• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kin tutmak istemiyorum ama...

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.142
1.006
333
37
merhaba arkadaşlar
daha önceki konumda bahsetmiştim görümcem evlenecekti , evlendide
herşeyinde yanında oldum evinin temizlğinde,kınasında,düğününde alışverişinde
yani herşeyine ben koşturdum ben organize ettim herşeyi öz ablası kılını kıpırdatmadı banane dedi

damat beyin kendi memleketindede düğün oldu nerdeyse 12-13 saate yakın yol gittik o soğukta yollarda hasta oldum ama ordada koşturdum
bu arada sürekli kayınvalidem bana çok iyi davranıyor çünkü her işlerini görüyorum
dönüştede çok üşüyünce çok kötü hasta oldum öyle böyle değil kaçtane penisilin iğne yazdı dr.
küçük çocugumda var
ve kayınvalidem hanım beni bi kere bile aramadı ne geçmiş olsun dedi nede kızımı sordu nezaketen bile olsa bi gelebilirdi yada arayabilirdi
sorsa bile yeterdi bişeye ihtiyacın varmı diye ya beni sevmiyor ok ama torunuda burda benimle beraber 1 hafta heba oldu
insan bi nezaketen teklif eder
hep böyle yapıyor hep , özellikle ihtiyacımız oldugu zamanlarda hiç sormuyor ödü kopuyor ondan manevi bi yardım isteriz dye
ihityacı oldugu zaman arıyor sadece , hamileykende kanamam oldu düşük tehlikem vardı hiç aramadı ve gelmedi 10 dklık mesafedeyiz düşünün

bende bu kez aramayınca çok sinirlndim resmen kendimi kullanılmış gibi hissettim herşeyi yaparken herşeye koştururken iyiydi
ama benim kötü günümde neden yanımda olmuyor bırakın yanımda olmayı aramıyor bile

nerdeyse 1 ay dolacak bende ne aradım nede evine gittim eşimede dedim çok kırıldım gerçekten ve çokda sinirliyim asla gitmem bundan sonra aramamda
mesafemi korurum bende artık bayramda seyranda gider gelirim mademki bana böyle davranılıyor bende böyle yaparım bundan sonra oda bana hak verdi

gerçekten yaşadıklarımı anlatsam o kadar çok beni kullanıp bana sıra gelince umursamazlıgı varki sayfalar yetmez ama kin tutmak istemiyorum
bi yanım diyor boşver sonuçta kocamın annesi kırgınlığı bi kenara bırak büyüğündür sahip çık
ama diğer yanımda asla diyor kin tutmak istemiyorum ama gerçekten çok öfke doluyum ona karşı şu an haksızlık olarak görüyorum

bana eşime ve kızıma karşı hep böyle kızım ameliyat oldu 3 aylıkken ama umurunda olmadı o zamanda gelmedi aramadı
eşime diyorum sanki sen onun çocugu değilsin resmen öyle davranıyor diğer kayınlarıma görümcelerime çok farklı bize hep böyle bi umursamaz
çok sinirime dokunuyor
sizce/siz olsanız ne yapardınız yada ne yapılmalı büyüğümüzdür deyip görmezden gelip sineyemi çekmeli
yoksa artık yeter deyip mesafemi koymalı

ne geliyosa başımıza iyi niyetten geliyo
ah be canım bu kv değil miydi seni dışlayıp duran neden koşturursun ki herşeye
hadi madem koşturdun karşılığının gelmeyeceğini bilmen lazım
eşine helal olsun adamın dibi valla:1:
bundan sonra hiiiiçç bişeylerine koşturma
madem el yapıyolar seni eltin varsa onla aranı iyi tut

Çok taviz vermişsiniz ondan kaynaklanıyor, ablasının bile umrunda değilmiş siz neden parçaladanız ki kendinizi o kadar? Hadi aranız çok iyi, samimi, arkadaş gibi olsa anlayacağım da, herkes işini görene kadar iyimiş sizinle, eşinizde yanınızdaymış ne güzel, bundan sonra uzak durun, mesafeli olun, temizlik, badana, bilmem ne hiç birinde öne atmayın kendinizi hatta bahaneler uydurun..:ssz:

Haklisin... Sadece bunu diyebilirim.
Bende senin gibi bazi durumlar yasadim, kin gutmedim fakat mesafe koydum.
Aramadikca aramadim, sormadikca sormadim...
Bahsettigin gibi benim de hamileligimin baslarinda problemlerim oldu, kanamalarim oldu.
1 kere ziyaretime gelmediler, dedigin gibi 10 dk yurume mesafesinde olduklari halde, telefon bile acmadilar.
Bende dedim esime, madem bu kadar onemsemiyorlar, bende onemsemiyorum haberin olsun...
Esim saygiyla karsiladi dusuncemi...

Sonra ne mi oldu? Kayinpederim ve kayinvalidem de birer rahatsizlik gecirdiler.
Aramadim sormadim, gonul koymuslar sozum ona esim oyle demisti... Bende dedim benim koydugum gonuller oldugu yerde duruyor.
Ya ben ne yapayim, hak verdigi icin cok ustume gelmedi.
Sonra baktim ziyaretleri artmaya basladi, davranislar degisti... Duzelme oldu.
Demekki anladilar....

Simdi ise kayinvalidem gercekten hasta, ciddi saglik problemleri var.
Allah sifa versin diyorum tez zamanda, kimsenin hasta olmasini istemem.
Ama aramiz duzeldi, ben onu hergun ararim, moral vermeye calisirim, evde yaptigim yemeklerin yarisini gonderiyorum.
O da her firsat buldukca arar beni, tesekkur eder, dualar eder...
Hamileligim zor gectigi icin cok yerimden kalkip bir yere gidemiyorum artik, fakat firsat bulunca ziyaret ediyorum.
Davranislari, o eski dik kafaliligi kalmadi mesela, fikirlerime saygi gostermeye basladi, benim fikrimi de kabullenebiliyor.
Zaten benim istedigim iki guler yuz bir tatli dil, gerisi fasa fiso insan nasil olsa idare eder bir birini...
Benim acimdan boyle gelisti, kayinvalidemin yaptigi dusuncesizlikler son buldu...
Insallah senin icinde aynisi olur.

Esin nasil olsa senin hakli oldugunun farkinda.
Sende gereken mesafeyi koyarsin, mecbur kalmadikca gorusme.
Toplum icinde de mesafeli davran, saygisizlik yapmayarak, kendi haklarini koruyarak.
Eger akli basinda anlayacak bir insansa zaten anlar, ha anlamiyorsa da bosver.
Hayat herseye kahir edecek kadar uzun degil malesef...
Sen gelin olarak uzerine dusenleri zaten yapmissin, yapiyorsun...

merhaba arkadaşlar
yani herşeyine ben koşturdum ben organize ettim herşeyi öz ablası kılını kıpırdatmadı banane dedi

damat beyin kendi memleketindede düğün oldu nerdeyse 12-13 saate yakın yol gittik o soğukta yollarda hasta oldum ama ordada koşturdum
bu arada sürekli kayınvalidem bana çok iyi davranıyor çünkü her işlerini görüyorum
dönüştede çok üşüyünce çok kötü hasta oldum öyle böyle değil kaçtane penisilin iğne yazdı dr.
küçük çocugumda var
ve kayınvalidem hanım beni bi kere bile aramadı ne geçmiş olsun dedi nede kızımı sordu nezaketen bile olsa bi gelebilirdi yada arayabilirdi
sorsa bile yeterdi bişeye ihtiyacın varmı diye ya beni sevmiyor ok ama torunuda burda benimle beraber 1 hafta heba oldu
hep böyle yapıyor hep , özellikle ihtiyacımız oldugu zamanlarda hiç sormuyor ödü kopuyor ondan manevi bi yardım isteriz dye
ihityacı oldugu zaman arıyor sadece , hamileykende kanamam oldu düşük tehlikem vardı hiç aramadı ve gelmedi 10 dklık mesafedeyiz düşünün

bende bu kez aramayınca çok sinirlndim resmen kendimi kullanılmış gibi hissettim herşeyi yaparken herşeye koştururken iyiydi
ama benim kötü günümde neden yanımda olmuyor bırakın yanımda olmayı aramıyor bile

nerdeyse 1 ay dolacak bende ne aradım nede evine gittim eşimede dedim çok kırıldım gerçekten ve çokda sinirliyim asla gitmem bundan sonra aramamda
mesafemi korurum bende artık bayramda seyranda gider gelirim mademki bana böyle davranılıyor bende böyle yaparım bundan sonra oda bana hak verdi

gerçekten yaşadıklarımı anlatsam o kadar çok beni kullanıp bana sıra gelince umursamazlıgı varki sayfalar yetmez ama kin tutmak istemiyorum
bi yanım diyor boşver sonuçta kocamın annesi kırgınlığı bi kenara bırak büyüğündür sahip çık
ama diğer yanımda asla diyor kin tutmak istemiyorum ama gerçekten çok öfke doluyum ona karşı şu an haksızlık olarak görüyorum

bana eşime ve kızıma karşı hep böyle kızım ameliyat oldu 3 aylıkken ama umurunda olmadı o zamanda gelmedi aramadı
eşime diyorum sanki sen onun çocugu değilsin resmen öyle davranıyor diğer kayınlarıma görümcelerime çok farklı bize hep böyle bi umursamaz
çok sinirime dokunuyor
sizce/siz olsanız ne yapardınız yada ne yapılmalı büyüğümüzdür deyip görmezden gelip sineyemi çekmeli

