• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kimyasal gebelik yaşayıp sağlıklı hamilelik yaşayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

minseo

𝑬.🌾🤍
Pro Üye
5 Mart 2013
23.546
44.670
798
Arkadaşlar hamileliğimi çok erken öğrenmiştim bat üzerinden 5 gün geçti ve bugün kanamam başladı kimyasal gebelik olduğunu söyledi doktor. Doktor ilk defa yaşadığım bi durum olduğu için herhangi bir teste vs. Gerek yok denemeye devam edebilirsin dedi bu durumla karşılaştıklarını kafama takmamam gerektiğini söyledi. Bu durumu yaşayıp sağlıklı gebelik yaşayanlar var mı ne zaman hamile kaldınız sıkıntı yaşadınız mı deneyimlerinizi duymaya ihtiyacım var🙏

Ben 4 kez yaşadım bir yıl içinde henüz çare bulamadım🤷‍♀️doktorlar kimyasal gebeliği pek önemsemiyor

Ben 4 kez yaşadım bir yıl içinde henüz çare bulamadım🤷‍♀️doktorlar kimyasal gebeliği pek önemsemiyor
Kimyasal gebeliği gebelikten saymıyolar çünkü embriyo rahime tutulmadan vücuttan atılıyor regl ile bir tedavisi de yok zaten

Kimyasal gebelikte bazen rastlantısal olarak da sadece hatalı kromozom birlesiminden dolayı sağlıksız olduğu için vücuttan atılır

Bazen de farklı nedenler kimyasal gebelik gerçekleşmesine neden olabilirmiş

Mesela çikolata kisti embriyonun tutunmasını engeller ve kimyasal gebeliğe neden olurmuş
Geç döllenmede sperm kalitesi düştüğü için vucut kimyasal gebelik olarak atar
Kan pıhtılaşması sorunu buna neden olabilir gibi birsuru neden varmış kizlar

Benim de kanamam oldu kimyasalda ama kendi dusmedi kurtaj oldum.degerim bir dusup bir artiyordu iki gundee bir 200 300 150 170 280 gibiydi.degerlerini kontrol ettir mutlaka sifirlanmasi lazim kurtajdan bir ay sonra regl oldum regl den 10 gun sonrada hamile kaldim tekrar allahim herkese nasip etsin insallah

2 kere kimyasal gebelik yaşadım. Pıhtılaşma testi yaptırdım MTHFR1298AC homozigot çıktı. Bebek için çok önemli değil diyen oldu, kan sulandırıcı kullanıcaz diyen oldu. 2 yıl içinde tekrar hamile kalamayınca tüp bebek yaptık tutmadı. Ama orda tedavi boyunca kan sulandırıcı ve asprin kullandım. Sonucum negatif olduktan 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Öğrenince Hemen iğne ve coraspin başladık.

Bana asprin kullan denerken dediler ama ben kullanmadım. Tavsiyem bebe asprini veya coraspin kullanmanız, şansınızı deneyin.

Ben eylul de kimyasal gebelik yaşayıp kasımda oğluma hamile kalmıştım..

Ben canim adet bittikten 1 gun sonra kan verdim 9du sonra negatif oldu kimyasal gecrdim 9 ay sonra hamile kaldm sukur saglikla ilerliyo insallah bu kadar surmez senin ama hamile kalabilmek de cok onemli kimyasal bile olsa

2 kere kimyasal gebelik yaşadım. Pıhtılaşma testi yaptırdım MTHFR1298AC homozigot çıktı. Bebek için çok önemli değil diyen oldu, kan sulandırıcı kullanıcaz diyen oldu. 2 yıl içinde tekrar hamile kalamayınca tüp bebek yaptık tutmadı. Ama orda tedavi boyunca kan sulandırıcı ve asprin kullandım. Sonucum negatif olduktan 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Öğrenince Hemen iğne ve coraspin başladık.

Bana asprin kullan denerken dediler ama ben kullanmadım. Tavsiyem bebe asprini veya coraspin kullanmanız, şansınızı deneyin.

Merhaba homozigot 1298 bende de var. Ve 4 kaybım var. İlaç iğne tedaviniz nasıl oldu ? Ben Günlük sabah 0,4 iğne ve akşam 100 Coraspin kullandm bebeğim yine öldü . Siz nasıl kullandınız kaç ay ? Sağlıklı doğum oldumu

Merhaba homozigot 1298 bende de var. Ve 4 kaybım var. İlaç iğne tedaviniz nasıl oldu ? Ben Günlük sabah 0,4 iğne ve akşam 100 Coraspin kullandm bebeğim yine öldü . Siz nasıl kullandınız kaç ay ? Sağlıklı doğum oldumu

Merhaba, geçmiş olsun. Adete 4 gün kala öğrendim hemen coraspini kendim aldım. Sonrasında kan verdikten sonra tüp bebek doktorumu aradım. Hemen 100 lük coraspin, 04. x2 oksapar başladı. Ve günlük 50 mg progestan iğne. Ve estrofem başladık. 16.haftaya kadar 0.8 kullanmış oldum iğneyi, ondan sonra 0.6 ile devam ediyoruz. 29. Haftamdayım şu an Coraspin 32. Haftaya kadar kullanılacak. Endişeler hala var inşallah sağlıkla alırız kucaklarımıza. Yeniden hamilesiniz galiba. Bunları da deneyin isterseniz. 0.4 yetmiyor diyen de var yeter diyende. Bana 0.8 kullandırdılar ben neden 0.8 dediğimde kimyasal gebeliğiniz olduğundan dedi.

