• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsenin anlam veremediği aşırı çocuk sevgim

Sizin kadar olmasa da çocukları çok seven bi akrabamız vardı.nerde bebek görse öper koklar sevmelere doyamazdı.kendi de çocuktu daha.bi sürü çocuk yapıcam derdi🤣en son üç kızl vardı.darısı başınıza.

Ben de severim çocuklari,ama sizin kadar değil.Ben de arkadaşıma haftada bir gider ,çocuğuyla oyun oynardım.Dediginiz gibi terapi olurdu bana.Simdi bebegim olunca anlıyorum ki kimse bunu yapmaz.
Anlattiklariniz bana da aşıri geldi.Ama kendiniz rahatsızlık duymuyorsaniz ve kimseye rahatsızlık vermiyorsaniz bir sorun yok.

Küçük çocukken bütün oyunlarda anneydim, bi oğlum olurdu hayalimde beyaz tenli mavi gözlü. Onu doyurur gezdirir uyuturdum. Kendi kardeşim benden 7 yaş küçük ama ona şartlarda öyle geliştiği için annelik yaptım, şimdide beyaz tenli mavi gözlü bi oğlum var çok şükür. Çok yorucu ama dünyadaki en güzel his.
Ne güzel bir yorum buu. Sonu güzel bitti😍 Allah isteyen herkese bu duyguyu tattirsin insallah

Sizin kadar olmasa da çocukları çok seven bi akrabamız vardı.nerde bebek görse öper koklar sevmelere doyamazdı.kendi de çocuktu daha.bi sürü çocuk yapıcam derdi🤣en son üç kızl vardı.darısı başınıza.
Harika ya 😄 aminn. İsteyen herkese nasip olsun insallah

Ben de severim çocuklari,ama sizin kadar değil.Ben de arkadaşıma haftada bir gider ,çocuğuyla oyun oynardım.Dediginiz gibi terapi olurdu bana.Simdi bebegim olunca anlıyorum ki kimse bunu yapmaz.
Anlattiklariniz bana da aşıri geldi.Ama kendiniz rahatsızlık duymuyorsaniz ve kimseye rahatsızlık vermiyorsaniz bir sorun yok.
Nasıl bir rahatsızlık verebilirim ki. Güle güle büyütün bebeğinizi. Sevgiler

Hayat kesinlikle çocuk doğurmaktan ibaret değil. Ama o hissi başka hiçbir şeyde bulamazmisim gibi geliyor. Ama bu demek değil ki bu her kadın için böyle. Kimisi de hiç istemez ki ben onları ayriyeten takdir ederim. Çünkü bunu zorunlu bir sorumluluk gibi görüp istemedikleri bir şeyin içine atmadiklari için kendilerini
Çocuk doğurunca birden bir his gelmiyor.
Yada ulvi bir aşk fln doğmuyor.
Önce kara bir lohusalık yaşıyorsun. Büyğk bir uykusuzluk ve çöküş dönemi. Hayatım bitti hissiyatı. Sürekli ağlayan bir insanlasın. Ve onu anlayamıyorsun. Bedeninde ağrılar acılar var ve iki saatte vir en iyimser tahminde uyanıksın. His yok sadece hayatta kalma çaban var.
Sandığın gibi bir şey değil özetle.
İlk bir seneden sonra normalleşiyor kolaylaşıyor. Arada sevgi bağı kuruluyor. Ama yine öyle mucizevi bir aşk serpilmiyor üstüne. Sadece emek verdiğin için seviyorsun. Öyle gün sonunda iyi li doğurmuşum hissim de yok. Seviyorum. Çok seviyorum. Ama o kadar. Hayatımın anlamı değil.

Çünkü öyle kodlanmış toplumda. Evlendin hemen çocuk yapmalısın! Çocuksuz evlilik olmaz vs.
Eşimde çocuk istemez biz bunu söyleyince bize uzaylıymışız gibi bakıyorlar :) Ne yapalım bizde böyleyiz. Hayatta başka planlarımız var gezmek daha fazla yer görmek gibi. Anne olan kadınları hep tebrik etmişimdir, zor iş annelik. Ama bana göre değil. Özümüzde kadınız kimse kimseden üstün değil.
Kendinizi tanıyıp ona göre karar verdiğiniz için sizi tebrik ederim.Peki siz bu düşünceye nasıl karar verdiniz.Bebek bakmanın ne kadar zor olduğunu görebildiğiniz bir örnek var mıydı etrafınızda? Çoğu kadın bilmeden ya da kendini tanımadan atılıyor bu serüvene. Etraftan insanlar sürekli özendiriliyor

Ay Merhaba ilk defa benim gibi düşünen biriyle karşılaştım
Ben de çocuklara aşırı düşkünüm. Yolda giderken bir çocuk göreyim önce bir annesini süzerim tepki verir mi diye sonra Canım benim ne tatlısınn der yanaklarını sıktırırım. Mesela bir düğün olur hiç ilgimi çekmez, yakın çevre çocuklarına o gün gönüllü bakarım . Ve çok eğleniriz çok.
Bana da hep ana okul öğretmeni olsan ya derlerdi ama şu an başka bölüm oluyorum yine de hayallerimden biri bu bitsin çocuk gelişimi vs okumak.
Etrafta evli olanlara takılırım bir çocuğunuz olsa da sevsem diye.
Ah ah abim birini bulsa da yeğen sevsem🙃

