- Konu Sahibi pandoraksk
-
Düğünün gidişatına göre önce düğün sonra takı en son kına daha mantıklı olurNiye herkes once dugun sonra kina demis.
Hic kafamda oturtamadim mantigini.
Tersten gitmek niye ki
Öncelikle hayırlı olsun. Bir yastıkta sağlıkla mutlu mesut yaşayın inşallah:)İyi günler hanımlar. Bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim ailem İzmir'de yaşıyor, evlenmeyi düşündüğüm kişi Ankara'da. İzmir'deki düğün kına ile birlikte olmak zorunda. Kına ile düğünü ayrı günlerde yapamıycaz, ikisini aynı gün aynı salonda yapmayı düşünüyoruz. Böyle bi durumda kız gelinlikle evden çıkıp salonda dansını edip ondan sonra mı bindallısını giyer? Takı ne zaman olur? İzmir'den Ankara'ya gidemeyecek olanlar için takı merasimi yapılması gerekiyor da, takı merasimi gelinlik varken mi yapılır? Önce takı mı olur, yoksa kına yakıldıktan sonra bindallının üstüne mi takı takılır? Fikirlerinizi bekliyorum.
Kına yapmayınİyi günler hanımlar. Bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim ailem İzmir'de yaşıyor, evlenmeyi düşündüğüm kişi Ankara'da. İzmir'deki düğün kına ile birlikte olmak zorunda. Kına ile düğünü ayrı günlerde yapamıycaz, ikisini aynı gün aynı salonda yapmayı düşünüyoruz. Böyle bi durumda kız gelinlikle evden çıkıp salonda dansını edip ondan sonra mı bindallısını giyer? Takı ne zaman olur? İzmir'den Ankara'ya gidemeyecek olanlar için takı merasimi yapılması gerekiyor da, takı merasimi gelinlik varken mi yapılır? Önce takı mı olur, yoksa kına yakıldıktan sonra bindallının üstüne mi takı takılır? Fikirlerinizi bekliyorum.
İzmir'deki akrabalarımda beni gelinlikle görsünler istiyorum, yaşlı olanlar vs Ankara'ya gelemezler diye.Gelinlikle girer bi dans edersiniz sonra taki takılır eğlence olur sonra bindalli giyer kına yaparsınız.
Ben olsam düğüne gerek yok kına yapardım sadece kendi memleketimde dolu dolu . Müthiş organizasyon şirketleri var kendimi sıkıştırmazdim hiç
Şöyle ki, baba evinden sembolik de olsa gelinlikle çıkabileyim diye, ya iki gün kına ve düğün yapıcam, o da masraflı ve yorucu olcak, ya da ikisini de aynı gün aynı salonda yapıcam, o sebepten. Bir de İzmir'deki düğünde bulunanlardan bazıları Ankara'ya gelemez, onlar da beni gelinlikle görsünler istiyorum.Daha önce ne duydum ne gördüm düğün kına bir arada, çok garip yapılıyormuş demek. Bizde çift farklı sehirlerdense genelde kızın şehrinde kına ertesi gün nikah 1 hafta falan sonra da erkeğin şehrinde düğün yapılıyor. İlla iki düğün olacaksa neden kinayi 1 gün önce yapmıyorsunuz?
Kına şart mı peki? Yani nikah kıyılmış üstüne 2 düğün yapılmış kinanin pek bir anlamı kalmıyor. Gelinlikle görsünler diye nikahı kızın şehrinde yapıyorlar işte bizde. Hem daha az masraflı oluyor 2 dugundense.Şöyle ki, baba evinden sembolik de olsa gelinlikle çıkabileyim diye, ya iki gün kına ve düğün yapıcam, o da masraflı ve yorıvu olcak, ya da ikisini de aynı gün aynı salonda yapıcam, o sebepten. Bir de İzmir'deki düğünde bulunanlardan bazıları Ankara'ya gelemez, onlar da ben gelinlikle görsünler istiyorum.
