımızemı kına yapcaz dıyolar kınada sonucta bızım taraf ıcın uzucu ne yapmam gerek bilmiyorum

canım merhaba 12 martta düğünüm oldu. düğünden 10 gün önce benim halam vefat etti bizdede aynı sıkıntılar yaşandı tabi sizin daha yakın nişanlının babası sonucta. benim kınam babamın evi yerine ablamın evinde oldu .düğün salonunda nikah, pasta kesimi arkasına takı merasimi oldu müzik falan olmadı daha sonra büyükler dağıldıktan sonra arkadaşlar kuzenler ve eşimin ailesi kalınca müzik başladı eğlendik güzelde oldu cok sükür evet ölümde düğünde bi kere cok acı bir olay insan fazlasıyla ikilemde kalıyor. bence sende nişanlının ailesini gelmemesini büyütme sadece bayanlara yaparsın yada senin tarafından erkek bayan karısık olsun nişanlın belki sadece gelebilir onların acısınada saygı duymak lazım gelselerde normal davranamayacaklar bir kenarda oturacaklar muhtelemelen.yada salon yerinede evde yapabilirsin samimi bi ortam arkadasların akrabaların falan güzel olur. bence nasıl olursa olsun bi şekilde yap yoksa içinde kalır gercekten aynı seyleri yasadıgım için seni cok rahat anlayabiliyorum.nişanlın gelmese bile öncesinde foto da fotograf cektirebilirsiniz en azından anı kalır. Allah sabır versin canım inşallah hersey gönlüne göre olur.

Son düzenleme:
Back