Kimya bölümü

miss_cix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
233
5
kimya bölümünden mezun olan varmış iş imkanları neler hangi işlerde çalışıyorsunuz okumayı düşünüyorum ama bi yardan da korkuyorum
birde çok çalışıp mühendisliğe geçebilir miyim ?

Son düzenleme:
Yakın akrabamın kızı 4 senelik kimya bölümünü bitirdi.istanbulda okuduğu meslekte iş bulamadı .çok pişman bu bölümü seçtiği için.

Fizik muhendisligi mezunuyum ben ve hep demisimdir: "Keske kimya muhendisligi okusaydim."
Zira bulundugum sehir itibariyle kimya ve kimya muh. oldukca tercih ediliyor.

Fen edebiyat okuyacaksaniz da matematik, olmuyorsa kimya yazin. Gerisi bos.

Kimya bolumunu bitirince muhendislige gecmek gibi bir sey soz konusu degil.

Fakat is guvenligi uzmanligi ve cevre gorevlisi uzmanligi gibi uzmanliklari alabiliyorsunuz.

Kimya bircok tekstil, boya, endustri ve kozmetik firmalarinda tercih de ediliyor.

Ayrica tus'a girip iki tane bransta uzmanlik alabiliyor ve direkt ataniyorsunuz. Ha zor mu? Turkiye 5. arkadasimin bu sinavda atamasi yapilmadi. Cunku son sinavda 4 kadro acilmisti.

Size super is imkanlari var diyemem.

Ama fen edebiyat okuyacaksaniz okunabilecek iki bolumden biri.

Ilginiz ve cabaniz da varsa gelisebilirsiniz belki.

Bana Allah yeter...

biyoloji okuyun. daha çok iş bulursunuz birçok alternatifi var..hem de okuması kimyadan kolay. kimya çok zor. ben omü ye gittim kimya bölümdü bıraktım.
mühendisliğini hiç düşünemiyorum artık nasıldır.
keşke ziraat müh. okusaydım diyorum hem puanı bizden düşüktü hem rahattı.

liseyse gayet kolay bi bölüm iş imkanı çok fazla olmasına rağmen bu devirde iş bulmak çok zor olduğundan işsiz olan çok fenim matematiğim iyi dersen düz liseyi tercih et ayrıyeten dershane meslek liselerinde matematik fizik dersi alınmıyor doğru düzgün haftada 1 2 saat 2 yıllık teknikerlik hakkın var ama onunda liseden bir farkı yok söyliyim lisede kimya okursan 4 yıllık üniyi unut bence üniversite okumak istiyorum 4 yıllık güzel bir bölüm mühendislik gibi düz lise tercih ettt bu benim fikrim bende kimya mezunuyum bulunduğum yerde hiç iş imkanı olmadığından çalışmıyorum

canım kimya okuyacaksan üniversitede de kalabilirsin ama derslerinin çok iyi olası lazım birde hangi üniversiteden mezun olduğuna göre değişir hangi ili tercih edeceksin bilmiyorum ama istanbuldaki üniversiteler iyidir hayırlısı olsun canım

Kimyaya hiç bulaşma iş imkanları sanıldığı gibi iyi değil iki yıllık oku daha iyi

yazılanları okuyunca içim karardı resmen
özel sektörü bilmiyorum ama kamuda memurluklar ve kimyager kadrolarına girebilirsin.

Sağlık Bakanlığı,

-Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı,

-DSİ,

-Çevre ve Orman Bakanlığı,

-Kültür ve Turizm Bakanlığı,

-Üniversiteler,

-Devlet Malzeme Ofisi,

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

-Adli Tıp Kurumu,

-Refik Saydam Hıfsısıhha Müdürlüğü,

-Maden Tetkik Arama(MTA),

-Vakıflar Genel Müdürlüğü,

-Tütün,Tütün Mamülleri,Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğü,

-Jandarma Genel Komutanlığında görevli devlet memurları,

-Maliye Bakanlığı,

-Emniyet Teşkilatında Görevli Devlet Memurları,

-Devlet Meteorloji İşleri Genel Müdürlüğü,

-Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü,

-Bayındırlık ve İskan Bakanlığı,

-Petrol İşleri Genel Müdürlüğü,

-Ulaştırma Bakanlığı,

-Toprak Mahsülleri Ofisi,

-Türkiye Atom Enerjisi Kurumu,

-Gümrük ve Dış Ticaret Müşteşarlığı.

fen edebiyatlardan en okunacak bölümler matematik,kimya ve istatistik.
biyolojiyi tercih etmeni tavsiye etmem.
mühendislik için uğraşıcaksan da elektrik elektronik.
yani mühendislikte olsa bir şekilde okulu bitirdikten sonra çok çalışıp sınavı kazanman gerekiyor kamu istiyorsan.
hoş kpss de kalkıcak diyorlar.seçim sana kalmış.

