- 6 Nisan 2022
- 301
- 458
Benim derdim çok şükür büyük değil ama kendimi yalnız hissediyorum bazen. Evlilik sürecine giriyoruz yavaş yavaş sevgilimle ve bu yolda en yakınım olarak gördüğüm ve her iyi yada kötü tecrübelerinde yanında olduğum insanlar hevesimi kırarak bana kendimi yalnız hissettiriyor. Ablam 5 sene önce evlendi ve o süreçte hepimiz hep heyecanına ortak olduk. Şimdi aynı şeyi ben yaşama sürecine girdim ama en ufak güzel birşey anlattığımda hevesimi kırıp duruyor. 25 yaşına girdim geçen hafta, mezun oldum çalışıyorum uzun süreli güzel bir ilişkim var ve evlilik niyetindeydik zaten bunun için bir takım gelişmeler olunca (ailesi yemeğe davet etti ilk kez) ‘sen kafayı mı yedin ne evlenmesi gibi şeyler söyledi nerden çıktı dedi’ sanki ilk kez konuşuyorum bunu gibisinden. Sonra yemek nasıl geçti dedi ‘çok güzeldi inşallah hep böyle anlaşırız abla’ deyince ‘hep ilk başta öyle olur’ dedi. (Ki eşinin ailesi de şeker gibi insanlar ne yaşıyor da böyle şeyler söylüyor bilmiyorum). Doğum günüm olunca da ne hediye aldı dedi söyledim fiyatını araştırmış. Eniştemle sevgilimi maddi manevi kıyaslayıp duruyor hiç hoşuma gitmiyor bu durumlar. O gün tartıştık ‘ben ablayım tabiki eleştirel bakıcam’ diyo.
En yakın arkadaşıma anlatıyorum güzel gelişmeleri (bu arada bu insanların hepsi kendi soruyor nasıl oldu yemek filan diye) o da yüksekten uçarsın ilk başta herşey güzel gelir sonra yere çakılırsın dedi. (Kötü bir tecrübesi veya ilişkisi de yok hani olsa ondan dicem) bu hayatta mutluluğumu gerçekten paylaşan sadece iki kişi var biri annem biri abim. (Asıl onlardan bu kadar destek beklemezdim)
Herkes herşeyi soruyor ama iyi birşey anlatınca hevesimi kırmak dışında hiçbirşey yapmıyorlar. Anladım ki bu hayatta iyi gün dostu çok az. Kötü gün dostu ise gerçek dost değildir belkide. İnsanlar iyi birşey duymak istemiyor sanki. Ama kırıldığım nokta ben herkesin mutluluğuna iki kat sevinen biriyken onların bunu yapmaması. Bazen diyorum ki düğünüme kaç kişi mutlu olup gelir acaba.
Anlatmayayım dedim bu insanlara ondan sonra da birşey duyunca ‘nasıl bana bunu anlatmazsın ben ablanım ben arkadaşınım vs diyenler oldu’
Hadi arkadaşlar neyse ama ablama gerçekten alınıyorum
En yakın arkadaşıma anlatıyorum güzel gelişmeleri (bu arada bu insanların hepsi kendi soruyor nasıl oldu yemek filan diye) o da yüksekten uçarsın ilk başta herşey güzel gelir sonra yere çakılırsın dedi. (Kötü bir tecrübesi veya ilişkisi de yok hani olsa ondan dicem) bu hayatta mutluluğumu gerçekten paylaşan sadece iki kişi var biri annem biri abim. (Asıl onlardan bu kadar destek beklemezdim)
Herkes herşeyi soruyor ama iyi birşey anlatınca hevesimi kırmak dışında hiçbirşey yapmıyorlar. Anladım ki bu hayatta iyi gün dostu çok az. Kötü gün dostu ise gerçek dost değildir belkide. İnsanlar iyi birşey duymak istemiyor sanki. Ama kırıldığım nokta ben herkesin mutluluğuna iki kat sevinen biriyken onların bunu yapmaması. Bazen diyorum ki düğünüme kaç kişi mutlu olup gelir acaba.
Anlatmayayım dedim bu insanlara ondan sonra da birşey duyunca ‘nasıl bana bunu anlatmazsın ben ablanım ben arkadaşınım vs diyenler oldu’
Hadi arkadaşlar neyse ama ablama gerçekten alınıyorum
Son düzenleme: