• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimseyle anlaşamayan biriyim of

Kusura bakmayin ama dobra oldugunu iddia edip hic karsisinda ki insan kirilir mi alinir mi diye dusunmeden sizin tabirinizle lafi “cat cat” soyleyen insanlari sevmiyorum ve gorusmuyorum.ben de bilirim agzima geleni soylemeyi ama cok onemserim kalp kirmamayi.

Dobralık değil o çok affedersiniz kesinlikle sizin için söylemiyorum ben ona sahşen dangalaklık diyorum aynı durum eşimde de var ve İnanın bana hiç hoş değil.

Çok iğneleyici ve laf sokar tarzda konuştuğun için çok iticisin gerçekten. Düzgünce diyemiyor musun canım seminer nasıldı bir daha olursa bana da haber verir misin lütfen diye. Sonraki olayda da canım bi grup varmıl bende gruba dahil olmak istiyorum kurucusu kim acaba filan diye söyleyebilirdin. Arkadaşından özür dilemelisin

Dobra insanlardan zarar gelmez aslında sinsi olmaktan iyidir.Ama itici gelebilir bu durum arkadas cevrenizde

Yani bu kelimede alinip gorusmeyi kesecek ne varmis.Dünden razilarsa demek ki.
Samimiyet zaten yokmus sizde.Olsa boyle kelimelere bozulmaz gercek dostluklar.

Dobra değilsiniz ne konuştuğunu bilmeyen birisiniz. Ben böyleyip deyip işin içinden çıkmayın dilinizi tutmayı öğrenin konuşmadan düşünün frenleyin kendinizi. Yoksa hayat boyu yalnız kalan siz olursunuz

söyleyiş var, söyleyiş var...

Dobralık bu değil ki. Siz pata küte dalıyorsunuz. Kimse çekmek zorunda değil bu tavrı.

merhaba, yapınız böyle sanırım, kolay kolay değiştiremezsiniz dürüstlükle alakalı biraz da. insanlar genelde bu tip insanları sevmez ben de kendimden biliyorum :) ama ben karşımdaki kişinin tavrına göre davranıyorum, genelde insanları kırmayı sevmem, ama karşımdaki çok kaba ve kötü bir karaktere sahipse o zaman direk söylerim düşüncelerimi.

ama bu cümle direk suçlayıcı bi cümle ve kırıcı :) dibinden ayrılmıyosun yerine neden haber vermedin? dıyebılırsınız mesela :) yani kızsanız dahi küçük olaylara karşı ironik bi şekilde yaklaşın. hani o an mesela laf sokmak istediniz. gülerek '' keşke benim de haberim olsaydı'' ya da ''hımm demek bensız gıdılmıs'' vs :) desenız belkı karsıdakı hatasını anlar bır daha sıze oyle davranmaz ama en azından kalpler kırılmamış olur :) baktınız değer görmüyosunuz en basiti siz de ona göre davranırsınız meraba meraba şeklinde :)

Dobralik farkli birsey patavatsiz olup agir konusup kalp kirmak farkli sey
Bejce aradaki cizgiyi koruyamiyorsunuz

Dobralikla sivri dil arasinda ince bir cizgi vardr, soylemek istediginz seyi daha kibar veya sakin soyleyebilirsiniz...dibinden ayrilmiyorsun dedginz insan belki de o kadar yakin degil ya da siz o kisiyle o kadar yakin degilsinz nerden biliyorsunz....benm de vardi sizin gibi bir tanidigim ben kendisini o kadar yakin gormedigim halde o kendini yakin goruyordu heralde ki gittigimz yere cagirmayinca bozulup trip atiyordu halbuki oyle yakin degildik ben de baktim sivri dilli tuhaf biri kestim iletisimi

Hiç sevmediğim tiplerden birisin herşey dilimde diyip milleti kırıp geçiren , guyaki hep iyi kalpliligindrn oluyor ama asıl mesele sivri dilleri

Dobrasınız (!) diye milletin anasına bacısına da sövün madem.
Söylediğiniz lafı süsleyerek, uygun zamanlarda ve uygun yerlerde de söyleyebilirsiniz, kalp kırmadan.
Ama siz bildiğin hakaretvari dümdüz konuşmuşsunuz.
Ağzınızdaki lafı tutmayı bilin ve kendinizi frenleyin.