Önce kara bir lohusalık yaşıyorsun. Büyğk bir uykusuzluk ve çöküş dönemi. Hayatım bitti hissiyatı. Sürekli ağlayan bir insanlasın. Ve onu anlayamıyorsun. Bedeninde ağrılar acılar var ve iki saatte vir en iyimser tahminde uyanıksın. His yok sadece hayatta kalma çaban var.
İlk bir seneden sonra normalleşiyor kolaylaşıyor. Arada sevgi bağı kuruluyor. Ama yine öyle mucizevi bir aşk serpilmiyor üstüne. Sadece emek verdiğin için seviyorsun. Öyle gün sonunda iyi li doğurmuşum hissim de yok. Seviyorum. Çok seviyorum. Ama o kadar. Hayatımın anlamı değil.
Şimdi kaç yaşında çocuğunuz?

Ay Merhaba ilk defa benim gibi düşünen biriyle karşılaştım
Ben de çocuklara aşırı düşkünüm. Yolda giderken bir çocuk göreyim önce bir annesini süzerim tepki verir mi diye sonra Canım benim ne tatlısınn der yanaklarını sıktırırım. Mesela bir düğün olur hiç ilgimi çekmez, yakın çevre çocuklarına o gün gönüllü bakarım . Ve çok eğleniriz çok.
Bana da hep ana okul öğretmeni olsan ya derlerdi ama şu an başka bölüm oluyorum yine de hayallerimden biri bu bitsin çocuk gelişimi vs okumak.
Etrafta evli olanlara takılırım bir çocuğunuz olsa da sevsem diye.
Ah ah abim birini bulsa da yeğen sevsem🙃
Amaninn benim gibi birileri dahaa, yalnız olmadığımı bilmek güzel😄 terapi gibiler gerçekten. Umarım yeğeniniz olur ve bol bol seversinizz halasının kuzusunu

Doğrudur herkes aynı hislerde olacak diye bir şey yok. Saglicakla buyusunler 🙂

Doğrudur herkes aynı hislerde olacak diye bir şey yok. Saglicakla buyusunler 🙂
İşte uzaktan sevmekle bir değil. İki yeğenim var. Ben başka şehirde okurken doğdular. Deliler gibi özler her kuruşumu onlara harcardım. Zırt pırt gider saatlerce oynardım.
Ama kendi çocuğum olunca o minnoş hislerin yanımda yorgunluk da oldu.
Sorumluluğu başkasına ait olan bir canlıyla oynamak, arada gidip mıncırmakla 24 saat bakım vermek aynı şey değil.
Çocuğun yediği içtiği, sosyalleşmesi, arkadaş ilişkileri, zorbalıklara maruz kalması, eğitim hayatı gibi bir çok mental yük üstünde olmasıyla uzaktan sevmek arada bir bakmak aynı şey değil.
Hala geceleri istemsiz uyanıp gidip kontrol etme içgüdüm var anne oldum olalı rahat deliksiz uykuya hasretim geçmeyen yorgunluğum var.

Kendinizi tanıyıp ona göre karar verdiğiniz için sizi tebrik ederim.Peki siz bu düşünceye nasıl karar verdiniz.Bebek bakmanın ne kadar zor olduğunu görebildiğiniz bir örnek var mıydı etrafınızda? Çoğu kadın bilmeden ya da kendini tanımadan atılıyor bu serüvene. Etraftan insanlar sürekli özendiriliyor

Bi örnek sebebiyle değil. Hiçbi zaman öyle bi hissim olmadı. Anne olayım bi çocuğum olsun diye düşünmedim. Tabi zorluklarını da düşünmedim değil ömür boyu bi çocuğun sorumluluğunu almak bana göre değil. Özgürlüğüme, rahatıma düşkünüm biraz ama asıl sebep annelik hissimin olmaması. Bilmiyorum mutluyum böyle olmaktan :) Annelikte güzel duygudur ama yaşamadığım için eksikliğini hissetmiyorum

Hamilelik yüzünden bütünleştiğim yatağımda tüm dünya pis pis kokarken, dünyanın en lezzetli yemeği bile bana sadece acı verecek bir azapmış gibi gelirken, bazen halsizlikten kolumu yukarı kaldıramadığım için saçımı bile kocam tararken bu aşırı pozitif bakış açınızı okumak gülümsetti 😆
Ben de çocukları sever misafirliğe gitsek yetişkinleri bırakır onlarla vakit geçirirdim ama şimdi lavabo başında Allahım acı banaaaağğğğ ben ne halt ettim Allahım ölecek miyiiiimmm diye ağlıyorum.
Bir de bu daha fragman çocuk henüz içimde asıl film doğunca başlayacak söyleyeceklerim bu kadar 🤣
İnşallah sizin hamilelik lohusalık ve annelik süreciniz tüm bu pembiş düşünceleriniz gibi minnoş geçer 😇🥲

Back