Kimya bölümü

Meslek lisesi mezunuyum kimya bölümünde okudum şimdide üniversitede kimya öğretmenliği okumak istiyorum fakat fazla stresten ve heyecandan sıınavlardan düşük aldım Çanakkalede kimya öğremenliği bölümü yeni açıldı orayı ilk tercihim yapsam kazanabilir miyim :KK43:

Meslek lisesi mezunuyum kimya bölümünde okudum şimdide üniversitede kimya öğretmenliği okumak istiyorum fakat fazla stresten ve heyecandan sıınavlardan düşük aldım Çanakkalede kimya öğremenliği bölümü yeni açıldı orayı ilk tercihim yapsam kazanabilir miyim :KK43:

Merhaba daha önce de bu konuya yazmistim simdi mezun oldum Kimyagerim. Kımya öğretmenliği ataması iyi olmayan yüksek KPSS isteyen bir bölüm bes sene sonrasini planlayarak tercih edin. Ayrıca kolay da değil dersleri . Eğer imkânıniz varsa seneye daha iyi çalışıp atamasi iyi olan alan dışı bir ogretmenlik ya da saglik alanina yönelin.İnsanın 18 yaşındaki tercihleri ile 22-23 yasindaki tercihleri cok değişiyor. Bol sans dilerim

Canim benm ablamda gazi kimya mezunu suan kpss ye hazirlaniyor kisin dershanelerde calisti snde oyle yapablrsn ogretmenlik laborantlik bence gayet iyi bir bolum ablamdan bliyorm ablam laborantlik bakicak kis icn

ben abant izzet baysal ingilizce kimyaya başlıyacağım açıkcası yazdıklarınız çelişiyor biriniz iş bulunamayacağını söylüyor diğerınızde iş imkanlarının olduğunu söylüyor . ben çok isteyerek kimyayı yazdım çünkü gerçek anlamda merakım kimyaya oldukça çok . ancak kimya bölümüyle mühendisliği arasında çok büyük farklar var mı yada benım gibi kimyayı çok sevenler bölüme tercihen mühendisliği mi okumalı? birde mühendisliğe geçme imkanları nasıl oluyor ? tesekkür ederım şimdiden..

Bende kimya bölümü mezunuyum . 4 yıl boyunca sabahlara kadar çalışırdım sınav Zaman'ı yaklaşınca . Çalışmadan geçemezsin dersleri . Ve bölümü sevmen çok önemli . İş imkanına gelince özel sektör de alan çok ama iş ortamları çok b.k tan ! 2 yıl yazları bir kozmetik firmasının laboratuvar ında staj yaptıktan sonra mezun olunca orda işe girdim 7 ay çalıştım sonra doğum iznine ayrıldım ama o 7 ay ıma acıyorum . Hem asgeri ücret alıp dünyanın stresini çekerek çalıştım . Ama kaliteli bir firma da işe girersen sıkıntı yaşamazsın çok . KPSS ye girersen 95 in üstünde yapman gerek yani mega zeka falan olmalısın :) formasyon alıp sözleşmeli öğretmenlik yapabilirsin yapabileceğine inanıyorsan tabi. Kendini hazır hissetmeden öğretmenlik düşünme yoksa öğrencilerin dilinde "hiçbişey bilmeyen öğretmen " diye dolanırsın. Hastanelere artık laborant olarak kimya mezunlarını almıyorlar Çünkü onlara 2 yıllık kimya teknisyeni yetiyor . 4 yıl okuyup 2 yıl okuyan Ada'mın işini yapma zaten . Merak ettiğin başka sorular olursa yazabilirsin

X