Eğer çok samimi arkadaşlarınız ise bunlar da bişey yok onlar küsmeye yatkınmış bence
hepiniz haklısınız arkadaşlar. İnanın ben de sevmem pata küte konuşanları bunu genelde yakın görmediğim kimseye de yapmam. Hatta bu arkadaş bi gün eşimle tartıştığımızı ona anlatınca "sen ve tartışmak yok artık senin bi insanı kırabilecegini asla düşünmem" diye bin tepki vermişti. Aslinda uzak arkadaşlara naifim. Asıl mesele ne biliyor musunuz ? Eşimle de bunu yaşıyorum bir insanı gerçekten sevince onun bana yaptığı en ufak vefasızlık dusuncesizlik gibi bir şeyi affedemiyorum ve o an işte dilimin ayarı olmuyor. İşte tam o anı dikkatli yönetebilsem ah.... ama hayat hep düşüncesizliklerle dolu. Yeri geliyor annen bile yapıyor ona da kızıyorum "nasıl yaparsın" diyorum. Dememem lazım.... o anki küçük içten yaşadığım sinir krizini nasıl yönetebilirim....

Dobra oldugunuz icin degil de insanlardan surekli birseyler bekler halde oldugunuzdan dolayi uzak duruyor olabilirler. arkadasim sadece onu sevdigim icin arkadasimdir. Sohbeti samimiyeti yeter bana bunun disinda bi fayda beklemem. O da benden beklemez bilir ki kendime zor yetiyorum

hepiniz haklısınız arkadaşlar. İnanın ben de sevmem pata küte konuşanları bunu genelde yakın görmediğim kimseye de yapmam. Hatta bu arkadaş bi gün eşimle tartıştığımızı ona anlatınca "sen ve tartışmak yok artık senin bi insanı kırabilecegini asla düşünmem" diye bin tepki vermişti. Aslinda uzak arkadaşlara naifim. Asıl mesele ne biliyor musunuz ? Eşimle de bunu yaşıyorum bir insanı gerçekten sevince onun bana yaptığı en ufak vefasızlık dusuncesizlik gibi bir şeyi affedemiyorum ve o an işte dilimin ayarı olmuyor. İşte tam o anı dikkatli yönetebilsem ah.... ama hayat hep düşüncesizliklerle dolu. Yeri geliyor annen bile yapıyor ona da kızıyorum "nasıl yaparsın" diyorum. Dememem lazım.... o anki küçük içten yaşadığım sinir krizini nasıl yönetebilirim....

Kirildiginizda daha cok dümdüz konuşuyormussunuz.

Ama yinede yanlış

Siz her yerde yine de üslubunuzu koruyun.

Böyle yaptiginiz sürece hakli bile olsaniz her zaman haksizsiniz.

Dobra oldugunuz icin degil de insanlardan surekli birseyler bekler halde oldugunuzdan dolayi uzak duruyor olabilirler. arkadasim sadece onu sevdigim icin arkadasimdir. Sohbeti samimiyeti yeter bana bunun disinda bi fayda beklemem. O da benden beklemez bilir ki kendime zor yetiyorum
Haklısınız galiba. O da zaten sizi de çağırmak zorunda mıyım gibi bi tepki verdi. Işte onun yerinde ben olsam yakınlarıma haber vermek zorunda hissettiğim için karşılık bekliyorum sanırım.

Kirildiginizda daha cok dümdüz konuşuyormussunuz.

Ama yinede yanlış

Siz her yerde yine de üslubunuzu koruyun.

Böyle yaptginiz sürece hakli bile olsaniz her zaman haksizsiniz.
Kesinlikle.... hep haksız oluyorum zaten. Terapi mi alsam.... bu bir huy mu aşılır mı.... eşimle de hep bu yüzden tartışıyoruz

bence siz değer görmek istiyosunuz ya da karşısınızdaki insanlar sizin gibi ince düşünmediğinden. yani o anda sizi çağırmadıgı ıcın kendısı rahattır hatta cagırmadıgı ıcın bı sorumluluk hıssetmıyodur hatta normal gelıyodur ona :) ama sız bı beklentı ıcınde oldugunuz ıcın ıster ıstemez kırılıyorsunuz. bıraz bosvermek gerekıyor sanırım, yanı fazla kafaya takmamak gerekıyor ben de dahıl bunu uygulamamız lazım:)

