Kimseye cevap veremiyorum ağırlığımı koyamıyorum

French Oje

Yengeç ♋️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
378
188
Benim sorunum kimsenin lafına karşılık veremiyorum o an donuyorum sanki öyle mi demek istedi gerçekten diye düşünürken zaman geçiyor sonradan düşündüğümde neden cevap veremedim diye kendime kızıyorum. Ağırlığımı koymaya uğraşıyorum yinede olmuyor. Bu yaşıma geldim sanki halen çocuk görülüyorum o tarz yaklaşımlar alıyorum. Hani bir insanın tarzı olur tavrı olur birey olarak kabul görür falan bende neden öyle olmuyor anlamıyorum aslında prensipleri olan biriyim ama niyeyse o saygıyı ya da davranışı göremiyorum kimseden. Kendimi ifade edişimdemş sorun var acaba... iyi giyinirim, kendime bakarım, dikkat ederim. Sanki insanlar açıklarımı hemen buluyor gibime geliyor.

Mesela bugün annemle bir yere gitmek için evden çıktık asansöre bindik o sırada komşuda bindi. Annemle nasılsın vs diye konuştular. Ben şahsi olarak onunla konuşmuyorum kızı var benimle yaşıt. Çocukken hep oynardık ama artık görüşmeyiz sebebini bilmediğim bir şekilde kendisi benimle konuşmayı kesmişti. Neyse sonra kadın bana dediki miss luna nasılsın, anneme döndü; miss luna hiç selam vermiyor karşılaştığımızda kafasını bile kaldırmıyor. Benim çocuklarım öyle değiller. Görseler konuşurlar falan. Utangacız biraz galiba. Ne okuyordun sen birirdinmi okulu diyerek muhabbete girdi bende cevap verdim. Annem de biraz ciddi takılıyor o dedi. Ben o sırada ne tepki vereceğimi ölçemedim tam mesela. Takıldığım nokta şu; niye ben ? Kendimi onun yerine koyuyorum kendinden yaşça çok küçük bir genç kızım bana selam veril vermemesi çok umrumda olmazdı ha vermiyorsada komşuyuz sonuçta büyüklük yapıp ben arayı bulmaya çalışırdım. Böyle çocuk gibi anneme şikayet eder gibi davranması saçma değil mi. Bu basit bir örnek daha neler neler... misafirliğe giderim hemen muhabbet benim üstümden döner espriler falan... saçma sapan hiç bana göre olmayan şeylerle karşılaşıyorum cevap versem ayrı dert vermesem ayrı (zaten veremiyorum). Ayrıca neden ben yani niye cevap vermek zorunda bırakılıyorum. Yaşıtlarıma bakıyorum hiç böyle şeyler yaşamıyorlar ağırlığını koyuyorlar bir şekilde gayet insancıl seviyeli muhabbetler ediyorlar büyük küçük demeden.

Önerilerinize ihtiyacım var çok bunaldım artık ebden çıkamaz hale geldim canım hiçbir şey yapmak istemiyor kimseyle konuşmaz duruma geldim. Oysa öyle aykırı biride değilim kendi halimde sıradan bir insanım. Niye benle uğraşıyorlar. Muhattap olma diyeceksiniz ama zaten kimseyle konuşmuyorum yinede bir yerlerden çıkıyorlar bende toplumun bir parçasıyım sonuçta... siz böyle insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz :KK43:
Biraz karışık ve uzun oldu kusura bakmayın umarım anlamışsınızdır beni

Bazen bazı dönemlerde ruhen ve aklen yetersiz kalabiliriz. Bu hepimizde olağan bir durum. Bence cok kafana takma. Hayat tecrübesi lazım zaten o seviyelere gelmek için. Hazır cevap biri olayim istersende bence diksiyonunu ve beden dilini gelistirecek aktiviteler bul. :KK66: benim nacizane tavsiyem bu.

