Kusura bakmayin ama dobra oldugunu iddia edip hic karsisinda ki insan kirilir mi alinir mi diye dusunmeden sizin tabirinizle lafi “cat cat” soyleyen insanlari sevmiyorum ve gorusmuyorum.ben de bilirim agzima geleni soylemeyi ama cok onemserim kalp kirmamayi.
Dobralık değil o çok affedersiniz kesinlikle sizin için söylemiyorum ben ona sahşen dangalaklık diyorum aynı durum eşimde de var ve İnanın bana hiç hoş değil.
Çok iğneleyici ve laf sokar tarzda konuştuğun için çok iticisin gerçekten. Düzgünce diyemiyor musun canım seminer nasıldı bir daha olursa bana da haber verir misin lütfen diye. Sonraki olayda da canım bi grup varmıl bende gruba dahil olmak istiyorum kurucusu kim acaba filan diye söyleyebilirdin. Arkadaşından özür dilemelisin
Dobra insanlardan zarar gelmez aslında sinsi olmaktan iyidir.Ama itici gelebilir bu durum arkadas cevrenizde
Yani bu kelimede alinip gorusmeyi kesecek ne varmis.Dünden razilarsa demek ki.
Samimiyet zaten yokmus sizde.Olsa boyle kelimelere bozulmaz gercek dostluklar.
Dobra değilsiniz ne konuştuğunu bilmeyen birisiniz. Ben böyleyip deyip işin içinden çıkmayın dilinizi tutmayı öğrenin konuşmadan düşünün frenleyin kendinizi. Yoksa hayat boyu yalnız kalan siz olursunuz
söyleyiş var, söyleyiş var...
Dobralık bu değil ki. Siz pata küte dalıyorsunuz. Kimse çekmek zorunda değil bu tavrı.
merhaba, yapınız böyle sanırım, kolay kolay değiştiremezsiniz dürüstlükle alakalı biraz da. insanlar genelde bu tip insanları sevmez ben de kendimden biliyorum :) ama ben karşımdaki kişinin tavrına göre davranıyorum, genelde insanları kırmayı sevmem, ama karşımdaki çok kaba ve kötü bir karaktere sahipse o zaman direk söylerim düşüncelerimi.
ama bu cümle direk suçlayıcı bi cümle ve kırıcı :) dibinden ayrılmıyosun yerine neden haber vermedin? dıyebılırsınız mesela :) yani kızsanız dahi küçük olaylara karşı ironik bi şekilde yaklaşın. hani o an mesela laf sokmak istediniz. gülerek '' keşke benim de haberim olsaydı'' ya da ''hımm demek bensız gıdılmıs'' vs :) desenız belkı karsıdakı hatasını anlar bır daha sıze oyle davranmaz ama en azından kalpler kırılmamış olur :) baktınız değer görmüyosunuz en basiti siz de ona göre davranırsınız meraba meraba şeklinde :)
Dobralik farkli birsey patavatsiz olup agir konusup kalp kirmak farkli sey
Bejce aradaki cizgiyi koruyamiyorsunuz
Dobralikla sivri dil arasinda ince bir cizgi vardr, soylemek istediginz seyi daha kibar veya sakin soyleyebilirsiniz...dibinden ayrilmiyorsun dedginz insan belki de o kadar yakin degil ya da siz o kisiyle o kadar yakin degilsinz nerden biliyorsunz....benm de vardi sizin gibi bir tanidigim ben kendisini o kadar yakin gormedigim halde o kendini yakin goruyordu heralde ki gittigimz yere cagirmayinca bozulup trip atiyordu halbuki oyle yakin degildik ben de baktim sivri dilli tuhaf biri kestim iletisimi
Hiç sevmediğim tiplerden birisin herşey dilimde diyip milleti kırıp geçiren , guyaki hep iyi kalpliligindrn oluyor ama asıl mesele sivri dilleri
Dobrasınız (!) diye milletin anasına bacısına da sövün madem.
Söylediğiniz lafı süsleyerek, uygun zamanlarda ve uygun yerlerde de söyleyebilirsiniz, kalp kırmadan.
Ama siz bildiğin hakaretvari dümdüz konuşmuşsunuz.
Ağzınızdaki lafı tutmayı bilin ve kendinizi frenleyin.
hepiniz haklısınız arkadaşlar. İnanın ben de sevmem pata küte konuşanları bunu genelde yakın görmediğim kimseye de yapmam. Hatta bu arkadaş bi gün eşimle tartıştığımızı ona anlatınca "sen ve tartışmak yok artık senin bi insanı kırabilecegini asla düşünmem" diye bin tepki vermişti. Aslinda uzak arkadaşlara naifim. Asıl mesele ne biliyor musunuz ? Eşimle de bunu yaşıyorum bir insanı gerçekten sevince onun bana yaptığı en ufak vefasızlık dusuncesizlik gibi bir şeyi affedemiyorum ve o an işte dilimin ayarı olmuyor. İşte tam o anı dikkatli yönetebilsem ah.... ama hayat hep düşüncesizliklerle dolu. Yeri geliyor annen bile yapıyor ona da kızıyorum "nasıl yaparsın" diyorum. Dememem lazım.... o anki küçük içten yaşadığım sinir krizini nasıl yönetebilirim....Eğer çok samimi arkadaşlarınız ise bunlar da bişey yok onlar küsmeye yatkınmış bence