cnm benimde kayınvalidem uzakta ama yeni evlendiğimizde evimizde gelip 1,5 ay kaldı ben o sırada hamile kaldım eşim müjde verir gibi söyledi çok sevinmiştik çok istiyorduk bebek.Duyduğu akşam surat beş karış sabahı sabah etti o sabahın akşamına kanamam başladı eşim korktu ve ona sorduk bana adet olmuşsundur dedi doktora gideceğiz dedik ne işiniz var dedi dinlemedik tabi doktora gittik düşük önleyici iğne yapıldı eve döndüğümüzde eşime bağırdı büyük sözü niye dinlemiyorsunuz diye ve yatağına gitti hemen sabahı da kavga çıkardı ben onu istemiyormuşum diye ben birkez evlenip boşanmıştım eşimde bekar dı evlendiğimizde karşı durmamıştı ben çok seviyordum bizi anlayışla karşıladığından ama sabah kavga çıkarıp apar topar kayınbabamla memlekete döndüler eşmde kayınbabamın tansiyon rahatsızlığı olduğu için onlarla gitti bende babamın evinde düşük yaptım tabi kavga edip gidince 1 kez bile arayıp sormadı giderken bile ona anne inan ben böyle bişey düşünmedim bile dedim umursamadı bile sonraki zamanlarda ben bunu takıntı yaptım bebeği kaybetmek zaten beni bunalıma sokmuştu birde onun bu hareketleri beni delirtti eşime de çok kızgındım beni o halde bırakıp gittiği için ve 6 7 ay ne ben aradım ne de o sonra eşimle her kavga bu yüzden çıkıyordu ben yediremiyordum bir türlü ve hep başına kalktım sinirlere kaldım depresyon ilaçları kullandım psikaytr falan derken aradım çünkü hastaneye yatmıştı 1 ay kaldı eşim yanına gitti ve eşimden onu isteyip konuştum şimdi haftada bir yada iki kendi arar mesafe koydum eşimle kredi çekmişlerdi düğünümüzde bu yüzden 5 ay konuşmadılar eşime beddua ettiğini duymuştu o yüzden aramadı annesini bu arada ben görüştüm küsmedim ama şimdi çok resmiyim eşimde anladı artık annesinin çirkin yüzlerini ve yalanlarını anlayacağın resmi ol eninde sonunda aramak zorunda kalıyosun bence arayı fazla uzatmadan çok resmi şekilde görüş kocanda bir gün seni daha ii anlayacaktır........

Ne kadar ekmek , o kadar köfte derler bizimkiler
Yani meali, sana nekadar değer veriliyorsa o kadar ver
Öncesinde de tecrübe etmişsiniz, niye bu kadar paraladınız ki kendinizi düğün için
Kıymet mi bilindi
Böylesine misafir gibi gitmek lazım
Hastalığına , bayramda seyranda gider gelirsin ama bu herkes kendini kenara çekmişken siz niye
koşuşturdunuz ki
Gerçekten araya mesafe koyun ve sebebini de hissettirin
Size elini uzatmayana sizde el vermeyinn:31:

Ben sıfatı ne olursa olsun bana nasıl davranıyorlarsa onlara öyle davranırdım
En azından keşkem olmaz, ben bunu bunu ettim ama onlar bana yapmadı gibi..

merhaba arkadaşlar

küçük çocugumda var

çok sinirime dokunuyor
Ben olsam büyüğümdür der saygıda kusur etmezdim ama gerekli mesafeyide koyardım
çok muhabbet tez ayrılık getirir misali
çok samimi olmanın bir alemi yok
ziyarete gidilir misafirliğe çağırılır insanlar ama kanka olmayada gerek yok

Misafir gibi gitsen senden kıymetlisi olmazdı arkadaşım..
İyilik bilmediklerini çok acı bir şekilde öğrenmiş oldun.. Bundan sonra nasıl davranman gerektiğini anlamışsındır.. Eşin de destekliyor.. İnsan gerçeği öğrenene kadar hırpalanıyor.. Bundan sonra akıllı ol, kullandırma kendini..

Eğer kadının genel ruh durumu buysa yani huyu bundan ibaretse düğün zamanı kendin edip kendin bulmuşsun. Ya da kendine eğlence aramışsın, yoksa kvalidenin yine seni aramayacağını biliyor olman lazımdı. Bu ilk vukuat değil sanırım.

İyi niyetini kullanmış lar..bende böyleyim ama akillandim zaman geçtikçe. .kaynanam ne zaman hasta olsa melek olur kızım kızım yapar. .biraz iyileşti şimdi mesela (ameliyat olmuştu) hemen dik tavırları başladı:-):-):-)

Valla canim kin tutma olarak degil akilli insanlar kimin kendilerine ne yaptigini her zaman goz onunde bulundurmalidirlar sende akilli davran hem esinde arkandaymis bosver ugruna o kadar calistirdigi kizi dusunsun annesini sen niye dertleniyorsun, bak benim kayinvalide ve gorumce hicbirseye yardim etmediler evlenirken benim ailemde cok buyuk bi saglik sorunu yasadik ona ragmen ellerini surmediler, ve kayinvalidenin hayatta tek onem verdigi sey kizinin evlenecegii zaman benim esimle de arami bozmaya calismisti esim ondan yana oldu evlendikten sonra, buyuk ihtimal gorumcenin evlendigi zamani goremicem cunku bosanmayi dusunuyorum ciddi olarak, ama gorseydim de elimi surmezdim artik sana kim ne yaparsa onu yap, gorumcenin evine gittik bi saat oturduk bir cayi bile esim soyleyince getirdi bende cagirmiyorum bu yuzden, gelse bile onune caydan fazlasini koymayi dusunmuyorum , kindar degil hesabini dogru yap bence bak esin dogru insanmis yaninda arkanda duruyor, esine hic onlarin muhabbetini bile yapma, onlari unuttur sadece ikinizmis gibi aile oldugunuzu isle , benim durumumda olsan ne yapacaktin? Sukret toparlan esin cocugunla ayri bi aile oldugunuzu herkese ispatla

Benim de görumcem nisanli mayista dugunu var benide ne alışverişe nede oturduklarinda cagirdilar simdi ev temizlenip yerlesecekmis gelirmisin diyo bende gelemem dedim yapinca malesef yaranilmiyor canm bunu ogrendim ben

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba arkadaşlar

küçük çocugumda var

çok sinirime dokunuyor

valla benim kv ve kardeşlerde aynı seninki gibi. ne ararlar ne sorarlar ne gelirler. ben eskiden arıyordum haftada. koşuyordum gidiyordum sürekli. baktım olmucak. kv ye bayramlarda ve bayram dışında bir iki kez gidiyoruz. iki saat oturup muhabbet edip geliyorum. resmi bir şekilde.

bence sende öyle yap. kendimizi zorla kabul ettiremeyiz ben çok uğraştım olmadı. kafana takma düşünme sinirlenme. arada gider resmiyetle görüşür arayıp sormazsın bitti.

hepinizin cevaplarını okudum tek tek cevap yazmak istemedim çünkü zaten herkes aynı fikirde
bende bu tavırda devam ediyorum artık 6 senedir ne yaptıysam yaranamadım
ben ev aldım taşındım yine yakın mesafe yine 10 dklık yol aramadı sorması gelmedi bi hayırlı olsun bile demedi
kızım çok ufaktı o zaman ve mecburen kış sonu taşındık kızım hep hasta oldu bu taşınma esnasında
kv alıp ben bakayım yerleşene kadar diyebilirdi aramadı bile
taşındıktan 3-4 ay sonra aradı dalga geçer gibi
şimdi kendisi ev bakıyor önümüzdeki günlerde taşınır sanırım
bende ne arar ne sorarım o sürekli kızlarına koşuyorsa kızları gitsin beni ilgilendirmez bu saatten sonra
haksızmıyım

hepinizin cevaplarını okudum tek tek cevap yazmak istemedim çünkü zaten herkes aynı fikirde
ben ev aldım taşındım yine yakın mesafe yine 10 dklık yol aramadı sorması gelmedi bi hayırlı olsun bile demedi
kızım çok ufaktı o zaman ve mecburen kış sonu taşındık kızım hep hasta oldu bu taşınma esnasında
bende ne arar ne sorarım o sürekli kızlarına koşuyorsa kızları gitsin beni ilgilendirmez bu saatten sonra
haksızmıyım

inşallah dediğin gibi yaparsın şekersizçay
genelde hep unutmuşsun da yapılanları...

Yeni tanıstgm sıralarda dünyanin en iyi kayınvalidesine düştm sanıyodum ama nişandan snra yaptgi her harekette knstgu her cümle de ne kdr yanıldqmı gösterdi..kayınvalidemin gerck yüzünü ögrendgmdn beri resmiyetimi korudum..suan cok samimi dglz samimi olmadgm icin bise duysamda üzülmüyorm ..kaynvalide diye asla kendmdn ödün vermem..sen gercktn boşuna yorulmuşsun kardş nie bu kdr yıpratıyosn ki kendni..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

haksızmıyım

inşallah yaparsın cnm. bende kaç kez senin gibi dedim yine koştum. anladığımda da 10 yıl geçmişti :43:

eşin de senin yanında duruyor bu durumda, bu konuda çok şanslısın herkes böyle bir destek yakalayamayabiliyor. O yüzden mesafeni koru, bayramda seyranda gider gelirsin dediğin gibi... kafan rahat olsun.. :51:

Back