Merhaba, geçmiş olsun. Adete 4 gün kala öğrendim hemen coraspini kendim aldım. Sonrasında kan verdikten sonra tüp bebek doktorumu aradım. Hemen 100 lük coraspin, 04. x2 oksapar başladı. Ve günlük 50 mg progestan iğne. Ve estrofem başladık. 16.haftaya kadar 0.8 kullanmış oldum iğneyi, ondan sonra 0.6 ile devam ediyoruz. 29. Haftamdayım şu an Coraspin 32. Haftaya kadar kullanılacak. Endişeler hala var inşallah sağlıkla alırız kucaklarımıza. Yeniden hamilesiniz galiba. Bunları da deneyin isterseniz. 0.4 yetmiyor diyen de var yeter diyende. Bana 0.8 kullandırdılar ben neden 0.8 dediğimde kimyasal gebeliğiniz olduğundan dedi.

Teşekkür ederim. 0,4 sabah akşam kullandınız . 16 haftadan sonra 0,6 sabah akşam mı? Benim kayıplarım 14-19 haftalarda oldu. Size iğne dozunu neye göre belirlediler, artırdılar?

Teşekkür ederim. 0,4 sabah akşam kullandınız . 16 haftadan sonra 0,6 sabah akşam mı? Benim kayıplarım 14-19 haftalarda oldu. Size iğne dozunu neye göre belirlediler, artırdılar?

Evet 0.4 sabah akşam toplam 0.8 oluyor.
0.6 ya geçince sadece akşam. Yani ilk aylar yüksek doz kullandım. Sonra doz düştü. Çoğu doktor yüksek buluyor 0.8 i. Ben sordum hep 0.8 mi kullanacakmıyım diye belli bir haftadan sonra 0.6 ya geçebilirsiniz dediler.

Hamilelik ilerledikçe kiloya bağlı dozu arttırıyorlar mış. Benim kilo alışım fazla olmadığı için bu şekilde uygun görmüş olabilirler.

Bayağı büyükmüş haftaları doz belki de size az geliyor. Birde progestan kullandınız mı? O da etkili olabilir.

Evet 0.4 sabah akşam toplam 0.8 oluyor.
0.6 ya geçince sadece akşam. Yani ilk aylar yüksek doz kullandım. Sonra doz düştü. Çoğu doktor yüksek buluyor 0.8 i. Ben sordum hep 0.8 mi kullanacakmıyım diye belli bir haftadan sonra 0.6 ya geçebilirsiniz dediler.

Hamilelik ilerledikçe kiloya bağlı dozu arttırıyorlar mış. Benim kilo alışım fazla olmadığı için bu şekilde uygun görmüş olabilirler.

Bayağı büyükmüş haftaları doz belki de size az geliyor. Birde progestan kullandınız mı? O da etkili olabilir.
Benim 4.ayda ölüyor bebeklerim . 20. Haftaya gelemiyorm. Düşük yapmıyorum kalbi duruyor suni sancı ile doğum yapıyorum . Tek doz 0,4 iğne kullandım . 64 kiloym doktorlar kilona göre uygun dedi. Ama çok kayıp olduğu için günde 0,6 tek kullan diyende var 0,4 iki kez kullan diyen doktorda var. Bir daha hamile kalma diyen doktorda var :(

İğnesiz coraspin kullandım iğne kullandım iğne coraspin kullandım hepsini denedik ama sabah akşam iğne kullanmadım. Prespektüsünde 12 saat etkilidir diyor zaten. Neden günde 1 kez kullandırıyorlar ki ?

Benim 4.ayda ölüyor bebeklerim . 20. Haftaya gelemiyorm. Düşük yapmıyorum kalbi duruyor suni sancı ile doğum yapıyorum . Tek doz 0,4 iğne kullandım . 64 kiloym doktorlar kilona göre uygun dedi. Ama çok kayıp olduğu için günde 0,6 tek kullan diyende var 0,4 iki kez kullan diyen doktorda var. Bir daha hamile kalma diyen doktorda var :(

Aynı kilodayız. 64 le başladım. Şu an 67 yim.
Şu anda hamilesin sanırım. O zaman 0.4 iki kere kullan ve 12 saati sakın kaçırma. Ben alarm kuruyordum. Coraspinde iğneden bir kaç saat sonra 100 lük içiyordum. Bana doktorum verdiği halde başka kadın doğumcu kalp atışını duyduğumda verecem kan sulandırıcıyı dedi onu dinlemedim. Durmadan şansım yok ki deneme yapayım kalp atışını bekleyeyim.

Bu iğne mevzusunda kadın doğumlular değilde tüp Bebek doktorları daha iyi karar veriyor. Onlara gidip fikir almak lazım.

0.8 Lik kullanmakla bişey kaybetmezsin, içindeki sesi dinle riske atma bu bebeğini de.

Back