Son düzenleme:

kimyadan 2009 da mezun oldum 2013 te vhki memuru olarak atandım kimyada iş yok yani kendimi çok geliştiririm diyosan oku yoksa okuma

Merhaba.Bu yıl 3.sınıfa geçtim.Bilmiyorum ben severek okuyorum zorluklarını da biliyorum.İyi bir okuldayım bunun da artısı var tabi.
Öncelikle söyleyeyim sevmeden okunacak bir bölüm değil.Ciddi anlamda zor.İlk yıl zaten genel dersler var bir şey anlaşılmıyor ama 2.sınıftan itibaren kelimenin tam anlamıyla dananın kuyrugu kopuyor.Eğer seviyorsan ilgin varsa mantıgın varsa çok zevkli labı olsun uygulaması olsun.Bu yıl 2 civarından 3 buçuga yakın ortalama yaptım ki öyle üstün bir öğrenci değildim.Kendini farkettirmek için çalışmak zorundasın.Şimdi diyorum tabi keşke farklı bir şey mi yazsaydım filan.
İş imkanları kimyager olarak özel firmalarda laboratuvarlarda arge kalite kontrol kısmen de üretim departmanlarında çalışabilirsin.Yüksek lisans ve doktora yapıp okulda kalabilir akademik kariyer yapabilirsin.Formasyon alıp kpss ile devlette öğretmenlik yapabilirsin ya da kolejlerde öğretmenlik yapabilirsin.Kimyevi madde şirketlerinde satış pazarlama alanında çalışabilirsin.Yeni iş sağlıgı güvenliği yasalarıyla iş sağlıgı ve güvenligi uzmanı olabilirsin bakanlıga bağlı sınavlara girerek. İlaç tanıtım elemanı mümessillik yapanlar da var.Emin olmamakla beraber hastane laboratuvarlarında çalışabilirsin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar dedigim gibi ağır bir bölüm.Daha prosese tasarıma sistemlere ilgin varsa mühendislik tercih etmeni öneririm.
En nihayetinde bir bilim okunuyor.Ülkemizde bilime verilen önem malum.Yurtdışına çıkma imkanın varsa daha parlak bir geleceğin olabilir.
Kolaylıklar dilerim :)

Son düzenleme:
Valla ben de geçen sene kazandım daha ama geçmedim bölüme hazırlık okudum bir sene ben ilk başta biyoloji istiyordum ama bana herkes daha çok iş alanı var diye seç dedi . Iyi ki kimya seçmişim diyorum ben çünkü iş alanı olsun çok var(boya, kozmetik, ilaç, adli tıpda kriminal, biraz daha zorlarsan başarı olarak tubitak da olur) olmadı öğretmen olursun bi kimya öğretmeni emin ol daha önemli biyoloji öğretmeninden bence . Muhendislik olarak bende duydum not ortalamanı yüksek tutman şart ama hayırlısı olsun hangi üniversite ? Mesela iyide bi üniversiteyse hiç takılma tercih et derim ben Hacettepe deyim üniversite de isim yaptığı için istedim ama pişman değilim hiç nasibim burasıymış oldu ..

Merhabalar öncelikle bende geçen sene kazandım kimyayı ama boş yere hazırlıkla bi yılım gitti ama kimya evet zor bu birinci sınıf da genel dersler derken mat fizik kimya hepsi olcak diye duydum sadece bilgi almak istiyorum birinci sınıf dan kalmak falan istemiyorum o zor mu birinci sınıf merak ediyorum :)

Kız kardeşimle aynı yıl ünv. Girip aynı yıl mezun olduk. Ben On yıllık öğretmenim. Kardeşim 10 yıldır işsiz bir kimyager. Bilmem anlatabildim mi?

kızlar puanınız varsa tabi ki belli mühendislikler var.ama puan yoksa da
kötünün iyisi bence.yani 2 yıllık okuldanda kötü değil.o kadar kötü değil en azından:))

ayrıca ben başkasına değil kendime bakarım.
şu, bu kişi, bu bölümden mezun olmuş ama işsizmiş,hikaye yani.
biraz da kişide bitiyor iş

Merhaba.Ben de istanbuldayim.Hazirlik olmasi iyi gercekten bizde yoktu simdi kurslarla ugrasiyoruz.İlk yil butun okullarda genelde ayni sistem uygulaniyor genel matematik genel fizik genel kimya turk dili inkılap tarihi yabanci dil dersleri gibi.Fizik labi ve genel kimya lablari iki donemdo bizde sanirim hacettepede 2.donem lablar.Ben matematikte zorlanmistim temelim olmadigi icin yoksa zor degil.Basarilar :)

teşekkür edrim benimde matematik kötü bakalım hayırlısı :)

Iyi bir üniversiteden mezun olacaksan kimyada okunabilir. . Ben hacettepe mezunuyum.. su an ogretmenlik yapiyorum.. ama ogretmen olarak atanana kadar hangi ise basvurduysam kabul edildim.. bunda okulumun katkisini inkar edemem.. dil bilmen cok büyük bir avantaj oluyor. . Ve tabiki Hacettepe mezunuyum dediğin zaman herkesin sana bakis acisi farkli oluyor. ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bölüm okumayin artik. cok ust duzey bi universite harici secmeyin sunlari. cogu universitede bolume girmek icin baraji gecmek yeterliyken okudugunuzdan nasil gelecek beklersiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

YTÜ kimya mi İstanbul Üniversitesi peyzaj mimarlığını mi üste yazmalıyım hangisi daha iyi ikiside kesin gelicek gibi ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…