Kimyasal gebelik ve sonrası

Bende 2 yıllık evliyim 2 yıldır bekliyoruz bir kimyasal gebelik geçirdm evlendikten 3 ay sonra. Bu eylülde üstnden 2 yıl geçmiş olacak hala gebe kalamadım

Doktora gittiniz mi hiç ?
Evet aylarca gittim hormon bakıldı hiçbir şey çıkmadı eşime de bakıldı ayrıntılı değil ama bakıldığı kadarıyla olur dendi. Doktorum 5 ay sonra gel 3 ay sonra gel diye diye yolladı beni hep en son gittiğimde senlik bişey yok bakılacak herseye baktık olur stres yapma dedi takmazsan olur dedi

Stres yapma demek kolay oluyor ama elimizde değil yapıyoruz bir şekilde doktor bu konuda çok önemli iyi araştımanızı öneriyorum gideceğiniz doktoru bende 2.kimyasallığımı öğrendikten sonra artık herşeyi bıraktım doktor ikinci adetinin 4. Günü gelmemi söyledi sanırım klomene başlicam ama bu kalan zaman içerisinde hiç bir takviye ilaç vermedi bana sadece monodoks ilacı verdi oda bende yan etki yaptı sanırım hala lekelenmelerim devam ediyor msj atıyorum cvpta vermiyor ne yapacağımı şaşırdım bende tatil olmasaydı bugün mutlaka gidecektim

Bir sürü doktor değiştirdim sağlık ocağındaki ebe de sabit bir doktorda kal dedi bütün herşeyini bir doktor bilsin dedi o yüzden uzun süre aynı doktora gittim bir gün randevu bulamadım adetimde gecikmişti ama gebelik yoktu başka bir doktora gittim oda stres yapmamam gerektiğini söyledi o zamanlar ovulasyon testi de kullanmıyordum üniversite hastanesine git orda yumurtalıklarına baktır bakalım yumurtluyor musun bir klomenle hamile kalırsın sen dedi üniversiteye gittim orda da çok detaylı kan bakıldı ultrason smear testi en son hsg dedi ama anestezi yokmuş çektirmedim bir daha da gitmedim. Ovulasyon testine başladım ve yumurtladığımı gördüm 6 aydır yapıyorum yumurtlama oluyor ama gebelik oluşmuyor bu ay o yüzden ara vermedim test yapmaya oluruna bıraktım. Belki çok daha sonra bir doktora gidebilirim umudum hep var ama aynı heves varmı orası düşündürüyor çünkü zihnen çok yorgunum malesef. Benimde doktorum adetimi düzene sokmadı takviye vitamin folik asit hiçbir şey vermedi gerek duymadı kendin hamile kalabilirsin dedi bu ara usg de sadexe görüntü olarak polikistik over gördü engel değil dedi. O ilacı ne için verdi bu arada size tanıdk geldi ismi

Bir arkadaşın 5 yıl olmamış çocuğu gitmediği doktor kalmamş hiçbir sorun yokmuş kan sulandırıcı birde pholicaps diye takviye edici bi ilaç vermiş doktoru şuanda hamile o ilaçların faydası mıdır bilmem ama benim doktorum hiç ilaç vermedi

Antibiyotik sanırım sabah akşam bol suyla içememi söyledi rahim temizlensin dedi yanında ecoprin ilacı verdi kan sulandırıcı onuda adetin bitsin öyle kullan dedi belki kanımda pıhtılaşma var dedim o yüzden iki kere kimyasal geçiriyorum dediğimde ecoprin ilacını yazdı bunuda adetin bittiğinde başla dedi adetim boyunca monodoks ilacını kullandım tam bitti dediğimde ecopirine başladım iki gün içtim lekelerim gelmeye başladı kasık ağrım göğüs hassasiyeti tekrar adet oluyorum sandım artık baya lekeden çok fazlası oldu doktorla görüştüm ecopirin ilacını bırak dedi bıraktım ama hala lekelerim devam ediyor bugün 13 gün oldu msj attım geri dönüş yapmadı hala bana tatil olduğu için sanırım

Rahimde ne varmış ki antibiyotiklik çok şaşırdım normalde kimyasal yumurta veya spermle alakalı oluyor ve kendi kendine bitip gidiyor tabi sürekli tekrarlanırsa araştırılmalı. Pıhtılaşma sorununuz varmı çıktımı yani yoksa var olduğunu mu düşünüyorsunuz

Klomen kullandınız mı
Hayır kullanmadım doktorum kullan demedi yönlendirdiği infertilite bölümüde sonuçlara bakıp bir şey söylemedi gitmedim çünki. Ovulasyon testinde de yumurtlama ve çatlama gördüğüm için klomenlik bir şey olduğunu düşünmedim bende

