kimyasal gebelik ve umutlarım...

dervis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.244
12
358
Diğer
3 aşılama… hepsi negatif… neden bilmem aşılamaları yaptırırken içimde çok fazla umut yoktu.. belki bebeğim için doğru zaman değil diye düşünüyordum.. ama yine de denememiş olmamak için yaptırdık aşılamaları.. belki de biraz doktor önerdi diye… boşlukta gibi bekledim sonuçları… 3 kocaman negatif sonuç.. çok üzülmedim sanırım o zamanlar.. ya da üzüldüm ama zaman çabucak sardı kalbimin kırıklarını… ilk tüp bebek denemesine koşarcasına gittim, her gün bekledik değişen sebeplerle.. önce iğneleri, ilaçları sonra yumurta toplamayı, embriyoların gelişimini… ve transfer olamadan yarım kaldı umutlarımız.. 2 damla gözyaşıyla yarım kalan hayaller.. böylece bitti ilk tedavimiz…
çok üzüldüm, günlerce neden diye düşündüm, ama zaman yine yardımıma koştu.. kalbim kırık kalsa da sardı yine bizi…

2. tüp bebek denemesine ise bu kez pozitif düşüneceğim ve olacak diye başladım.. hep içimde bir umut vardı.. çevremde bize dua eden insanlar vardı bu kez.. durumumuzu bilmeyen büyüklere, birkaç arkadaşa da söyledik bu kez tedaviye başladığımızı…onlar da dua ettiler, oldu dememizi beklediler günlerce… ben daha pozitiftim.. yarım kalmadı bu kez… 3 embriyomuz oldu ve onlarla kavuştuk sonunda.. kavuştuğum sadece embriyolar değildi, sanki doktor onları transfer ederken hayallerimi, umutlarımı, beklentilerimi, gelecek güzel günleri de transfer etmişti beynime… anne olabilmenin ne kadar güzel olabileceğini tekrarladım sessizce.. dua ettim o anda.. olacak dedim ama olmadı… 10. günde sanki hayallerim de kanamayla beraber gitti...12. günde kocaman bir sıfır beklerken çıkan sonuç beni şaşırttı.. çok umutlanmasam da ( sonuç 42,2ydi) acaba bebiş benimle mi diye bir kurt düştü içime... doktor evet gebelik var dese de inanamadık.. vardı ama sağlıklı mıydı, bu değer düşük değil miydi gibi sorularla hiçbirşey hissedemedik..14. gün değer yükselir mi, meleğimiz duruyor mu gibi acabalarla hastaneye koştum..(14. gün değerim 43,8di) 15. gün de bakacaklarını söylediler.. değerim 20,5e düşmüştü... 18. gün birdaha bakılacak, son umut belki ama içimde kalmayan umutla sadece belkileri silecek bir değer bekliyorum...kimyasal gebelik denen soğuk bir terimin doğrulanması için beklenen bir değer sadece...ben bekleyemiyorum artık birşey ama doktorlar görmek istiyorlar haklı olduklarını, bunun sadece kimyasal bir gebelik olduğunu.. gerçekte olmayan hayal bir gebelik mi sadece bu.. erken kayıp mı...bilmiyorum...kimyasal gebelik mi gerçekten de...artık inancımı da mı yitirdim...