Sizin ora nereBen yerinizde olsam ilk basta bindalli/kaftan veya kendi yorenizin ozel bir kitafeti var ise onunla cikardim. Az bucuk oynandiktan sonra kina yakilir gelin odasina gecerdim.
(Kiyafet degistirilmeyecekse bile bizde damat gelini kucaklayip goturdugu icin zaten illaki gelin bir sure ortadan kaybolur).
Sonra da salona gelinlikle giris yapar iki gobek bir halay haydi bakalim taki merasimi deyip, sonra yine kaldigimiz yerden devam deyip geceyi gelinlikle bitirirdim.
Kinanizi evde yapma imkaniniz yok mu?Şöyle ki, baba evinden sembolik de olsa gelinlikle çıkabileyim diye, ya iki gün kına ve düğün yapıcam, o da masraflı ve yorucu olcak, ya da ikisini de aynı gün aynı salonda yapıcam, o sebepten. Bir de İzmir'deki düğünde bulunanlardan bazıları Ankara'ya gelemez, onlar da beni gelinlikle görsünler istiyorum.
BalkanlarSizin ora nere
Damat beni kucaklayacak, babam bir adım atmadan topuğuna sıkar ..aşırı kıskançtır ..kıskançtı yani :/ eşimi çok severdi ama beni paylaşamazdi pek :)Balkanlar
Benim kina ve düğün birlikte oldu ailemin yasadigi sehirde.Düğünüm başka yerde idi. Evden gelinlikle çıktım. Salona gittik. Kına yakilacagi zaman bindallimi giydim ve bi daha cikartmadim. Takı töreni sona doğru oldu sonra foto çekimi bittiİyi günler hanımlar. Bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim ailem İzmir'de yaşıyor, evlenmeyi düşündüğüm kişi Ankara'da. İzmir'deki düğün kına ile birlikte olmak zorunda. Kına ile düğünü ayrı günlerde yapamıycaz, ikisini aynı gün aynı salonda yapmayı düşünüyoruz. Böyle bi durumda kız gelinlikle evden çıkıp salonda dansını edip ondan sonra mı bindallısını giyer? Takı ne zaman olur? İzmir'den Ankara'ya gidemeyecek olanlar için takı merasimi yapılması gerekiyor da, takı merasimi gelinlik varken mi yapılır? Önce takı mı olur, yoksa kına yakıldıktan sonra bindallının üstüne mi takı takılır? Fikirlerinizi bekliyorum.
Ben de bu şekilde bir şey giymeyi düşünüyorum , vallahi forumda gezinip yapan var mıdır diye arıyordum , derdime derman oldunuzSon zamanlarda uzak olduğu için öyle yapılıyor. Benimki de muhtemelen öyle olacak. Kına düğün bir arada yani. Giriş dans müziği gelinlikle gecenin ortası bindallı kına. Hatta bindallı da giymiyolar gördüklerim. Gelinliğin üstüne bişey gitiyorlar. Kına merasimi bitiyor sonra yine gelinlikle devam.
Zaten kınada bi kınayııı getir aneey müziği eşliğinde gelinin etrafında dönme oluyor. bu kadar oldu bitti
Hayır benim gördüklerm abes durmuyordu ben de öyle yapıcam hiç sorun yok. Gönül rahatlığıyla giyebilirsin gelinliğin üstüneBen de bu şekilde bir şey giymeyi düşünüyorum , vallahi forumda gezinip yapan var mıdır diye arıyordum , derdime derman oldunuzİlk etapta gelinlikle çıkıp danstı pastaydı oynamaydı takı merasimiydi derken sonrasında gelinliğin üzerine şu ince şifon veya tül bindallımsı kırmızı hafif işlemeli şeylerden giymeyi düşünüyorum. Siz görmüşsünüz , çok abes duruyor muydu ? Gelinliğimi çıkarıp komple bindallı giymek istemiyorum çünkü çok sevdim gelinliğimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?