Bu durum dobralıktan, gerçekcilikten çıkıyor direk patavatsızlığa giriyor, benimde böyle bir arkadaşım oldu ve ben o arkadaşlığı çok kısa sürdürdüm.
Karşındakini kırmamayı denesen? Farklı yumuşak cümleler kursan daha iyi olmazmı

Sız dobra degılsınız kı sız patavatsızsınız ıkısı cok ayrı seyler:stop:

Rahatsizlik verici bi konusma tarziniz var. oyle cat pat konusulmaz. Bin dusunur bir soylersin. Ayrica cogu derdinizi sanki igneleyerek soyluyorsunuz gibi. Biraz kendinizi elestirin. Toplum tarafindan nasil kabul edilirsiniz, nasil kalp kirmadan ayni seyleri soyleyebilirsiniz bi dusunun. Soylediginiz degil, soyleyis sekliniz, kullandiginiz kelimeler sizi mahvediyor

hepiniz haklısınız arkadaşlar. İnanın ben de sevmem pata küte konuşanları bunu genelde yakın görmediğim kimseye de yapmam. Hatta bu arkadaş bi gün eşimle tartıştığımızı ona anlatınca "sen ve tartışmak yok artık senin bi insanı kırabilecegini asla düşünmem" diye bin tepki vermişti. Aslinda uzak arkadaşlara naifim. Asıl mesele ne biliyor musunuz ? Eşimle de bunu yaşıyorum bir insanı gerçekten sevince onun bana yaptığı en ufak vefasızlık dusuncesizlik gibi bir şeyi affedemiyorum ve o an işte dilimin ayarı olmuyor. İşte tam o anı dikkatli yönetebilsem ah.... ama hayat hep düşüncesizliklerle dolu. Yeri geliyor annen bile yapıyor ona da kızıyorum "nasıl yaparsın" diyorum. Dememem lazım.... o anki küçük içten yaşadığım sinir krizini nasıl yönetebilirim....[/QUOTE

siz tam tersi yapıyorsunuz, aslında en yakınlarımızla daha dikkatli olmalıyız, onları kaybetmemek adına...söyleme şekliniz şakaya getirerek olabilir mesela...ben şahsen kimseye laf çarpmam, herkes nasıl davranıyorsa öyle davranırım, hak ettiği gibi...

siz tam tersi yapıyorsunuz, aslında en yakınlarımızla daha dikkatli olmalıyız, onları kaybetmemek adına...söyleme şekliniz şakaya getirerek olabilir mesela...ben şahsen kimseye laf çarpmam, herkes nasıl davranıyorsa öyle davranırım, hak ettiği gibi...
Haklısınız...

Haklısınız galiba. O da zaten sizi de çağırmak zorunda mıyım gibi bi tepki verdi. Işte onun yerinde ben olsam yakınlarıma haber vermek zorunda hissettiğim için karşılık bekliyorum sanırım.
Herkesi kendimiz gibi zannetmek en buyuk yanilgimiz. Insanlara kizdiginiz zaman elestirip yargilamaya girismeden once 1 dk durup dusunun, ben bu insana aslinda niye kizdim? Altta yatan sebep bazen bizim bencilligimiz olabiliyor

Benimde boyle bir arkadasim var.hatta bu aralar basimizda bir dert.aynn senin gibi dobrayim diyor.herkese herseyi soyluyor dobralik diye.herkesi elestiriyor.ama kendine sikiysa birsey de yada elestir.ortaligi ayaga kaldiriyor.karsindakini kirmadan once iki kere dusuneceksin.muhtemelen dobrayim diye etrafinizi kiriyorsunuz onlarda bir bir gidiyor.bence onlemini almanizda kendinizi torpulemenizdr yarar var

Valla kirmak istemem ama annenin evladi dusunmedigu bi devirde arkadasinin seni dusunmesi... ha sen yapiyk olabilirsin ama herkes ayni değildir senin deger yargilarinla baskasininki farklıdır
Az beklenti çok huzur surekli elestiren insandan bende uzak dururum

Dobralık, açık sözlülük gibi özellikler sizin gibi insanlar sayesinde ayağa düştü. Ben ona yanıyorum. Dobralığı bilmem de, açık sözlülük gayet güzel bir özelliktir. Ama sizde bulunmuyor. Sizdeki açık sözlülük değil, patavatsızlık, ağzınızın ayarının olmaması.

