Kimya mühendisliği

Schlimazl

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2019
2
0
22
Arkadaşlar kimya mühendisliğüi okuyan ya da kimya mühendisi olan varsa artı ve eksileriyle mesleği değerlendirebilir mi

Değilim ama bölüm olarak eskiden çok revaçta değildi. Son yillarda yeniden popüler oldu. Yemek şirketleri filan da çok almaya başladi. Belediyeler kendi kurduklari şirketlere filan aliyolar. Yalniz mühendislikler de okul önemli. Kimya mühendisligindeki iyi okullardan biriyse tercih edilebilir. Yoksa alternatifleri düşünün. Ben bildigim kadariyla fikir vermeye calistim. Siz detayli arastirin tabi . Allah kolaylik versin

Merhaba uzun zamandır foruma yazmıyordum. Sorunu görünce yazıp yazmamak konusunda çok kararsız kaldım. Yüksek lisansını yapmış bir kimya mühendisiyim. iyi bir üniversiteden mezun oldum seneler önce İngilizcem çok iyi, bilgisayar programlarından tutun sertifikalara kadar kendimi iyi geliştirdiğime inanıyorum ama yeniden iş arama sürecindeyim. Amacım hevesini kırmak değil. Eğer ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi den mezun olmayacaksan diplomanın hiç bir önemi olmayacak. Çıkıp ama benim ortalama üniversitelerden mezun arkadaşlarım çok iyi şirketlerde çalışıyor diyenler çıkabilir. Neredeyse herşeyin torpil olduğuna kalıbımı basarım. Hele bir de mezun olduğum alanda çalışmak istiyorum diye diretirsen iş opsiyonların çok azalacak. Benim ve ailemin çevresi çok geniş, prestiji yüksek olan firmalarda stajda ayalarım çalışırım ya da KPSS den yüksek alırım referans! bulur atanırım dersen bu bölümü yaz yoksa yazma. Çünkü ne kadar kendini geliştirirsen geliştir bu sektörde referansın, torpilin olmadan sıfırsın. Üniversiteye tercih döneminde gitmiştim. O kadar allayıp pulladılar ki bölümü seve seve yazdım. Kafamı bok çuvalına sokmak istiyorum. Ben bunları yaşadım diye herkes aynı şeyi yaşayacak değil elbet. O sayılı üniversitelere girip, iyi bir öğrencilik geçirirsen, yurt dışı eğitimleri, öne çıkabilecek hobiler ile desteklersen iş bulabilirsin ama yurt dışında. Söylemek istediklerimi inan baskılayarak söyledim. Bu bölümden mezun memnun olan, işi gücü düzgün insanların çoğu torpille bir yere gelebiliyor. Şimdiki aklım olsa tıp yada diş hekimliği okurdum.

Kesinlikle tavsiye etmem ben okudum pişmanım iş yok. İş ilanlarında angarya iş yaptırıyo. Ha ilkokul mezunu ha da sen diyo amelelık yaptırıyor. İşsizim evdeyim şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…