- 16 Aralık 2012
- 462
- 395
- 303
- Konu Sahibi pandoraksk
-
Cevabınız için teşekkür ederim.Arkadaşım yaptı. Onun şöyle olmuştu. gelinlikle salona girdi danslarını ettiler bir süre sonra takı töreni oldu arkasından yine oynama eglence oldu. düğünün bitmesine 1 saat yada 1.5 saat kala da gelin odasına gitti bindallisini giydi o arada gelinin oturacağı konası yapılacağı sandalyesi hazırlandı ortaya kondu ışıklar kişileri bindalliyla gelip konası yakıldı ardından yine oynama ve bitti. hatırladığım bu sırayla oldu.
Biz de öyle yaptık. Kına düğün Eskişehir'de oldu, nikah Ankara'da. Evden gelinlikle çıktım gelin alıcıyla. Düğün gibi başladı. Dans, takı falan. Kına gibi devam etti, bindallıyı sonra giydim:)İyi günler hanımlar. Bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim ailem İzmir'de yaşıyor, evlenmeyi düşündüğüm kişi Ankara'da. İzmir'deki düğün kına ile birlikte olmak zorunda. Kına ile düğünü ayrı günlerde yapamıycaz, ikisini aynı gün aynı salonda yapmayı düşünüyoruz. Böyle bi durumda kız gelinlikle evden çıkıp salonda dansını edip ondan sonra mı bindallısını giyer? Takı ne zaman olur? İzmir'den Ankara'ya gidemeyecek olanlar için takı merasimi yapılması gerekiyor da, takı merasimi gelinlik varken mi yapılır? Önce takı mı olur, yoksa kına yakıldıktan sonra bindallının üstüne mi takı takılır? Fikirlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?