Dilinizin bir filtresi olsun. 5 kere düşünün, 1 konuşun, madem böyle bir sorunuz var. Konuşma adabı öğrenin. Çevrenizde kendini bilen, saygı duyulan birini kendinize örnek alın.

Benim anlamadığım, dibinden ayrılmıyorsun lafinda ne varmis ta senden selami sabahi kesiyor. Bu zaten dilimize yerlesmis bir kelime argo olduğunu bile bilmiyordum bende argo konuşurum ve herseyi cat pat soylerim eşime,anneme babama dahil ve bende yakin olmadığım insanlara daha naif konusurum. Bence bunun terapilik bir durumu yok:işsiz: yakinin canin kanin sevdigin insan birlikte cok sey paylaştığın bir insan onun sana alınmaması lazim seni cok iyi tanıması ve uzmemesi lazim :işsiz: ona of yaa sende söylesin boylesin diye sallayabilirsin.coban en cok sevdigi koyunu dövermiş :):deli:

Bence senin cevren tuhaf sende bir sorun yok arkadas cevreni gozden gecir bu devirde delikanliyi sevmeye pek sira gelmez bizim gibileri :)
Ben direk konusurum dansozluge gerek yok ve bir ozelligimde bazen oyle kizdigim uzuldugum ya da icime dert olan seyler olurki,öyle bir anda oyle birsey soylerimki karsimdaki asla cevap veremez lafi oyle oturturum yani. Banane bee Allahtan baska kimseden korkmam beni de hickimse uzemez

Dobralik konusunun yanlis anlasilmasi ile alakali doluyum ben de ve bunla ilgili bi iki bi sey soylemek istedim, siz direkt uzerinize alınmayın konu sahibi..
Bi ogrenci vardi onceden çalıştığım bi okulda; edepsiz, saygisiz ve hadsiz.. Ustune düşeni dusmeyeni, haddini aşanı aşmayanı surekli konusan.. Ve kendisinin "dobra" oldugunu iddia eden.. Kendini boyle gordugu icin de içe dönük bi sorgu kesinlikle yoktu ve en sevilmeyen cocuklardan biriydi arkadaslari icinde..
Dobralik gereken yerde, haddine düştüğü kadari ile dogruyu konusmaktir benim kanaatimce.. Oyle her seyi pat pat soylemek degildir.. "Aa ben soylerim valla, dobrayim" demek sadece edepsizlik ve hadsizlik oluyor ve kimse bu tip insanlarla gorusmek istemiyor..
Zaten şu dunyada cogu problem haddini bilmemekten kaynakli diye dusunuyorum.. Hepimiz yerimizi bilsek bunca iletisim sorunu yasanmayacak..
Vesselam..

Benim anlamadığım, dibinden ayrılmıyorsun lafinda ne varmis ta senden selami sabahi kesiyor. Bu zaten dilimize yerlesmis bir kelime argo olduğunu bile bilmiyordum bende argo konuşurum ve herseyi cat pat soylerim eşime,anneme babama dahil ve bende yakin olmadığım insanlara daha naif konusurum. Bence bunun terapilik bir durumu yok:işsiz: yakinin canin kanin sevdigin insan birlikte cok sey paylaştığın bir insan onun sana alınmaması lazim seni cok iyi tanıması ve uzmemesi lazim :işsiz: ona of yaa sende söylesin boylesin diye sallayabilirsin.coban en cok sevdigi koyunu dövermiş :):deli:

Bence senin cevren tuhaf sende bir sorun yok arkadas cevreni gozden gecir bu devirde delikanliyi sevmeye pek sira gelmez bizim gibileri :)
Ben direk konusurum dansozluge gerek yok ve bir ozelligimde bazen oyle kizdigim uzuldugum ya da icime dert olan seyler olurki,öyle bir anda oyle birsey soylerimki karsimdaki asla cevap veremez lafi oyle oturturum yani. Banane bee Allahtan baska kimseden korkmam beni de hickimse uzemez
Konudaki kullanimina bakmak lazim.. "X'in dibinden ayrilmiyorsun" dendiginde o kisinin yalakasi olarak itham edilmis gibi algilanip tepe attirabilir.. Oyle alingan biri olmadigim halde benim de tepkim sert olurdu mesela oyle bi cumleye..

Back
X