Aslında size şöyle anlatim ben evlendiğim ilk 8 ay çocuk istemedik eşimle biraz gezelim tozalım kafasındaydık bir an birden çocuk yapma kararı aldık ve başladık hemen olur diye sanıyordum meğerse öyle değilmiş 1 2 3 ay derken böyle olmaz dedik ve özele tavsiye üzerine bir kadın doğumcuya gittik sadece muayene etti ve yumurtalıkların gayet iyi sayısı iyi dedi ve folik asit d vitamini magnezyum ilacı yazdı gönderdi beni bende bunları kullandım 2. Ayda hamile olduğumu öğrendim kan testim 22 falandı düşüktü bana göre iki gün sonra tekrar verdim yükselmişti tekrar doktoruma gittim ultrasonla baktı hiçbirşey yok şuan çok daha yeni olduğunu söyledi bir kaç tahlil yapmamı söyledi tahlilleri yaptık iyidir dedi ve kan tahlilim 360 lardaydı bir kaç gün sonra sancım oldu önemsemedi sabah çok fena adet sancısıyla uyandım baktım kırmızılar geliyor apar topar hastaneye gittiğimde değerim 160 lara düşmüştü kimyasal olduğunu söylediler çok üzülmüştüm ama vardır bir hayır demek dedim ve önümdeki aylara baktım ovulasyon testi aldım yumurtlama günlerimi takip ettim pik olduğu günleri değerlendirdik sonrası yine olmadı tabi aradan 5 ay geçti ve ben ailemi ziyaret etmek için memleketime gittim bir ay orda kaldım eşimle karar almıştık döndüğümde hastaneye gidip ne gerekiyorsa yapacağız diye annemlerdeyken hacamat oldum soğan suyu içtim ve 7 kilo verdim kilolu değilim ama vermem gerektiğini düşündüm sonrasında 6. Ay yani bu ay hamile kalmıştım tekradan çok mutlu olmuştum tedavi olmak istemiyordum çünkü neyse hemen hastaneye gittik bizde bu sefer başka bir doktora gittik ilk kan değerim 27 çıkmıştı tabi içimde bir korku tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyordum değerdi düşük çıkınca içim içimi yiyordu iki gün geçti doktora gittik 67 çıktı değerim doktor iyi dedi iki kat yükselmiş artık kan tahlili yapma haftaya yanıma gel dedi hiçbirşey yazmadı bana öylece geldik eve içimde hep bir korku vardı cuma günü geldi doktora gideceğim gün sancılarım başladı tabi ben anladım buda gidecek benden diye kırmızılar geldi tabi ben hüngür hüngür ağlıyorum eşimle hastaneye gittik kan tahlili yaptık değerim 70 ti doktor kimyasal olduğunu söyledi pko olduğumu ve zor gebe kaldığımı ama şanslı olduğumu gebe kalabiliyorsun falan dedi dediğim gibi bu iki ilacı yazdı monodoks ve ecopirin bu adetin bitsin korunun dedi ikinci adetinin 4. Günü gelmem gerektiğini tedaviye başlayacağımızı yüzde 70 gebe kalabilme şansım olduğunu söyledi ve bende hala bekliyorum işte bir yanım gitmek istiyor bir yanım hiç istemiyor ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum eşimde gidelim diyor bende diyorum daha fazla geç olmadan başlayayım diyorum biraz uzun yazdım ama benimde böyle bir hikayem var herşey nasip

Başka bir doktora gitmeyi düşündünüz mü,hemen bir tedavi demesi çok normal mi bilmiyorum bana şimdiye kadar bir tanesi tedavi deseydi aşılama filan her neyse yıkılırdım tamam bir şey bekledim bir ilaç bir tedavi bir adım ama çokta korktum. Ama sizin için iyi konuşmuş bence eğer hemen tedaviyle olacaksa bencede beklemeyin biliyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorsunuz belkide bu korku psikolojik olarak engelliyor bazı şeyleri ama tekrar tekrar denemek lazım şuanda deneme fırsatınız varken bende yaşım genç diye ne görsem deniyorum neresi olursa gidip muayene olmak istiyorum sonra keşke dememek için en azından denedim diyebilmek için. Bende gebeliğimi öğrendimde ilk doktora gidişimde o kadar korktm ki usgde görünmeyecek bişey çıkacak diye kanda 70lerde çıkmıştı değerm lekelenme başlayınca içime korku düştü dedim zaten tutmayacak var herseyde bir hayır olanda birr olamayanda bin hayır

Benimde yaşım genç olduğu için tedaviye bu kadar erken başlamak istiyorum eğer yaşım ilerlerse belki tedaviye bile geç kalabilirim diye başka doktora gitmeyi düşünüyorum zaten yarın tekrar aricam doktoru neden böyle olduğunu bilmek istiyorum çünkü araştırıp bir doktor buldum çok güzel başarıları var ona gitmeyi düşünüyorum bakalım ne diyecek psikoloji çok çok önemli gerçekten bu süreç içerisinde stresten uzak durmak lazım ama gelde bizim gibi evlat isteyen bayanlara söyle Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın herkese hayırlı güzel evlatlar nasip etsin tez vakitte inşallah

O kadar haklısınız kiien çok bizimle aynı durumu yaşayan insanlar bizi anlar gerisi sadece üzülme takma diyebilir çocuğu olup boşver takma hayatının tadını çıkar diyor genelde tamam bizde farkındayız çocuk olunca hayat eskisi gibi olmayacak ama belli bir süre beklemiş kadınlar artık istiyor ki bir bebeğim olsun uyumayayım evim dağılsın dualarınıza çoookk amin

Kessinlikle öyle bugün doktorum cvp verdi kist olabilir dedi muayeneye çağırdı bakalım daha neler göreceğiz Rabbim daha ağır bir şekilde imtihan etmesin bizi bugün veya yarın gidecem hastaneye inşallah kötü birşey yoktur tam tedaviye başlamaya karar vermiştim

Herşeyin bir çaresi vardır elbet kötü düşünmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…