Çekingen davrandığınız için kendinizi ifade edemiyor , içinizden geldiği gibi davranamıyorsunuz. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çektiğiniz için yanlış davranışlar sergiliyor, yanlış cümleler kuruyor kendinizi ifade edemeyip hep ezilen taraf olarak görüyorsunuz.halbuki sizi ezen kimse yok .komşuya slm vermemeniz mesela utandığınız için mi vermiyorsunuz. Bayan haklı insan bir mrhaba iyi günler demezmi komşusuna. özgüven lazım size.kendinize güvenin.rahat olun, doğal olun

Valla kadinin biri anneme sikayet etmis beni.. yok yolda gordum konusmadi benle yuzume bakmadi :) kadinla konusmuslugum bile yok :) baska biri bekarken beni carsida erkek kardesimle gormus... anneme sikayet etmis gene...bi cocukla gordum kol kola diye :))) bizim millet manyak yaa..

Hic umrumda degil boyle insanlar.. mesafemle konusur gecerim.. ayrica herkes ayni olmak zorunda mi?

Sıkıntı sizde değil.Millet boşboğaz.Ben sizin gibi hanım hanımcık hemcinslerimi çok seviyorum değişmeye çalışmayın.Herkes boşboğaz olmak zorunda değil.

o kadın karaktersiz .

sen yasına göre utangac olabilirsin o ayrı

ama seni böyle elestşirmesi utandırması kendi cocuklarıyla övünüp seni yermesi karaktersizoldugunu gösteriyor

selam vermek zorunda degilsin

tam tersi muhattap olmamakla tavrınızı belli ediyorsunuz.
susmak boş konuşanlara yapılacak en güzel davranış biçimidir.

Bazen tepkisiz kalmakta tepkidir.
Siz ne iseniz öyle olun, insanların bu şekilde davranışları karşısında kendinizi zorlamayın.
İçinizden geldiği gibi davranıp "ay şunu deseydim keşke" diyerek içinizde büyütmeyin.
Bırakın o an öyle geçsin gitsin.

Bu sizin ağır başlılığınızdan gelen birşey ve bu ağır başlılığınız iyi bir özellik.
Günümüzde çok bulunmayan bir özellik.
Sizi kimseden eksik yapmaz merak etmeyin...

Çekingen davrandığınız için kendinizi ifade edemiyor , içinizden geldiği gibi davranamıyorsunuz. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çektiğiniz için yanlış davranışlar sergiliyor, yanlış cümleler kuruyor kendinizi ifade edemeyip hep ezilen taraf olarak görüyorsunuz.halbuki sizi ezen kimse yok .komşuya slm vermemeniz mesela utandığınız için mi vermiyorsunuz. Bayan haklı insan bir mrhaba iyi günler demezmi komşusuna. özgüven lazım size.kendinize güvenin.rahat olun, doğal olun

Evet durumumu güzel özetlemişsiniz fakat şu var kime selam verip vermeyeceğime kendim karar verebilirim öyle değil mi. Çocuk gibi şikayet edilmek ne yani. Zamanında kızıyla konuşmamazlık yaşadık tamam bunun annesiyle bir ilgisi yok ama madem çok düşünüyordu o zaman sorsaydı etseydi kızına bana... kadında selam vermiyordu ki zaten. Şimdi annemle beni görünce fırsattan istifade konuştu bence

Sanırım dikkat çekiyorsun yüzüne bakmadığın için. Mesela orda ben merhaba derdim kadını görünce. Öyle senelerdir tanıdığın birine selam vermemek insanların gözüne batıyor haliyle. Misafirlikte desen yine aynı:) çekingenliğin sessizliğin belli ki dikkat çekiyor.

tabi sana durup dururken bulaşıp darlanan birine ağzının payını vermek ve verebilmek süper bir şey.yalnız bazı karaktersiz insanlarda istersen yüz defa ver üste çıkmak için illa bir laf koymaya çalışıyor.onları da kazımamak yok saymak lazım yoksa boşuna sinirlerini zıplatırsın.

