- Konu Sahibi balkabagi21
-
Valla imkanı olmayan baba 2. İşte çalışır anne temizliğe gider yine de okuyacaksan kendi paranı kendin kazan demez.İmkanları varmış da size yapmamış değiller anladığım kadarıyla. Evlatlarısınız tabi ki gelmek görmek, sesinizi duymak isteyecekler. Zaten yurtdışındasınız ne kadar müdahil olabilirler hayatınıza. Biraz fazla bilenmişsiniz gibi geldi bana.
Yapmadıklarını bilmiyoruz ki. Ya da şartlarını. Ben öyle onu yapardı bunu yapardı diyemiyorum.Valla imkanı olmayan baba 2. İşte çalışır anne temizliğe gider yine de okuyacaksan kendi paranı kendin kazan demez.
Her eve gelen senin çocuğunu ezsin,itsin kaksın eee durumumuz buydu
Yorumlarınızı bazen beğeniyorum, gerçekçi bakıyorsunuz çoğu zaman.Ama şunu da gördüm;Buna benzer çiftlerden kadın olan buraya yazdığında,bir de çocuk yapmış olduğunda,ona da böyle bir babaya,böyle bir aileye çocuk yapılır mı diye elestiriyorsunuz,ama şimdi konu sahibinin çektiği sıkıntıları,travmaları,yok sayilmalarini görmezden gelip,aileye çok da toz konduramiyorsunuz.Bence çelişki var burada.Yapmadıklarını bilmiyoruz ki. Ya da şartlarını. Ben öyle onu yapardı bunu yapardı diyemiyorum.
Kötü davranılma dışında problem görmedim ben. Sıradan dar gelirli aile sıkıntıları. Bu çalışarak okumak, okurken para kazanmak mevzusu sadece bizim ülkemizde korkunç bir şey olarak görülüyor ama aslında olması gereken. Diğer kısımda için de kendi demiş cahilliklerinden diye. Ailelere karşı bu kadar sert olamıyorum ben.
Varını yoğunu önlerine yığsın demiyorum tabi ki ama arama sorma açma iletişimi kes falan çok fazla bence.
Annesi yazsa annesine kızardım belki anlattıklarına bağlı olarak. Anne baba kötü insanlar mı, psikopat mı, manyak mı anlamıyorum ben bu konudan mesela. Yaşananların sebeplerini bilmiyoruz. Bilmediğim şey üzerinden yorum yapmak da doğru gelmiyor.Yorumlarınızı bazen beğeniyorum, gerçekçi bakıyorsunuz çoğu zaman.Ama şunu da gördüm;Buna benzer çiftlerden kadın olan buraya yazdığında,bir de çocuk yapmış olduğunda,ona da böyle bir babaya,böyle bir aileye çocuk yapılır mı diye elestiriyorsunuz,ama şimdi konu sahibinin çektiği sıkıntıları,travmaları,yok sayilmalarini görmezden gelip,aileye çok da toz konduramiyorsunuz.Bence çelişki var burada.
Neden bu kadar görüşmek istemiyorsunuz ailenizle. Kendiniz de demişsiniz halbuki onlara da kızamıyorum diye. İmkanları olsa da yapmamış olsalar neyse ama onlarında imkanları yokmuş. En azından köyden şehre göçüp sizin okumanıza kısmen de olsa vesile olmuşlar. Köyde yaşayıp erken yaşta evlenen şehir yüzü görmeyen kızlar da var. Eğer tek sebep küçükken yaşadıklarınızsa bunu önce kendi içinizde çözmelisiniz. Onun dışında aileniz elbette sizi görmek isteyecektir.Herkese merhabalar, yazım çok uzun olacak şimdiden kusura bakmayın. Hiç arkadaşım, akrabam, komşum vs yok. Şu hayatta nerdeyse yapayalnızım. Küçüklüğümdeki, gençliğimdeki, olgunluğumdaki hiç yokmuş gibi görünen travmaları aşamıyorum. Küçüklüğümden başlıyorum; ailem köyden göç etmiş biz bebekken. Şehirde hiç kimsemiz yoktu ben çocukluğumu evde geçirdim, ailem cahil insanlar, aslında onlara da kızamıyorum. Okula yazıldım orda da özgüvensiz olduğum için herkes tarafından dışlandım, 8 sene geldi geçti ve herkesin vebalı gibi kaçtığı bir çocuk oldum, herkesin alay konusu olurdum. Lise bitti üniversiteye başlayacağım zaman ailemin maddi durumu bozuktu, Tamam dedim kazandım ve kendi imkanlarımla okulu bitirdim. İlk 16 yaşında iş hayatına başladım ve ailemin bana tanımadığı bütün imkanları kendim karşıladım. Üniversite sonrası mesleğimi geliştirdim ve çok iyi bir kariyer yaptım. Daha sonra şimdiki eşimin ısrarlarıyla kendimi evlenmiş buldum. Şimdi eşimin iş sebebiyle uzak bir şehre taşındık. Mesafe koymak istiyorum, olmuyor, sürekli arıyorlar, gelmek istiyorlar. Beni bana bıraksalar keşke hayatımı pırıl pırıl yaşasam diyorum ama maalesef o da olmuyor. Bunları kimseye anlayamadım, ilk defa burada yazdım. Şimdiden okuyanlara çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?