Kına - Düğün Bir Arada İse?

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
395
303
İyi günler hanımlar. Bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Benim ailem İzmir'de yaşıyor, evlenmeyi düşündüğüm kişi Ankara'da. İzmir'deki düğün kına ile birlikte olmak zorunda. Kına ile düğünü ayrı günlerde yapamıycaz, ikisini aynı gün aynı salonda yapmayı düşünüyoruz. Böyle bi durumda kız gelinlikle evden çıkıp salonda dansını edip ondan sonra mı bindallısını giyer? Takı ne zaman olur? İzmir'den Ankara'ya gidemeyecek olanlar için takı merasimi yapılması gerekiyor da, takı merasimi gelinlik varken mi yapılır? Önce takı mı olur, yoksa kına yakıldıktan sonra bindallının üstüne mi takı takılır? Fikirlerinizi bekliyorum.

aynı anda hem düğün hem kına duymadım hiç..
yapmayın kınayı ne gerek var iki ayağı bir pabuca sokmaya..
düğünde takısını takan takar zaten.

Arkadaşım yaptı. Onun şöyle olmuştu. gelinlikle salona girdi danslarını ettiler bir süre sonra takı töreni oldu arkasından yine oynama eglence oldu. düğünün bitmesine 1 saat yada 1.5 saat kala da gelin odasına gitti bindallisini giydi o arada gelinin oturacağı kinası yakılacağı sandalyesi hazırlandı ortaya kondu ışıklar kisildi ve gelin bindalliyla gelip kinası yakıldı ardından yine oynama ve bitti. hatırladığım bu sırayla oldu.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim.

Gelinlikle girer bi dans edersiniz sonra taki takılır eğlence olur sonra bindalli giyer kına yaparsınız.

Ben olsam düğüne gerek yok kına yapardım sadece kendi memleketimde dolu dolu . Müthiş organizasyon şirketleri var kendimi sıkıştırmazdim hiç

Ben yerinizde olsam ilk basta bindalli/kaftan veya kendi yorenizin ozel bir kitafeti var ise onunla cikardim. Az bucuk oynandiktan sonra kina yakilir gelin odasina gecerdim.
(Kiyafet degistirilmeyecekse bile bizde damat gelini kucaklayip goturdugu icin zaten illaki gelin bir sure ortadan kaybolur).
Sonra da salona gelinlikle giris yapar iki gobek bir halay haydi bakalim taki merasimi deyip, sonra yine kaldigimiz yerden devam deyip geceyi gelinlikle bitirirdim.

Once gelinlikle cikti arkadasim da.2 saat sonra bindalliyi giyip kina merasimi yaptilar.En mantiklisi da buydu bence.

Biz de öyle yaptık. Kına düğün Eskişehir'de oldu, nikah Ankara'da. Evden gelinlikle çıktım gelin alıcıyla. Düğün gibi başladı. Dans, takı falan. Kına gibi devam etti, bindallıyı sonra giydim:)

sadece kına veya sadece düğün yapsanız izmirde, takılacak olan merasimde takılsa?
2.5 düğünle evlendiğim için zor geliyor bana bu işler, en kolay nasıl olacaksa öyle yapın yoksa düğününüzü sadece yorgunluk olarak hatırlarsınız...

Kuzenimn düğünu kına düğün oldu salona gelinlikle geldi dans etti oynadılar taki töreni yapildi sonra kuaför duvagini falan çıkardı saçlarıni bindalliya göre açtı ve bindallisini giydi kına yakıldı

Yakın zamanda gittiğim bir kınada kınadan sonra gelinlik giymeden takı yaptılar. Bence çok saçma. Bir de kimsenin haberi yoktu herkes hazırlıksız geldi.(kına düğün arası 1 haftaydı)

Son zamanlarda uzak olduğu için öyle yapılıyor. Benimki de muhtemelen öyle olacak. Kına düğün bir arada yani. Giriş dans müziği gelinlikle gecenin ortası bindallı kına. Hatta bindallı da giymiyolar gördüklerim. Gelinliğin üstüne bişey gitiyorlar. Kına merasimi bitiyor sonra yine gelinlikle devam.
Zaten kınada bi kınayııı getir aneey müziği eşliğinde gelinin etrafında dönme oluyor. bu kadar oldu bitti

Taki toreni yapmak zorunda misiniz? Verecek olan annenize verir.
Benim de kinam ankarada düğünüm ıstanbulda oldu. Gelemeyecek olanlar hediyelerini anneme vermisler. Ille de orda da dugun istiyorsaniz en mantiklisi salona gelinlikle gelip taki toreni yapip sonra kinaya çevirmek.

Benim kinamda oyle oldu canim gelinlikle salona girdim dans ettim oynadim kina zamani gelince gelin odasinda bindallimi giydim cok guzel bi kina oldu benimki

Normal şartlarda önce kına sonra düğün olur neden dans et zart zurt sonra bindallı giy kına yakılsın ki ?

İkisi biaradaysa önce kınayı yakın sonra çerezi zartı zurtu dağıtılırken bişeyler daha ikram edin hem herkes oyalansın sizde yüzünüzü gözünüzü toplayın çıkarın kaftanı bindallıyı dansa başlayın

Gelinliğin üstüne giyin bindallıyı hatta yanmıyım kolay olsun diyosanız kısa gelinlik alın hem 2gelinlik giymiş llursunuz hem rahat olur

düğün-takı-kına
mantıklı gibi.

hem takıdan sonra biçok kişi kaçar, kınaya da sadece isteyenlerle katılırsınız.

konsept olarak bence çok saçma. çünkü kına dediğin kadınlar arasında olur. düğünde herkesin içinde kına yapma fikri garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…