Sanırım dikkat çekiyorsun yüzüne bakmadığın için. Mesela orda ben merhaba derdim kadını görünce. Öyle senelerdir tanıdığın birine selam vermemek insanların gözüne batıyor haliyle. Misafirlikte desen yine aynı:) çekingenliğin sessizliğin belli ki dikkat çekiyor.

Evet sessizimdir genelde yazdığım gibi zaten ama şu var ben bilerek isteyerek konuşmuyorum onlarla yüzlerine bakmıyorum nedenide bana selam vermeyen insanla ben niye konuşucam dedim ve muhabbeti kestim zamanında. O da benim gibi yapabilirdi... bide annem yokken beni tek gördüğünde neden yanıma gelip konuşmadı da ikimizi görünce konuştu. Bir hinlik var kadında

Tanidiginiz insanlarla karsilasip selam vermeden gecmek , cok ayip bir seydir bana gore. Burada yabanci insanlar bile selam verip geciyor . Yasadigim ulkede.

Evet durumumu güzel özetlemişsiniz fakat şu var kime selam verip vermeyeceğime kendim karar verebilirim öyle değil mi. Çocuk gibi şikayet edilmek ne yani. Zamanında kızıyla konuşmamazlık yaşadık tamam bunun annesiyle bir ilgisi yok ama madem çok düşünüyordu o zaman sorsaydı etseydi kızına bana... kadında selam vermiyordu ki zaten. Şimdi annemle beni görünce fırsattan istifade konuştu bence
Haklıyken haksız duruma düşmek sizinki , kendinizi savunun , insanları kırmadan sinirlenmeden cvp vermeyi öğrenmemiz lazım .

Haklıyken haksız duruma düşmek sizinki , kendinizi savunun , insanları kırmadan sinirlenmeden cvp vermeyi öğrenmemiz lazım .

Haklısınız ama nasıl yapıcam bilmiyorum. annem de bana demişti duygularını yoğun ve uçlarda yaşıyorsun diye. ama bazılarıda ne kadar fırsatçılar açık kollarmış gibi... ben öyle değilim mesela kusur yüze vurmayı sevmem ya görmezden gelirim ya da tatlı bir dille uyarırım. diğer türlüsü kötü kalpliliktir bence

Azıcık yırtık ol , görmemiş olabilirim , ben selam vermediysem, sen ver ,de mesela .. ortamlarda da her sohbete katılmak zorunda değilsin ..cevap vermen gerektiğini hissettiğinde de çekinecek bir durum yok , okkalisindan yapıştır cevabını ..

Azıcık yırtık ol , görmemiş olabilirim , ben selam vermediysem, sen ver ,de mesela .. ortamlarda da her sohbete katılmak zorunda değilsin ..cevap vermen gerektiğini hissettiğinde de çekinecek bir durum yok , okkalisindan yapıştır cevabını ..

Aslında o potansiyele sahibim ama sanki kimseyi kıramıyorum kolay kolay. bide misilleme yaptım diyelim karşılığında muhakkak cevap alacağım. o zaman ne olacak diye düşünüyorum

Haklısınız ama nasıl yapıcam bilmiyorum. annem de bana demişti duygularını yoğun ve uçlarda yaşıyorsun diye. ama bazılarıda ne kadar fırsatçılar açık kollarmış gibi... ben öyle değilim mesela kusur yüze vurmayı sevmem ya görmezden gelirim ya da tatlı bir dille uyarırım. diğer türlüsü kötü kalpliliktir bence
Dünya arsızların kötülerin, politik olanların dünyası. Bu şekilde davranarak hiçbişey kazanamazsın. İnsanlar arkandan ayy nekadar iyi bir kız demezler , ne kadar saf, salk derler kusura bakma bende biraz böyleydim . Değiştim. Değişmen lazım ezilirsin.

X