bu sefer daha çok üzüldüm… daha çok… hayallerim, umutlarım da gitti embriyolarımla.. tekrar denemek için bu yıl zamanımız olmaması, ancak seneye tekrar deneyebilecek olmak içimi acıttı…garip bir şekilde ve çocukça bir düşünceyle embriyolarımızın beni sevmediği ve gittikleri hissi kalbimi kırdı… etrafımızdakilerin söyleyemeseler de yarım kalan umutları, yazık diye düşünmeleri, streslerim, uzun süredir kurulan hayaller,her bebeği, çocuğu kıskanmadan sadece sevmek amacı ile kucağımıza alışımızda, sevişimizde ne kadar çok bebek istediğimizi düşünerek bize acımaları ve benim bunu onların gözbebeklerinden hissetmem, ne zaman hamile birini görsem gözüme biriken yaşlar,biri doğum yaptığında herkesten aldığım cevabın darısı başına olması… ve daha söyleyemediğim birsürü ayrıntı…her şey her şey canımı acıttı, kalbimi kırdı.. bu kez zaman daha yavaş davranıyor, yardımımıza koşmadı hemen.. belki kalbimizin kırıklarını kendimizin onarmasını bekliyor ama onaramıyoruz.. tek ilaç yine zaman…. Mutsuz sonun tek ilacı…:çok üzgünüm:

ağlattın bee arkadaşımmmmmmmmmmmmmmm dayan canım mutsuz son olmayacak inşallahh.biraz kafa dinle onarmaya çalışın.. tek ilaç zamannn

Bende senınle aynı kaderı paylaŞıyorum ıkı aŞılama ıkı tÜp bebek ve sonuÇ kocaman bır negatıf ıŞte yenı dÜn son aŞılamamında sonucunun hÜsran olduĞunu gÖrdÜm evet artık bÜtÜn umutların bıttıĞını dÜŞÜnÜyorum ÇÜnkÜ ortada bır sebepte yok ama ne yapacaz herŞeyın olduĞu gıbı ÇocuĞunda bır vaktı zamanı vardır ınŞallah en yakın zamanda ıkımızde buraya bende artık bır anne adayıyım dıye bılmek nasıp olur .:)

dervıs canım arkadasım ınan bana ağlamaktan yazamıyorum hepimiz aynı acıları yasıyoruz ama ınan bana buda gecıcek bırgun yavrularımıza kavusacağız

cnm benim seni senin kadar iyi anladığıma emin olabilirsin bu acıyı bende yaşadım kimysal olarak değil düşük olarak yaşadım 2 sene ara verdim..

her nekadar zaman geçsede yaraları sarmıyor hep taze olarak kalıyor ...

ardından gelen negatif sonuçlar cabası...

ama yapacak bişey yok takdiri ilahi...

acını paylaşıyorum cnm...

en kısa zamanda rabbim seni bebekle müjdeler inş.

selam ve dua ile:teselli:

inşallah rabbim umutla bekliyişimizimujdeli haberle sonuçlar benim ilkk tup bebk denememdi o kadar umutla bekledimki inan transfer olduktan sonra hergun her saniye karnıma elimi koyup onla konuşuyordum sanki karnımda ve beni duyuyormuş gibi ama transferimin 10. gunu akşam gelen knla butun umutlarım yıkıldı sanki akşam olmasa hemn gidip hastaneye tahlıl yaptırcaktım o gece sabahı zor ettim hemn koşa koşa hastaneye giitm kan verdim ve degerim 84.21 cıktı uzulsemmi sevinsemmi bilmiyorum dr aradım gebesin degince şok oldum ama kasıklarım oyle agrıyoki kanmamda var 12 gun yine endişe içindeyim kanmam oldugu için eşime dedim hadi gidelim bi daha test yapıldı sonuç bu sefr 39.52dahada umutlarım yıkıldı şimdi bildiign gibi bu akşamki sonucu bekliyorum ama rabbim bıgın bizim yuuzmuzu guldurecek inşallah bugun olmazsa yarın sabırlı olmalıyızki bebişlerimiize daha cabuk kavuşalım

ağlattın be arkadaşım.....
inanki sana ne diyeceğimi bilmiyorum....bilemiyorum......
gerçekten zamana bırakmak lazım...herşeyin ilacı çünki......
inşallah rabbim bizede tatırsın annelik duygusunu....o kadar çok hakediyoruzki anne olmayı.......

senağlamasenağlamasenağlamasenağlama
canım umarım bebişin kendiliğinden gelirr sana:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sizler olmasaydınız herşey daha da zor olurdu inanın...
iyi ki varsınız...
olmamasında da bir hayır vardır... şu an göremesem de vardır... biliyorum

canim benim derviscim ne olur uzulme cok zor biliyorum bende 6 kez yikildim hep 6 kez negatif degerimin yukseldigini bile gormedim hep yeni tedavi dondurulmuslarim bile yok ne yapalim allah buyuk inaniyorumki elbet bizimde olacak artik umutlarimda kayiyor yumurtalar bitti bitecek genede davamdan vaz gecmedim VEDE GECMIYORUM OLACAK ALLAHIN IZNIYLE INSEALLAH ALLAH C:C BU GOZ YASLARIMIZI DUALARIMIZI GORUYOR elbet bir gin bizide guldurecek.

Kendi negatif sonucumu aldığımda daha dirayetliydim ağlamamıştım ama bu yazı beni işyerinde olmama rağmen ağlattı... üzüntünü bilgisayar ekranından okuyarak ama acını taaa içimde hissederek paylaşıyorum arkadaşım...

canım benim ya benimde sonucum negatif inan artık dayanamıyorum içimde o kadar acı varki biriktirdiğim ama bi türlü yazıya dökemediğim sen benim yerimede yazmışsın inşallah ikimizde bigün anne olcaz zaman bunlarıda unutturcak aslında unutmak ne büyük bir lutufmuş hergün bugün içimde olan acıyla uyanmak dayanamazdım heralde zaman bunuda sarcak ve birgün bizde anne olcaz

inşallah.... inşallah...
sanki hepiniz yanıbaşımdaymışsınız gibi hissettim... sanki hepinize sarılmışım gibi yanımda hissettirdiniz... iyi ki varsınız...

şimdi yanyana olsaydık sarılmak isterdim sana ve bagırarak aglamak...aynı şeyleri hissederken okudum yazını.....ve aglıyorum......
annemle babam gitti şuan yanımdan....gözlerinde aynı senin anlattıgın ifadeler vardı...dokunsam onlar benim yerime hüngür hüngür aglayacaklardı.anne bak ben yine anne olamadım desem annem üzüntüden bayılacaktı...anne bak ben yine anne olamadım...

derviş canım gözyaşlarımı tutamıyorum şu an yazarken eşim şaşkınlıkla beni izliyor karşımda sen anlamazsın dedim sorma dedim neden ağladığımı.biliyorumki canım bizi ancak biz anlıyoruz bazen en yakınımız canımız bile o kadar uzak kalıyorki hayatımızdaki olanlara.şuan seninle en az senin kadar paylaşıyorum acını söylenecek çokta söz bulamıyorum sen o kadar güzel yazmışsınki içindekileri keşke acını hafifletmeye yetse yazdıklarım şu an bir tek bunu istiyorum.

canım içimizdeki duyguların telafuzu ancak böyle anlatılabilirdi . burda hepimiz bu uzun ve zor tedavilerden geçip sonunçta büyük hayal kırıklığı yaşadığımız o durumla karşı karşıya kaldık.kimimiz 0 değerle, kimimiz kimyasal gebelik, kimimiz düşük hepimiz için durum aynıydı o an dünyamız yıkıldı, yaşama sevincimiz söndü, herşeyin bittiği, ümitlerin tükendiği bizi bizden başka kimsenin anlayamayacağı çaresizliğin içinde kaldık. ama bunların bizim için bir sınav olduğunu sadece sabır ve duayla birgün muradımıza ereceğimizi ümit ediyorum. allah inşallah bu yolda emek sarfedip, gözyaşı döküp dörtgözle bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü nasip etsin hepimize

canımmm ne yazacağımı bilemedimmmm...alllah sabır ve dayanma gücü versin. bu sefer bende umutluydum senden...rabbim inş. en kısa sürede yaşatır bu mutluluğu..dediğin gbi mutlaka bizim görmediğimiz bi hayır vardır....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…